-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Eρώτηση άσχετου.
Έχω παλιά τηλεόραση, μπαούλο δηλαδή, βλέπω με εξωτερική κεραία ότι δωρεάν υπάρχει, δεν πληρώνω Νοβα κ.α. και δεν επιθυμώ να αλλάξω ΤΙΠΟΤΑ μέχρι να παραδώσει πνεύμα.
Τι θα βλέπω και τι δεν θα βλέπω από κανάλια?Το μπαούλο φαντάζομαι μπορεί να συνδεθει και αυτο με εναν εξωτερικο αποκωδικοποιητη,κόστους πχ 25€
Εξαρταται απο την περιοχη σου και το χρονοδιάγραμμα ποτε θα το χρειαστεις.
Στις περισσοτερες περιοχες δεν θα αλλαξει τιποτα άμεσα.
http://techblog.gr/smallnews/digea-dvb- ... eece-5991/ -
Σημαντικό: Εκτός από τα κέντρα εκπομπής του Υμηττού και του Χορτιάτη στα υπόλοιπα 21 σημεία όπου θα ανάβει το ψηφιακό σήμα θα σβήνει το αναλογικό.
Όσες περιοχές δεν είναι στη λίστα, θα μπουν στο πρόγραμμα από το 2011 και απαραίτητα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012.Τα σημεία εκπομπής και οι περιοχές που σίγουρα καλύπτει το κάθε κέντρο εκπομπής
ΛΙΓΓΙΑΔΕΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΚΕΛΛΗ – ΦΛΩΡΙΝΑ
ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Δ. ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ
ΣΕΡΡΕΣ – ΣΕΡΡΕΣ
ΠΛΑΚΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΔΟΒΡΟΥΤΣΙ – ΛΑΡΙΣΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
ΚΡΙΚΕΛΟ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
ΧΛΩΜΟ – ΦΘΙΩΤΙΔΑ
ΑΡΟΗ – ΠΑΤΡΑ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΙΓΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ, Ν. ΠΡΟΑΣΤΙΑ
ΣΥΡΟΣ – ΣΥΡΟΣ
ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
ΔΟΛΙΑΝΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ, ΤΡΙΠΟΛΗ
ΠΕΤΑΛΙΔΙ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΑΝΑΒΡΥΤΗ – ΣΠΑΡΤΗ
MONTE SMITH – ΡΟΔΟΣ
ΡΟΓΔΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΜΑΛΑΞΑ – ΧΑΝΙΑAπο το λινκ του tiger
-
...όπου θα ανάβει το ψηφιακό σήμα θα σβήνει το αναλογικό.
...Άρα ή αποκωδικοποιητής ή μαύρη οθόνη, βρήκαμε δουλειά να ασχολούμαστε.
(έχω 6 παλιές τηλεοράσεις σε σπίτι και εξοχικό, γι' αυτό ρώταγα).Τους γέρους και τις γριές σκέφτομαι επίσης που δεν καταλαβαίνουν μία από τεχνολογία...
-
Οι συσκευες με MPEG4 παιζουν υποθετω και τις εκπομπες σε ΜPEG2;
Ειναι φυσιολογικο να πιανω αναλογικο σημα και τιποτα απο τα ψηφιακα της ΕΡΤ ή κανω κατι λαθος;Επισης, το αναλογικο σημα (σε περιοχη 'προβληματικη' και χαλια κεραια), το οποιο με την παλια CRT ηταν ανεκτο, με την καινουρια ειναι ΑΘΛΙΟ...
Ενας αποκωδικωποιητης μπορει να μοιρασει το σημα σε περισσοτερες απο μια τηλεορασεις;
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Οι συσκευες με MPEG4 παιζουν υποθετω και τις εκπομπες σε ΜPEG2;Δεν έχω δει καμία που να μην το κάνει, οπότε είσαι 99,9999% οκ
Ειναι φυσιολογικο να πιανω αναλογικο σημα και τιποτα απο τα ψηφιακα της ΕΡΤ ή κανω κατι λαθος;
το ψηφιακό δεν θέλει άλλη κεραία.
αν έπιανες με καλή ποιότητα αναλογικό τότε, απο το ίδιο κέντρο εκπομπής, θα πιάνεις και ψηφιακό χωρίς προβλήματα.
αλλιώς
α.πρέπει να αλλάξεις προσανατολισμό στη κεραία σου ώστε να στοχεύει το νέο κέντρο
β.αν πιάνει ψιλοάσχημα αναλογικό, ίσως το ψηφιακό να μην μπορεί να το αποκωδικοποιήσει λόγω πολλών σφαλμάτων. οπότε βλέπεις μαύρη οθόνη ή τελείως σπασμένες εικόνες.τότε θα πρέπει να πάρεις κεραία με μεγαλύτερο κέρδος ή κάποιον ενισχυτή.
τις περισσότερες φορές ωστόσο ένα κούνημα της κεραίας για καλύτερο κεντράρισμα θα είναι αρκετό.Επισης, το αναλογικο σημα (σε περιοχη 'προβληματικη' και χαλια κεραια), το οποιο με την παλια CRT ηταν ανεκτο, με την καινουρια ειναι ΑΘΛΙΟ...
λογικό, καθώς πολλές τηλεοράσεις έχουν πολύ βασικούς αναλογικούς δέκτες και κάνουν και έντονη επεξεργασία εικόνας.
αν η δικιά σου έχει επιλογές μείωσης θορύβου βάλτο να μην επεμβαίνει καθόλου ή να επεμβαίνει ελάχισταΕνας αποκωδικωποιητης μπορει να μοιρασει το σημα σε περισσοτερες απο μια τηλεορασεις;
εξαρτάται τον αποκωδικοποιητή, αλλά όλοι το ίδιο κανάλι? και θα τραβάς καλώδια? -
ψηφιακη και τα @@ μου κουνιουνται
θα ειναι 4:3 και φυσικα οχι HD
εμας η παλιοτερη τηλεοραση (bravia) εψαξα στο site της sony και βλεπω οτι δεν υποστηριζει mpeg4 , μια καινουρια samsung που εχει ο πατερας στο δωματιο του υποστηριζει
προφανως επελεξαν το 4 για να ειναι σιγουροι οτι θα αναγκαστουν οσο το δυνατον περισσοτεροι να παρουν τον αποκωδικοποιητη..
(και οχι για να ειναι συγχρονοι, αν κρινουμε σε τι πανε να εκπεμψουν , μιλαω κυριως για το 4:3 )κατα τα αλλα δε νομιζω το σημα να εχει τοση διαφορα απο τα δοκιμαστικα στης ερτ
η λυση τελικα ειναι μια αν θες να δεις κατι τηλεοπτικο(που να ειναι και ποιοτικο ), 720p απο τα διαφορα ιντερνετικα μαγαζια
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ψηφιακη και τα @@ μου κουνιουνταιθα ειναι 4:3 και φυσικα οχι HD
εμας η παλιοτερη τηλεοραση (bravia) εψαξα στο site της sony και βλεπω οτι δεν υποστηριζει mpeg4 , μια καινουρια samsung που εχει ο πατερας στο δωματιο του υποστηριζει
προφανως επελεξαν το 4 για να ειναι σιγουροι οτι θα αναγκαστουν οσο το δυνατον περισσοτεροι να παρουν τον αποκωδικοποιητη..
(και οχι για να ειναι συγχρονοι, αν κρινουμε σε τι πανε να εκπεμψουν , μιλαω κυριως για το 4:3 )κατα τα αλλα δε νομιζω το σημα να εχει τοση διαφορα απο τα δοκιμαστικα στης ερτ
η λυση τελικα ειναι μια αν θες να δεις κατι τηλεοπτικο(που να ειναι και ποιοτικο ), 720p απο τα διαφορα ιντερνετικα μαγαζια
Μα δεν ειναι αναγκαστικο να αλλαξουν φορμα/ποιοτητα εκπομπης. Το DVB δεν σημαινει ντε και καλα HD! Κακως τα εχεις συνδεσει αυτα μεταξυ τους. DVB σημαινει επισης οχι παρασιτα, καλυτερη διεισδυση σηματος, EPG, πολλα καναλια μεσα απο μια συχνοτητα!
Επισης αναφερεσαι οτι η επιλογη του 4 για να παρουν οι ποιο πολλοι αποκωδικοποιητη.... εχεις λαθος. Επιλεχτηκε γιατι ειναι τεχνικα καλυτερο... Plain simple! Δεν τους νοιαζει για τους αποκωδικοποιητες... δεν εμπορευονται αλλωστε... και δεν καν αναγκαστικο για τα επομενα πολλα χρονια να αναβαθμισεις κατι πλην ελαχιστων περιοχων!
Τα καναλια θα γυρισουν και σε wide format και σε υψηλοτερες αναλυσεις... μην περιμενεις να γινει απο την μια μερα στην αλλη! Πρωτα να γινει η εκμπομπη σε DVB... και αφου το στρωσουν θα ξεκινησουν την βελτιωση του σηματος.
Μην βιαζεσαι, μην προτρεχεις και μην βλεπεις συνομωσιες παντου ανυπόμονε Vagisti
-
http://www.sat.gr/show.cfm?id=334&obcatid=16
Άραγε ποιο από τα 3 θα μας κάνει δουλειά ? -
δεν ειναι τοσο αυτο (οτι ειμαι ανυπομονος) , οσο σπαζομαι οτι θα θελω αποκωδικοποιητη
το καλο ειναι οτι την ελληνικη τηλεοραση την εχω απλα ανοικτη για το θορυβο, ευτυχως για μενα ελαχιστα πραγματα απο αυτη παρακολουθωοι vagisti δεν βλεπουν πουθενα συνομωσιες, αυτο ειναι προνομοιο των αλφιστι (βλεπε μαρκετινγκ, πακετα διαφημισεων σε περιοδικα)
-
Ουτε οι Mpeg3 θα παιζουν?
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Ουτε οι Mpeg3 θα παιζουν?ε?
Ποιο mpeg3???????????? -
ε τι απο το 2 στο 4 κατευθειαν?
θυμηθηκα οταν ψαχναμε να βρουμε πώς απο το haldex 2 πηγαμε στο 4, αν και τελικα βρηκαμε 3
-
Ας αλλαξει καποιος το τιτλο προς στιγμην νομιζα οτι χανουμε τα σπιτια μας και μας περνουν τα παιδια σε παιδομαζωμα
-
Η Digea ανακοινώνει οτι θα αλλάξει η εκπομπη σήματος των ιδιοτικών καναλιών στην περιοχή μας τον Απρίλιο.
Στο site της και μόνο. Αυτό ο κόσμος πότε θα το μάθει?
Και τι θα κάνει για να μπορέσει να παρακολουθήσει τα κανάλια αυτά?
Που θα βρουμε κάρτες ci και αποκωδικοποιητές και πόσοι είναι διαθέσιμοι?
Πρέπει να ξεπουλήσουν τις τηλ/σεις τα πολυκαταστήματα για να μας πουν?
Πάλι θα 'εχουμε μπάχαλο μου φαίνεται. -
Νταβατζιλίκι από το πουθενά. Στα καλά καθούμενα τώρα να αγοράζουμε 3 αποκωδικοποιητές για ένα σπίτι βάλε και 3 επιπλέον κομπιουτεράκια, τελεκομάντερ που έλεγε και ο παππούς μου
-
τελικα ειστε απιστευτα οπισθοδρομικοι και γκρινιαρηδες....
Αν δεν σας δινανε DVB θα λεγατε πως ειμαστε στην κοσμαρα μας, αν σας δινανε mpeg2 θα τους κατηγορουσατε για ανικανοτητα γιατι ολοι οι αλλοι διαλεξαν το 4, τωρα σας δινουνε την τεχνικα καλυτερη λυση και παλι μυξοκλαιγεστε...
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΤΕ ΛΕΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
-
σας αναγκάζει κανένας να πάρετε αποκωδικοποιητή ή σας βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο για να δείτε τηλεόραση
-
να σου πω την αλήθεια corsair δεν με απασχολεί το θέμα καθόλου. Αυτό μου με νοιάζει είναι ότι θα πρέπει να αγοράζω άλλα 3 κουτιά, δλδ 150 ευρώ μίνιμουμ από το πουθενά + το ότι έχουμε γεμίσει κουτιά και καλώδια + 3 ακόμα κομπιουτεράκια. Ταλαιπωρία
@jmarr τηλεόραση βλέπω σπάνια. Μόλις όμως πετυχαίνω κάτι ντοκυμαντέρ με βουνά διάστημα κλπ τα παρατάω όλα και κολλάω
α δλδ θα λειτουργεί παράλληλα και το αναλογικό σήμα ες αεί? -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Ας αλλαξει καποιος το τιτλο προς στιγμην νομιζα οτι χανουμε τα σπιτια μας και μας περνουν τα παιδια σε παιδομαζωμαΘΕΟΣ...ωρες ωρες μου θυμιζει τον skye που μας γραφει στα @@ του και μπαινει σπανια πλεον
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:lol: να σου πω την αλήθεια corsair δεν με απασχολεί το θέμα καθόλου. Αυτό μου με νοιάζει είναι ότι θα πρέπει να αγοράζω άλλα 3 κουτιά, δλδ 150 ευρώ μίνιμουμ από το πουθενά + το ότι έχουμε γεμίσει κουτιά και καλώδια + 3 ακόμα κομπιουτεράκια. Ταλαιπωρία@jmarr τηλεόραση βλέπω σπάνια. Μόλις όμως πετυχαίνω κάτι ντοκυμαντέρ με βουνά διάστημα κλπ τα παρατάω όλα και κολλάω
α δλδ θα λειτουργεί παράλληλα και το αναλογικό σήμα ες αεί?Στην θεση σου δεν θα το εκανα! Αναλογικα θα εχουμε σιγουρα ως 2014-15... κατσε ευχαριστησου τις τηλεορασεις σου και τοτε οταν θα ειναι technological obsolete τις αλλαζεις με καινουργιες!
να το πω ξανα προς τους απανταχου γκρινιαρηδες... ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ.... ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΤΩΡΑ... ΔΕΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ....
Ψηφιακή τηλεόραση - Αυτό που δεν λένε οι διαφημίσεις