-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Χαλαρωσε ρε θωμα λιγο με καθε ανθρωπο που δεν ειναι ελληνας..Κοιτα τους εβαλα γιατι ειναι το πιο συχνο φαινομενο μεσα στα ΜΜΜ! Δεν μπορει ο αλλος να γεμιζει το χωρο του οχηματος με τα λαθραια που πουλαει! Πες μου υπαρχει κανενας αλλος πλην γραμμων αεροδρομιου-κτελ που να παιρνει τοσα πραγματα μεσα στο οχημα?
τα εργα στον Ησαπ ξεκινησαν ακριβως πριν ενα χρονο. Αυτο ειναι το κακο σαν λαος! Δεν θελουμε εργα για τον εξυγχρονισμο καποιον υποδομων αλλα μολις τελειωσουν καθομαστε και τα χαιρομαστε. Δεν ειναι μαγικο ραβδακι που απο τη μια στιγμη στην αλλη θα μπουν οι νεες γραμμες, θα ανοιξουν νεοι σταθμοι κλπ, κλπ. υπομονη θελει ουτε για μενα ειναι ευκολο καθε πρωι να στριμωχνομαι στους συρμους του ΗΣΑΠ αλλα τι να κανω. καλλιστα επαιρνα το τουτου μου και πηγαινα στη σχολη, αλλα δεν θελω! Τα χρηματα θελω να τα χαλασω σε γκομενες, ποτα και οχι να πηγαινουν σε βενζινες παρκινγκ και δεν ξερω και γω που! -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
δεν αρκούν οι συρμοί, για τον κόσμο που ΘΕΛΕΙ να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ. Κι αυτά τα χρόνια που κάνουν εργασίες αναβάθμισης των γραμμών ....... υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.ειναι και τα λεωφορεια ,τρολευ,τραμ,προαστιακος
ενταξει μην θελουμε κιολας να μας αφησει μπροστα στην πορτα.α ξεχασα υπαρχει και το ταξι αλλα αυτο στοιχιζει και φυσικα οπως εγραψα και πριν τα ποδια
-
Ειπα και πιο πανω οτι κατεθεσα τις πινακιδες απο το ενα απο τα δυο αυτοκινητα που ειχα στο ονομα μου.... το κρατος εχασε 450 ευρω (αξια περισυνων τελων αν δεν τα ειχε αυξησει....)) και η ασφαλιστικη τα ασφαλιστρα..... εγω οσα χλμ ηταν να κανω μεσα στο χρονο θα τα κανω με το αλλο αυτοκινητο... θεση σταθμευσης δεν ελευθερωνω γιατι το εχω στην αυλη μου.... αρα ρυποι, θεσεις τα ιδια, χασουρα για το κρατος και τις ασφαλιστικες... και ισως για συνεργεια που δεν θα χρειαζονται πλεον για τα ακινητοποιημενα.... οσα αυτοκινητα και να εχει καποιος στο ονομα του, ενα μπορει να οδηγει........ Προσωπικα πιστευω οτι καποιες θεσεις σταθμευσης θα ελευθερωθουν αφου θα υποχρεωθουν καποιοι απο τους καταθετοντες πινακιδες να τα βαλουν εστω και σε χωραφι.... ενω πριν τα ειχαν στο δρομο...
-
Τα αυτοκινητα πρεπει να εχουν αντικινητρα χρησης,εστω και αν οι προθεσεις ειναι φορο-εισπρακτικες.
Αρκετα με το συνδρομο Κωλοκοτρωνη:
*
Καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε
νοπού δεν καταδέχονται τη γη να την πατήσουν* -
τα εσοδα απο τα τελη δεν πανε στο ταμειο του κρατους αποσο ξερω τουλαχιστον.
τα 450 ευρω που δεν εδωσες για τελη ,θα τα δωσεις καπου αλλου -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
δεν αρκούν οι συρμοί, για τον κόσμο που ΘΕΛΕΙ να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ. Κι αυτά τα χρόνια που κάνουν εργασίες αναβάθμισης των γραμμών ....... υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.
ειναι και τα λεωφορεια ,τρολευ,τραμ,προαστιακος
ενταξει μην θελουμε κιολας να μας αφησει μπροστα στην πορτα.α ξεχασα υπαρχει και το ταξι αλλα αυτο στοιχιζει και φυσικα οπως εγραψα και πριν τα ποδια
italakia μπορείς να γυρίσεις και 100χρόνια πίσω και να πας με τον γάιδαρο ......
το ποδήλατο ίσως να ήταν μια λύση, αν υπήρχαν ποδηλατοδρόμοι .... αλλά απαιτεί κόσμο με κοινή λογική που δεν υπάρχει στην Ελλάδα !!!!
-
τα 450 ευρω που δεν εδωσες για τελη ,θα τα δωσεις καπου αλλουοπουδήποτε αλλού, που θα πιάσουν τόπο...
-
τα 450 ευρω που δεν εδωσες για τελη ,θα τα δωσεις καπου αλλουΘα φροντισω να μην συμβει αυτο.... ασε που του χρονου λεω να καταθεσω και του αλλου αυτοκινητου τις πινακιδες και να μετακινουμαι με της γυναικας μου.... απλα θα κανω μια εκτιμηση των προτεραιοτητων μου και αναλογα θα δω.... Πιστευω οτι κατι θα αλλαξει για του χρονου παντως.... στο θεμα των τελων... φετος ηθελαν να μαζεψουν λεπτα.... επειγοντως και για αυτο δεν αλλαξαν τον νομο....
-
Πήραν παράταση...σημαντικά είναι τα υπογραμμισμένα:
Δόθηκε παράταση
Έως τις 15 Ιανουαρίου η προμήθεια του σήματος τελών κυκλοφορίαςΑΠΕ
Χιλιάδες πολίτες συνέρευσαν στις εφορίες είτε για να πληρώσουν το σήμα, είτε για να καταθέσουν τις πινακίδες τους
ΑθήναΠαρατείνεται έως τις 15 Ιανουαρίου 2010 η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών. Η παράταση ισχύει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ. Για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια ΔΟΥ, έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως τις 15/1/2010.
Σχετικά με τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι τα σημερινά τέλη προκύπτουν από το συνδυασμό της «ρύθμισης Σουφλιά», η οποία διαφοροποιούσε τα τέλη με βάση τον κυβισμό και την παλαιότητα των οχημάτων, αλλά και επιπρόσθετα του ειδικού τέλους στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Επίσης, αναφέρει ότι με το νέο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας που εφάρμοσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος έγινε σημαντική προσπάθεια για τη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των ιδιοκτητών οχημάτων μικρού και μεσαίου κυβισμού.
Παρά τη βελτίωση αυτή διαπιστώνεται ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η επιβάρυνση είναι σημαντική, ιδιαίτερα σε παλαιά οχήματα πολύ μεγάλου κυβισμού.
Για το λόγο αυτό, και δεδομένου ότι η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2010 ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να εξετάσει το ζήτημα στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011.
Μέχρι την ανακοίνωση του υπουργείου, χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων συνέρεαν στις εφορίες προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους και να απαλλαγούν από την καταβολή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας για το 2010.
Πρόκειται κυρίως για κατόχους παλαιών ΙΧ που η χρονολογία τους ξεπερνά τη δεκαετία, αλλά και για ιδιοκτήτες που έχουν δεύτερο αυτοκίνητο, συνήθως παλαιό.
Οι ιδιοκτήτες αυτοί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος τελών κυκλοφορίας, το οποίο αυξήθηκε σημαντικά για τα παλαιά αυτοκίνητα για περιβαλλοντικούς λόγους.
Άρα μάλλον κατάλαβαν πόσο ηλίθιος ήταν ο 'νόμος Σουφλια' (τι περίεργο ) και προφανώς ετοιμάζουν αλλαγές. Θα γίνει χαμός στη διαβούλευση. Ας μπούμε να γράψουμε όλοι μας!
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
-
τι σου λέει όμως ότι δεν είναι ικανοί να φτιάξουν έναν πιο ηλίθιο νόμο, από αυτόν του Σουφλιά ?
-
τι σου λέει όμως ότι δεν είναι ικανοί να φτιάξουν έναν πιο ηλίθιο νόμο, από αυτόν του Σουφλιά ?Γιατί θα το αφήνανε ...σοβαρά τώρα, είχαν πει ότι θα 'μαγείρευαν' κυβικά και εκπομπές καυσαερίων...θα δούμε. Επίσης διάβασα για πιθανή επαναφορά της απόσυρσης με άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης.
Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε μια σοβαρή κυβέρνηση...
-
τι σου λέει όμως ότι δεν είναι ικανοί να φτιάξουν έναν πιο ηλίθιο νόμο, από αυτόν του Σουφλιά ?Μα ήδη το έκαναν. Τα αύξησαν ακόμα περισσότερο στις περισσότερες κατηγορίες. Και αφού θα πάρουν όσα θα πάρουν για φέτος θα το επανεξετάσουν...
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
τι σου λέει όμως ότι δεν είναι ικανοί να φτιάξουν έναν πιο ηλίθιο νόμο, από αυτόν του Σουφλιά ?
Μα ήδη το έκαναν. Τα αύξησαν ακόμα περισσότερο στις περισσότερες κατηγορίες. Και αφού θα πάρουν όσα θα πάρουν για φέτος θα το επανεξετάσουν...
μπορούν και καλύτερα !!!!
το πιθανότερο είναι να προσπαθήσουν να βγάλουν τα σπασμένα από τους φόρους στα καύσιμα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
θέλω να κερδίσω το τζόκερ της πρωτοχρονιάς.
Πέραν της πλάκας:
- καυσαέρια (C02) με βάση ποιά κριτήρια για να καταλάβω?
- η άρση της απαγόρευσης των diesel νομίζω είναι ακόμα απατηλό όνειρο.Δεν ξέρω επίσης αν είναι καλό ή κακό αυτό, από τη στιγμή που το 'περνάω από ΚΤΕΟ' έχει περίεργες ερμηνείες για τον καθένα (άμα θέλω πάω, λαδώνω και περνάω ακόμα και σάπια άμαξα κτλ)...Αν σοβαρευτούν τα ΚΤΕΟ και αρχίζει να θεωρείται σημαντικό έγγραφο του αυτοκινήτου (πχ δεν μπορείς να αγοράσεις τέλη ή να βγάλεις ασφάλεια στο αμάξι ή...ή...), τότε θα ίσως δω κι εγώ με πιο θετικό μάτι το μέτρο αυτό.
-
Μα ήδη το έκαναν. Τα αύξησαν ακόμα περισσότερο στις περισσότερες κατηγορίες. Και αφού θα πάρουν όσα θα πάρουν για φέτος θα το επανεξετάσουν...
το πιθανότερο είναι να προσπαθήσουν να βγάλουν τα σπασμένα από τους φόρους στα καύσιμα.
σιγουρα ο καθενας μπορει και καλλυτερα... αρκει να μην θελει να μαζεψει λεφτα ...Χθες!!!! Ο φορος στα καυσιμα θα μαζευτει σε βαθος ενος χρονου οχι ΧΘΕΣ!!!!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
θέλω να κερδίσω το τζόκερ της πρωτοχρονιάς.
σιγουρα ο καθενας μπορει και καλλυτερα... αρκει να μην θελει να μαζεψει λεφτα ...Χθες!!!! Ο φορος στα καυσιμα θα μαζευτει σε βαθος ενος χρονου οχι ΧΘΕΣ!!!!
Πολύ φοβάμαι ότι αυτοί θα μπορέσουν πολλά καλύτερα
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Άρα μάλλον κατάλαβαν πόσο ηλίθιος ήταν ο 'νόμος Σουφλια' (τι περίεργο ) και προφανώς ετοιμάζουν αλλαγές.
Mαλλον καταλαβαν ποσο ΗΛΙΘΙΟΙ ειναι οι ιδιοι αφου βλεπουν να κανουν φτερα καμμια τρακοσαρια εκατομμυρια ευρω εσοδα.
Ας αφησουν τη παραμυθα και τη σπεκουλα περι Σουφλια.Δεν ειμαστε ολοι ΗΛΙΘΙΟΙ σα τα μουτρα τους αφου:
1.Στη πραγματικοτητα δεν υπαρχει 'νομος Σουφλια' αλλα Πραξη Νομοθετικου Περιεχομενου η οποια κατα το Συνταγμα παυει να ισχυει εντελως σαραντα μερες μετα ΕΚΤΟς ΑΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ψηφισμενο απο τη Βουλη.
Αν δε τους αρεσε θα μπορουσαν απλα να την αφησουν να ληξει.Αρα ειναι νομος Παπαπαπακωσταντινου και ΓιωργαροΓιωργακη και μαλιστα δικος τους και κατα δικος τους και καραμπινατος.
2.Επειδη ξερουν σε ποιους απευθυνονται κρατησαν το 'μαστιγιο'-υψηλα τελη και καταργησαν το 'καροτο'- αποσυσρση.Θα γίνει χαμός στη διαβούλευση. Ας μπούμε να γράψουμε όλοι μας!
Τωρα το πετυχες.Θα τους κανουμε τη μουρη κρεας.Θα τους κατατροπωσουμε.
Αληθεια ποσο αφελης μπορει να ειναι κανεις ωστε να πιστευει οτι οσα γραφονται στο οπενγκοβ τα διαβαζουν??
Γκαιμπελιστικο κολπακι ειναι ολα αυτα για να νομιζουν οι χαχολοι οτι εχουν λογο... -
Τώρα στο Mega είπε ότι ο πρωθυπουργός είπε σε δημοσιογράφους ότι θα διορθωθεί η κατασταση με τα τέλη ... αλλά δεν είπε πως!
Δόθηκε και παραταση ως τις 15 Ιανουαρίου για παραλαβή από ΔΟΥ, ΕΛΤΑ, τράπεζες. -
[quote='Nikos120i'
Aρα μάλλον κατάλαβαν πόσο ηλίθιος ήταν ο 'νόμος Σουφλια' (τι περίεργο ) και προφανώς ετοιμάζουν αλλαγές. Θα γίνει χαμός στη διαβούλευση. Ας μπούμε να γράψουμε όλοι μας!http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244[/quote]
Ο νόμος Σουφλιά επέτρεπε στους πολίτες να αποσύρουν τα παλαιά αυτοκίνητά τους και να έχουν από διπλό έως πενταπλό κέρδος , ενώ ο νόμος Παπακωνσταντινου επιτρέπει στους πολίτες μόνο από τα τέλη μεγάλη χασούρα και όλα αυτά χωρίς να μπορεί να αντιδράσει κανείς από εμάς π.χ. απόσυρση! οπότε από Σουφλιά υπήρχε εναλλακτικός δρόμος ενώ τώρα μόνο ...ταμείο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τώρα στο Mega είπε ότι ο πρωθυπουργός είπε σε δημοσιογράφους ότι θα διορθωθεί η κατασταση με τα τέλη ...
Τέλη κυκλοφορίας