-
Καλά φίλε kon5 η παρομοίωση σου με τους μηχανικούς είναι έντελώς άστοχη .
Ο μηχανικός ξεκινάει την μελέτη ενός σπιτιού , από το λευκό χαρτί και παραδίδει ένα έτοιμο κτίριο .Στην Ελλάδα παίρνει λιγότερο από τα μισά , από ότι στον πολιτισμένο κόσμο , αλλά γιά αυτό φταίει το τεε που ασχολείται μόνο με τα δημόσια έργα και τις μελέτες τους , μιά και εκεί είναι οι σχέσεις εξουσίας .
Ο έλεγχος των τίτλων μπορεί να είναι από απλός (κτηματολόγιο) , μέχρι πολύ δύσκολος (υποθηκοφυλακεία διαφόρων περιοχών) , αλλά η αμοιβή του είναι ανεξάρτητη από την παράσταση στα συμβόλαια , που είναι μιά χαριστική αμοιβή που επιβαρύνει τις μεταβιβάσεις , ιδιαίτερα από την μεριά του πωλητή .
Οσο γιά τους συμβολαιογράφους , εκεί που είναι εντελώς χαριστική η θέσπιση του ποσοστού και όχι με πάγιο ποσό .
Το ότι βρήκες λάθη σε συμβόλαια άλλων , δείχνει απλά ότι είσαι καλός δικηγόρος , αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι άλλο , εκτός από το γεγονός ότι πολλοί άλλοι δικηγόροι παρ' ότι πληρώθηκαν αδρά από το σύστημα ΔΕΝ έκαναν καλά την δουλειά τους . Η αδικία δε είναι ότι πληρωθήκατε το ίδιο , εσύ ο σωστός με τους άλλους τους άχρηστους .
-
Γιατί φίλε μου είναι άστοχη? Δουλειές είναι όλες και όλες μαζί συμβάλουν στο να παραδωθεί ένα κτίριο τεχνικά και νομικά άρτιο στον ιδιοκτήτη του. Έλεγχος απλός δεν υπάρχει ακόμα και το Κτηματολόγιο δεν σε καλύπτει πρέπει να πας και στο υποθηκοφυλακείο αφού για να είσαι καλυμένος πρέπει να κάνεις έλεγχο τουλάχιστον 20ετίας τίτλων και βαρών.
Η αμοιβή με ποσοστό επί της αναγραφομένης στο συμβόλαιο αξίας έχει να κάνει με τη σύνταξη του συμβολαίου. Δηλαδή πληρώνομαι για το τί θα γραφεί μέσα στο συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο δεν είναι πάντα μια απλή μεταβίβαση έχει και περίεργες συστάσεις, έχει κάτι μεταβιβάσεις περίεργες ποσοστών που πρέπει να εγκριθούν προηγουμένως από γενικές συνελεύσεις που προκύπτουν από την δαιδαλώδη νομοθεσία.
Η έρευνα δεν καλύπτεται από αυτήν την αμοιβή μεν αλλά όπως προείπα με την πείνα που πέφτει οι περισσότεροι δεν την χρεώνουν καν για να μην χάσουν τον πελάτη. Πρόσεξε να δεις ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα σπίτι με αναγραφομένη αξία στο συμβόλαιο 150.000 ευρώ η αμοιβή του δικηγόρου για την παράστασή του θα είναι 969 ευρώ από τα οποία μετά τον φόρο και τις παρακρατήσεις υπέρ ταμείων μένουν στον δικηγόρο στην τσέπη του περίπου 500 ευρώ που υπόκεινται και αυτά σε φόρο. Τόσο φασαρία ποιά? Δεν είναι δα και ΤΟ τεράστιο ποσό για να μας φάνε
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Γιατί φίλε μου είναι άστοχη? Δουλειές είναι όλες και όλες μαζί συμβάλουν στο να παραδωθεί ένα κτίριο τεχνικά και νομικά άρτιο στον ιδιοκτήτη του. Έλεγχος απλός δεν υπάρχει ακόμα και το Κτηματολόγιο δεν σε καλύπτει πρέπει να πας και στο υποθηκοφυλακείο αφού για να είσαι καλυμένος πρέπει να κάνεις έλεγχο τουλάχιστον 20ετίας τίτλων και βαρών.τέτοια διαβάζω και λέω οτι πρέπει να είμαστε ποιο καθυστερημένοι και απο το Μπαγκλαντες
με την σημερινή τεχνολογία θα έπρεπε τέτοιες δουλειές (μην πω όλες) να μπορούν να γίνουν από τον καναπέ σου στο σπίτι
-
Δεν είναι τειρεσίας τα συμβόλαιο φίλε jmarr. Κάθε συμβόλαιο με πρπ 10 σελίδες κατά μέσο όρο δεν φαίνεται στο σύστημα πρέπει να πας εκεί να ψάξεις να το βρεις και να το διαβάσεις από την 1η μέχρι την τελευταία σελίδα. Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.
-
είναι τοσο δύσκολο δηλ. να δημιουργηθεί μια db με την ιστορία του κάθε ακινήτου (ιδιοκτήτες, ύποθηκες, χρέη και οτι σκατά) έτσι ώστε να μπορείς να βρεις αν υπάρχει πρόβλημα με την αγορά η οτι άλλο ???
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
είναι τοσο δύσκολο δηλ. να δημιουργηθεί μια db με την ιστορία του κάθε ακινήτου (ιδιοκτήτες, ύποθηκες, χρέη και οτι σκατά) έτσι ώστε να μπορείς να βρεις αν υπάρχει πρόβλημα με την αγορά η οτι άλλο ???Nαι είναι αν και ακούγεται απλό. Υπάρχουν πολλοί όροι σε ένα συμβόλαιο και όλοι αυτοί δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε μία σελίδα υπολογιστή. Υπάρχουν βέβαια και απλά στη σύνταξη συμβόλαια.
Προσωπικά με αυτά που έχω δει από τη μέχρι σήμερα εμπειρία δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω κάτι αν δεν ξεσκονίσω τους τίτλους μέχρι τον απώτερο ιδιοκτήτη όσο πάει μέχρι όπου φτάσω. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
είναι τοσο δύσκολο δηλ. να δημιουργηθεί μια db με την ιστορία του κάθε ακινήτου (ιδιοκτήτες, ύποθηκες, χρέη και οτι σκατά) έτσι ώστε να μπορείς να βρεις αν υπάρχει πρόβλημα με την αγορά η οτι άλλο ???
Nαι είναι αν και ακούγεται απλό. Υπάρχουν πολλοί όροι σε ένα συμβόλαιο και όλοι αυτοί δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε μία σελίδα υπολογιστή. Υπάρχουν βέβαια και απλά στη σύνταξη συμβόλαια.
Προσωπικά με αυτά που έχω δει από τη μέχρι σήμερα εμπειρία δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω κάτι αν δεν ξεσκονίσω τους τίτλους μέχρι τον απώτερο ιδιοκτήτη όσο πάει μέχρι όπου φτάσω.Τώρα θυμήθηκα φίλη μου δικηγόρο, που σε μία υπόθεση για κληρονομιά ενός ακινήτου στην Κομοτηνή έφτασε να μελετήσει μέχρι και Οθωμανικά φιρμάνια με ημερομηνία 1884...
-
Μην το γελάς καθόλου. Πρόσφαρα δίκασα υπόθεση κτηματολογίου, όπου ο ιδιοκτήτης έλειπε στο εξωτερικό και δεν το είχε δηλώσει οπότε φαινόταν αγνώστου ιδιοκτήτη. Για να αποδείξεις την κτήση της κυριότητας έφτασα σε τίτλο του 1909
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μην το γελάς καθόλου. Πρόσφαρα δίκασα υπόθεση κτηματολογίου, όπου ο ιδιοκτήτης έλειπε στο εξωτερικό και δεν το είχε δηλώσει οπότε φαινόταν αγνώστου ιδιοκτήτη. Για να αποδείξεις την κτήση της κυριότητας έφτασα σε τίτλο του 1909Αν δεν έχει υπογραφή σουλτάνου δεν αξίζει...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μην το γελάς καθόλου. Πρόσφαρα δίκασα υπόθεση κτηματολογίου, όπου ο ιδιοκτήτης έλειπε στο εξωτερικό και δεν το είχε δηλώσει οπότε φαινόταν αγνώστου ιδιοκτήτη. Για να αποδείξεις την κτήση της κυριότητας έφτασα σε τίτλο του 1909H διαφορά είναι ότι κι εγώ που δεν είμαι δικηγόρος έβγαλα άκρη ψάχνοντας μόνος μου σε ένα ξεχασμένο υποθηκοφυλακείο, βρίσκοντας τίτλους του 1927. Στατική μελέτη δύσκολα θα κάνω και σίγουρα δεν θα έχω νομική ευθύνη αν πέσει κανένα ντουβάρι μετα 20 χρονια.
Πάντως, το ανοιγμα των επαγγελμάτων μπορεί και να ευνοήσει τους δικηγόρους, αν προβλεφτεί οτι τα συμβολαια μπορούν να γίνουν σε απλό δικηγόρο και όχι απαραίτητα σε συμβολαιογράφο, όπως ακούστηκε κάποια στιγμη.
-
Έτσι να κάνεις να βγάζεις άκρη μόνος σου στα νομικά, θα σωθείς
Τί άλλο θ'ακούσουμε κυρία μου που λέει και ο Λαζόπουλος
-
Δεν μιλησα για παρασταση στο Εφετειο, για μια ερευνα υποθηκοφυλακειου μιλησα, την οποια εσυ ανεφερες. Τωρα αν θεωρεις οτι αυτη η ερευνα ειναι κατι δυσκολο και οτι πρεπει να εχεις ειδικες γνωσεις για να την κανεις, μαλλον υποτιμας την νομικη επιστημη.
-
Επειδή και τα αυτονόητα πρέπει να τα τεκμηριώνουμε κατά πως φαίνεται σε αυτόν τον κόσμο ξαναδιάβασε λοιπόν τί έγραψα λίγο πίσω και αν θεωρείς ότι με τις γνώσεις Λυκείου θα μπορούσες να βρεις και να γνωρίζεις εκ των προτέρων τη διάταξη που κύρρησε άκυρη την μεταβίβαση ποσοστού κυριότητας σε οικόπεδο απο ΑΕ σε μέλος του ΔΣ της αν προηγουμένως δεν είχε εγκριθεί από τη ΓΣ της εταιρίας σε ειδική συνεδρίαση πάω πάσο. Πάσο θα πάει και ο Άρειος Πάγος που έβγαλε τη σχετική απόφαση.
Προφανώς θα νόμιζες ότι όλα έχουν καλώς αλλά κάποιος στραβός, στριφνός δικηγόρος θα έβρισκε τη λούμπα αργότερα και όλοι θα έτρεχαν αφού όλα τα συμβόλαια θα ήταν άκυρα και μάλιστα χωρίς δυνατότητα αναφρομικής θεραπείας.Καλό είναι να αφήνουμε τους ειδικούς να κάνουν κάποιες δουλειές και να μην θεωρούμε τους εαυτούς μας γνώστες κάθε επιστήμης.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Επειδή και τα αυτονόητα πρέπει να τα τεκμηριώνουμε κατά πως φαίνεται σε αυτόν τον κόσμο ξαναδιάβασε λοιπόν τί έγραψα λίγο πίσω και αν θεωρείς ότι με τις γνώσεις Λυκείου θα μπορούσες να βρεις και να γνωρίζεις εκ των προτέρων τη διάταξη που κύρρησε άκυρη την μεταβίβαση ποσοστού κυριότητας σε οικόπεδο απο ΑΕ σε μέλος του ΔΣ της αν προηγουμένως δεν είχε εγκριθεί από τη ΓΣ της εταιρίας σε ειδική συνεδρίαση πάω πάσο. Πάσο θα πάει και ο Άρειος Πάγος που έβγαλε τη σχετική απόφαση.
Προφανώς θα νόμιζες ότι όλα έχουν καλώς αλλά κάποιος στραβός, στριφνός δικηγόρος θα έβρισκε τη λούμπα αργότερα και όλοι θα έτρεχαν αφού όλα τα συμβόλαια θα ήταν άκυρα και μάλιστα χωρίς δυνατότητα αναφρομικής θεραπείας.Καλό είναι να αφήνουμε τους ειδικούς να κάνουν κάποιες δουλειές και να μην θεωρούμε τους εαυτούς μας γνώστες κάθε επιστήμης.
Η κουβεντα ξεκινησε απο τις αμοιβες δικηγορων σε συμβολαια. Αναφερεις μια περιπτωση στην οποια οντως χρειαζεται εξειδικευμενη γνωση. Φανταζομαι ομως οτι θα συμφωνεις οτι δεν ειναι μια συνηθισμενη περιπτωση. Εγω ξερω πολλαπλασιες περιπτωσεις στις οποιες δεν υπαρχει τιποτα να ψαξεις και εχεις και το συμβολαιο στο χερι. Ο δικηγορος τι κανει σ αυτη την περιπτωση, μας δινει την ευχη του;
Για να μην νομισεις οτι εχω τιποτα με τους δικηγορους, τετοιες περιπτωσεις και στρεβλωσεις υπαρχουν πολλες και σε αλλα επαγγελματα. Πηγαζουν απο συντεχνιακες αντιληψεις, απο μεταθεση ευθυνων και απο κοινη ανοησια. Μ αυτο τον τροπο, φτασαμε να θελεις να ανοιξεις ενα μαγαζι και να θελεις 150 υπογραφες απο 'ειδικους' και να θελεις να ανοιξεις μια εταιρεια και να πληρωνεις κερατιατικα στον καθε ασχετο ειδικο που βαζει μια σφραγιδα σε ενα word template στο οποιο αλλαζει τα ονοματα. -
Και θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες καλέ μου άνθρωπε αλλά δεν έχει νόημα να κάνω παράθεση νομικών περιπτώσεων, ανούσιων για τα λοιπά παιδιά που μας διαβάζουν. Αυτό που ήθελα να σου πω είναι πως δεν αξίζει για 100 - 200 ευρώ να αναλαμβάνεις ένα ρίσκο που αν συμβεί μπορεί να σου κοστίσει πάρα πολλά χρήματα.
Τέλος πάντως δεν θέλω να σε πείσω την άποψή μου είπα, δεν θέλω να υποστηρίξω κανέναν, ούτε θέλω να ξοδεύευτε τα χρήματά σας άδικα. Το ανέφερα απλά για να είστε καλυμμένοι στις συναλλαγές σας.
Από κει και πέρα ο καθείς κρίνει και πράττει.Πάει το τοπικό του ΠΑΣΟΚ
-
Αν σε εσενα η πλειοψηφια των συμβολαιων ειναι τετοιες περιπτωσεις, πασο. Με 2-3 φιλους δικηγορους που συζηταω παντως τα συμβολαια ειναι κατα πλειοψηγια απλες περιπτωσεις.
Και οπως ο ιδιος ανεφερες, τα χρηματα δεν ειναι 100-200 ευρω. Κατι ελεγες για 969 στα 150.000.Και για να επανερθουμε στο ΠΑΣΟΚ, αυτο θελει να καταργησει: την καθορισμενη αμοιβη, ωστε να λειτουργησει ο ανταγωνισμος και να πληρωνεις την πραγματικη δουλεια του δικηγορου: 100 αν απλα τυπωσε 20 σελιδες στον εκτυπωτη και 5000 αν του βγηκαν τα ματια στο ψαξιμο και το διαβασμα.
-
Άντε πάλι... τα 100 - 200 είναι για την έρευνα φίλε μου. Τα άλλα είναι για την σύνταξη σχεδίου συμβολαίου. Άλλο πράγμα η σύνταξη άλλο η έρευνα. Και σου επαναλαμβάνω πως στην πράξη με την πείνα που πέφτει σχεδόν χαρίζεται το 1ο.
Επιμένεις για κάτι που είσαι λάθος...τεσπα κάνε όπως αγαπας αφού τα ξες όλα. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Άντε πάλι... τα 100 - 200 είναι για την έρευνα φίλε μου. Τα άλλα είναι για την σύνταξη σχεδίου συμβολαίου. Άλλο πράγμα η σύνταξη άλλο η έρευνα. Και σου επαναλαμβάνω πως στην πράξη με την πείνα που πέφτει σχεδόν χαρίζεται το 1ο.
Επιμένεις για κάτι που είσαι λάθος...τεσπα.Και σου ξαναλεω: η συνταξη συμβολαιου ειναι απλουστατη στην μεγαλη της πλειοψηφια. Με ποια λογικη σε μια εντελως απλη περιπτωση να πληρωσεις 1000 ευρω;
-
Εντάξει είναι απλούστατη έχεις δίκιο....
-
Ετσι μπραβο.
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου