-
Μαλλον δεν υπαρχει περιθοριο για αλχημιες εδω!
Ο νομος για την προστασια των καταναλωτων ειναι σαφης!
Δινεται 2 η 3 ευκαιριες στο συνεργειο για να διορθωθει το λαθος, αν αποτυχουν, τοτε αγοραζουν πισω το αυτοκινητο!!Σε αυτην την περιπτωση το λαθος ηταν εμφανες γιατι το ειχε παραδεχτει η Τογιοτα και γιατι το εχουν επισημανει και τα περιοδικα στα τεστ, το Αβενσις ειναι φωνακλαδικο μεσα στο κουπε, οχι η μηχανη, αλλα οι ροδες!Εκει η Τογιοτα δεν ηθελε να μπλεξει και σε ενα αλλο παραπτωμα, δηλ για παραπλανητικη διαφημιση, επειδη οι διαφημισεις της μιλανε με πολυ θερμη για την περιφημη ηχομονωση που εχει αυτο το μοντελο και μαλιστα μιλανε για την καλυτερη της αγορας!Εκει τα προστηματα κατα της Τογιοτας θα ηταν πολυ ποιο χοντρα!Και φυσικα δεν μιλαμε οτι το μοντελο θα ειχε μετα την σφραγιδα του ελλατωματικου!
Σε ερωτηση, απο την μερια του δημοσιογραφου προς τον διευθηντη της Τογιοτα, αν θα αγοραζανε και πισω και τα υπολοιπα Αβενσις που οι ιδιοκτητες τους ειχαν το ιδιο προβλημα, απαντησε οτι αρκει με ενα αυτοκινητο για εξεταση, επειδη ειναι ενα μοντελο που παραγεται ηδη και υπαρχει πληθωρα απο αυτα στο εργοστασιο παραγωγης για να εξετασθουν! Φυσικα, καθε περιπτωση παραπονων εξεταζεται ατομικα!
Για την ιστορια, αυτος τελικα αγορασε ενα Αουντι στεισον, οχι και τοσο ησυχο στο εσωτερικο του, συμφωνα με αυτον, αλλα δεν εχει αυτον τον υποκοφο πολυ κουραστικο θορυβο του Αβενσις που επιδρα στον εγκεφαλο!(υποηχοι!)
Μια απορια εδω, απο την δικη μου πλευρα!Πως οι υπολοιποι που εχουν Αβενσις δεν εχουν παραπονεθει, μια και υπαρχει αυτο το προβλημα;
Επηρεαζουν οι υποηχοι με διαφορετικο τροπο τους ανθρωπους η ο μεσος ιδιοκτητης ενος Αβενσις δεν ειναι κριτικος;Η ειναι ενας κουφος συνταξιουχος;
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Μαλλον δεν υπαρχει περιθοριο για αλχημιες εδω!
Δινεται 2 η 3 ευκαιριες στο συνεργειο για να διορθωθει το λαθος, αν αποτυχουν, τοτε αγοραζουν πισω το αυτοκινητο!!Μακάρι ο νόμος αυτός να ίσχυε-εφαρμοζόταν και στην Ελλάδα
-
Θα πρεπει να ειναι κοινη η προστασια του καταναλωτη σε ολα τα Ευρωπαικα κρατη;;;!!!
Εχει κοιταξει κανεις τι ισχυει στην Ελλαδα;
Σπυρος -
[>quote='alfasud']Μαλλον δεν υπαρχει περιθοριο για αλχημιες εδω!
Δινεται 2 η 3 ευκαιριες στο συνεργειο για να διορθωθει το λαθος, αν αποτυχουν, τοτε αγοραζουν πισω το αυτοκινητο!!Σε αυτην την περιπτωση το λαθος ηταν εμφανες γιατι το ειχε παραδεχτει η Τογιοτα και γιατι το εχουν επισημανει και τα περιοδικα στα τεστ, το Αβενσις ειναι φωνακλαδικο μεσα στο κουπε, οχι η μηχανη, αλλα οι ροδες!Εκει η Τογιοτα δεν ηθελε να μπλεξει και σε ενα αλλο παραπτωμα, δηλ για παραπλανητικη διαφημιση, επειδη οι διαφημισεις της μιλανε με πολυ θερμη για την περιφημη ηχομονωση που εχει αυτο το μοντελο και μαλιστα μιλανε για την καλυτερη της αγορας!Εκει τα προστηματα κατα της Τογιοτας θα ηταν πολυ ποιο χοντρα!Και φυσικα δεν μιλαμε οτι το μοντελο θα ειχε μετα την σφραγιδα του ελλατωματικου!
Σε ερωτηση, απο την μερια του δημοσιογραφου προς τον διευθηντη της Τογιοτα, αν θα αγοραζανε και πισω και τα υπολοιπα Αβενσις που οι ιδιοκτητες τους ειχαν το ιδιο προβλημα, απαντησε οτι αρκει με ενα αυτοκινητο για εξεταση, επειδη ειναι ενα μοντελο που παραγεται ηδη και υπαρχει πληθωρα απο αυτα στο εργοστασιο παραγωγης για να εξετασθουν! Φυσικα, καθε περιπτωση παραπονων εξεταζεται ατομικα!
Για την ιστορια, αυτος τελικα αγορασε ενα Αουντι στεισον, οχι και τοσο ησυχο στο εσωτερικο του, συμφωνα με αυτον, αλλα δεν εχει αυτον τον υποκοφο πολυ κουραστικο θορυβο του Αβενσις που επιδρα στον εγκεφαλο!(υποηχοι!)
Μια απορια εδω, απο την δικη μου πλευρα!Πως οι υπολοιποι που εχουν Αβενσις δεν εχουν παραπονεθει, μια και υπαρχει αυτο το προβλημα;
Επηρεαζουν οι υποηχοι με διαφορετικο τροπο τους ανθρωπους η ο μεσος ιδιοκτητης ενος Αβενσις δεν ειναι κριτικος;Η ειναι ενας κουφος συνταξιουχος;
Σπυρος[/quote]
Είμαι κάτοχος avensis, εδώ και 2,5 μήνες και έχω κάνει, στην εθνική, 5500χλμ.
Τι εννοείς κάνει θόρυβο??
Αυτό που εγώ έχω δαπιστώση είναι ότι το αυτοκίνητο όντως είναι καλά μονωμένο, και ο μόνος θόρυβος που περνά στο εσωτερικό είναι του κινητήρα, που ακούς τη χροιά του μετά τις 4000 στροφές ,αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι ενοχλητικός .
Για θόρυβο κύλισης, δεν ακούς τίποτα, παρότι το δικό μου φορά Bridgestone που είναι σκληρά.
Μήπως αυτό που λες έχει να κάνει με συγκεκριμένες προδιαγραφές που εισάγεται στη Σουηδία ή με κάποια ελαττωματική παρτίδα σε κάποια σημείο της παραγωγής του.
Διότι όλοι που το έχουν αγοράσει να είναι κουφοί ή άσχετοι ή συνταξιούχοι ,δεν νομίζω!!!!
Άντε και είναι σου λεω ....... για να σε δυσκολέψω τώρα!!!. ... έχουν αυτά τα προβλήματα και όλοι οι δημοσιογράφοι των περιοδικών αυτοκινήτων που το έχουν οδηγήσει και έχουν μιλήσει για την καλή του ηχομόνωση και την ποιότητα κύλισης ‘σαν μαγικό χαλί’ ?????ΥΣ. αλήθεια τα περιοδικά στην Σουηδία πως το έκριναν????
-
Στην Ελλαδα δεν υπαρχει τριβη μεταξυ ασφαλτου και ελαστικου!Ειναι σαν γυαλι!
Στην Σουηδια υπαρχει μεγαλη τριβη και αυτο ειναι παρα πολυ καλο!Οδηγας πολυ γρηγορα και με ασφαλεια!Μπορεις να εκμεταλευτεις ΟΛΕΣ τις δυνατοτητες του ελαστικου!Και σε βροχη εχεις σχεδον τις ιδιες ταχυτητες σαν σε στεγνο!
Το μειονεκτημα ειναι οτι τα ελαστικα δεν κρατανε πανω απο 30.000Κμ και σε γρηγορη οδηγηση ουτε 20.000Κμ!
Ο θορυβος κυλισεως ειναι το αλλο προβλημα!Τα περισσοτερα αυτοκινητα ειναι σχετικα αθορυβα σε αυτο, αλλα το Αβενσις ειναι φωνακλαδικο, αυτο συμφωνα με ΟΛΑ τα τεστ σε ολα τα περιοδικα!Απλα η μονωση του δεν ειναι κατασκευασμενη συμφωνα με τις απαιτησεις μιας τετοιας ασφαλτου!
Το προβλημα δεν εχει και τοσο ευκολη λυση, χρειαζεται βασικος ξανασχεδιασμος της ηχομονωσης!Γιαυτο και αυτη η δραστικη λυση που εδωσε η Τογιοτα με αυτον τον πελατη!
Σπυρος -
Αν εννοεις πως το εκριναν σαν αυτοκινητο, ευσταθεια κλπ, ηταν πολυ καλυτερο αν σχεσει με το παλαιο, εχει ασφαλη χαρακτηριστικα, αλλα σε ακραιες καταστασεις δεν τα παει και τοσο καλα, ειναι μαλακο, εχει γινει για ενα αδιαφορο κοινο!
Σπυρος -
Παντως αυτα απευθυνονται σε ενα πολυ συντηρητικο κοινο, που λιγα βλεπει και ακομα ποιο λιγα καταλαβαινει απο αυτοκινηση, βλεπε την πλειοψηφια των Αμερικανων και των πλουσιοσυνταξιουχων!
ΣπυροςΠροσεξε τι λεγεις γιατί οι αμερικανοι φτιάχνουν αυτοκίνητα με ανταλλακτικά από μάντρες ενώ πχ οι ελληνάρες δεν ξέρουν ούτε λάστιχο να αλλάξουν.
-
Ναι, εχεις δικιο για τους Αμερικανους συνταξιουχους!Ειναι καταπκληκτικοι!Ειδικα να δεις αυτους που φιαχνους ρεπλικες αρχαια ηχεια!
Σπυρος -
Αν κατάλαβα καλά μιλάς για άγρια άσφαλτο....
Όντως εκεί ακούς θόρυβο, λες και είναι πάνω σε χαλίκια αλλά αυτό , σε συγκεκριμένο κομμάτι δρόμου, το εχω παρατηρήσει και σε αλλά αυτοκίνητα και δεν μου έκανε εντύπωση, το θεώρησα λογικό διότι ο τάπητας ήταν χάλια, πολύ άγριος!!!
Σίγουρα θα εχει καλύτερη πρόσφυση αλλά τα λάστιχα ούτε 20,000 χλμ δεν θα βγάζουν, αν δε έχει και στροφές, άσχημα τα πράγματα , φαντάζεσαι τα μισελεν , καταστροφή!!!!:o
Λίγα αυτοκίνητα νομίζω δεν θα ακούγονται καθόλου και σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
Στην εθνική οδό Αθήνα- Κόρινθο βάζουν καινούργιο ασφαλτοτάπητα και είναι άψογος δεν κάνει καθόλου θόρυβο και έχει και καλή πρόσφυση.Τώρα στην ρύθμιση της ανάρτησης όντως είναι μαλακό και αυτό γίνεται ορατό στις υψηλές ταχύτητες >160 χλμ/ωρα, αλλά τι να κάνω, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας , συμβιβάζομαι, καλά θα ήταν και να τσουλάει ωραία, έχοντας άνεση στις ωφέλιμες ταχύτητες μέχρι 150 και να γίνεται και σπορ όταν μου την δίνει....
Τι ωραία θα ήταν και να έκανε και μόνο 25,000.......
Αλήθεια Σπύρο έτσι είναι οι δρόμοι εκεί ??? γιατί ??? μήπως λόγο πιο συχνών πάγων και χιονιών ???
-
Αταχτουλη, 160+, μην μου πεις οτι εχετε αυτο το οριο εκει;
Ναι, επειδη φοραμε λαστιχα με καρφια τον χειμωνα ο δρομος στρωνεται με ποιο ανθεκτικη ασφαλτο για να αντεχει!Και η φθορα απο τα καρφια ερχεται σαν συνεπεια!
Πολλα αυτοκινητα τα καταφερνουν πολυ καλα, αναμεσα τους και η 166 ενος φιλου, η οποια ειναι σχεδον αθορυβη σε τετοια ασφαλτο!
ΥΓ.Τα μπροστινα λαστιχα στο δικο μου κρατανε 15.000Κμ!!!
Σπυρος -
Θα πρεπει να ειναι κοινη η προστασια του καταναλωτη σε ολα τα Ευρωπαικα κρατη;;;!!!
Εχει κοιταξει κανεις τι ισχυει στην Ελλαδα;Σαν προστασία του καταναλωτή υπάρχει ο νόμος της ΕΕ έχεις δίκιο, αλλά στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά λόγω ασφαλιστικών εταιριών που εκμεταλεύονται το πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ μήνυσης και εκδίκασης. Οπότε αν δεν βρεις άκρη με την εκάστοτε εταιρία -παραγωγό- του αυτοκινήτου πας στα δικαστήρια όπου εκεί αναλαμβάνει η ασφαλιστική της εταιρίας-παραγωγού και άν βρεθεί άκρη θα είναι χρόνια μετά. Οπότε δεν αξίζει τον κόπο και το χρήμα.
Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μερικά χρόνια πριν, ας με διορθώσει κάποιος αν έχει αλλάξει κάτι...
-
Αταχτουλη, 160+, μην μου πεις οτι εχετε αυτο το οριο εκει;Εεεε. .να ..ξερεις βιαζομουν εεε...ο δρόμος ήταν αδειος ...εεεε...δεν ήταν 160 αλλά 158 .....εεε...ενταξει μην το κανουμε θεμα δεν θατο ξανακάνω
-
Στην Νορβηγία είχα στο Saab λεπτά λάστιχα με καρφιά, κράταγαν άψογα και δεν έκαναν πολύ θόρυβο. Αν όπως πάταγαν άσφαλτο ή άλλο πέτρωμα έβγαζαν σπίθες! Πολύ πλάκα!
ΥΓ. Ασχετο.
Σπύρο αύριο σου στέλνω τα cd! Σου έστειλα email την προηγούμενη εβδομάδα δεν ξέρω αν το πήρες.ΥΓ. Ασχετο2
Μάνα στείλε φέτα! -
sado
Ναι και οχι, αναλογα ποιο!!
Φετα;;;;;
GFON
Καλα, καλα, πηγαινε στην μαμα σου τωρα και πες της οτι δεν θα το ξανακανεις!!Εμενα ακομα και αστυνομοκινα με συγχωρεσε στα 183!
Σπυρος -
sado
Ναι και οχι, αναλογα ποιο!!Ημερομηνία: Tue, 18 May 2004 23:01:22
-
on 2004-05-19 00:01
Χαχαχα, προσεξε την ωρα που το ελαβα!!
Δρακουλας εισαι;Σου απαντησα απο το σπιτι μου, αλλα δεν jerv an το ελαβες;Ισως ξανα εχω προβληματα με το leak!
Σπυρος -
sado
Εμενα ακομα και αστυνομοκινα με συγχωρεσε στα 183!
ΣπυροςΔεν μου λες ...καμία ψιλή ξανθιά ήταν???
Αν ναι, τυχερέ.... χαλάλι και αν σε έγραφε... για φαντάσου εμάς τους δυστυχής που μας σταματάνε κάτι μουστακαλήδες και σου λενε ‘τι κανς ουρέ , θε α σκουτώεις καναν ανθρωπου, τωρα α ειδης τι ας καμου’ και βγάζει το μπλοκ, στην καλύτερη, αλλιώς σε παει μέσα για πικ-νικ... -
on 2004-05-19 00:01
Χαχαχα, προσεξε την ωρα που το ελαβα!!
Δρακουλας εισαι;Σου απαντησα απο το σπιτι μου, αλλα δεν jerv an το ελαβες;Ισως ξανα εχω προβληματα με το leak!
ΣπυροςOxi δεν μου ήρθε τίποτα!
χαχαχαχα! SADO o Δράκουλας! -
χαχαχαχαχα
Ναι, ξανθεια ηταν, ψιλη ηταν, ευχαριστη ηταν!
Ετυχε να θυμαται το επωνυμο της γυναικας μου απο το νοσοκομειο που δουλευει, μαλλον ειναι το μοναδικο σε ολη την Σουηδια!Ειχε ακουστα για μενα!!
Ετσι της υποσχεθηκα οτι ηταν η τελευταια φορα που οδηγουσα γρηγορα για αυτην την ημερα και αφησε το κοτοπουλο να φυγει!(δικη της εκφραση για το Αλφασουντ)!
Σπυρος -
sado
στο ξαναστελνω απο το σπιτι!
Διαβολεμενη Telia, τι περιμενεις απο κρατικη εταιρια!;
Σε λιγο αλλαζω οπερειτορ, ετσι αναβαθμιζω και το ADSL μου στα 8Μ!
Σπυρος
Όταν μιλά η αυθεντική Ιαπωνική ποιότητα...