-
Θυμάμαι πριν 2 χρόνια, το βράδυ της πρωτοχρονιάς έκανα ένα churchil μονοκοπανιά (μέσα σε 15-20' το πολύ και είδα το Χρηστό φαντάρο...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
υ.γ. φίλε nightwalker εσύ έκανες εορταστική παραγγελιά? ενημέρωσέ μας
Γεια χαρα και καλα 'καψιματα'!! εδω και μια εβδομαδα εχει φτασει στα χερια μου μια πρωτη παραγγελια για 'εξοδα κινησεως',μια 25αδα Partagas Coronas Senior και αλλη μια R&J short Churchills!(υστερα απο προτροπη του Κωνσταντινου)
Αυτες τις μερες μελεταω απο εδω απ εκει για αλλη παραγγελια μεσα στην οποια σκεφτομαι να 'ναι και μια 25αδα για δωρο στον πατηρ! Ιδεες δεκτες! -
Δεν μας είπες σου άρεσαν τα τσορτσιλάκια? Ποιάς παραγωγής ήταν?
-
Ωωωω ναι,πολυ ωραια και βολικα για το λογο που τα χρειαζομαι!Του '08 αλλα ετσι κι αλλιως οσο πιο πολυ τα αφηνεις στον υγραντηρα τοσο πιο ωραια γινονται ολα τα πουρα,λογω της σχετικης παλαιωσης.
Α,πηρα δυο-τρια stickακια Cohiba siglo IV και VI ετσι για δοκιμη. χαχα,αν κρινω απ τα cigarillos τους σιγουρα θα ειναι at least μετρια!Ιδωμεν! -
Xαίρομαι
Δεν έχω υγραντήρα βλέπεις δάσκαλε είμαι σχετικά νέος στο άθλημα. Κάποια στιγμή αν δεν σου κάνει κόπος δώσμου 2 - 3 συμβουλές.
-
ΠΟΤΕ πουρα εκτος υγραντηρα!βλεπεις μεγαλωσα βλεποντας κουτια πουρων στο ψυγειο και μαλλον γι αυτο απ τα πρωτα μου βηματα στραφηκα σε υγραντηρες! μην νομιζεις δεν εχω την τεραστια εμπειρια,απλως τον κανω κεφι τον γαλαζιο καπνο και διαβαζω απο εδω και απο εκει αρκετα.(μολις 19ετων ειμαι!)
Παρ'ολα αυτα με μεγαλη μου χαρα να απαντησω σε ο,τιδηποτε ενδιαφερεται κανεις να ρωτησει,εχω απλετο χρονο για θεματα που μου αρεσουν.Για τσιγαρα δυστυχως δεν μπορω να σε καλυψω διοτι τα απεχθανομαι.. -
Τα τσιγάρα και γω ούτε ζωγραφιστά δεν μπορώ να τα βλέπω δάσκαλε.
Πρέπει να πάρω υγραντήρα τελικά. Όταν έκανα τα no2 (καμινάδες τ'αποκαλώ πλέον συγκριτικά με τα τσορτσιλάκια ) έπαιρνα τα tubes οπότε παλευόταν η κατάσταση. Μια παραγγελιά όμως τσορτσιλάκια μου ήρθαν του 07 και ήταν ψιλοκούτσουρα οπότε δεν ικανοποιήθηκα. Λες να πάρω από μαγαζί εδώ ή ιντερνετικά? Από χωρητικότητα νομίζω ότι καλύπτομαι αν παίρνει μέσα πρπ 20 τεμάχια .
Απ'ότι βλέπω έχετε παράδοση στην οικογένεια
-
Λοιπον,οσον αφορα τις ιντερνετικες αγορες εχεις καποιο ρισκο με την εννοια οτι ολα ειναι σχετικα.αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να στραφουμε για μεγαλες ποσοτητες στα εντος.(το νταβατζηλικι του +45%φορου δεν αντεχεται!)επισης,μην νομιζεις στα περισσοτερα μαγαζια και εδω δεν ειναι παντα καλα διατηρημενα.Εγω προτεινω sticks τα οποια διαλεγεις εσυ,ας περνεις μια στο τοσο.Αλλα οταν θες ποσοτητα μονο ιντερνετ.(να ναι καλα οι ανθρωποι! ) Ο υγραντηρας εξαρταται απο εσενα τι μεγεθος θες.Αν και θα προτεινα(αν δεν εχεις προβλημα χωρου) να επερνες εναν λιγο μεγαλυτερο,π.χ για 50 ή 60πουρα.ετσι κι αλλιως δεν εχει καμια διαφορα απ τον 20αρη.Α,και πολυ σωστος ο τροπος αναμματος με μεγαλο σπιρτο που προτεινες.Ειχα δοκιμασει καποιο καιρο με τους αναπτηρες βουτανιου(αοσμοι,καταλληλοι για πουρα) και γυρνωντας παλι στο πατροπαραδοτο σπιρτακι με ευχαριστησε πολυ περισσοτερο!πολυ καλυτερο αναμα!
Και ναι απο μικρος τα χαζευα..Τωρα πλεον που μενω μονος μπορω να χω δικη μου 'συλλογη' -
Δεν εχω καπνισει ποτε. Μια φορα ομως εκανα ενα Mondechristo A. Πολυ μποχα και βαρυ. Δε ξερω ομως, κατι με τραβαει οποτε τα βλεπω.Σκεφτομαι να παραγγείλω μερικα. Μεχρι ποσο καιρο μπορουν να διατηρηθουν στο κουτι τους?
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Δεν εχω καπνισει ποτε. Μια φορα ομως εκανα ενα Mondechristo A. Πολυ μποχα και βαρυ. Δε ξερω ομως, κατι με τραβαει οποτε τα βλεπω.Σκεφτομαι να παραγγείλω μερικα. Μεχρι ποσο καιρο μπορουν να διατηρηθουν στο κουτι τους?Ε οχι και μποχα ο καπνος του πουρου ρε παιδια!Δεν ειναι ολα σαν τη τσιγαριλα..Τεσπα,στην ερωτηση σου φιλε δεν ενδεικνυεται να διατηρουνται στο κουτι τους..εκτος αν ζεις σε περιοχες οπως ταυλανδη και επικρατει συνεχως μεσα στο σπιτι σου υγρασια επιπεδου 73%-78%!!!
Αν παρ΄ολα αυτα δεν θελεις να επιβαρυνθεις με ενα παραπανω εξοδο για αγορα υγραντηρα θα σου προτεινα να βαλεις το κουτι στο ψυγειο,μεσα σε σελοφαν το οποιο να κλεινει αεροστεγως καθε φορα..Και βασικα μην αφηνεις τροφιμα που 'βγαζουν' μυρωδιες στο ψυγειο.Οπως σαλαμια κτλ. -
πες του και το κοστος για εναν υγραντηρα
-
εξαρταται απ το τι θελει..Για εναν απλο,καλο υγραντηρα βρισκεις για 20-25κομματια γυρω στα 22ευρω.Μετα με κανα 50αρι βρισκεις για 50-70 κομματια.Δεν ειναι αναγκη να παρει τρελους υγραντηρες με διαμαντακια και πρασινα αλογα!Οι τιμες θαρρω πως δεν ειναι κακες για να απολαμβανεις αυτο που πληρωνεις οπως ειναι και οχι χαλασμενο!
-
Από e bay λέει να πάρεις υγραντηρα?
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω όσον αφορά κατασκευή και υλικό δάσκαλε? -
Ο υγραντηρας καλο ειναι να ειναι κατασκευασμενος απο κεδρο, ή εστω ορισμενα μερη του. Αυτο που ξερω ειναι ο,τι δενουν οι μυρωδιες του ξυλου με αυτες του πουρου. Ξερω επισης ο,τι τα σπιρτα θα πρεπει να ειναι και αυτα απο ξυλο κεδρου, αλλα αμα βρεις σφυρα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Από e bay λέει να πάρεις υγραντηρα?
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω όσον αφορά κατασκευή και υλικό δάσκαλε?Μεχρι να αγορασεις υγραντηρα ,τα πουρα που εχουν χασει την υγρασια τους τα βαζεις σ'ενα σακουλακι ναυλον προσθετοντας φυλλα( εννοειται οχι ξερα )απο φυτο της επιλογης σου .
Το σακουλακι ειναι αυτο που βαζουμε τις τροφες στο ψυγειο . -
Ο χρήστης yosebu έγραψε:
Αυτο που ξερω ειναι ο,τι δενουν οι μυρωδιες του ξυλου με αυτες του πουρου.Αυτο δεν ειναι απαραιτητα καλο και συνανταται συνηθως στο Αμερικανικο κοκκινο κεδρο,το οποιο ειναι και το μειονεκτημα του σε σχεση με τον Ισπανικο κεδρο.Μεταξυ Ισπανικου(απο Κεντ.και Λατινικη Αμερικη προερχεται και οχι Ισπανια),Αμερικανικου(Καναδικος) και μαονι Ονδουρας προτιμουμε τον Ισπανικο γιατι εχει την καλυτερη αποροφητικοτητα υγρασιας και το μονο του μειονεκτημα ειναι οτι αν δεν εχει αρχικα φτιαχτει σωστα ισως εμφανιστει ρετσινι.Ομως στους αλλους 2 ελλοχευει παντα ο κινδυνος εμφανισης 'σκουληκιων'.
Ξερω επισης ο,τι τα σπιρτα θα πρεπει να ειναι και αυτα απο ξυλο κεδρου, αλλα αμα βρεις σφυρα.
Γι αυτο το λογο,μπορεις να αναψεις πολυ μικρα κομματια απ τους κεδρους που ειναι στα κουτια και να τα χρησιμοποιησεις αυτα ως σπιρτα!
P.S:κωνσταντινε ελπιζω να σε καλυψα
-
Καπου ειχα διαβασει οτι ειναι προτιμοτερο ο υγραντηρας να ειναι με γυαλι απο πανω για να μπαινει και το φως του ηλιου .
Αν μου περασει ο βηχας απο την γουρουνογριπη ισως ψαξω να βρω κανα Μontecristo 2 για να συνοδευσω το αγαπημενο μου Μεταξα, την πρωτοχρονια....
Δεν εχω καπνισει ποτε. Μια φορα ομως εκανα ενα Mondechristo A. Πολυ μποχα και βαρυ
Ρε mike , ειπαμε να κανεις κανα πουρο, αλλα εσυ πηγες κατευθειαν στην κατηγορια Ψωμιαδης (το Montecristo A κανει και αυτος)
-
δύο ερωτήσεις.
1.εκτός απο το κουτί τι άλλο θέλει ο υγραντήρας για να λειτουργήσει? link απο puroexpress θεμιτά
2.έχετε να προτείνετε κάποιο που αποτελεί καλή συνοδεία για bourbon? -
Thanx για τις πληροφοριες. Και οντως, δεν εχει καμια σχεση η τσιγαριλα με το πουρο, οχι βεβαια.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δύο ερωτήσεις.1.εκτός απο το κουτί τι άλλο θέλει ο υγραντήρας για να λειτουργήσει? link απο puroexpress θεμιτά
Tην ίδια απορία έχω. Υπόψιν ότι το puroexpress ναι μεν δεν χρεώνει την αποστολή πούρων αλλά την αποστολή υγραντήρων την χρεώνει.
Μόλις εστάλη και η δική μου εορταστική παραγγελία
Άντε να δούμε αν θα προλάβουν να έρθουν μέχρι την άλλη Πέμπτη. Μέχρις στιγμής το δεματάκι ερχόταν σε μία εβδομάδα ακριβώς. Φοβάμαι καθυστέρηση τώρα
Πούρα, γιατί ετσι μας αρέσει!