-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Απ' ότι βλέπω το σημείο που μπαίνει ο καφές (δεν θυμάμαι πως λέγεται),είναι μεταλλικό έτσι δεν είναι??
Απο το αφρόγαλα είσαι ευχαριστημένος?Σωστα ,ειναι μεταλλικο .
Για αφρογαλα δεν εχω δοκιμασει ποτε γιατι δεν πινω ,καποιος(α) αλλος που προσπαθησε δεν εμεινε ενθουσιασμενος αλλα γι'αυτο κραταω μια επιφυλαξη -
Χρησιμοποίησα 4 εμπορικούς καφέδες με τη σειρά. Τώρα είμαι στον Lavazza Oro. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη (περισσότερο κρύο πάντως).
Ο εσπρέσσο των Starbucks και του Coffeeway λέει τίποτα; Όχι ο 'αρωματικός', ο κανονικός.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χρησιμοποίησα 4 εμπορικούς καφέδες με τη σειρά. Τώρα είμαι στον Lavazza Oro. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη (περισσότερο κρύο πάντως).Ο εσπρέσσο των Starbucks και του Coffeeway λέει τίποτα; Όχι ο 'αρωματικός', ο κανονικός.
Μακρια απο το coffeeway, για το starbucks δεν ξερω ,το lavazza δεν λεει .
Που μπορω να σου αφησω λιγο καλο καφε ,κολωνακι με βολευει .
Μην δισταζεις δεν υπαρχει προβλημα ,σ΄εχει λυπηθει η ψυχη μου . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Χρησιμοποίησα 4 εμπορικούς καφέδες με τη σειρά. Τώρα είμαι στον Lavazza Oro. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη (περισσότερο κρύο πάντως).
Ο εσπρέσσο των Starbucks και του Coffeeway λέει τίποτα; Όχι ο 'αρωματικός', ο κανονικός.
Μην δισταζεις δεν υπαρχει προβλημα ,σ΄εχει λυπηθει η ψυχη μου .Εμας τους υπόλοιπους που δεν μας βολεύει το κολωνάκι δεν μας λες ποιός είναι μπας και βρούμε την υγειά μας??έστω και με pm..
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Μην δισταζεις δεν υπαρχει προβλημα ,σ΄εχει λυπηθει η ψυχη μου .Εμας τους υπόλοιπους που δεν μας βολεύει το κολωνάκι δεν μας λες ποιός είναι μπας και βρούμε την υγειά μας??έστω και με pm..
Ζητας το λιγοτερο απ'οτι ημουν διατεθειμενος να προσφερω
-
H μάνα μου πήρε από lidl μια καφετιέρα επρέσσο. Δεν έχω ξανακάνει ποτέ εσπρέσσο και απ'ότι φαίνεται καλά κάνω αφού πίνεται σε 5 - 10 λεπτά ενώ η αρχοντική φραπεδιά με συντροφεύει και 1 ώρα. Σαλλλονικιός ντε
Τεσπα την δοκίμασα χθες, καλά λειτουργεί ή έτσι νομίζω τουλάχιστον. Από το λίγο που κοίταξα είδα μερικές που στοιχίζουν πολλά ευρώ. Γιατί τόσο ακριβές, τόσο επιστήμη είναι το θέμα?
Εν τέλει δεν την αλλάζω τη φραπεδιά
-
Εσεις οι Θεσσαλονικεις δεν προκειται να γινετε ποτε ευρωπαιοι κ μια ζωη περιοριζεστε στις ευρεσιτεχνιες σας
Σου εχω αναθεσει μια δουλεια μην τεμπελιαζεις -
τί χρωστάω πάλι ρε Γιώργη?
Μόλις ήπια ένα εσπρέσσο τώρα, καλά ρε σεις αυτό σφηνάκι είναι τί ευρωπαίοι και ιστορίες μου λέτε
Μπα πανάθεμά σας, κάτσε να πάω να χτυπήσω μια φράπα τώρα να ξυπνήσω γιατί ακόμα κουτουλάω από το χθεσινό ξενύχτι -
κανόνισε να μην βρίσκεις monster για σένα σε όλη την Ευρώπη.
the whole package or nothing.ΥΓ
ο αλεσμένος καφές του SM δίνει ούτε το 50% ενός καλού εσπρέσσο. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
H μάνα μου πήρε από lidl μια καφετιέρα επρέσσο. Δεν έχω ξανακάνει ποτέ εσπρέσσο και απ'ότι φαίνεται καλά κάνω αφού πίνεται σε 5 - 10 λεπτά ενώ η αρχοντική φραπεδιά με συντροφεύει και 1 ώρα. Σαλλλονικιός ντεΤεσπα την δοκίμασα χθες, καλά λειτουργεί ή έτσι νομίζω τουλάχιστον. Από το λίγο που κοίταξα είδα μερικές που στοιχίζουν πολλά ευρώ. Γιατί τόσο ακριβές, τόσο επιστήμη είναι το θέμα?
Εν τέλει δεν την αλλάζω τη φραπεδιά
50€ νομίζω έχει, την είδα και εγώ. Και σήμερα η θεια δίπλα με φώναξε για να με ρωτήσει πως γίνεται και αν είναι καλή.
-freddo όμως που πίνω το καλοκαίρι δε βγάζει...
-θα βγάλει το καλοκαίρι(της λέω), με αυτόν τον καιρό δεν γίνεται, βγάζει μόνο ζεστά.
-α, εντάξει τότε -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:lol:
τί χρωστάω πάλι ρε Γιώργη?Μόλις ήπια ένα εσπρέσσο τώρα, καλά ρε σεις αυτό σφηνάκι είναι τί ευρωπαίοι και ιστορίες μου λέτε
Μπα πανάθεμά σας, κάτσε να πάω να χτυπήσω μια φράπα τώρα να ξυπνήσω γιατί ακόμα κουτουλάω από το χθεσινό ξενύχτι -
Είμαι υποχρεωμένος για την προσφορά, ευχαριστώ πολύ. Αλλά τελικά κάτι έκανα. Illy σκούρος, καλύτερο αποτέλεσμα. Μάλλον ήθελα πιο βαρύ χαρμάνι.
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
http://www.e-marousi.gr/index.php?optio ... 1&cid=2210
-
Ο Illy ειναι power απλα ειναι ακριβουλης (ειναι γενικως ακριβο χομπι ο καλος καφες παντως) IMO θες κ καλο εξοπλισμο ειδικα για καπουτσινο οπου οι φθηνες καφετιερες ειναι πεταμενα λεφτα καθως σου δινουν μονο μια 'ιδεα' καπουτσινο.
Τα σταρμπακς εχουν οκ καφε και μεγαλη ποικιλιαΟ χρήστης kon5 έγραψε:
Μόλις ήπια ένα εσπρέσσο τώρα, καλά ρε σεις αυτό σφηνάκι είναι τί ευρωπαίοι και ιστορίες μου λέτε
Μπα πανάθεμά σας, κάτσε να πάω να χτυπήσω μια φράπα τώρα να ξυπνήσω γιατί ακόμα κουτουλάω από το χθεσινό ξενύχτιΤα εσπρεσσακια δε νομιζω πως ειναι για πρωι, πιο πολυ μετρανε μετα απο γευμα (αν φας πολυ χτυπας μια γκραπα πρωτα αν ειναι να το παιξεις μπον βιβε ευρωπαιος αλλιως το τσιπουρο ειναι οκ)
αμα πιεις ομως κανα καπουτσινο της προκοπης πρωι (αμα σκασεις βεβαια πρωτα μισο μηνιατικο για καφετιερα της προκοπης ) τοτε το συζηταμε τι πουλια πιανει ο νες και ο φραπες -
Φράπα ούμπερ άλες
-
Έφερε ο αδελφός μια συσκευασία illy. Μετά το άνοιγμά της πρέπει να μπει ψυγείο?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έφερε ο αδελφός μια συσκευασία illy. Μετά το άνοιγμά της πρέπει να μπει ψυγείο?Όχι, και πρόσεξε τι ρωτάς γιατί οι καρπαζιές από τον kyr80 δεν είναι μακριά (αν κάνεις μια ανδρομή στο θέμα θα δεις).
-
Είμαι και εγώ λάτρης του εσπρέσο από πολλά χρόνια. Καπουτσίνο έχω πιει πολύ λίγους στην ζωή μου και από φρέντο κλπ ελαχιστους αφού στην ουσία είναι τρόπος για να αντικαταστήσει κάποιος τους φραπέ για να περνάει την ώρα του.
Στο σπίτι μου δε έχω ηλεκτρική καφετέρια εσπρέσο αλλά από πολλά χρόνια μία κλασσικη brika της Bialetti http://www.bialetti.it και συγκεκριμενα το μοντέλο με το καπελάκι στο σημείο που βγαίνει ο καφές, το 'καπελάκι' δηλαδή που δημιουργεί καϊμάκι στον καφέ. Την έχω πολλά-πολλά χρόνια χρειάζεται κάπου-κάπου αλλαγή στο λάστιχο-τσιμούχα και κάπου-κάπου κανένα καλό πλύσιμο και αυτό ήταν. Η brika όπως ξέρετε είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του εσπρέσο και το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αποτελέσματα πανάκριβων μηχανών καφέ.
Για καφέ αγοράζω Portioli (τον θεωρώ τον καλύτερο) αλλεσμένο σχετικά χοντροκομένα όπως ταιριάζει στην brika. Τον αγοράζω χύμα και τον κόβουνε εκείνη την ώρα και δεν αγοράζω πολύ καφέ για να μην μπαγιατεύει.
Επίσης και στα μαγαζιά που πίνω καφέ προσπαθώ να βρίσκω Portioli, αλλά όπως ξέρετε οι καφέδες στα μαγαζιά είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.
Επόμενη επιλογή μου σε καφέ ο illy. Οι τιμές τους απ' ότι θυμάμαι στα γρήγορα είναι περίπου 35 ευρώ το κιλό και για τον Portioli και για τον illy.
Τον καφέ μου τον προτιμώ ή normale ή lungo -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Έφερε ο αδελφός μια συσκευασία illy. Μετά το άνοιγμά της πρέπει να μπει ψυγείο?
Όχι, και πρόσεξε τι ρωτάς γιατί οι καρπαζιές από τον kyr80 δεν είναι μακριά (αν κάνεις μια ανδρομή στο θέμα θα δεις).
Ευχαριστώ koutsan
-
Επανέρχομαι. Ο καφές που αγοράζω είναι ο Portioli 'Extra Bar'.
Επίσης θέλω να γράψω κάτι άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση. Μία μέρα μου είχε τελείώσει ο καφές και πορούσα να πάρω μόνο από super market. Πήγα λοιπόν και αγόρασα ένα κουτί jacobs. Εκτός από το γεγονός ότι η γεύση του ήτα απαίσια ήταν και απίστευτα λιπαρός σε σημείο η brika να θέλει σχεδόν βραστό νερό για να την πλύνω μετά το κάθε καφέ.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)