-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Θεωρητικά όταν υπηρετείς εκτελείς το χρέος σου προς την πατρίδα. Όχι προς το κράτος. Κακώς τα μπλέκεις.
Άλλο εάν η πατρίδα , όπως αυτή σου παρουσιάζεται από το κράτος , σε αποθαρρύνει να κάνεις το παραμικρό για να βοηθήσεις ( ποιόν όμως ; το κράτος ή την πατρίδα ; ).Και θα ξαναρωτησω γιατι ειμαι και λιγο ηλιθιος...
Γιατι χρωσταω κατι στην πατριδα μου (αφου ξεκαθαρισαμε οτι δεν χρωσταω τιποτα στο κρατος!!!)??? Μπορει καποιος να μου απαντησει υπευθυνα??Γιατι χρωσταω ατελειωτες ωρες ηληθιων σκοπιων, ατελειωτες ωρες μαζεματος πευκοβελονων επειδη θα περασει ενας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παπαρας που ειναι τοσο ηλιθιος που φοραει μερικα αστερακια επανω του (εγω οταν φοραω αστερακια με κοροιδευει ολος ο κοσμος!), γιατι χρωσταω ενα χρονο απο την ζωη μου που ενω θα μπορουσα να κανω κατι αξιολογο εγω πρεπει να τα βγαζω περα με ανθρωπους μειωμενης αντιληψης, ευστροφιας και κοινωνικης συμπεριφορας?? ΓΙΑΤΙ??
Για να στρώσεις χαρακτήρα και να μην ρωτάς πολλά
-
Θεωρητικά όταν υπηρετείς εκτελείς το χρέος σου προς την πατρίδα. Όχι προς το κράτος. Κακώς τα μπλέκεις.
Άλλο εάν η πατρίδα , όπως αυτή σου παρουσιάζεται από το κράτος , σε αποθαρρύνει να κάνεις το παραμικρό για να βοηθήσεις ( ποιόν όμως ; το κράτος ή την πατρίδα ; ).Και θα ξαναρωτησω γιατι ειμαι και λιγο ηλιθιος...
Γιατι χρωσταω κατι στην πατριδα μου (αφου ξεκαθαρισαμε οτι δεν χρωσταω τιποτα στο κρατος!!!)??? Μπορει καποιος να μου απαντησει υπευθυνα??Γιατι χρωσταω ατελειωτες ωρες ηληθιων σκοπιων, ατελειωτες ωρες μαζεματος πευκοβελονων επειδη θα περασει ενας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παπαρας που ειναι τοσο ηλιθιος που φοραει μερικα αστερακια επανω του (εγω οταν φοραω αστερακια με κοροιδευει ολος ο κοσμος!), γιατι χρωσταω ενα χρονο απο την ζωη μου που ενω θα μπορουσα να κανω κατι αξιολογο εγω πρεπει να τα βγαζω περα με ανθρωπους μειωμενης αντιληψης, ευστροφιας και κοινωνικης συμπεριφορας?? ΓΙΑΤΙ??
Οτι και να πεις... οτι και να ισχυριστεις... τελικα... το δικο σου σπιτι υπερασπιζεσαι, αν το καταλαβαινεις εχει καλως...
-
Μπα, ρε φιλε corsair...
Ποτε μα ποτε δεν ενιωσα οτι υπερασπιζομουν το σπιτι μου! Τον κωλο του διοικητη μου υπερασπιζομουν για να μην εκτεθει στους ανωτερους του... Α! Και το αμαξι του που αφηνε στην μοναδα οταν εφευγε εκδρομες στις αδειες τους!Η δε, πιθανοτητα να χρειαστει καποτε να υπερασπιστω το σπιτι μου οπως εκαναν οι αξιοσεβαστοι Κολοκοτρωνηδες, Διακοι, Ανδρουτσοι, Καραισκακηδες και Μπουμπουλινες ειναι τοση οση η πιθανοτητα να ξυπνησω αυριο με 7ψηφιο αριθμο ευρω στον λογαριασμο μου!
-
Η δε, πιθανοτητα να χρειαστει καποτε να υπερασπιστω το σπιτι μου οπως εκαναν οι αξιοσεβαστοι Κολοκοτρωνηδες, Διακοι, Ανδρουτσοι, Καραισκακηδες και Μπουμπουλινες ειναι τοση οση η πιθανοτητα να ξυπνησω αυριο με 7ψηφιο αριθμο ευρω στον λογαριασμο μου!
Αυτο το σκεπτικο βολευει πολυ τους αγαπητους μας γειτονες... Δεν ξερω που ακριβως το στηριζεις! Ολα μα ολα υποδεικνυουν οχι απλα το αντιθετο... αλλα πλεον επειδη ειμαστε μαλθακοι ο χρονος κυλα αντιστροφα!
Σχετικα με το τι υπηρετεις...τι προστατευεις... θα ελεγα πως επικεντρωνεσε σε εναν μικροκοσμο που συναντησες/βιωσες αλλα χανεις το μεγαλυτερο μερος της εικονας...
-
Μπα, ρε φιλε corsair...
Ποτε μα ποτε δεν ενιωσα οτι υπερασπιζομουν το σπιτι μου! Τον κωλο του διοικητη μου υπερασπιζομουν για να μην εκτεθει στους ανωτερους του... Α! Και το αμαξι του που αφηνε στην μοναδα οταν εφευγε εκδρομες στις αδειες τους!Η δε, πιθανοτητα να χρειαστει καποτε να υπερασπιστω το σπιτι μου οπως εκαναν οι αξιοσεβαστοι Κολοκοτρωνηδες, Διακοι, Ανδρουτσοι, Καραισκακηδες και Μπουμπουλινες ειναι τοση οση η πιθανοτητα να ξυπνησω αυριο με 7ψηφιο αριθμο ευρω στον λογαριασμο μου!
Θέλω να πιστεύω ότι απλώς είσαι εκνευρισμένος ακόμα (λελεδισμός λέγεται αυτό) από τη θητεία σου, όπως περίπου όλοι μας τον πρώτο καιρό. Όντως είναι έτσι όπως τα λες για τους δκτες και τους κώλους τους κλπ., αλλά η γενική ιδέα του 'γιατί να πάω στρατό;' και 'σιγά μην πολεμήσουμε' είναι ένδειξη ότι τα άτομα μειωμένης αντίληψης που συνάντησες σε αυτόν τον χρόνο είχαν αντίστοιχους φαντάρους υπό τας διαταγάς των.
Δεν θα μιλήσω για τις πιθανότητες πολέμου, καθώς και μένα λίγες μου φαίνονται προς το παρόν, αλλά εσύ θα έπαιρνες το ρίσκο να μην έχεις στρατό; Αυτός είναι και ο λόγος που ονομάζονται δυνάμεις αποτροπής...δημόσιο αγαθό!
-
Η υποχρεωτική θητεία ξεκίνησε λογο της ανάγκης για κάλυψη ,υποστήριξη θεσεων υπηρεσιακών ,υπηρεσιακότατων θα έλεγα εν οψη της υπογεννητικότητας της χωρας μας.
Φτασαμε στο σημείο να διαπιστωνουμε το 2009 οτι στην ΠΑ και ΠΝ δεν χρειάζονται.
Γιατί έγινε αυτό?
Ξαφνικά αρχισαν να γεννανε οι ελληνίδες η επειδή θεωρήθηκε αδικο και περιττό για την σταδιοδρομία των νεων .
Τα γεγονοτα δειχνουν οτι τα μονιμα στελεχη επιβαρυνονται σε μεγαλο βαθμό σε υπηρεσιες και αυτο σημαίνει προβλημα στις λειτουργικές εργασίες τους.Αρα επιχειρησιακα δεν βοηθά.
Γιατι η εκπαίδευση των στρατευσίμων ειναι ελλειπής όπως λετε και ποιόν εξηπηρετεί.
Ειναι θεμα εργατοωρών και οικονομικής πολιτικής η εξηπηρέτησης των κληρωτών στις εκαστωτε ανάγκες τους και απαιτήσεις τους η και τα δύο.
Εσείς τι λετε. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Τα γεγονοτα δειχνουν οτι τα μονιμα στελεχη επιβαρυνονται σε μεγαλο βαθμό σε υπηρεσιες και αυτο σημαίνει προβλημα στις λειτουργικές εργασίες τους.Αρα επιχειρησιακα δεν βοηθά.Όταν λές λειουργικές εργασίες τους εννοείς παραγωγικές??
Ένα χρόνο φαντάρος στελέχη που να 'παράγουν' είδα ελάχιστα. Δεν λέω να δουλεύουν. Να δουλεύουν είδα περισσότερους αλλά η δουλειά που έκαναν ήταν ως επί το πλείστον άχρηστη. Δεν τους κατηγορώ άμεσα γιατί φταίει το σύστημα που δεν εκσυγχρονίζεται, αλλά και αυτοί μέρος του συστήματος είναι.Και επειδή δεν μπορώ να κρατάω το στόμα μου κλειστό, έχω κάνει συζητήσεις με πολλούς από αυτούς για το χάλι που επικρατεί σε διάφορους τομείς, άκρη δεν βγήκε.
Παράδειγμα το θέμα των μαγειρίων σε ταξιαρχία που βρισκόμουν και ήταν πραγματικά χάλια. Όχι μόνο γευστικά αλλά και στην καθαριότητα. Έβγαλαν σήμα να προσέχουν τα στελέχη σε υπηρεσία να μην παραγγέλνουν οι φαντάροι. Σε συζήτηση με αντισυνταγματάρχη του είπα ότι σε τάγμα παραμεθωρίου που ήμουν το φαγητό ήταν γαμάτο και κανένας δεν έπαιρνε από έξω φαγητό και ότι οι φαντάροι δεν είναι μαλάκες να δείνουν 10 ευρώ κάθε μέρα για σουβλάκια. Η απάντηση ήταν ότι κάποιοι στα μαγειρία δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και τι ώρα θα παραγγείλουμε για να πάρει και αυτός -
Εδω που δουλευω εγω και γενικα στην ΠΑ υπαρχει επιτροπη απο σμηνιτες που δηλωνουν τι θελουν για φαγητο και σιγουρα εδω που ειμαι εγω τους ακουν.Τωρα αν ο μαγειρας δεν κανει καλα τα φαγητα αυτο ελενχεται και διορθωνεται.
Στο θεμα παραγωγικοτητας δεν μπορει καποιος που κανει 10 + υπηρεσιες να βρισκεται στο ποστο του και να λυνει μηχανες να ελενχει τα αεροσκαφη και γενικα να κανει την δουλεια του αφου τις μισες μερες λειπει απο την δουλεια.
Το αν κωλοβαραει δεν μπορει να το κανουν όλοι και ας μην επιμενουμε σε αυτο γιατι καταντα βαρετο και κλισε.
Υπαρχει προβλημα και φυσικα οχι με τα ματια ενος φανταρου αλλα με τα ματια των ανθρωπων που εργαζονται.
Στο πεζικο υπαρχουν παρα πολλα ατομα αυτη την εποχη οπως τα χορτα οπότε δεν τρεχει τιποτα.
Επισης δεν διαφωνω για το φαγητο εκει .Εδω παντα το πρωτο πιατο το τρωει ο διοικητης οποτε ας μην το κανει καλο ο μαγειρας και βλεπουμε!
Και σιγουρα παραγγελνουν απ'εξω γιατι η φασολάδα δεν αρεσει .Τα πιτογυρα ειναι πιο πλουσια σε βιταμινες! Υποχρεωτική στη διατροφή η φασολάδα αν και την βρισκω εξαιρετική!
Και δυστιχως δεν ειναι παντου τα ιδια ,,,που θα έπρεπε βεβαια! -
H φασολάδα στο στρατό ήταν τέλεια. Από τα λίγα νόστιμα φαγητά.
Ποιος διοικητής τρώει και παπ@ριές. Και σε εμάς(που είχε μέσα 2 διοικητές) έφτανε το φαγητό στα διοικητήρια και καλά για δοκιμή.
Και μετά ερχόντουσαν στη λέσχη και πλακωνόντουσαν στα τσίπουρα και στις μπριζολάρες.
Μπαρμαν στη λέσχη ήμουνα 10 μήνες στο Σέδες(ΠΑ) και τους έβλεπα όλους. -
Στη Θήβα πάντως, το Γκοντζίλα, σίγουρα δεν το έφαγε ο ταξίαρχος...
Βασικά, από τα 500 περίπου άτομα της μοίρας μου, μόνο 1 το έφαγε απ' όσο ξέρω... Οι υπόλοιποι βολευτήκαμε με τις πατάτες/σαλάτες που είχε + σουβλάκια από την καντίνα + κρουασάν και κρύα σάντουιτς... Βασικά, ακόμα και τα σκυλιά που τριγυρνούσαν έξω από τα μαγειρία δεν το έτρωγαν (και δεν κάνω πλάκα)...
Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, στην πρώτη μετάθεση είχαμε ένα καταπληκτικό παιδί μάγειρα που μαγείρευε καλύτερα από τις περισσότερες γυναίκες στο σπίτι τους... Και καταπληκτικό παιδί (φαντάρος). Δυστυχώς, τον πρόλαβα μόνο για περίπου 2 μήνες...
Στα 2 στρατόπεδα που ήμουν (εξαιρώ τη Θήβα) πάντως το φαγητό ήταν αρκετά καλό, αν και έπαιζε με τον μάγειρα...
Και φυσικά δεν είδα ποτέ κανέναν δίκα να τρώει από το φαγητό μας (ακόμα κι αν του πήγαιναν φαΐ στο γραφείο, πιστέψτε με θα το μάθαινα)... εκτός από μία φορά σε κάποια γιορτή (που μαγείρεψε αυτός ο καταπληκτικός μάγειρας και όλοι έπαθαν πλάκα)
-
Έτρωγα τα πάντα και τα περισσότερα μου άρεζαν. Αν δεν είσαι περίεργος και μυγιάγγιχτος δεν έχεις πρόβλημα. Αν το ένα σου βρωμάει και το άλλο σου ξυνίζει αλλάζει το θέμα. Η φασολάδα τα έσπαγε
edit: μόνο εκείνες τις κονσέρβες κεφτεδάκια (ΠΦΜΚ) δεν άγγιξα όπως και κάθε κονσέρβα εκτός από ΤΡΑΤΑ
Οτιδήποτε μαγειρευτό το έτρωγα άνετα. Ανετούμπα σε λέω -
Αν υπηρχε η δυνατοτητα και τα φραγκα για να παραγγειλω απο εξω (μαγαζια που ξερω και εμπιστευομαι) το εκανα.Οταν ημουν οργανικος στην 124 πηγαινα και επαιρνα οτι ηθελα μονος μου απο τα μαγειρεία ή τα ψυγεια ,ειδικα κατι γλυκα Στεργιου γινονταν αναρπαστα. .Πολλες φορες αγοραζαμε σουβλακια και πατατες τηγανιτές απο την Λεσχ.Αξιωμ. ,50 δρχ το σουβλακι; Αλλα υπηρχαν και κατι κονσερβες ριο μαρε στην ντουλαπα μου που βοηθησαν σε δυσκολες στιγμες.
Οσο ημουν εκπαιδευομενος εχασα πολλα κιλα ,μπηκα και εποχη πριν το Πασχα οποτε αναγκαστικη νηστεια,ειχα ταραξει τα πορτοκαλια.Μετα ομως εμειναν 16 μηνες που επεδρασαν με ιδιαιτερη βαρυτητα επανω μου
Oσο για παλια κρεατα κλπ εγω πιο πολυ σιχαθηκα το ψωμι που κουβαλουσαν απο το το 11ΣΠ .Το σταγιερ με τα κουτια ηταν φωλια για περιστερια
-
6ο ΣΠ ΠΖ κορινθος φαι νορμαλ για κεντρο νεοσυλλεκτων φανταζομαι...2 φορες παραγγειλαμε απεξω, στο λοχο μας δε το χε κανει κανεις αλλος απο φοβο... στη 282 ομως ειχαν φαει χαλασμενη κονσερβα!
ΚΕΣΝ αθηνα, φαι καλυτερο και οταν αρχισαμε τα αγηματα παντου στην αττικη καλυτερεψε! ειχαμε βεβαια κατι μαυρες μερες με γαλετα 1999 και κονσερβουλα αλλα παραπονο δεν ειχα...βασικα εκει και σκατα να σε δινανε θα τα τρωγες...παραγγειλαμε ως υποψηφιοι 2 φορες απεξω και αυτο μονο οταν ειμασταν φυλακιο πυλης γιατι αλλιως την ειχες γ@μησει...
Συνταγμα Ελδυκ, εκει ετρωγα καλυτερα αποτι στο σπιτι μου και οπως μας ειπαν παλιοτεροι εμεις πηγαμε σε εποχη περικοπων....
Στρ. Φυλακες θεσ/νικης, περασα και απο κει 2 μερες κατασταση απελπιστικη...βεβαια δεν ηταν μονο η κουζινα απελπιστικη αλλα τεσπα...
λελε μωρε!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
στη 282H σειρούλα μου
γαλετα
Κορυφή. Είχα φάει στην καθισιά όλο το κιβωτιάκι.Στο φυλάκιο
λελε μωρε!
Και τρελελέ, ρε ΠΑΟΚ είσαι ρε δεν μασάς
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Κορυφή. Είχα φάει στην καθισιά όλο το κιβωτιάκι.Στο φυλάκιο
Εγώ πάλι έτρωγα κιβωτιάκια διπυρίτη!!!
Τρία πακετάκια σε κάθε φυσιγγιοθήκη και βουρ στη σκοπιά! -
Αμάν θύμησέ μου τί ήταν ο διπυρίτης?
-
Εγώ βαρέθηκα να τρώω σνίτσελ...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αμάν θύμησέ μου τί ήταν ο διπυρίτης?Σκληρό παξιμάδι-μπισκότο, κλεισμένο σε αεροστεγή συσκευασία...
Κάθε σωστό φυλάκιο που σέβεται τον εαυτό του έχει κανά δύο κούτες στο απόθεμα... -
Αμάν άκυρο για τη γαλέτα, μπερδεύτηκα . Αυτό ήταν που έτρωγα και γω διπυρίτης
Κορυφαίο ήταν! -
Και η γαλέτα ποια είναι ρε παιδιά;
Περί Θητείας [#3]