-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν θέλω να σε αμφισβητήσω αλλά πως κρίνεις εσύ ή εγώ ή ο καθένας μας σε τί είναι και σε τί δεν είναι αξιόπιστη?Συγκεκριμένα σε τί είναι ακριβέστατη εν προκειμένω, συγκεκριμενοποίησε λίγο μήπως λάθος κατάλαβα.
στην ονομασία και στην παρουσίαση της χώρας
επίσης λογικό είναι το όνομα ενός κράτους να είναι ποιο ψηλά σε μια αναζήτηση απο ένα νομό άλλης χώρας
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν θέλω να σε αμφισβητήσω αλλά πως κρίνεις εσύ ή εγώ ή ο καθένας μας σε τί είναι και σε τί δεν είναι αξιόπιστη?Συγκεκριμένα σε τί είναι ακριβέστατη εν προκειμένω, συγκεκριμενοποίησε λίγο μήπως λάθος κατάλαβα.
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση έχεις, δες τις πηγες, διάβασε τα αμφισβητούμενα και βγάλε τα συμπεράσματα σου. Η wiki ήταν απλά ένα έναυσμα ακόμα και μια κλασσική εγκυκλοπαίδεια τα ίδια γραφει...Επίσης η wiki πλέον εφαρμόζει αυστηρότατα κριτήρια ως προς το τι θα αναρτηθεί και τι όχι. Υπάρχουν ανακρίβειες αλλα όχι αυτά που γραφεις. Για τα περί Μακεδονίας που έβαλε ένα παιδί και του έβγαλε Σκοπια και δεν ξέρω τι άλλο
http://el.wikipedia.org/wiki/Μ�% ... E%AF%CE%B1
http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_(region)
http://el.wikipedia.org/wiki/Π�% ... E%B1%CF%82
http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_(country)
A και κάτι ακόμα η 'ΦΥΡΟΜ' παντού στον κόσμο είναι γνωστη ως Republic of Macedonia η σκέτο Macedonia είτε μας αρέσει είτε όχι -
Α νόμιζα πως αναφερόσουν στην ιστορική θεμελίωση του θέματος ονόματος, ταυτότητας-πατρότητος του Μ.Αλεξάνδρου και στην επιστημονική εδραίωση αυτών των θεμάτων μέσα από τη wikipedia και την κάθε wikipedia.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση έχεις, δες τις πηγες, διάβασε τα αμφισβητούμενα και βγάλε τα συμπεράσματα σου.Φοβάμαι το εξής Θανάση. Δεν είμαι ιστορικός και δεν έχω τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις ώστε να μπορέσω να κρίνω τις πηγές και την βασιμότητα ή όχι αυτών. Γενικά συμπεράσματα (δικά μου) υποκειμενικά τα οποία μπορεί να είναι αίολα οκ ναι μπορώ να βγάλω.
θενξ πάντως. -
Εφοσον στο μεγαλυτερο κομματι του πλανητη τα Σκοπια αναφερονται ως 'Μακεδονια', ειναι λογικο και απολυτως πρακτικο για την πλειοψηφια των ανθρωπων να βγαινει στο search (και) η γειτονικη χωρα.
-
Εκτός αν πάψει να υφίσταται ως κράτος.
Μισή θα πάρει η Μ. Αλαβανία, μισή η Μ. Βουλγαρία και τελικά οι μοναδικοί υποστηρικτές τους θα είναι μερικοί δικοί μας (που θα επεμβαίνουν στο σχετικό λήμμα τρολάροντας). -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εκτός αν πάψει να υφίσταται ως κράτος.
Μισή θα πάρει η Μ. Αλαβανία, μισή η Μ. Βουλγαρία και τελικά οι μοναδικοί υποστηρικτές τους θα είναι μερικοί δικοί μας (που θα επεμβαίνουν στο σχετικό λήμμα τρολάροντας).Μπορείς να τρολλάρεις έτσι εύκολα στην βικιπίδεια?
για γράψε τπτ για την αντίδραση της εκκλησίας μάνο, για να μην χρειαστεί να πάω αλλού βραδιάτικα να τρολάρω
-
εγω προτείνω να ρίξουμε τα ΜΑΤ στα αντιδρώντα μαυροφορεμένα κορίτσια με μούσια
να δω ΜΑΤατζη να σαπίζει τράγο και τίποτε άλλο
-
Θα γυρνάνε και το άλλο μάγουλο. Ξενέρα...
-
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο δημοκρατικές δυνάμεις για τέτοιο αγαθό έργο, ξέρω πολλούς που θα προσφέρονταν
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα γυρνάνε και το άλλο μάγουλο. Ξενέρα...μπορεί να γυρίσουν τπτ άλλο, ποτέ δεν ξέρεις
-
Είδαν τα μπαστούνια οι κυβερνώντες και επιστρέφουν σε μέτρα που κατέκριναν, πχ σε κατάργηση φοροαπαλλαγών, αντικειμενικά τεκμήρια κ.ά.
Και πολύ καλά κάνουν. Το κακό θα ήταν να επιμείνουν στο σφάλμα, επειδή απλώς το διέπραξαν προεκλογικά. -
δηλαδή ότι βγάζουμε πάνω από 30Κ να μας το πάρουνε επειδή ειναι ανίκανοι όλοι τους.
Ας το κάνει Αμερική..
και τα σχολεία μέσα και του σουπερ μαρκετΑς καταργήσει τα μετρητά ..!!!!
-
Αυτό γίνεται διότι οι μισοί πολίτες είναι φοροφυγάδες στον υπέρτατο βαθμό(δεν μιλάμε για να κρύψεις 100€, αλλά να βγάζεις 100.000€ και να δηλώνεις 10500€-αφορολόγητο). Οποισδήποτε εξασκεί τεχνικό επάγγελμα, δεν δηλώνει τίποτα.
Λύσεις; Πολύ απλές, αλλά δεν θέλουν, και τα πληρώνουν δημόσιοι-ιδιωτικοί-συνταξιούχοι(ευχυχώς που έχουμε μαγάλο δημόσιο γιατί αλλιώς...)Το οποιοδήποτε συνεργείο καθαρισμού που σας σκουπίζει την πολυκατοικία, σας δίνει απόδειξη; Εμείς του είπαμε, αν θες να μας έχεις πελάτες, απόδειξη στο εξής, γιατί υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές...και ναι..δεν μας πειράζει να πληρώσουμε το ΦΠΑ(γνωστή η καραμέλα ).
Μιας και μιλάμε για ΦΠΑ, οι γιατροί λένε στα θύματα, αφού κάνεις μεγάλη φασαρία και σαματά, αν θες απόδειξη θα πληρώσεις ΦΠΑ. Παράνομο! Οι γιατροί ΔΕΝ μπορούν να ζητούν ΦΠΑ. Με ένα ΑΠΛΟ τηλεφώνημα σε αρμόδια αρχή(αστυνομία, ΣΔΟΕ, κ.λ.π.), θα έρθουν την επόμενη και θα τον...φορμάρουν λιγάκι. 'πού είναι ρε μεγάλε η απόδειξη για τον τάδε πελάτη που ήρθε εδώ εχθές στις : η ώρα;'
Το ΦΠΑ, απλά θα ΕΠΡΕΠΕ να ήταν ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟ παντού, τρόφιμα, καπ0τες, φαγητά, και οτιδήποτε, είτε είναι 9% είτε 19%, ανάλογα την κατηγορία. Αλλά....πώς ΘΑ ΦΑΝΕ μετά(μαζί με τις αρχές που τα παίρνουν);;; Είναι πρόβλημα και αυτό...
-
ξέρεις κάτι...
Εγω πραγματικά δε ξέρω ποιοι ειναι αυτοί που βγάζουν 100.000 και δηλώνουν 10.000.
Πιστεύω όμως ότι στην ΓΠΠΣ κάτι θα εχουν υπόψη τους. Είναι όμως τόσο έξω ή απλά ειναι στα 30Κ όπως οι περισσότεροι άνθρωποι και δηλώνουν 10.000 (αρα έχουμεπρακτικά 5-6000 φοροδιαφυγή?)
δε λέω ότι ειναι σωστό... απλά λέω μήπως η καραμέλα των 100.000 είναι μαιμου...Από την άλλη και μόνο η αγορά ακινήτου (μιας και πρακτικά δηλώνεις τα μισά λεφτά ότι το αγόρασες λόγω αντικειμενικής) θα έπρεπε να είναι λόγος για έλεγχος σε έναν επαγγελματία... ή μη
-
Άρα; Πολύ απλά πράγματα για να ελαττωθεί η φοροδιαφυγή και να έχουμε περισσότερα έσοδα, μπορεί να γίνουν. Ο οποιοσδήποτε τυχαίος πολίτης μπορεί να έχει απλές ιδέες πώς θα γίνει αυτό(δεν χρειάζεται καν να δουλεύει δεκαετίες σε εφορία).
Τι φταίει λοιπόν και δεν παίρνονται ούτε απλά-ρεαλιστικά μέτρα; Αδιαφορία-ανοργανωσιά εκ μέρους της πολιτείας(κατά κύριο λόγο) ; Γιατί; Άλλοι παράγοντες;
Υ.Γ.: Δεν μπορούμε ρε παίδες να κάνουμε μια λίστα με πιθανούς τρόπους αύξησης εσόδων και να τη στείλουμε εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών, γιατί αυτοί...δεν ξέρουν οι άνθρωποι(ή ξέρουν; ) πώς να κάνουν τη δουλειά τους;
Τι στο καλό, πάρτε έτοιμα συστήματα από άλλες χώρες ή συνδυασμό αυτών και απλά εφαρμόστε τα, δεν χρειάζεται να καταναλώνετε και φαιά ουσία! Ακούει κανείς;
-
παντως για την καραμέλα των 100.000 που δηλώνουν 10.000 έχουμε στοιχεία... ή ειναι αυτό που λέω παραπάνω?
απο 30.000 σε 10.000?
-
Εννοείς επίσημα στοιχεία; Δεν ξέρω. Προσωπικά ξερω τεχνίτες που βγάζουν τόσα λεφτά και δεν δηλώνουν και τίποτα, αφού κανείς δεν ζητάει απόδειξη, ή άντε να δηλώνουν κάτι απλά για να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο όταν θελήσουν.
Αν έχεις καταλάβει, όλοι φοροδιαφεύγουν λίγο-πολύ(αν θεωρήσουμε ότι και οι νόμιμοι δεν ζητάνε αποδείξεις πάντα), δηλαδή, η φοροδιαφυγή είναι απλώς ΤΕΡΑΣΤΙΑ, τα νούμερα που ακούγονται είναι μικρά. Από συνεργεία, καθαριστές, φαστφουντάδικα, πορνεία, νυχτομάγαζα, μικρο-μεγαλο-τραγουδιοστές και ορχήστρες, και η λίστα δεν έχει σταματημό. Πρακτικά, όλη η κοινωνία, αλλά τα σπασμένα πληρώνει ένα κομμάτι αυτής.
-
H φοροαποφυγη και η φοροδιαφυγη δεν ειναι ελληνικες καινοτομιες,σε ολο τον κοσμο γινονται.
Η διαφορα ειναι οτι στην Ελλαδα καποιες κατηγοριες (πχ υδραυλικοι) ειναι αμφιβολλο εαν εχουν ποτε κοψει αποδειξη ,οι οικοδομικες εργασιες γενικα εχουν τετοια φαινομενα με οπου η φοροδιαφυγη αγγιζει τεραστια ποσοστα.
Βεβαια το 'τοσο με ΦΠΑ-τοσο χωρις ΦΠΑ' εχει ενα αμεσο και κατανοητο οφελος και για τις δυο πλευρες οποτε για να πεισεις τον αλλον να μην το κανεις θα πρεπει να τον πεισεις οτι τα λεφτα του δεν θα γινουν σκουλαρίκια της Νατάσσας ή παχιά χαλιά στο γραφειο του Άρη Σπηλιοτόπουλου και αυτο προσπαθει να κανει τωρα η κυβερνηση.
Η 'λυση' του να χρεωνεις ενα κλαδο με ενα τεκμαρτο εισοδημα ειναι αδικη,γιατι καποιος μπορει να ειναι πιασμένος με πελατολογιο και καποιος να πασχιζει να ξεκινησει την καριερα του εν μέσω κρίσης με 3 δανεια στο κεφαλι.
Γενικα υπαρχουν πολλοι τροποι να περιοριστει η φοροδιαφυγη (δεν γινεται να εξαλειφθει),αλλα οταν στον 21ο αιώνα ακομα δεν εχουμε καταφερει να κανουμε πχ τους ταξιτζήδες να κοβουν αποδειξη,ειμαστε προφανως απροθυμοι και ανικανοι ταυτοχρονα.
Και να μην ξεχναμε ποσους γιγαντες εχει φτιαξει το σαθρο φορολογικο συστημα,ειδικα στα καυσιμα οπου ο καθε λαθρεμπορος σημερα ειναι πρωτη μουρη στο Καβουρι (Μελισσανιδης,Βαρδινογιαννης).
-
η εφορία είναι παντού της ίδιας λογικής!
The IRS is the US government agency responsible for tax collection and tax law enforcement.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
η εφορία είναι παντού της ίδιας λογικής!The IRS is the US government agency responsible for tax collection and tax law enforcement.
εμας δεν έχει λογική
Υψηλό εισόδημα 2 καθηγητές σχολείου?
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου