-
Καλησπέρα! Έχω το Honda CR-V του 2006 μοντέλο και νομίζω πως ήρθε η ώρα να αλλάξω ελαστικά. Ακόμα έχω τα εργοστασιακά. Η οδήγηση που κάνω είναι ασφάλτινη κυρίως αλλά μερικές φορές παίρνω και τους χωματόδρομους σε κανένα βουνό. Παρατήρησα όμως ότι τα λάστιχα έχουν φθαρεί αρκετά παρά τα λίγα χιλιόμετρα που έχω κάνει μέχρι τώρα(29000). Και υπόθετο ότι αυτό είναι κυρίως από τους χωματόδρομους. Μάλιστα μετά από μια τέτοια βόλτα μου στο ένα λάστιχο έφυγε ένα μικρό κομμάτι από τα πλάγια, όχι πολύ βαθιά αλλά εμφανές. Επίσης τώρα θα αγοράσω και τρέιλερ και λογικά θα το παίρνω μαζί μου στο χωράφι. Σκέφτομαι να πάρω λάστιχα 50-50. Τι λέτε? Ακούω ότι τα 50-50 κάνουν πολύ θόρυβο ισχύει? Ακόμα θα χάσω από επιδόσεις στην άσφαλτο? Με ενδιαφέρει κυρίως για θέμα ασφάλειας , δηλαδή στο φρενάρισμα και στα κρατήματα. Η μεγίστη ταχύτητα που μπορεί να πάω στην άσφαλτο είναι το πολύ 150 km/h.
-
Καλησπέρα! Έχω το Honda CR-V του 2006 μοντέλο και νομίζω πως ήρθε η ώρα να αλλάξω ελαστικά. Ακόμα έχω τα εργοστασιακά. Η οδήγηση που κάνω είναι ασφάλτινη κυρίως αλλά μερικές φορές παίρνω και τους χωματόδρομους σε κανένα βουνό. Παρατήρησα όμως ότι τα λάστιχα έχουν φθαρεί αρκετά παρά τα λίγα χιλιόμετρα που έχω κάνει μέχρι τώρα(29000). Και υπόθετο ότι αυτό είναι κυρίως από τους χωματόδρομους. Μάλιστα μετά από μια τέτοια βόλτα μου στο ένα λάστιχο έφυγε ένα μικρό κομμάτι από τα πλάγια, όχι πολύ βαθιά αλλά εμφανές. Επίσης τώρα θα αγοράσω και τρέιλερ και λογικά θα το παίρνω μαζί μου στο χωράφι. Σκέφτομαι να πάρω λάστιχα 50-50. Τι λέτε? Ακούω ότι τα 50-50 κάνουν πολύ θόρυβο ισχύει? Ακόμα θα χάσω από επιδόσεις στην άσφαλτο? Με ενδιαφέρει κυρίως για θέμα ασφάλειας , δηλαδή στο φρενάρισμα και στα κρατήματα. Η μεγίστη ταχύτητα που μπορεί να πάω στην άσφαλτο είναι το πολύ 150 km/h.
-
-
Ο χρήστης goldsasboy έγραψε:
Καλησπέρα! Έχω το Honda CR-V του 2006 μοντέλο και νομίζω πως ήρθε η ώρα να αλλάξω ελαστικά. Ακόμα έχω τα εργοστασιακά. Η οδήγηση που κάνω είναι ασφάλτινη κυρίως αλλά μερικές φορές παίρνω και τους χωματόδρομους σε κανένα βουνό. Παρατήρησα όμως ότι τα λάστιχα έχουν φθαρεί αρκετά παρά τα λίγα χιλιόμετρα που έχω κάνει μέχρι τώρα(29000). Και υπόθετο ότι αυτό είναι κυρίως από τους χωματόδρομους. Μάλιστα μετά από μια τέτοια βόλτα μου στο ένα λάστιχο έφυγε ένα μικρό κομμάτι από τα πλάγια, όχι πολύ βαθιά αλλά εμφανές. Επίσης τώρα θα αγοράσω και τρέιλερ και λογικά θα το παίρνω μαζί μου στο χωράφι. Σκέφτομαι να πάρω λάστιχα 50-50. Τι λέτε? Ακούω ότι τα 50-50 κάνουν πολύ θόρυβο ισχύει? Ακόμα θα χάσω από επιδόσεις στην άσφαλτο? Με ενδιαφέρει κυρίως για θέμα ασφάλειας , δηλαδή στο φρενάρισμα και στα κρατήματα. Η μεγίστη ταχύτητα που μπορεί να πάω στην άσφαλτο είναι το πολύ 150 km/h.Ναι φυσικά και κάνουν περισσότερο θόρυβο.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν δύο ελαστικά τα οποία είναι στην ουσία 50-50 αλλά έχουν ασφάλτινο προσανατολισμό.
Tα Yokohama Geolandar G012 AT/S και τα
Pirelli ATR.
Εγώ φοράω τα δεύτερα σε RAV4 MK2 fl και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι σημαντικά λιγότερο θορυβώδη από τα Bridgestone 694 ενώ προσφέρουν και πολύ καλύτερες επιδόσεις στην άσφαλτο.
Εμπειρία δεν έχω από τα yokohama αλλά λογικά είναι στα ίδια επίπεδα με το Pirelli. -
Έχω ακούσει ότι τα Pirelli ATR φθείρονται πολύ γρήγορα και ότι μετά τα 20000 km γλυστρανε επικίνδυνα. Ισχύει???
-
Ο χρήστης goldsasboy έγραψε:
Καλημέρα. Φίλε costaslio θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα αφού μου είπες ότι έχεις εμπειρία από cr-v. Το vsa σε πιες καταστάσεις το απενεργοποιείς?? Είμαι καινούργιος στο off-road έχω αρκετές απορίες.Tελικα τα αλλαξες?
Τι εβαλες? και αν δεν σε πειραζει, ποσο κοστισαν?
Λάστιχα για Honda CR-V