-
Πάρτε την κόκκινη (χρώμα ετικέττας) αλοιφή super resin polish της AUTOGLYM,περάστε την με βαμβακερό ύφασμα και αφήστε την 10 λεπτά να στεγνώσει.Κατόπιν,σκουπίστε τη με πανί microfibre (απο τα σουπερμάρκετ).Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!Αν ενδιαφέρεστε για ένα 30% επιπλέον γυαλάδας,συνεχίστε περνώντας το αμάξωμα με το λαδί (χρώμα ετικέττας πάλι) 'σκληρό' (πολύ υδαρές όμως) κερί της AUTOGLYM.Αφήστε 45 λεπτά να στεγνώσει και σκουπίστε με καθαρό πανί microfibre.Το αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο με φρεσκοβαμένο αυτοκίνητο!!!
Το πανί microfibre εξασφαλίζει την ευκολία του σκουπίσματος και θα εκπλαγείτε πόσο εύκολα διώχνει την ξεραμένη αλοιφή και το κερί... -
Φίλε δεν ανοίγει το link κάνε μια προσπάθεια ξανά…
Έχω Μαύρο αυτοκίνητο και μετάνιωσα την ώρα και την στιγμή , πρόσφατα ανέβηκε μια γάτα στο καπό και το γρατσούνισε είμαι μέσα στα νεύραΕμένα ανέβηκαν γίδια στο καπώ...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Εγώ έχω πρόβλημα με την μπόγια, δεν έχω πολλές γρατσουνιές, αλλά έχει ξεθωριάσει από τα χρόνια και πλέον το μαύρο έχει χάσει την λάμψη του.
Θέλω να το γυαλίσω μόνος μου.
Τι αλοιφή να πάρω, χοντρή η ψιλή;
Κάποτε που είχα πάρει μία (δεν θυμάμαι τι ήταν) είχα μεγαλύτερο πρόβλημα. Αντί να το γυαλίσει, στα σημεία που πειραματίστηκα το έκανε ακόμα πιο θαμπό! Και ένα από αυτά είναι και το καπό.Σήμερα ένας φίλος μού εξαφάνισε μια ψιλογραντζουνιά στον φρεσκοβαμμένο προφυλακτήρα με ψιλή αλοιφή 3Μ. Με την ίδια αλοιφή έκανε 'καινούργια' μια μαύρη CELICA του '80 που έχει!
Μπορείς να τον ρωτήσεις τον κωδικό?
Ποιό κωδικό; Της CELICA;
Η αλοιφή μου είπε ότι πωλείται μόνο για επαγγελματική χρήση σε μεγάλα δοχεία (πόσο δεν 8υμόταν) αλλά ίσως να υπάρχει και σε καλά καταστήματα με χρώματα αυτοκινήτων. Υπάρχει χοντρή και ψιλή, κωδικός μάλλον όχι. Θα ρωτήσω μέσα στη βδομάδα εκεί που πήραμε το χρώμα για το αυτοκίνητο και θα επανέλθω... -
Ο χρήστης eudel έγραψε:
Γεια σας παιδιά,ψάχνω να βρω αν υπάρχει κάποιο κατάστημα για να κάνω μια γενική συντήρηση χρώματος.
Συγκεκριμένα θελω να διορθώσω μερικές μικρογρατζουνιές, να απομακρύνω αν γίνεται το θάμπωμα στο μεταλλικό χρώμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του καπό και γενικά να το κερώσω και να το γυαλίσω.
Ξέρετε κάποιο καλό, δοκιμασμένο κατάστημα για όλα τα παραπάνω;
Μένω στην Θεσσαλονίκη.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Φίλε μου υπάρχουν αρκετά μαγαζιά τα οποία αναλαμβάνουν τέτοιες εργασίες. Εγώ προσωπικά το πηγαίνω στο Κορδελιό. Είναι επίτ ης Μοναστηρίου, αμέσως μετά τα φανάρια του Κορδελιού, και είμαι πολύ ευχαριστημένως. Υπάρχει επίσης ένα στα κάστρα αλλά δεν έχω πάει ποτέ.
-
Έχω βρει αυτό το post για την επιδιόρθωση γρατζουνιών που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=32625&highlight=deep+paint+scratches -
Tην προηγούμενη εβδομάδα μου χάραξαν την alfa (αρκετοί την είδατε κιόλας στο 4TF track day), με μία γρατζουνιά που ξεκινάει από το εμπρός αριστερό φτερό, περνάει τις 2 αριστερές πόρτες, το πίσω φτερό, την πίσω πόρτα, το πίσω δεξί φτερό και σταματάει στην πίσω δεξια πόρτα Ουσιαστικά την γίτωσε μόνο ένα φτερό και μία πόρτα.
Το πήγα στην sonax στην μεταμόρφωση που διατυμπανίζουν ότι γυαλίζουν και σβύνουν όλες τις γρατζουνιές. Μού ζήτησαν 130Ε για φτιάξιμο της τεράστιας γρατζουνιάς και γυάλισμα ολόκληρου βέβαια του αυτοκινήτου. Μου είπαν ότι το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι 100% και η γρατζουνιά θα φαίνεται στο φως. Την κατάσταση, όπως είπαν, σώζει λίγο το χρώμα που είναι ασημένιο. Αν ήταν σκούρο θα φαινόταν περισσότερο.
Έχετε δει καμία δουλειά τους? Αξίζει τον κόπο τα 130Ε, την στιγμή που το αυτοκίνητο θέλει όλο βάψιμο για να φύγει?
Μήπως θα πρέπει να το πάρω απόφαση και να παραμείνει έτσι?Η γκαντεμιά είναι ότι μόλις 4 μέρες πριν είχα φτιάξει τα 2 φτερά που είχαν βαθειές γρατχουνιές από το πάρκινγκ
-
Έχετε δει καμία δουλειά τους? Αξίζει τον κόπο τα 130Ε, την στιγμή που το αυτοκίνητο θέλει όλο βάψιμο για να φύγει?
Μήπως θα πρέπει να το πάρω απόφαση και να παραμείνει έτσι?Φιλε Μαρινακη αφου εχεις τον ειδικο εδω!!!!
Αν εχει φθασει λαμαρινα η γρατζουνια η εχει ξεπερασει το χρωμα,ξεχνα'το!!!!
Περνα απο το μαγαζι να το δω πριν πας. -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Εγώ έχω πρόβλημα με την μπόγια, δεν έχω πολλές γρατσουνιές, αλλά έχει ξεθωριάσει από τα χρόνια και πλέον το μαύρο έχει χάσει την λάμψη του.
Κάποτε που είχα πάρει μία (δεν θυμάμαι τι ήταν) είχα μεγαλύτερο πρόβλημα. Αντί να το γυαλίσει, στα σημεία που πειραματίστηκα το έκανε ακόμα πιο θαμπό! Και ένα από αυτά είναι και το καπό.Σήμερα ένας φίλος μού εξαφάνισε μια ψιλογραντζουνιά στον φρεσκοβαμμένο προφυλακτήρα με ψιλή αλοιφή 3Μ. Με την ίδια αλοιφή έκανε 'καινούργια' μια μαύρη CELICA του '80 που έχει!
Αλοιφη φινιρισματος-ψιλη γραφει το κουτι.Αυριο θα σου πω και τον κωδικο.
-
ΠΩΣ ΤΟ ΣΒΗΝΩ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ;
-
προς GF RALLYE
μπορεις να μου στειλεις μια διευθυνση να περασω για κατι μερεμετια που εχω;
-
Ο χρήστης GF RALLYE έγραψε:
Μήπως θα πρέπει να το πάρω απόφαση και να παραμείνει έτσι?Φιλε Μαρινακη αφου εχεις τον ειδικο εδω!!!!
Αν εχει φθασει λαμαρινα η γρατζουνια η εχει ξεπερασει το χρωμα,ξεχνα'το!!!!
Περνα απο το μαγαζι να το δω πριν πας.Γιώργο, θα περνούσα έτσι κι αλλιώς αλλά μ'έπρηξε ο kouk με την sonax και είπα να περάσω να ρωτήσω...θα σε πάρω τηλέφωνο πότε μπορώ. thx.
-
Thanks!
-
Με την ευκαιρια που καποιος φιλος ανεφερε για μια γρατζουνια που του εκαναν,γυρω-γυρω σε ολοκληρο το αυτοκινητο,δειτε μαχαιρια στο πισω τζαμι που μου εκαναν εχθες μαλλον.Το ειδα σημερα που την επλυνα.
Δεν πρεπει να ειναι προσωπικο το θεμα,γιατι σε αυτην την περιοχη,παρκαρω το πολυ 4-5 φορες τον μηνα.
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/tsoukas77/19717/253170 -
09639 ειναι.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Tην προηγούμενη εβδομάδα μου χάραξαν την alfa (αρκετοί την είδατε κιόλας στο 4TF track day), με μία γρατζουνιά που ξεκινάει από το εμπρός αριστερό φτερό, περνάει τις 2 αριστερές πόρτες, το πίσω φτερό, την πίσω πόρτα, το πίσω δεξί φτερό και σταματάει στην πίσω δεξια πόρτα Ουσιαστικά την γίτωσε μόνο ένα φτερό και μία πόρτα.Δείτε την συνέχεια της ιστορίας με την γρατζουνιά στο θέμα Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΚΑ...
-
Για να μην γεμίζουμε νέα θέματα...
Μετά το πρόσφατο τρακάρισμα και τον προφυλακτήρα που θα φτιαχτεί όπως φτιαχτεί, μου ήρθε η ιδέα κάποιων προστατευτικών που βλέπω σε μερικά αυτοκίνητα που βάζουν στους προφυλακτήρες.
Μερικά είναι απαίσια αλλά άλλα είναι διακριτικά.Δεν θα τα βάλω για να μην με τρακάρουν απλά να μην αφήνει σημάδι στο νίκελ τόσο εύκολα!
Αν βάλω όμως θα βάλω σε όλο το μήκος αλλιώς θα είναι απαίσιο το θέαμα.
Εξάλλου και σε άλλα παλιά αυτοκίνητα έχω δει κατά μήκος του πίσω προφυλακτήρα κάτι τέτοιο.Επομένως, που βρίσκω με το μέτρο κάτι τέτοιο???
-
Εγώ μόνο για προφυλακτήρες κτλ εχω δει,και είναι όντως απαίσια.
Με το μέτρο..φαντάζομαι μόνο με αυτοσχέδια παρασκευή. -
Δεν βάζεις καλύτερα προστατευτικό για πόρτες; Υπάρχουν σε χρώμα νίκελ και δεν θα φαίνεται άσχημα αν επιλέξεις διακριτικό σχέδιο. Τα πουλάνε με το μέτρο σε μαγαζιά με αξεσουάρ και κολλάνε πολύ εύκολα. Είναι αυτοκόλλητα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν βάζεις καλύτερα προστατευτικό για πόρτες; Υπάρχουν σε χρώμα νίκελ και δεν θα φαίνεται άσχημα αν επιλέξεις διακριτικό σχέδιο. Τα πουλάνε με το μέτρο σε μαγαζιά με αξεσουάρ και κολλάνε πολύ εύκολα. Είναι αυτοκόλλητα.Δεν το σκέφτηκα
Thanks -
Παιδιά, είναι πολύ ακριβή η υπόθεση της επισκευής γρατζουνιών. Μερικές φορές λέω γιατί σπούδασα και δεν έγινα φαναρτζής.
Λοιπόν, επειδή κάτι καταφέρνω με τα πινέλα και τα σπρέι (έκανα μοντελισμό παλιότερα) και δεν θέλω να πληρώνω χρυσή τη μαλακία μου στο παρκάρισμα ή την αλητεία των 'τύπων με τα κλειδιά', κάνω τα εξής:-παίρνω χρώμα σε σπρέυ και περιμένω μια μέρα με ήλιο και χωρίς υγρασία
-καθαρίζω την περιοχή της γρατζουνιάς με οινόπνευμα και στεγνό χαρτί κουζίνας, ΧΩΡΙΣ πολλές κινήσεις ή δύναμη γιατί μένει θαμπάδα
-καλύπτω με κομμάτια κολλητικής χαρτοταινίας περιμετρικά τη γρατζουνιά με προσοχή και υπομονή ώστε μόνο το γδαρμένο τμήμα να φαίνεται, το γύρω-γύρω μένει καλυμμένο
-γύρω από την καλυμμένη με τα κομμάτια της χαρτοταινίας επιφάνεια κολλάω εφημερίδες
-ρίχνω ένα χέρι χρώμα με γρήγορες κάθετες ή οριζόντιες (αναλόγως της κατεύθυνσης της γρατζουνιάς) κινήσεις πάνω στις γρατζουνιές, περιμένω λίγο, ρίχνω άλλο ένα, περιμένω 10 λεπτά και ρίχνω και άχρωμο βερνίκι σε σπρέυ (φθηνό είναι)
-το αφήνω κανένα μισάωρο και μετά βγάζω τις χαρτοταινίες.
-το αποτέλεσμα είναι ότι γλιτώνω τη σκουριά και καλύπτω την αντιαισθητική γρατζουνιά. Σε δύο με τρεις ώρες (το 90% του χρόνου μου το έφαγε η τοποθέτηση της χαρτοταινίας και των εφημερίδων) κάλυψα έτσι 11 γρατζουνίτσες από 1 έως 10 εκατοστά μήκος.
-εννοείται ότι δεν είναι τέλειο οπτικά το αποτέλεσμα, ιδίως αν έχει ζεβλώσει και η λαμαρίνα, όμως έτσι εγώ θ'αποφασίσω πότε θα πάω στον φαναρτζή και δεν θα έχω το άγχος της σκουριάς. Με κάποια πράγματα που γράψατε μου δώσατε ιδέες για να επιτύχω μεγαλύτερη ομοιομορφία (τριψιματάκι με το υγραμμένο ντουκόχαρτο, αλοιφές κλπ).
Συντήρηση χρώματος - επιδιορθωση μικρογρατζουνιων