Jul 6, 2002, 2:01 AM

Ο χρήστης agisd έγραψε:

Στις ΗΠΑ τα τελευταια 10 χρονια το Mobil 1 εχει αποδηχθει ως περα απο καλυτερο του ανταγωνισμου για αυτους που προτιμουν συνθετικο. Το Castrol Syntec ειναι δευτερο καλυτερο και μετα το...χαος. Κανεις δεν ερχεται καν κοντα σε αυτους τους 2.

Εγω βαζω Mobil 1 (5-30) 80% και Castrol Syntec 20% σε ολα τα αυτοκινητα μου απο το παρελθον εκτος τωρα με το Λεξους RX300 λογο του οτι ειναι αδυνατο να μπορω να βγαλω το φιλτρο λαδιου λογο τοποθετησης. Χωρις ειδικο εργαλιο δεν μπορω να φανταστω πως θα μπορουσε να το βγαλει/βαλει ο αντιπροσωπος.

Poso kanei to ladi gia to CL? 6 lt xreiazetai? Poso kanei to filtro ladiou?
To allazeis mono sou? Ti ta kaneis ta palia ladia?

Η ερωτησεις σου ειναι πολυ σχετικες διοτι μολις τελειωσα με την αλλαγη λαδιου και των φιλτρου εσωτερικου αερα (AC/Heater) του CL.

Εβαλα το Μομπιλ 1 5-30. Περνει 4.7 λιτρα με το φιλτρο.

Το φιλτρο λαδιου παντα το αγοραζω απο την αντιπροσωπια (πολυ σημαντικο στα περισσοτερα αυτοκινητα) και κανει $8.50 δυστηχως αλλα τι να κανεις. Οχι γνησια φιλτρα κανουν γυρω στα $3-$4. Επισης η ροδελα ειναι πολυ σημαντικη, αλλιως τρεχει λαδι απο την ταπα.

Μονος μου αλλαζω λαδια παντα εκτος απο το Αρ Εξ 300 που δεν μπορω να βρω τροπο να βγαλω το φιλτρο. Σημερα εκανα 2 τηλεφωνα σε 2 διαφορετικους αντιπροσωπους και μου ειπαν και οι 2 οτι δεν υπαρχει ειδικο εργαλειο, απλως ειναι πολυ δυσκολο να βγει το φιλτρο σε αυτο το κινητηρα. Ο ιδιος κινητηρας χρισημοποιητε και στο ES300 της Λεξους by the way.

Τα λάδια τα βαζω μεσα σε ενα milk jug και τα δινω σε Quick Oil Change shops οπως Jiffy Lube, etc.