-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Τι λεει το οτι μια γραμματοσειρα ειναι απο την microsoft ;
Δεν κρινω απο το ποιος αλλα το τι.Σου παρέθεσα link να δεις για ποιό λόγο υπάρχουν οι διάφορες κινήσεις για τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά, μιας και είχε τύχει να διαβάσω στο παρελθόν σχετικά και το γνώριζα. Αυτό μόνο. Το θέμα λοιπόν με τη γραμματοσειρά αυτή δεν είναι πως ανήκει στην M$ αλλά γιατί είναι κάτι σαν τον ...Νταλάρα των γραμματοσειρών. Σαν το παράδειγμα που έδωσε παραπάνω ο Σταύρος και μάλιστα σε 'επίσημο' έγγραφο.
Ως προς το ποιός και το τι, άλλες φορές με ενδιαφέρει το τι, άλλες το ποιός και άλλες και τα δύο. Σχετικά με τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά απλά δεν με ενδιαφέρει, δεν τη χρησιμοποιώ έτσι κι αλλιώς.
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
[Το θέμα λοιπόν με τη γραμματοσειρά αυτή δεν είναι πως ανήκει στην M$ αλλά γιατί είναι κάτι σαν τον ...Νταλάρα των γραμματοσειρών. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ε οποτε ποια ειναι η - αισθητικη - προκοπη τοτε ;
Γιατί ρε μάστορα, μόνο ότι κυμματίζει είναι όμορφο;
Παμε αλλη μια :
Νομίζω πως αν και δεν διατίθενται λεφτά να πληρωθούν καλλιτέχνες στυλ ρόμπερτ φριπ για να φτιαχτεί ένα default σύστημα της προκοπής, να ανατεθεί ...
απαντηση :
Btw, τι εννοεις 'της προκοπης';
Ειναι απαραιτητα τα aero τελικα ;Εγώ τα κόβω αυτά, μου τη σπάνε απίστευτα , είναι σα να με βάζεις με το ζόρι να φοράω βραχιόλι. δεν γουστάρω περιττές αηδίες, τη δουλειά μου θέλω να κάνω μόνο.
πως παμε σ'αυτο μετα ;
Απο που το συμπερασμα συναδελφε ;;
-
Ε οποτε ποια ειναι η - αισθητικη - προκοπη τοτε ;
Παμε αλλη μια :
Νομίζω πως αν και δεν διατίθενται λεφτά να πληρωθούν καλλιτέχνες στυλ ρόμπερτ φριπ για να φτιαχτεί ένα default σύστημα της προκοπής, να ανατεθεί ...
απαντηση :
Btw, τι εννοεις 'της προκοπης';
Ειναι απαραιτητα τα aero τελικα ;Εγώ τα κόβω αυτά, μου τη σπάνε απίστευτα , είναι σα να με βάζεις με το ζόρι να φοράω βραχιόλι. δεν γουστάρω περιττές αηδίες, τη δουλειά μου θέλω να κάνω μόνο.
πως παμε σ'αυτο μετα ;
Απο που το συμπερασμα συναδελφε ;;
Συνάδελφε, που κολλάς; Αερο, κομπίζ καί τέτοια δεν τα πάω με τίποτα, που είναι το παράξενο; Ενα όμορφο αισθητικά αλλα και απλό περιβάλλον θέλω
-
Ακομα πιο απλα, ειπα εγω πως οτι κυματιζει ειναι ομορφο ;;
Εκανες λογο για αισθητικη προκοπη στο linux και απλα ειχα την απορια σε απλα greeklish :
εφε σαν το aero κανουν -αισθητικη- προκοπη σε ενα OS ;αυτα.
-
Ποιο ειναι το προβλημα το δικο σου, ή οποιουδηποτε, αν εμενα μου αρεσει αυτη η γραμματοσειρα ;Εγώ, προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εδώ συζήτηση κάνουμε, και ίσως δεν έπιασες και το ελαφρό χιούμορ του πράγματος.
Πολυ περιεργη η αντιδραση σου και αυτα που μου ειπες
Υπαρχου πολλα κομπλεξ τελικα.Κάθε άλλο, κανένα κόμπλεξ. Απλά κυκλοφορεί τόσο μίσος και εμπάθεια για αυτή τη γραμματοσειρά, ή μάλλον για τις χρήσεις της, που μού έκανε φοβερή εντύπωση σε κάποιον να αρέσει τόσο πολύ ώστε να την έχει ως system font!
Και καμμία σχέση το ότι είναι της Microsoft φυσικά... Προσωπικά, χρησιμοποιώ κατά κόρον γραμματοσειρές της MS - φοβερή η Corbel, π.χ. .
(Αν και εδώ που τα λέμε, υπάρχουν γκρίνιες και για το άλλο 'παιδί' της MS που έχει καταλάβει τον κόσμο: τη Verdana, και τις κατά κόρον χρήσεις της ως web font αλλά και print (!) font.)
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Εδώ συζήτηση κάνουμε, και ίσως δεν έπιασες και το ελαφρό χιούμορ του πράγματος.Μαλλον οχι, ειχε χιουμορ η πρωτη απαντηση σου ;
-
Εδώ συζήτηση κάνουμε, και ίσως δεν έπιασες και το ελαφρό χιούμορ του πράγματος.
Μαλλον οχι, ειχε χιουμορ η πρωτη απαντηση σου ;
μην το κάνεις θέμα
είναι σχετικά γνωστή η απέχθεια πολλών (μην πω της πλειοψηφίας ) στην Comic Sans
-
whatever
-
Διαβάζοντας τα παραπάνω μηνύματα από tasosdev κ.α., να επισημάνω κάτι σχετικά με το compiz. Δεν προορίζεται μόνο για visual effects και 'μόστρα'. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ λειτουργικό, εύχρηστο και παραμετροποιήσιμο.
Πριν από compiz, προσωπικά ορκιζόμουν σε ένα customized openbox setup. Τώρα που πήρα laptop με καλή κάρτα γραφικών, έχω φτιάξει το compiz μου ώστε να κάνει ό,τι και το openbox, και ακόμη περισσότερα. Οι επιλογές για customization των keyboard shortcuts είναι εξαιρετικές, δεν έχω δει σε κανέναν window manager τόση ευελιξία.
Επίσης, το γεγονός και μόνο ότι πολλές λειτουργίες του desktop γίνονται offload από τη cpu στην gpu, κάνει την αίσθηση του συστήματος συνολικά πιο γρήγορη.
Το plugin architecture είναι κι αυτό μοναδικό. Βάζεις μόνο τα στοιχεία που επιθυμείς, με αποτέλεσμα να μπορείς να φτιάξεις κάτι πολύ lightweight στο τέλος.
Τέλος, τα υπερβολικά και σούπερ-λαλά effects (wobbly windows κ.λπ.) μπορούν να απενεργοποιηθούν, και να μείνουν μόνο τα πιο usable.
Compiz ftw!
-
υπάρχει κανένα tool που να ψάχνει για τρύπες και exploits σε ιστοσελίδες που είναι σε linux box ? θέλω να τεστάρω κάποιες που έχω φτιάξει. έχω ήδη δοκιμάσει το nessus.
-
Για τα linux σε netbook τι γνώμη έχετε? Κόλλησα ιό και δεν βγαίνει με τίποτα και σκέφτομαι το format και μετά να εγκαταστήσω linux λειτουργικό. Νομίζω λέγονται Moblin αν θυμάμαι καλά...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Για τα linux σε netbook τι γνώμη έχετε? Κόλλησα ιό και δεν βγαίνει με τίποτα και σκέφτομαι το format και μετά να εγκαταστήσω linux λειτουργικό. Νομίζω λέγονται Moblin αν θυμάμαι καλά...δεν είναι καλά τα λινουξ
ΜΗΝ τα βάλεις
-
Πριν βάλεις τα λίνουξ, μάθε οπωσδήποτε πως βγαίνουν.
-
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Για τα linux σε netbook τι γνώμη έχετε? Κόλλησα ιό και δεν βγαίνει με τίποτα και σκέφτομαι το format και μετά να εγκαταστήσω linux λειτουργικό. Νομίζω λέγονται Moblin αν θυμάμαι καλά...
δεν είναι καλά τα λινουξ
ΜΗΝ τα βάλεις
-
ΤΟ linux
-
ποιος είπε ότι δεν κολλάει ιό το linux?
-
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Για τα linux σε netbook τι γνώμη έχετε? Κόλλησα ιό και δεν βγαίνει με τίποτα και σκέφτομαι το format και μετά να εγκαταστήσω linux λειτουργικό. Νομίζω λέγονται Moblin αν θυμάμαι καλά...Ένα πράγμα ρώτησε και τι απαντήσεις ΔΕΝ πήρε!!!!
Προσωπικά δεν έχω άποψη, αλλά αν ψάξεις σε διάφορα φόρουμ θα βρεις πολλές απαντήσεις!
Μέχρι και κανονικές εκδόσεις βάζουν ή έχουν ιδικές εκδόσεις για τα netbook!Ρίξε μια ματιά π.χ. σε ένα Live USB - χωρίς την εγκατάσταση !
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Για τα linux σε netbook τι γνώμη έχετε?Την καλύτερη!
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Για τα linux σε netbook τι γνώμη έχετε? Κόλλησα ιό και δεν βγαίνει με τίποτα και σκέφτομαι το format και μετά να εγκαταστήσω linux λειτουργικό. Νομίζω λέγονται Moblin αν θυμάμαι καλά...To linux σε netbook είναι ιδανικός συνδιασμός. Λίγη ενημέρωση να βρεις τι σου κάνει και ένα iq λίγο πάνω από ραδίκι αρκεί για να έχεις ένα σούπερ μηχάνημα. Στο netbook μου έχω από την αρχή βάλει linux και το μηχάνημα είναι εντυπωσιακό σε επιδόσεις.
Το Moblin δε θα έλεγα ότι είναι ακόμα έτοιμο για χρήση. Ταχύτατο και εξειδικευμένο θα είναι ιδανικό για netbook όταν μπει σε stable φάση. Το είχα τεστάρει παλιότερα και πριν λίγες μέρες ξανά. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ΑΛΛΑ θα πρέπει να γνωρίζεις το λειτουργικό για να ξεπερνάς τα προβλήματα της beta.
Αν ξεκινάς με το linux τώρα, καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσεις μια stable έκδοση διανομής (το ubuntu είναι μια καλή αρχή και δεν είναι η μόνη) ή αν θες κάτι πιο ειδικό, δοκίμασε το Ubuntu Netbook Remix (και γι αυτό είχα γράψει κάποια στιγμή αλλά παλιά) στη stable έκδοση 9.04. Αν όμως μπορείς να περιμένεις ως το τέλος του μήνα τη νέα έκδοση, ακόμα καλύτερα μιας και την τρέχω τώρα σε beta και είναι ΗΔΗ super.
ΥΓ. Τα περί ασφάλειας κλπ περίμενε να τα διαπιστώσεις μόνος σου και τότε θα καταλάβεις
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας (όσοι απάντησαν τέλος πάντων, μιας και κάποιοι δεν θέλησαν ). Άσχετος από υπολογιστές δεν είμαι οπότε πιστεύω κάτι θα καταφέρω. Ubuntu έχω στον σταθερό και τα μαθαίνω σιγά σιγά και τώρα έκατσε η φάση με το netbook. Διάβασα σε ένα forum για τα-το moblin και είπα να ρωτήσω και εδώ. Απλώς εκεί λέγανε ότι βγήκε και η stable έκδοση(δεν το έψαξα). Τεσπα, ευχαριστώ και πάλι
LiNuX Forum