-
O canephora(ο robusta είναι απλά η πιο γνωστή ποικιλία του) δίνει σώμα στον καφέ. Τώρα για τον αφρό δε γνωρίζω ότι και να σου πώ θα είναι υπόθεση. Ίσως το νερό, ίσως το χαρμάνι του στιγμιαίου. Άλλη γεύση ο nescafe, άλλη ο jacobs, άλλη ο no name
Ο decaf να δεις πως βρομάει... Αυτό το χημικό πράγμα δεν έχω καταλάβει πως αφήνουν και καταναλώνεται από άνθρωπο....
Όποιος έχει πρόβλημα με την καφείνη ας μην πιει καθόλου καφέ -
Δοκιμασα Lavazza την μαυρη συσκευασια,μετα απο το post καποιου εδω ανακαλυψα οτι...υπαρχει στα σουπερμαρκετ απλα δεν προβαλλεται καλα στα ραφια και η συσκευασια του παραπέμπει λανθασμενα σε αλεσμένο ενω δεν ειναι.
Απο οσες δοκιμες εχω κανει τωρα τελευταια (βιολογικοι απο τοπικα μαγαζια,illy,χυμα απο εξειδικευμενα μαγαζακια,starbucks)ειναι μακραν ο καλυτερος σε γευση και αρωμα,και απο τιμη σκιζει -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δοκιμασα Lavazza την μαυρη συσκευασια,μετα απο το post καποιου εδω ανακαλυψα οτι...υπαρχει στα σουπερμαρκετ απλα δεν προβαλλεται καλα στα ραφια και η συσκευασια του παραπέμπει λανθασμενα σε αλεσμένο ενω δεν ειναι.
Απο οσες δοκιμες εχω κανει τωρα τελευταια (βιολογικοι απο τοπικα μαγαζια,illy,χυμα απο εξειδικευμενα μαγαζακια,starbucks)ειναι μακραν ο καλυτερος σε γευση και αρωμα,και απο τιμη σκιζειΤο έχω γράψει στην αρχή του τόπικ!!! Μόνο ο Βασιλόπουλος και ο Σκλαβενίτης τον έχουν.
-
Ο Lavazza που έχουν στις καφετέριες είναι άλλη ποικιλία;
-
Εχω μια αυτοματη Saeco στο σπιτι (στο γραφειο αλλο μηχανημα ) και πιθανως χρειαζεται service.
Τελευταια φορα την πηγα σε ενα μαγαζι κοντα στο κεντρο του Πειραια σε ενα στενακι εν μεσω οδικων εργων, και απο τοτε παιρνω ηρεμιστικα και βαρια αντικαταθλιπτικα γιατι πιο ευκολο θα ηταν να παραδωσω πυρηνικες κεφαλές στο Κονγκό.
Το σερβις μπορεί να γίνει από εμένα; Απαιτεί κάποια εργαλεία; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δοκιμασα Lavazza την μαυρη συσκευασια,μετα απο το post καποιου εδω ανακαλυψα οτι...υπαρχει στα σουπερμαρκετ απλα δεν προβαλλεται καλα στα ραφια και η συσκευασια του παραπέμπει λανθασμενα σε αλεσμένο ενω δεν ειναι.
Απο οσες δοκιμες εχω κανει τωρα τελευταια (βιολογικοι απο τοπικα μαγαζια,illy,χυμα απο εξειδικευμενα μαγαζακια,starbucks)ειναι μακραν ο καλυτερος σε γευση και αρωμα,και απο τιμη σκιζειεγώ το είπα και ναι όσα λες ισχύουν περί προβολής. βέβαια δεν υπάρχει σε όλα τα σουπερμαρκετ
στο Σκλαβενίτη που τον είδα πρώτη φορά έχει και άλλους χύμα νομίζω, αν κάποιος ενδιαφέρεται.απο γεύση καλός, σίγουρα αντικαθιστά illy αν λάβεις υπόψη και τη τιμή, αλλά έχω βρει και καλύτερους.
στα starbucks (εγώ παίρνω μια έκδοση extra bold, δεν θυμάμαι ποια ακριβώς). -
Παραγγειλα και απο εδω http://shop.squaremilecoffee.com/ 2 καλοκαιρινα εσπρεσο για δοκιμη.
Μου το συστησαν ως σουπερμαμαουα γιατι ο καφες εκτος του οτι ειναι απο φαρμες μαμάτες και καλα, ψηνεται εκει 2 φορες την εβδομαδα μονο και αναλογα με τις παραγγελιες,οι συσκευασιες ειναι 350γρ και οι τιμες λογικες. -
Στην δικιά μου μηχανή πάντως (gaggia),ο lavazza δεν έδωσε καλό αποτέλεσμα αν και πολύ θα το ήθελα για να ξεφύγω επιτέλους απο τον illy..
Κάποιος ανέφερε τον portioli,που μπορώ να τον βρω??? -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Στην δικιά μου μηχανή πάντως (gaggia),ο lavazza δεν έδωσε καλό αποτέλεσμα αν και πολύ θα το ήθελα για να ξεφύγω επιτέλους απο τον illy..
Κάποιος ανέφερε τον portioli,που μπορώ να τον βρω???Ποια gaggia eχεις?
Τον portioli θα τον βρεις σε coffeeway, και ζητα να βαλουν την μηχανη στο 1.5 για να στο αλεσουν
Θα εντυπωσιαστεις με το αποτελεσμα
Καταφερα σε διπλο espresso, η κρεμα να εχει πιασει το μισο φλυτζανι(γυαλινο για να το δω) σε υψος
Η gaggia επειδη εχει επαγγελματικο κλειστρο, αν ο καφες δεν ειναι σωστα αλεσμενος, κυριως αν ειναι χοντροκομμενος, ο καφες βγαινει τελειως μαπα, νεροζουμι χωρις καθολου κρεμα
Επισης λογω επαγγελματικου κλειστου, θα πρεπει να εχεις και καλο πατητηρι
Αυτο που δινει η gaggia, το πλαστικο, ειναι χαλια, πρωτα απο ολα ειναι λαθος διαμετρο
Χρησιμοποιησε 57mm διαμετρο πατητηρι, και καπου 15-20 κιλα καθετη πιεση
Το δικο μου πατητηρι το αγορασα 60€, αλλα αξιζει τα λεφτα του γιατι χωρις αυτο πολυ απλα δεν προκειται ποτε να φτιαξω καφε που να πινεται(για τα δεδομενα τα δικα μου)Παντως η μηχανη αλεσης ειναι πιο σημαντικη απο την ιδια την μηχανη καφε
Αν πηρα ενα ποντο με την gaggia, με την μηχανη αλεσης πηρα 2 ποντους
Ο φρεσκοκομμενος καφες δεν συγκρινεται, εχει πολυ δυνατο αρωμα -
Εντυπωσιασμένος από το πλήθος των πληροφοριών για τον καφέ, να συμβάλλω λίγο, προτείνοντας, όχι κάποια μάρκα ή καφετιέρα, αλλά ένα από τα καλύτερα λιπάσματα για τα φυτά σας, που δεν είναι άλλο από το κατακάθι του ελληνικού ή/και τα υπολείμματα από τις καφετιέρες (αφού κρυώσουν βέβαια).
Παλιότερα στα Starbucks είχαν έτοιμα σακουλάκια με υπολείμματα και τα διέθεταν δωρεάν, αλλά έχω καιρό να ξαναπετύχω... -
Ο χρήστης After έγραψε:
Στην δικιά μου μηχανή πάντως (gaggia),ο lavazza δεν έδωσε καλό αποτέλεσμα αν και πολύ θα το ήθελα για να ξεφύγω επιτέλους απο τον illy..
Κάποιος ανέφερε τον portioli,που μπορώ να τον βρω???Ποια gaggia eχεις?
Τον portioli θα τον βρεις σε coffeeway, και ζητα να βαλουν την μηχανη στο 1.5 για να στο αλεσουν
Θα εντυπωσιαστεις με το αποτελεσμα
Καταφερα σε διπλο espresso, η κρεμα να εχει πιασει το μισο φλυτζανι(γυαλινο για να το δω) σε υψος
Η gaggia επειδη εχει επαγγελματικο κλειστρο, αν ο καφες δεν ειναι σωστα αλεσμενος, κυριως αν ειναι χοντροκομμενος, ο καφες βγαινει τελειως μαπα, νεροζουμι χωρις καθολου κρεμα
Επισης λογω επαγγελματικου κλειστου, θα πρεπει να εχεις και καλο πατητηρι
Αυτο που δινει η gaggia, το πλαστικο, ειναι χαλια, πρωτα απο ολα ειναι λαθος διαμετρο
Χρησιμοποιησε 57mm διαμετρο πατητηρι, και καπου 15-20 κιλα καθετη πιεση
Το δικο μου πατητηρι το αγορασα 60€, αλλα αξιζει τα λεφτα του γιατι χωρις αυτο πολυ απλα δεν προκειται ποτε να φτιαξω καφε που να πινεται(για τα δεδομενα τα δικα μου)Παντως η μηχανη αλεσης ειναι πιο σημαντικη απο την ιδια την μηχανη καφε
Αν πηρα ενα ποντο με την gaggia, με την μηχανη αλεσης πηρα 2 ποντους
Ο φρεσκοκομμενος καφες δεν συγκρινεται, εχει πολυ δυνατο αρωμαΔεν θυμάμαι τον τύπο της gaggia και δεν το γράφει και πάνω..πάντως αγοράστηκε απο κατάστημα λουμίδη τέλος του 2004 (δώρο γάμου),έχει 1 υποδοχή για παρασκευή καφέ και μεταλλικό κλείστρο όπως είπες και συ.Η τιμή πρέπει να ήταν κάτι λιγότερο απο 300 ευρω τότε..
Γιατί το πλαστικό πατητήρι δεν είναι καλό?και γιατί μεγαλύτερη διάμετρο?πιο δυνατή πίεση ίσως χωρίς διαρροές καφέ?
Όσο για τα coffeway δεν με βολεύουν καθόλου ρε γαμώτο εκει που είναι..
Απο που αγόρασες το δικό σου πατητήρι?net ίσως? -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Στην δικιά μου μηχανή πάντως (gaggia),ο lavazza δεν έδωσε καλό αποτέλεσμα αν και πολύ θα το ήθελα για να ξεφύγω επιτέλους απο τον illy..
Κάποιος ανέφερε τον portioli,που μπορώ να τον βρω???Ποια gaggia eχεις?
Τον portioli θα τον βρεις σε coffeeway, και ζητα να βαλουν την μηχανη στο 1.5 για να στο αλεσουν
Θα εντυπωσιαστεις με το αποτελεσμα
Καταφερα σε διπλο espresso, η κρεμα να εχει πιασει το μισο φλυτζανι(γυαλινο για να το δω) σε υψος
Η gaggia επειδη εχει επαγγελματικο κλειστρο, αν ο καφες δεν ειναι σωστα αλεσμενος, κυριως αν ειναι χοντροκομμενος, ο καφες βγαινει τελειως μαπα, νεροζουμι χωρις καθολου κρεμα
Επισης λογω επαγγελματικου κλειστου, θα πρεπει να εχεις και καλο πατητηρι
Αυτο που δινει η gaggia, το πλαστικο, ειναι χαλια, πρωτα απο ολα ειναι λαθος διαμετρο
Χρησιμοποιησε 57mm διαμετρο πατητηρι, και καπου 15-20 κιλα καθετη πιεση
Το δικο μου πατητηρι το αγορασα 60€, αλλα αξιζει τα λεφτα του γιατι χωρις αυτο πολυ απλα δεν προκειται ποτε να φτιαξω καφε που να πινεται(για τα δεδομενα τα δικα μου)Παντως η μηχανη αλεσης ειναι πιο σημαντικη απο την ιδια την μηχανη καφε
Αν πηρα ενα ποντο με την gaggia, με την μηχανη αλεσης πηρα 2 ποντους
Ο φρεσκοκομμενος καφες δεν συγκρινεται, εχει πολυ δυνατο αρωμαΔεν θυμάμαι τον τύπο της gaggia και δεν το γράφει και πάνω..πάντως αγοράστηκε απο κατάστημα λουμίδη τέλος του 2004 (δώρο γάμου),έχει 1 υποδοχή για παρασκευή καφέ και μεταλλικό κλείστρο όπως είπες και συ.Η τιμή πρέπει να ήταν κάτι λιγότερο απο 300 ευρω τότε..
Γιατί το πλαστικό πατητήρι δεν είναι καλό?και γιατί μεγαλύτερη διάμετρο?πιο δυνατή πίεση ίσως χωρίς διαρροές καφέ?
Όσο για τα coffeway δεν με βολεύουν καθόλου ρε γαμώτο εκει που είναι..
Απο που αγόρασες το δικό σου πατητήρι?net ίσως?Μαλλον την baby εχεις ή την classic, και οι δυο πολυ καλες, καλυτερη απο την δικια μου, γιατι εχουν σωληνοειδη βαλβιδα, δηλαδη οταν σταματαει η ροη του νερου, δεν πεταει σταγονες απο κατω, και μαλιστα πεταει μια δοση ατμου ετσι ωστε να στεγνωσει το κλειστρο
Το πλαστικο πατητηρι δεν ειναι καλο γιατι δεν ειναι 57mm αλλα 56mm, και πιστεψε με κανει τον καφε να μην μπορει να πατηθει σωστα
Σου προτεινω να αγορασεις με 85€ την αλεστικη μηχανη της gaggia(gaggia MM λεγεται, http://www.eurogat.eu/default.asp?sid=1805&langid=71) που εχει στα mediamarkt και να παιρνεις κοκκους ωστε να αλεθεις εσυ οποτε θες
Το πατητηρι καθως και διαφορα αξεσουαρ, τα πηρα κατευθειαν απο την αντιπροσωπια, εδω
http://www.eurogat.eu/ -
Ο χρήστης After έγραψε:
Στην δικιά μου μηχανή πάντως (gaggia),ο lavazza δεν έδωσε καλό αποτέλεσμα αν και πολύ θα το ήθελα για να ξεφύγω επιτέλους απο τον illy..
Κάποιος ανέφερε τον portioli,που μπορώ να τον βρω???Ποια gaggia eχεις?
Τον portioli θα τον βρεις σε coffeeway, και ζητα να βαλουν την μηχανη στο 1.5 για να στο αλεσουν
Θα εντυπωσιαστεις με το αποτελεσμα
Καταφερα σε διπλο espresso, η κρεμα να εχει πιασει το μισο φλυτζανι(γυαλινο για να το δω) σε υψος
Η gaggia επειδη εχει επαγγελματικο κλειστρο, αν ο καφες δεν ειναι σωστα αλεσμενος, κυριως αν ειναι χοντροκομμενος, ο καφες βγαινει τελειως μαπα, νεροζουμι χωρις καθολου κρεμα
Επισης λογω επαγγελματικου κλειστου, θα πρεπει να εχεις και καλο πατητηρι
Αυτο που δινει η gaggia, το πλαστικο, ειναι χαλια, πρωτα απο ολα ειναι λαθος διαμετρο
Χρησιμοποιησε 57mm διαμετρο πατητηρι, και καπου 15-20 κιλα καθετη πιεση
Το δικο μου πατητηρι το αγορασα 60€, αλλα αξιζει τα λεφτα του γιατι χωρις αυτο πολυ απλα δεν προκειται ποτε να φτιαξω καφε που να πινεται(για τα δεδομενα τα δικα μου)Παντως η μηχανη αλεσης ειναι πιο σημαντικη απο την ιδια την μηχανη καφε
Αν πηρα ενα ποντο με την gaggia, με την μηχανη αλεσης πηρα 2 ποντους
Ο φρεσκοκομμενος καφες δεν συγκρινεται, εχει πολυ δυνατο αρωμαΔεν θυμάμαι τον τύπο της gaggia και δεν το γράφει και πάνω..πάντως αγοράστηκε απο κατάστημα λουμίδη τέλος του 2004 (δώρο γάμου),έχει 1 υποδοχή για παρασκευή καφέ και μεταλλικό κλείστρο όπως είπες και συ.Η τιμή πρέπει να ήταν κάτι λιγότερο απο 300 ευρω τότε..
Γιατί το πλαστικό πατητήρι δεν είναι καλό?και γιατί μεγαλύτερη διάμετρο?πιο δυνατή πίεση ίσως χωρίς διαρροές καφέ?
Όσο για τα coffeway δεν με βολεύουν καθόλου ρε γαμώτο εκει που είναι..
Απο που αγόρασες το δικό σου πατητήρι?net ίσως?Μαλλον την baby εχεις ή την classic, και οι δυο πολυ καλες, καλυτερη απο την δικια μου, γιατι εχουν σωληνοειδη βαλβιδα, δηλαδη οταν σταματαει η ροη του νερου, δεν πεταει σταγονες απο κατω, και μαλιστα πεταει μια δοση ατμου ετσι ωστε να στεγνωσει το κλειστρο
Το πλαστικο πατητηρι δεν ειναι καλο γιατι δεν ειναι 57mm αλλα 56mm, και πιστεψε με κανει τον καφε να μην μπορει να πατηθει σωστα
Σου προτεινω να αγορασεις με 85€ την αλεστικη μηχανη της gaggia(gaggia MM λεγεται, http://www.eurogat.eu/default.asp?sid=1805&langid=71) που εχει στα mediamarkt και να παιρνεις κοκκους ωστε να αλεθεις εσυ οποτε θες
Το πατητηρι καθως και διαφορα αξεσουαρ, τα πηρα κατευθειαν απο την αντιπροσωπια, εδω
http://www.eurogat.eu/Ευχαριστώ!!μπορεί να τα δοκιμάσω και τα 2
-
58mm κλειστρο εχει η gaggia, μπερδευτηκα πιο πανω
-
Ελληνικό καφέ πίνει κανείς;
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Ελληνικό καφέ πίνει κανείς;Ναι,οι Τουρκοι
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ελληνικό καφέ πίνει κανείς;
Ναι,οι Τουρκοι
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Σου προτεινω να αγορασεις με 85€ την αλεστικη μηχανη της gaggia(gaggia MM λεγεται, http://www.eurogat.eu/default.asp?sid=1805&langid=71) που εχει στα mediamarkt και να παιρνεις κοκκους ωστε να αλεθεις εσυ οποτε θες
Το πατητηρι καθως και διαφορα αξεσουαρ, τα πηρα κατευθειαν απο την αντιπροσωπια, εδω
http://www.eurogat.eu/έχω σκεφτεί κι εγώ να πάρω αυτή την μηχανή, αν κι έχω μια απλή espressiera izzy με μεταλλικό φίλτρο όμως. θα δω σημαντική διαφορά?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Σου προτεινω να αγορασεις με 85€ την αλεστικη μηχανη της gaggia(gaggia MM λεγεται, http://www.eurogat.eu/default.asp?sid=1805&langid=71) που εχει στα mediamarkt και να παιρνεις κοκκους ωστε να αλεθεις εσυ οποτε θες
Το πατητηρι καθως και διαφορα αξεσουαρ, τα πηρα κατευθειαν απο την αντιπροσωπια, εδω
http://www.eurogat.eu/έχω σκεφτεί κι εγώ να πάρω αυτή την μηχανή, αν κι έχω μια απλή espressiera izzy με μεταλλικό φίλτρο όμως. θα δω σημαντική διαφορά?
Nαι θα δεις
Στην μηχανη σου να σε ενημερωσω οτι δεν χρειαζεται να πατησεις πολυ τον καφε με το πατητηρι, λογω πιεζοηλεκτρικου κλειστρου
Ενα απλο ελαφρυ πατηματακι χρειαζεται, ετσι ωστε να ισιωσει ο καφες απο πανω -
Η παλιά εσπρεσσιέρα (Fest, της πλάκας, πρέπει να έκανε 60 ευρώ or something), τά'φτυσε μετά από τρία χρόνια (τα έβγαλε τα λεφτά της με το παραπάνω!) και εδώ και μια βδομάδα δεν έπινα την πρωινή δόση μου καφέ με αποτέλεσμα ελαφριούς πονοκεφάλους.
Ισως αν το κρατούσα λίγο ακόμη, να έκανα ολοκληρωτικό detox από καφέ... Ωστόσο δεν άντεξα και χθες πήγα και αγόρασα μία Gaggia. (Διαβάζοντας από δώ και από κει, βλέπω 'η izzy είναι άχρηστη', 'η krups χαλάει' κ.λπ. και είπα να πάω σε εγγυημένο όνομα).
Πήρα την Gaggia Evolution από ElectroWorld Συγγρού με μόλις 148 ευρώ (ναι, αυτή η σελίδα είναι παραπλανητική προς το παρόν, αλήθεια λέω!).
Σήμερα είναι η πρώτη μου 'δόση' (σαν drug addict ακούγομαι! ) και οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες. Σίγουρα η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την παλιά. Θα επανέλθω μόλις τη 'μάθω' καλύτερα!
Καλημέρα στο forum με espresso.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)