-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
....Πχ: Αυτός που σκίζεται να σου κόβει χόρτα κάθε μέρα επί 4 μήνες θα έπρεπε να παίρνει καλές εξόδους και καλά νούμερα και όχι να του κόβεις και τις λίγες εξόδους που έχει!
Τι λες ρε μεγαλε, κ ποιος θα κοβει τα χορτα οταν λειπεις εσυ? Δεν καταλαβες οτι αυτος που κανει την δουλεια σωστα ειναι ο μαλακας της μοναδας κ τον χωνουν περισσοτερο, απλα γιατι ειναι αυτος που θα βγαλει εις περας 5 πραγματα με το κεφαλι σκυμμενο, εκει που οι αλλοι θα βγαλουν 1 κ αυτο με γκρινια?
για αυτο ολοι κοιτανε πως να λουφαρουν. Γιατι αυτος που κανει δουλεια, ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ...
-
Το οτι η ψυχολογικη ανταμοιβη στο στρατο ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ κινητρο για τον φανταρο (ο οποίος ομως δεν αντιμετωπίζεται σαν μοναδα αλλα σαν 'κεφαλι' του κοπαδιου ) ειναι πέρα-για-περα αληθες.
Δε θα ξεχασω ποτε,τον μονιμο λοχια (πυροβολητη-Ν.Κ.) που οταν σε γενικη συναθροιση της επιλαρχίας και πριν την προβα-τζενεραλε μιας επίδειξης στον Νορβηγο ΓΕΕΘΑ,τον στειλανε να κανει συγκλιση στα αρματα (ευθυγραμμιση σκοπευτικών με το πυροβόλο) και του προτεινανε εναν υπίλαρχο* για να χειριζεται τη διόπτρα,αυτος ειπε 'Οχι,θελω τον Αποστολίδη'.
Τεραστια επιβραβευση για μενα,να ζητηθω σαν ο ικανοτερος,μπροστα σε ολους (αξιωματικοι,υπαξιωματικοι και στρατιωτες) με δυνατη φωνη.
Εκεινη τη μερα καναμε τρομερη δουλεια οι δυο μας (και μονο),και συγκλιναμε 16 ολόκληρα αρματα με τρομερη ακριβεια.Τοσο στην προβα-τζενεραλε οσο και στην ιδια την επίδειξη,δεν χαθηκε ούτε μια βολή.
Για αυτον τον λοχια,θα επεφτα και στη φωτια.Τελεια και παυλα.
(απο εκει και πέρα,πάντα με ζητουσε για οτιδηποτε αφορούσε ζητηματα πύργου και όπλων.)*ο υπίλαρχος αυτος,επειδη θελησε να πάρει το αιμα του πίσω,στην επόμενη επίδειξη σε Βουλγαρο στρατηγο,ανελαβε ο ιδιος τη συγκλιση των αρματων μας,και μας ΡΕΖΙΛΕΨΕ κανονικα.
Εκανε ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΑ λαθη,τετοια που πιθανοτατα δε θα εκανε ούτε αοπλος γιωτας.Ενας ΑΣΧΕΤΟΣ με αξιωμα.
Να τον εχεις αυτον σαν αρχηγο πληρωματος ή διοικητη ίλης σε πόλεμο.Η θα πάς μαζι του κατευθειαν στον θανατο,ή πριν ξεκινησεις θα του δωσεις μια με το πιστολι,θα τον πεταξεις στο χωμα,και θα πάς να πολεμησεις.Και εχω κι'αλλες τετοιες ιστοριες,μπόλικες,που θα μου ετρωγαν μερες για να τις γραψω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
....
Πχ: Αυτός που σκίζεται να σου κόβει χόρτα κάθε μέρα επί 4 μήνες θα έπρεπε να παίρνει καλές εξόδους και καλά νούμερα και όχι να του κόβεις και τις λίγες εξόδους που έχει!
Τι λες ρε μεγαλε, κ ποιος θα κοβει τα χορτα οταν λειπεις εσυ? Δεν καταλαβες οτι αυτος που κανει την δουλεια σωστα ειναι ο μαλακας της μοναδας κ τον χωνουν περισσοτερο, απλα γιατι ειναι αυτος που θα βγαλει εις περας 5 πραγματα με το κεφαλι σκυμμενο, εκει που οι αλλοι θα βγαλουν 1 κ αυτο με γκρινια?
για αυτο ολοι κοιτανε πως να λουφαρουν. Γιατι αυτος που κανει δουλεια, ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ...
My point exactly. BTW, δεν έκοβα εγώ τα χόρτα, γιατί είχα καταλάβει τι παίζει μέχρι τότε που τέθηκε το θέμα...Τη δουλειά την ανέλαβαν 2 εξαιρετικά φιλότιμα παιδιά (πραγματικά ίσως οι πιο φιλότιμοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει) και η ανταμοιβή τους για πάνω από 4 μήνες κόψιμο χόρτων (με ήλιο ή βροχή, ζέστη ή κρύο) από το πρωί ως το βράδυ, εντός και εκτός στρατοπέδου (χωρίς φυσικά παράλληλη απαλλαγή από τις σκοπιές - μόνο τις αγγαρείες στη λάντζα γλίτωναν γιατί θα τους εμπόδιζε να κόβουν χόρτα) ήταν 2 ημέρες τιμητική. Όσο πήραν και όλοι οι υπόλοιποι που έκαναν παρέλαση ( = 1 εβδομάδα πρόβες, μόνο τα πρωινά)... Η ... ηθική ανταμοιβή τους ήταν ο περιορισμός των εξόδων και η αλλαγή των απογευματινών σκοπιών τους (όσο είχε φως) από άλλους για να συνεχίζουν αυτοί να κόβουν χόρτα... Δεν ήταν σπάνιο να βγαίνουν οι εξοδούχοι και αυτοί να κόβουν χόρτα (ενώ κανονικά είχαν έξοδο). Α, ναι... να μην ξεχάσω ότι τις καλές περιόδους που μας πήγαινε περίπου 2 μέσα 1 έξω (στη μετάθεση) => 2 εξόδους από Δευτέρα έως Παρασκευή, ίσως και τρίτη (στις πολύ καλές), οι χορτοκόπτες έμεναν μέσα από Δευτέρα έως Παρασκευή για να πάρουν 1 Σάββατο (έφευγαν Σάββατο πρωί και γυρνούσαν Κυριακή βράδυ)...
Αν αυτό γίνεται στο διπλανό σου (επαναλαμβάνω: εξαιρετικά παιδιά και οι δύο) πως ακριβώς παρακινείσαι να δουλέψεις ή να νοιαστείς;;;;;
Και γνωρίζω ότι ο κυνηγός έχει πολλές ακόμα ιστορίες (πολύ χειρότερες από τις δικές μου).
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αποστρατευτηκε ο Γραψας?
τι εγινε? Χασαμε το βυσμα Billy?
Αρχηγος ΓΕΕΘΑ ο Γιαγκος τον ειχα δοιηκητη στην 111π.μ.
και βυσμα -
Για το θεμα φιλε Μαρβακ το οικονομικο αν θεωρεις οτι δινουμε 1δις ευρω που λεει ο λογος και κραταμε το 1 για την τσεπη ,ακομα δεν εχει αποδειχθει τιποτα τελεσιδικα οποτε μην το ξανααναφερουμε γιατι δεν υφισταται!
Οσο για το χαρτζιλικι του κψμ απλα χαλαλι του του φανταρου θα πιει και το ποτο του!
Καταρχην κανονικα ουτε δυο μερες τιμητικη δεν θα επαιρνε κανενας αν υπηρχε προβλημα με την φυλαξη η γενικα με τις υπηρεσις στρατοπεδου.Η τιμητικη προβλεπεται αλλα δεν ειναι υποχρεωτικη.Αρεσει δεν αρεσει!
Και ενα τελευταιο καλα ειναι και σωστα αυτα περι σωστης αντιμετωπισης αλλα δυστιχως η πλειοψηφια των φανταρων ειναι βισματα παιδι μου και μην επιμενεις και χωνονται αυτοι που ειναι φιλοτιμοι και γενικα προθυμοι.
Δεν φταιει το προσωπικο φταιει αυτος που τον περνει τηλ αγορι μου.
Μην το κουραζεις το θεμα .
Εχεις δικιο δε λεω αλλα ολοι οι φανταροι οταν περνουν το χαρτι της αδειας ξεχνουν και τα χορτα και τον ασυρματο ακομα και την ζωνη απο το παντελονι εξοδου για να μην σου πω οτι βγαινουν -και με παντοφλες.
Αληθεια εσυ τι πιστευεις γενικα για τους φανταρους? Θεωρεις οτι ειναι ολοι θυματα ?
πιστευεις οτι τους εκμεταλευονται ολους και οτι περνουν μαρτυρια στην θητεια τους?
Επισης θεωρεις οτι η αποψη του -------εγω θα την βολεψω με τον θειο και στα αρ......α μου αν ο διπλα κανει την δουλεια την δικη μου-- που φυσικα μπορει να ειναι απο υπηρεσια εα η μεχρι χορτα δεν ιφισταται?
Μακαρι αυτα που λες να τα πιστευαν και οι λουφαδοροι .
Το προσωπικο κανει αυτα που πρεπει και αυτα που οποσδηποτε θα γινουν γιατι δεν ειναι ΔΕΥ η ΟΤΕ με την ουρα εως τα διοδια!
Οταν ο στρατος γινει καθαρα επαγγελματικος τοτε θα λυθουν τα προβληματα αντιμετωπισης γιατι απλα δεν θα υπαρχουν φανταροι!
Ειναι παρα πολλα που μπορω να σου πω που δεν ξερεις!
Αφου δεν πηγες με τον σταυρο στο χερι τοτε καλα περασες η θα περασεις και πιες και κανενα ποτηρακι με εκεινον τον λοχαγο που ηταν καλος στην αντιμετωπιση του και ρωτησε τον αν τον εχει παρει ποτε κανεις τηλ για να λουφαρει το καθε διπλανο σου εις βαρος φυσικα καποιου σαν και σενα η καποιου αλλου.
Αληθεια νομιζεις οτι ολοι οι οιπολυποι αξιωματικοι φωναζαν γιατι ηταν παλιανθρωποι?
Μηπως ηταν και ψυχοπαθεις?
Ειναι γελιο να κατακρινουμε χωρις να κοιταμε τους εαυτους μας ειτε σαν φανταροι ,μονιμοι,η πολιτες .
Γιάυτο γινονται κινησεις να μην ξαναπαει κανενας φανταρος φιλε μου.
Δεν υπαρχει καμμια θεληση για κακη αντιμετωπιση ,υπαρχουν αποτελεσματα νοοτροπιας του καθε στρατου που πηγαζουν απο απο ολους και με ολα εκτος και εντος στρατου.
Μεγαλο θεμα .
Παντος αν τηρουνταν σχολαστικα οι κανονισμοι ισως να ειχατε καλυτερη αντιμετωπιση αλλα δεν θα ειχατε αδειες,οποτε κατσε και σκεψου!,,,,
Το οτι βρησκουν και τα κανουν οι φανταροι ειναι αληθεια αλλα οχι οτι δεν τα θελουν η δεν τα επιδιωκουν!
Και που υπηρχαν τα νερα η οι coca στο στρατοπεδο ηταν παλι τυχη για σας!Φιλικα!
ΥΓ.Υπενθιμιζω οτι ολο το μονιμο προσωπικο περνα ολες τις ψυχιατρικε εξετασεις και μαλιστα σε γιατρους που δεν τα παιρνουν!,,,,,Ετσι?
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Για το θεμα φιλε Μαρβακ το οικονομικο αν θεωρεις οτι δινουμε 1δις ευρω που λεει ο λογος και κραταμε το 1 για την τσεπη ,ακομα δεν εχει αποδειχθει τιποτα τελεσιδικα οποτε μην το ξανααναφερουμε γιατι δεν υφισταται!Μάλλον ζούμε σε διαφορετική χώρα εν τέλει...
Δηλαδή εσύ ξέρεις ότι στις προμήθειες του στρατού ΔΕΝ παίζουν μίζες;;;; (και προμήθειες εννοώ από καρφίτσες μέχρι αεροπλάνα). Και μίζες εννοώ από ένα 50ευρω, μέχρι εκατομμύρια...
Οσο για το χαρτζιλικι του κψμ απλα χαλαλι του του φανταρου θα πιει και το ποτο του!
Αυτό το χαρτζιλίκι πρόερχεται από κάτι παράνομο (έστω κι αν η παρανομία είναι αστεία και απειροελάχιστη). Το έφερα σαν παράδειγμα: Αν ακόμα και η τελευταία τρύπα βγάζει ένα Χ (αστείο) ποσό, τότε φαντάσου πόσο βγάζουν άλλοι.
Καταρχην κανονικα ουτε δυο μερες τιμητικη δεν θα επαιρνε κανενας αν υπηρχε προβλημα με την φυλαξη η γενικα με τις υπηρεσις στρατοπεδου.Η τιμητικη προβλεπεται αλλα δεν ειναι υποχρεωτικη.Αρεσει δεν αρεσει!
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις (μάλλον το δεύτερο πρόκειται) τις έννοιες 'ηθική ανταμοιβή' και 'υποκίνηση'. Απλά λοιπόν κράτησε ότι από αυτές τις συμπεριφορές (κόβουμε τιμητικές που οι ίδιοι έχουμε δόσει και η αναγνώριση σε αυτόν που δουλεύει είναι σκίσιμο και κόψιμο εξόδων) οι υπόλοιποι καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε τίποτα. Προσωπικά μάλιστα η έλλειψη αναγνώρισης μ' έκανε να αλλάξω 2 δουλειές μέχρι τώρα (αλλά μάλλον δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνω). Ναι είναι σημαντικό πράγμα. Ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή να πατάς το κουμπί και να δουλεύει. Ελπίζω να έγινα κάπως κατανοητός. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν πάμπολλα βιβλία με θέμα την υποκίνηση.
Αν πχ οι χορτοκόπτες είχαν καλύτερη συμπεριφορά (πχ 1-2 εξόδους περισσότερους, καμμία αδειούλα), όλοι θα σκιζόμασταν να γίνουμε. Τώρα;;;
Και ενα τελευταιο καλα ειναι και σωστα αυτα περι σωστης αντιμετωπισης αλλα δυστιχως η πλειοψηφια των φανταρων ειναι βισματα παιδι μου και μην επιμενεις και χωνονται αυτοι που ειναι φιλοτιμοι και γενικα προθυμοι.
H πλειοψηφία;;;;; Στη σειρά μου για παράδειγμα ήταν 4-5 από τους 45-50 (που πήγαμε μαζί μετά το κέντρο)...
Δεν φταιει το προσωπικο φταιει αυτος που τον περνει τηλ αγορι μου.
Αυτό ακριβώς είναι που στιγματίζω. Ότι και το προσωπικό (που είναι η δουλειά του) κρύβεται πίσω από τα βίσματα που στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι ούτε το σύνολο, ούτε καν η πλειοψηφία των φαντάρων.
Μην το κουραζεις το θεμα .
Εντάξει. Όλοι οι φαντάροι είναι βύσματα, όλοι οι μόνιμοι είναι ευσυνείδητοι και δεν έχουν βύσμα (παραδόξως βέβαια, εγώ πιο πολλούς μόνιμους με βύσμα ή απίστευτους λουφαδόρους συνάντησα, παρά φαντάρους... ) και ο στρατός λειτουργεί τέλεια, αποδοτικά, με σεβασμό στα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων και στο χρόνο των φαντάρων.
Εχεις δικιο δε λεω αλλα ολοι οι φανταροι οταν περνουν το χαρτι της αδειας ξεχνουν και τα χορτα και τον ασυρματο ακομα και την ζωνη απο το παντελονι εξοδου για να μην σου πω οτι βγαινουν -και με παντοφλες.
Δηλαδή, τι θα έπρεπε να κάνουν;;;;; Να τα βάψουν μαύρα και να παρακαλάνε το διοικητή να τους την κόψει;;;;;
Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, η θητεία είναι 12μηνη στέρηση της ελευθερίας για πολύ κόσμο, ο οποίος φυσικά και δεν θέλει να πάει (η συντριπτική πλειοψηφία των φαντάρων). Λογικό δεν είναι όταν παίρνεις άδεια να πετάς από τη χαρά σου; Μήπως οι μόνιμοι δεν κάνουν το ίδιο;;;; Μήπως και όλοι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν το ίδιο;;;; Και λογικό δεν είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή να είναι η άδεια;;;;;
Αυτό που δεν είναι λογικό είναι ότι ενώ ο στρατός ΞΕΡΕΙ (ή θα έπρεπε να ξέρει τουλάχιστον) ότι οι φαντάροι ΔΕΝ πάνε μέσα στην τρελή χαρά, αλλά επειδή πρέπει, αντί να τους κάνει να θέλουν τουλάχιστον να βοηθήσουν λίγο την κατάσταση, απογοητεύει ακόμα και όσους πάνε με μία καλή διάθεση και τους κάνει να μην θέλουν ούτε το πόδι τους να κουνήσουν.
Αληθεια εσυ τι πιστευεις γενικα για τους φανταρους? Θεωρεις οτι ειναι ολοι θυματα ?
Θύματα γιατί στερούνται την ελευθερία τους για 12 μήνες. Και είναι λογικό να κάνουν ότι μπορούν για να ξεφύγουν.
πιστευεις οτι τους εκμεταλευονται ολους και οτι περνουν μαρτυρια στην θητεια τους?
Όλους όχι. Ποτέ κάτι δεν ισχύει για το 100%. Ίσως ούτε καν την πλειοψηφία. Δεν έχω στατιστικά, απλά μία εικόνα από συζητήσεις και εμπειρίες. Γεγονός είναι ότι η θητεία τώρα είναι ένα ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ και μία απίστευτη ΣΠΑΤΑΛΗ πόρων και ανθρώπων και ότι κανείς δεν κάνει κάτι!
Επισης θεωρεις οτι την αποψη του -------εγω θα την βολεψω με τον θειο και στα αρ......α μου αν ο διπλα κανει την δουλεια την δικη μου-- που φυσικα μπορει να ειναι απο υπηρεσια εα η μεχρι χορτα?
Τι να τη θεωρώ αυτή την άποψη; Κατακριτέα;;; Φυσικά. Και εγώ έφαγα σκοπιές και αγγαρείες για να εξυπηρετήσω άλλους (ή γιατί ο 'άλλος' είχε μπάρμπα), αλλά και άλλοι για εμένα (για να μ' εξυπηρετήσουν). Όσοι συμπεριφέρονταν κατ' αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις απομονώθηκαν αμέσως από τους υπόλοιπους και πέρασαν άσχημα όσο ήταν στο στρατόπεδο.
Μακαρι αυτα που λες να τα πιστευαν και οι λουφαδοροι .
Αυτό που δεν θέλεις να καταλάβεις είναι ότι λουφαδόροι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα και παντού. Αυτό που σου λέω είναι ότι αντί ο στρατός να επικεντρωθεί σε αυτούς που ΔΕΝ είναι λουφαδόροι (η συντριπτική πλειοψηφία), φροντίζει έτσι ώστε και αυτοί να γίνουν λουφαδόροι! Γιατί ο λουφαδόρος ανταμοίβεται (συχνά και δημοσίως), ενώ ο μ@λ@κ@ς την πατάει συνέχεια! Και δεν κερδίζει τίποτα, παρά μόνο ακόμα περισσότερο χώσιμο!
Πίστεψέ με, αν θέλει κάποιος μπορεί να τιμωρήσει ένα βύσμα πολύ εύκολα. Για παράδειγμα, που έγινε στη σειρά μου, όταν ένα βύσμα πήρε μία εβδομάδα άδεια 'τηλεφωνική', πράγμα που σήμαινε ότι οι υπόλοιποι θα έκανα περισσότερες υπηρεσίες / αγγαρείες, βγήκε στην αναφορά ο λοχαγός, τον πήρε δίπλα του και είπε σε όλη την πυροβολαρχία: 'Τον βλέπετε; Αυτός πήρε τηλεφωνική άδεια σε περίοδο εμπλοκής και εξαιτίας του δεν θα βγει κανένας σας την επόμενη εβδομάδα'... Ε, μέχρι να πάρει μετάθεση αυτή η σειρά, αυτό δεν επαναλήφθηκε.
Το προσωπικο κανει αυτα που πρεπει και αυτα που οποσδηποτε θα γινουν γιατι δεν ειναι ΔΕΥ η ΟΤΕ με την ουρα εως τα διοδια!
Τουλάχιστον οι μόνιμοι που γνώρισα εγώ (με ελάχιστες εξαιρέσεις) στο πυροβολικό ΔΕΝ έκαναν αυτά που έπρεπε. Ούτε σαν διοίκηση προσωπικού, ούτε σαν εργασίες για το στρατό. Οι φαντάροι τώρα φυσικά και έκαναν αυτά που έπρεπε, γιατί δεν είχαν επιλογή.
Τώρα, το αν θεωρείς ότι η λάντζα ή το κόψιμο χόρτων βοηθάει την εθνική μας άμυνα και πρέπει να ξοδεύουμε 1 χρόνο από τη ζωή μας γι' αυτά (γιατί αυτά κάναμε), ε, τότε πάσο.
Οταν ο στρατος γινει καθαρα επαγγελματικος τοτε θα λυθουν τα προβληματα αντιμετωπισης γιατι απλα δεν θα υπαρχουν φανταροι!
Αμήν και πότε. Αλλά και τότε το πρόβλημα της αντιμετώπισης θα εξακολουθήσει να υφίσταται. Ούτε καν στους ΕΠΟΠ ο στρατός δεν συμπεριφέρεται σωστά... και τους διώχνει.
Ειναι παρα πολλα που μπορω να σου πω που δεν ξερεις!
Που να δικαιολογούν το ότι η θητεία είναι από την αρχή ως το τέλος μία αγγαρεία και ότι η 'εκπαίδευσή' μας ως στρατιώτες είναι για γέλια (αν είναι κανείς τυχερός);;;; Αμφιβάλλω, αλλά αν είναι κάτι τέτοιο, πολύ θα ήθελα να το ακούσω...
Αφου δεν πηγες με τον σταυρο στο χερι τοτε καλα περασες η θα περασεις και πιες και κανενα ποτηρακι με εκεινον τον λοχαγο που ηταν καλος στην αντιμετωπιση του και ρωτησε τον αν τον εχει παρει ποτε κανεις τηλ για να λουφαρει το καθε διπλανο σου.
Φιλικα!ΔΕΝ πέρασα καλά. Από τον Αύγουστο του 2006 που απολύθηκα μία φορά έτυχε να πάω στο στρατιωτικό πρατήριο στη Θεσ/νίκη για ψώνια, λόγω των εξαιρετικών τιμών και μελαγχόλησα τόσο (γιατί θυμήθηκα πως ήταν) που προτιμώ χίλιες φορές να δίνω πολλές φορές πάνω τα λεφτά, από το να ξαναπατήσω εκεί μέσα...
Όσο για τον λοχαγό, πέρα του ότι είμαι σίγουρος ότι περνάει πολύ καλύτερα χωρίς εμένα (του το εύχομαι), μιας κι έχει βγει στη σύνταξη, να είσαι σίγουρος ότι είχε τον τρόπο του είτε να κάνει τους φαντάρους του να μην ζητάνε τέτοιες χάρες (υποκίνηση) είτε να κανονίζει καταλλήλως όσους έκαναν κάτι τέτοιο. Δυστυχώς ήταν πολύ μόνος...
Αληθεια νομιζεις οτι ολοι οι οιπολυποι αξιωματικοι φωναζαν γιατι ηταν παλιανθρωποι?
Μηπως ηταν και ψυχοπαθεις?Για 1-2 δεν παίρνω και όρκο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία φώναζε γιατί ΔΕΝ ξέρει να κάνει κάτι άλλο. ΔΕΝ γνωρίζει τι πάει να πει υποκίνηση. Αυτά έμαθαν, αυτά κάνουν. Φταίνε στο ότι δεν ασχολήθηκαν να βελτιωθούν. Αλλά από την άλλη ξαναπάμε στο ίδιο: Βελτιωθούν δεν βελτιωθούν τα ίδια σκ@τ@ θα τους αντιμετωπίζουν, οπότε γιατί ν' ασχοληθούν;;;;
Ειναι γελιο να κατακρινουμε χωρις να κοιταμε τους εαυτους μας ειτε σαν φανταροι ,μονιμοι,η πολιτες
Γελοιοδέστερο δεν υπάρχει, συμφωνώ 100000%.
Δεν υπαρχει καμμια θεληση για κακη αντιμετωπιση ,υπαρχουν αποτελεσματα νοοτροπιας του καθε στρατου που πηγαζουν απο απο ολους και με ολα εκτος και εντος στρατου.
Μεγαλο θεμα .Νοοτροπία την οποία συνεχίζουν με σθένος και ζήλο όλοι! Είναι σαν να λέμε πχ: Κανένας δεν φοράει ζώνη στην Ελλάδα, γιατί να φορέσω εγώ;;; Αυτό εννοώ ότι και οι μόνιμοι φταίνε γιατί δεν ασχολούνται. Όπως είπα πιο πάνω τους καταλαβαίνω, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν αυτοί είναι ότι ο φαντάρος μπορεί να πει 'δεν γ@μιέστε, σιγά μην ασχοληθώ', γιατί σε λίγους μήνες θα την κάνει. Το πρόβλημα είναι ότι το λένε και αυτοί που θα μείνουν 30+ χρόνια...
Παντος αν τηρουνταν σχολαστικα οι κανονισμοι ισως να ειχατε καλυτερη αντιμετωπιση αλλα δεν θα ειχατε αδειες,οποτε κατσε και σκεψου!,,,,
Αυτό που λες με τις λιγότερες άδειες με αφήνει αδιάφορο, γιατί εγώ είχα όσες άδειες προβλέπει ο κανονισμός. Το κακό είναι ότι σε όσα καλά για τους φαντάρους είχε ο κανονισμός ήταν όλοι τυπικοί, στα κακά όλοι τον ξεπερνούσαν! Άρα, μακάρι να τηρούνταν στο ακέραιο ο κανονισμός...
Το οτι βρησκουν και τα κανουν οι φανταροι ειναι αληθεια αλλα οχι οτι δεν τα θελουν η δεν τα επιδιωκουν!
Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του;;; Επαναλαμβάνω: Νομίζεις ότι πάμε στρατό για να κάνουμε το κέφι μας; Αγγαρεία είναι.
Και που υπηρχαν τα νερα η οι coca στο στρατοπεδο ηταν παλι τυχη για σας!
Κανονικά δηλαδή θα έπρεπε να τρώμε μόνο τις κονσέρβες που έχουν λήξει πριν 3 χρόνια, το κρέας που έχει πάρει παράταση 2 εξάμηνα και όποιος δεν θέλει να ψοφήσει της πείνας. Και φυσικά ο φαντάρος ΔΕΝ δικαιούται ούτε μία στιγμή χαλάρωσης. Δηλαδή την ύπαρξη του ΚΨΜ τη θεωρείς μεγάλη πολυτέλεια;;;;;;
Για πες μου λοιπόν τι έπρεπε να κάνει κάποιος όταν για παράδειγμα την Καθαρά Δευτέρα ο ΕΠΟΠ που μαγείρεψε (γιατί ο μάγειρας μετά από μήνες που δεν είχε πάρει ούτε καν έξοδο πήρε μερικές μέρες άδεια) έκανε μόνο φασόλια (πάσο με αυτό). Αλλά όσοι έχουν πρόβλημα με τα φασόλια (όπως εγώ για παράδειγμα, που έχω να φάω καμμιά 10ετία γιατί με πειράζουν πολύ άσχημα, σε σημείο να διπλώνομαι από τον πόνο) τι θα έπρεπε να φάνε; Γρασίδι;;;;; Πάλι καλά που υπήρχαν και μερικά τοστ στο ΚΨΜ...ΥΓ.Υπενθιμιζω οτι ολο το μονιμο προσωπικο περνα ολες τις ψυχιατρικε εξετασεις και μαλιστα σε γιατρους που δεν τα παιρνουν!,,,,,Ετσι?
Αν είναι σαν τις εξετάσεις που περάσαμε με την κατάταξη... σωθήκαμε...
-
Επειδη τζαμπα προσπαθησα να σου δωσω να καταλαβεις απλα σου λεω οτι δεν ξερεις τι λες!
Στο ξαναλεω .Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΑΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΕΙΤΕ ΗΘΕΛΑΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!
Ελπιζω να καταλαβες τωρα! -
Ε,τωρα θα το καταλαβε,δεν μπορει!Του το ανελυσες με σαφηνεια και τρομακτικη λεπτομερεια!!!
Επρεπε να γινεις δικηγορος. -
Εκανα σχεδον ολη την θητεια μου (απομενουν καμια 10αρια μερουλες μονο για την απολυση!) σε ενα ΝΑΤΟικο πολυκλαδικο κλιμακιο περιπου 500 μετρα απο το σπιτι μου....! Στην μοναδα δεν ειχαμε σκοπιες (και κατ' επεκταση οπλα-κρανη-εξαρτησεις, παρα μονο υπηρεσια παρατηρητη καμερων, η υπηρεσια μας πηγαινε και εξακολουθει να πηγαινει 1 μεσα 2 η 3 η 4 εξω με αγραφες αδειες, καθησα λογω εμπλοκης 2 φορες σε ολη μου την θητεια 2 μερες συνεχομενες μεσα και εκτος των παραπανω ειχαμε λογω της ΝΑΤΟικης ιδιοτητας πολιτικο προσωπικο για τις θεσεις του κηπουρου, της καθαριστριας και της μαγειρισας χωρις να αφορα κανενα απο τα 3 εμας τους εφεδρους οπλιτες (κατα συνεπεια καμια αγγαρεια!)
Απο εκει και περα τα πραγματα εγιναν ακομα καλυτερα οταν ο διοικητης μας αποφασισε να κοψει το κωλοβαρεμα απο το μονιμο προσωπικο (λοχιες, επιλοχιες) οι οποιοι ως εκεινο το σημειο απλα επαιζαν ταβλι, επιναν καφεδες και εκαναν μια κινηση με την καναδεζα για να μας φερουν φαγητο απο γειτονικο στρατοπεδο και να τους βαλει να κανουν τις υπηρεσιες μας κατα τις εργασιμες ωρες και μερες τοσο στην πυλη οσο και στις καμερες! Αυτο πρακτικα σημαινει οτι τις 1-2-3 το πολυ φορες που ερχομαι για υπηρεσια κανω παρατηρητης καμερων σε κλιματιζομενη αιθουσα 2 2ωρα νουμερα!
Και μετα απο ολα αυτα το μονο που μπορω να πω ειναι...
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ!!!!Να με συγχωρεσετε αν ειμαι προκλητικος αλλα πραγματικα βαρεθηκα και σιχαθηκα αυτη την χαρακτηριστικη συμπεριφορα του μονιμου προσωπικο και ειδικα αυτη των υπαξιωματικων! Εχω φτασει σε σημειο να τους φερομαι με λιγοτερο σεβασμο απο οτι φερομαι στα σκυλια του στρατοπεδου... Ανθρωποι που μπαινουν στις 7 το πρωι μεχρι τις 2.30 το μεσημερι και η μονη τους εγνοια ειναι αν θα χασουν στο ταβλι η αν τους χρεωνεις στο τεφτερι 2 φορες τον -ευτελους ομολογουμενως αξιας- καφε που θα πιουν!!! Υπανθρωποι... τους οποιους πληρωνει το Ελληνικο κρατος και ο Ελληνας φορολογουμενος απλα για να καθονται, και το χειροτερο ειναι οτι τους βλεπεις και κουρασμενους!!!!!
-
Aυτα ειναι!
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Εκανα σχεδον ολη την θητεια μου (απομενουν καμια 10αρια μερουλες μονο για την απολυση!) σε ενα ΝΑΤΟικο πολυκλαδικο κλιμακιο περιπου 500 μετρα απο το σπιτι μου....! Στην μοναδα δεν ειχαμε σκοπιες (και κατ' επεκταση οπλα-κρανη-εξαρτησεις, παρα μονο υπηρεσια παρατηρητη καμερων, η υπηρεσια μας πηγαινε και εξακολουθει να πηγαινει 1 μεσα 2 η 3 η 4 εξω με αγραφες αδειες, καθησα λογω εμπλοκης 2 φορες σε ολη μου την θητεια 2 μερες συνεχομενες μεσα και εκτος των παραπανω ειχαμε λογω της ΝΑΤΟικης ιδιοτητας πολιτικο προσωπικο για τις θεσεις του κηπουρου, της καθαριστριας και της μαγειρισας χωρις να αφορα κανενα απο τα 3 εμας τους εφεδρους οπλιτες (κατα συνεπεια καμια αγγαρεια!)Απο εκει και περα τα πραγματα εγιναν ακομα καλυτερα οταν ο διοικητης μας αποφασισε να κοψει το κωλοβαρεμα απο το μονιμο προσωπικο (λοχιες, επιλοχιες) οι οποιοι ως εκεινο το σημειο απλα επαιζαν ταβλι, επιναν καφεδες και εκαναν μια κινηση με την καναδεζα για να μας φερουν φαγητο απο γειτονικο στρατοπεδο και να τους βαλει να κανουν τις υπηρεσιες μας κατα τις εργασιμες ωρες και μερες τοσο στην πυλη οσο και στις καμερες! Αυτο πρακτικα σημαινει οτι τις 1-2-3 το πολυ φορες που ερχομαι για υπηρεσια κανω παρατηρητης καμερων σε κλιματιζομενη αιθουσα 2 2ωρα νουμερα!
Και μετα απο ολα αυτα το μονο που μπορω να πω ειναι...
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ!!!!Mας γαμησες την ψυχολογια τωρα...Εγω μπαινω Νοεμβριο αλλα επειδη δεν παιζει βυσμα δεν νομιζω να κανω διακοπες σε τετοιο βαθμο...
-
Το καλυτερο ηταν οτι ουτε εγω ειχα καποιο βυσμα... Αλλου περιμενα να παω και τελικα αλλου με εστειλαν χωρις να εχει εμπλακει κανεις σε αυτη την διαδικασια! Παιζει να ειναι απο τις καλυτερες μοναδες στην Θεσσαλονικη και κανεις δεν γνωριζει καν την υπαρξη της, ουτε κανω εγω που μενω και μερικες 100αδες μετρα μακρυα!!
Υγ: Το παραπανω δεν το ειπα για να σας δειξω ποσο κωλοφαρδος ημουν στην θητεια μου αλλα για να σας δειξω οτι ακομα σε σε μια θητεια που θα χαρακτηριζοταν ως 'διακοπες' το μονιμο προσωπικο εχει τον τροπο να σε βγαλει απο τα ρουχα σου! Τελοσπαντων... ηταν πραγματικα η τελευταια φορα που ασχοληθηκα με τον ΕΣ την ΠΑ και το ΠΝ! Τελος πλεον και επιστρεφουμε στην ζωη μας!
Καλη θητεια σε ολους που μπαινουν συντομα και καλοι πολιτες για αυτους που μετρανε μερες!!!
-
Ο ΕΣ είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Δεν αποτελείται από ξένα σώματα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ο ΕΣ είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Δεν αποτελείται από ξένα σώματα.o EΣ είναι το ελληνικό δημόσιο σε όλου το μεγαλείο...
δυστυχώς δεν μπορώ να σχολιάσω στον βαθμό που σχολίασε ο Αλέξης παραπάνω, αλλά συμφωνώ απόλυτα σε οσα γράφει
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Ο ΕΣ είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Δεν αποτελείται από ξένα σώματα.
o EΣ είναι το ελληνικό δημόσιο σε όλου το μεγαλείο...
δυστυχώς δεν μπορώ να σχολιάσω στον βαθμό που σχολίασε ο Αλέξης παραπάνω, αλλά συμφωνώ απόλυτα σε οσα γράφει
Ας είναι ο ΕΣ το στραβό στην Ελλάδα .... μακάρι να ήταν αυτός το πρόβλημα μας.
-
να χαιρόμαστε την νέα στρατιωτική μας ηγεσία.
με αυτούς θα πάρουμε την πόλη.
ο μαρμαρωμένος βασιλιάς μας περιμένει
και εσείς ασχολείστε με την θητεία,μικροπρεπείς. -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
και εσείς ασχολείστε με την θητεία,μικροπρεπείς.για πες μας περισσότερα...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
όταν έλεγα τα νέα μια σελίδα πιο πριν, εσείς ασχολιόσασταν με λάτζες και βλακείες
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
o EΣ είναι το ελληνικό δημόσιο σε όλου το μεγαλείο...
Ας είναι ο ΕΣ το στραβό στην Ελλάδα .... μακάρι να ήταν αυτός το πρόβλημα μας.
Βέβαια, ο στρατός είναι απο τα 'μην εγγίζετε' θέματα, και ως τέτοιο είναι η μεγαλύτερη 'γιούργια στον ταβλα με τα κουλούρια'. Ποιος θα τολμήσει να θίξει άλλωστε τον προστάτη(και τα μυστικά κονδύλια του); Πανω απ όλα η πατρίδα
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
όταν έλεγα τα νέα μια σελίδα πιο πριν, εσείς ασχολιόσασταν με λάτζες και βλακείες
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Ποιος να πάρει σοβαρά ένα φαντάρο με ρόζ Κορόλα?
Περί Θητείας [#3]