-
εντάξει το scouting του Αρη τα σπάει, τι να λέμε τώρα...Ταπούτος!!
Ο Ηλιάδης γιατί παίζει μπάσκετ????
-
Καλά δε τον λες και τόσο τραγικό το Ταπούτο. Αν τον πήραν στη θέση του Νέλσον τότε όντως είναι μουρλοί αλλά αν τον πήραν στη θέση του Αγαδάκου τότε καλώς έπραξαν. Δε λέω, κάτσικες ειναι και οι 2, αλλά ο Αγαδάκος είναι μακράν ο πιο αρχικάτσικας. Απορώ πώς δεν έκαναν κίνηση για τον Γιόνσεν που τον είχαν μες τα πόδια τους (τον πήρε ο Πανελλήνιος, ήταν 4άρι στο ΠΑΟΚ);
Ερωτήσεις: α)Ο Νέλσον μένει/φεύγει;;
: β)Ξέρουμε τι λεφτά παίχτηκαν για τους 3 του Άρη; -
μια χαρα τα παει ο αρης...με χατζηβρεττα, ντικουδη βαλε και τον ταπουτο να κανει καμια μ@λακια, βαλε και 2 μαυρους να βαζουν 10 ποντους ηρθε και εσιαξε η ομαδα...αμα θυμηθει και ο ματσον να κανει τον προπονητη θα παει πολυ καλα!
αντε μπας και γυρισουν στο μπασκετ λιγο τα σκου....ε...οι αρειανοι που αρχισαν να ασχολουνται με τα ποδοσφαιρα αυτο των τελευταιων ετων δε το χω καταλαβει ακομα γιατι συμβαινει...
για το μπασκετ αλι και τρισαλι σε μας...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Όσο για το 'παρελθόν' των Μπόγρη-Καλάθη, εννοείται ότι στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα
Θα μου πεί κανένας και μένα τι είχε παιχτεί;
-
Ο χρήστης babs1.6 έγραψε:
Καλά δε τον λες και τόσο τραγικό το Ταπούτο. Αν τον πήραν στη θέση του Νέλσον τότε όντως είναι μουρλοί αλλά αν τον πήραν στη θέση του Αγαδάκου τότε καλώς έπραξαν. Δε λέω, κάτσικες ειναι και οι 2, αλλά ο Αγαδάκος είναι μακράν ο πιο αρχικάτσικας.Ο Αγαδακος δεν ειναι μπασκετμπολιστας επιπεδου. Ο Ταπουτος δεν ειναι μπασκετμπολιστας γενικως...
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Θα μου πεί κανένας και μένα τι είχε παιχτεί;Ο Μπογρης ειχε αναλαβει εκ μερους των συμπαικτων του στη νεων να κοπανησει τον Καλαθη στ΄αποδυτηρια για να του δειξει οτι ενα αμερικανακι δεν εχει θεση στην εθνικη ελλαδας
Ο οποιος Μπογρης τη πρεπει να την εχει βαθια ριζωμενη αν κρινω απ΄αυτα που εκανε στον τελικο με τους Γαλλους.Σχετικο: Ο Καλαθης μαθαινω (επιεικως) οτι δεν ειναι ετοιμος για εθνικη...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
....................
Σχετικο: Ο Καλαθης μαθαινω (επιεικως) οτι δεν ειναι ετοιμος για εθνικη...
Για πες, για πες...
-
Ρε παιδια δεν ειναι τοσο χαλια ο Ταπουτος,ενταξει δεν θα αλλαξει τον ρουν της ιστοριας του ελληνικου μπασκετ αλλα δεν ειναι και τοσο χαλια οσο τον περιγραφετε
Ο Καλαθης θα ηταν αξιοπεριεργο αν ηταν ηδη ετοιμος για την εθνικη,ομως απο το να εχουμε τον Παπαμακάριο βασικο καλυτερα να παρουμε καποιο ρισκο.
-
Στα του Παναθηναϊκου, το ρόστερ μάλλον κλείνει ως εξής:
Βασικό rotation:
- Διαμαντίδης
- Σπανούλης
- Ντρου
- Σάρας
- Φώτσης
- Μπατιστ
- Πέκοβιτς
Αν όλα πάνε καλά θα λογίζονται και αυτοί ως 'βασικές λύσεις'
8. Περπέρογλου (αν συνεχιστεί η βελτίωση και σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο)
9. Τσαρτσαρής (αν η ξεκούραση τον βοηθήσει)Prospects
10. Τέπιτς (λογικά αυτός θα μπορέσει να μεταπηδήσει στην πιο πάνω κατηγορία)
11. Σερμαντίνι
12. Καλάθης (οι παραστάσεις που θα πάρει από την εθνική σίγουρα θα του κάνουν καλό)
13. Μπόγρης
14. .......
15. ........Στο 14-15 ίσως αποκτηθούν 1-2 παίκτες για να βοηθούν στις προπονήσεις.
Θα έλεγα ότι είμαστε πολύ ισορροπημένοι, και ο,τι παρελθόν κι αν έχει ο Μπόγρης με τον Καλάθη θεωρώ πως είναι non factor στον Παναθηναϊκό.
-
Εκτος οτι ειναι αργος, καθολου αλτικος, παρα πολυ (αλλα παρα πολυ) αδυνατος κλπ, μου ειπαν οτι και το επιπεδο του δεν ειναι ακομα (και δεν ειναι σιγουρο οτι θα φτασει ποτε) για PG εθνικης ελλαδος και οτι στον Παναθηναικο θα δυσκολευτει να βρει χρονο συμμετοχης...
Ο Καζλαουσκας, λεει, δεν ειναι κακος αλλα το στυλ του ειναι πολυ διαφορετικο απο Ομπραντοβιτς-Γιαννακη. Ενω αυτοι θα διδαξουν και μετα θα σταθουν σε καθε λεπτομερεια, αυτος δειχνει το συστημα και μετα το αφηνει στους παικτες. Πολυ καλος σε αυτον τον ρολο (να συνεχιζει δλδ απο εκει που σταματησε ο προπονητης) ειναι ο Σπανουλης και γενικα απουσια Παπαλουκα-Διαμαντιδη φαινεται να το εχει παρει πανω του το πραγμα. Γενικα το κλιμα ειναι πολυ καλο, λεει.
Ο Γλυνιαδακης μαλλον θα κοπει φετος. Ελπιζω να μην παρουν τον Παπανικολαου και τον καψουν... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εκτος οτι ειναι αργος, καθολου αλτικος, παρα πολυ (αλλα παρα πολυ) αδυνατος κλπ, μου ειπαν οτι και το επιπεδο του δεν ειναι ακομα (και δεν ειναι σιγουρο οτι θα φτασει ποτε) για PG εθνικης ελλαδος και οτι στον Παναθηναικο θα δυσκολευτει να βρει χρονο συμμετοχης....Περίπου 800.000 ευρώ ετησίως παιρνει αν δεν απατωμαι,τα εδωσε αυτα ο ΠΑΟ για ενα παιχτη που δεν εχει το παραμικρο πλεονεκτημα;
Επισης μου φαινεται εξαιρετικα δυσκολο να εχει διακριθει στις ΗΠΑ και να ειναι αργος
Τελος,καποια χρονια θυμαμαι μαζευε 5,5 rebounds/ματς,για να τα μαζεψει αυτα ενας σχετικα κοντος,αργος και μη αλτικος παιχτης πρεπει προφανως να κουβαλαει δίκανο και να απειλει τους αντιπαλους! -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Όσο για το 'παρελθόν' των Μπόγρη-Καλάθη, εννοείται ότι στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα
Θα μου πεί κανένας και μένα τι είχε παιχτεί;
'...*Περίμενα λίγο υφάκι, για να είμαι ειλικρινής. Αντ’ αυτού έβλεπα μπροστά μου ένα παιδί, με τη συστολή και την ευγένεια που χαρακτηρίζει ένα οποιοδήποτε παιδί μεγαλωμένο με συγκεκριμένες αρχές. Με καλούς τρόπους και σεβασμό απέναντι σε έναν άνθρωπο που δεν γνώριζε. Μετρημένο και χωρίς ίχνος έπαρσης στα λόγια και στη συμπεριφορά του. Αν και θα μπορούσε να έχει…
Όπως θα μπορούσε να είχε βγάλει στη φόρα και όλα όσα τράβηξε από κάποιους συμπαίκτες του στην Εθνική νέων ανδρών το ίδιο καλοκαίρι. Τις βρισιές και τις… φάπες που έπεφταν στα αποδυτήρια και την απαξιωτική συμπεριφορά που κάποιοι επεδείκνυαν στο πρόσωπό του. Δεν μίλησε καθόλου. Αντιθέτως με 11 πόντους και 4 ασίστ κατά μέσο όρο ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής, που γλίτωσε στο τσακ τον ατιμωτικό υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία. Και φέτος θα έρθει ξανά αν τον καλέσει η «μεγάλη» Εθνική πλέον. Διότι σε αυτήν αρμόζει το ταλέντο του.
Ταλέντο που από πέρυσι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ορισμένοι από τους μελλοντικούς συμπαίκτες του. Όσο περίμενε πέρυσι στην Αθήνα να αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής νέων ανδρών, ο Νικ είχε την ευκαιρία να κάνει λίγες προπονήσεις με τη «μεγάλη» Εθνική. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως σε μια άσκηση ο νεαρός Καλάθης έκανε μια πάσα τόσο εντυπωσιακή, ώστε ανάγκασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη να ψιθυρίσει σ’ έναν άλλο συμπαίκτη του, που βρισκόταν δίπλα του: «Είδες ο μικρός»;..*
-
Τιγρη, μην μπερδευεσαι, δεν ειναι κοντος. Ειναι ψηλος (1.98 - 6' 5''). Αλλα ειναι πολυ αδυνατος, δεν ειναι αλτικος και ειναι αργος.
Τα υπολοιπα τα λενε κι οι ιδιοι οι αμερικανοι ενδεικτικα:
http://www.cbssports.com/nba/draft/players/1332458
*Positives: Lacks great athleticism and court speed (struggles to cover the quickest guards), but compensates with very high basketball IQ … Might be taller than most point guards, but has a tight handle and is highly effective with his crisp passing skills … Best with the ball in his hands creating for others and his vision and no hesitation sees him quickly kick the ball out to an open target (holds the top two spots on the school's season assists record book) … Lacks explosive quickness, but knows how to vary speed, combining that with a nice array of fakes and a deceptive hesitation move to get the defender off-balance as he manages to slip past and into the lane … His versatility is a major plus -- can play both backcourt positions, in addition to picking up minutes each game at the 'three' spot … Plays with a low center of gravity, keeping his dribble tight and close … Is an efficient ball-handler who avoids turnover issues when he keeps the ball on the floor for long stretches … Gets bounced around some by bigger forwards, but works hard to finish around the basket … Not the type that can mirror the quicker point guard's moves on perimeter defense, but uses his body well to box out and set up screens, as he is also capable of spinning out in help defense … Smart player who does a nice job controlling the pace of the game, as his ball-handling lets him push the ball up court on the fast break and his intelligence lets him know when to slow the action and play the half court … While he is a decent scorer from the perimeter, he realizes he gets most of his success as a facilitator … Can make the tough passes with either hand and doesn't force the issue when facing double teams … Not the type who needs to shoot to make his presence felt … Can slip through traffic and finish around the basket when he takes the best path to the rim rather than trying to take awkward shots for the sake of getting the ball up … Delivers crisp passes on dish-and-drive plays and is always looking to keep teammates involved … Has a smooth and effortless shooting stroke, with enough range to be consistent from NBA 3-point range … Uses his frame to get into the paint, drawing contact to get to the foul line … Creates scoring mismatches vs. most point guards with his tall frame and uses his size effectively to get passes up and over the defender to an open teammate.Negatives: Much more comfortable playing the point, but does not have the timed speed or lateral movement skills to prevent slashing point guards from getting the angle to the bucket and is usually a step behind … Needs to add more bulk and strength to hold up at the wing and does not have the power to handle NBA forwards one-on-one … Moves well on the court, but he does not have the timed speed or explosive first step to simply race by a defender … Efficient percentage shooter when uncontested, but 20 percent of his contested shots resulted in turnovers (averaged 3.31 turnovers per game in 2008-09, but still had close to a 2:1 assist/turnover ratio) … Does a good job of drawing contact on the way to the basket, but needs to refine his shooting technique at the charity stripe … His lack of strength is evident when he struggles to split a double team … Does not have the lateral quickness to maintain position in front of perimeter shooters and despite having a great height advantage on most point guards, he has marginal statistics as a shot blocker (nine in 72 games encompassing 2,374 minutes).*
Μακαρι να παιξει το παιδι αλλα οσοι τον ειδανε στις προπονησεις της εθνικης, αυτο το συμπερασμα εβγαλαν. Το γιατι εδωσε τοσα χρηματα ο ΠΑΟ δεν το γνωριζω αλλα δε μου λεει κατι (ή μαλλον μου λεει το οτι κρατησε τον Σαρας). Προσωπικα δεν τον εχω δει καθολου.
-
To να πήρε αργό παίχτη ο Παναθηναϊκός (δε διάβασα το τελευταίο ποστ του Χρήστου) τη στιγμή που βασίζει όλο το επιθετικό του παιχνίδι στο pick n' roll μου φαίνεται λίγο κάπως, τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα γκαρντ του, είναι από γρήγορα έως ταχύτητα.
Ξέρω κι εγώ... δε μου κάθεται καλά χωρίς να το αμφισβητώ βέβαια αφού η μονη μου επαφή είναι 2-3 βιντεάκια στο youtube. Aπλώς μου φαίνεται παράξενο.Τε σπα, ας κάνει τα μισά από αυτά που έκανε πέρσι και θα είμαστε κομπλέ
http://sports.espn.go.com/ncb/player/pr ... erId=36380
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
........................έλα ρε! Ο Τέπιτς θα παίξει με τη μια
-
Η ταχυτητα δεν ειναι το παν. O Nash ειναι ενας απο τους καλυτερους PG ever αλλα δε θα τον ελεγες ταχυ. Απο την αλλη, ο Καλαθης δεν ειναι Nash, αυτο ειναι σιγουρο. Εχει κι αλλες αδυναμιες, αρκετες. Αυτα που γραφω μου τα ειπαν ανθρωποι που τον ειδαν απο κοντα. Κανεις δεν εντυπωσιαστηκε. Τωρα, γιατι τον πηρε ο ΠΑΟ και τι περιμενει απο αυτον δεν το ξερω. Μπορει, παντως, να παιξει αξιοπρεπως 3 θεσεις λογω υψους' ισως γι' αυτο. Επισης ειναι πολυ καλος πασερ οταν δε θολωνει (ενταξει αυτο διορθωνεται με την εμπειρια).
Επισης να προσθεσω οτι το Florida περυσι ειχε μια πολυ πολυ μετρια ομαδα (δεν κληθηκε στο NCAA tournament αλλα ουτε στο ΝΙΤ εκανε κατι, ενω στην περιφερεια της απετυχε παταγωδως), καμια σχεση με την προ διετιας κυριαρχο. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η ταχυτητα δεν ειναι το παν. O Nash ειναι ενας απο τους καλυτερους PG ever αλλα δε θα τον ελεγες ταχυ. Απο την αλλη, ο Καλαθης δεν ειναι Nash, αυτο ειναι σιγουρο. Εχει κι αλλες αδυναμιες, αρκετες. Αυτα που γραφω μου τα ειπαν ανθρωποι που τον ειδαν απο κοντα. Κανεις δεν εντυπωσιαστηκε. Τωρα, γιατι τον πηρε ο ΠΑΟ και τι περιμενει απο αυτον δεν το ξερω. Μπορει, παντως να παιξει αξιοπρεπως 3 θεσεις λογω υψους' ισως γι' αυτο. Επισης ειναι πολυ καλος πασερ οταν δε θολωνει (ενταξει αυτο διορθωνεται με την εμπειρια).Ναι μπρε, δεν έχει να κάνει με σένα! αλίμονο και το pick n roll το ανέφερα ,στο βαθμό που χρειάζονται τα γρήγορα πόδια στο ξεκίνημα και στο τελείωμα με μπουκαρίσματα.
Εγώ αλλού εστιάζω : Τι τον πήρε αν είναι να κάτσει για έναν χρόνο , όπως λένε οι φήμες μετά το ντραφτ???. Εμένα αυτό μου φαίνεται κουλό. Και ο πατέρας του σε δηλώσεις μετά το ντραφτ, είπε για ένα χρόνο στα σίγουρα και βλέπουμε. Αυτό μου κάνει εντύπωση εμένα.
-
Αυτες τις δηλωσεις μην τις παιρνεις πολυ τοις μετρητοις. Συμβολαιο φετος δεν ειχε γι' αυτον στο ΝΒΑ, ο Παναθηναικος ηταν απο μηχανης θεος και τα λεφτα πολυ καλα (για τα 800 παντως δεν ειμαι καθολου σιγουρος). Οι δηλωσεις του μπαμπα ειναι και λιγο μαρκετινγκ: δε θελουν να τον καψουν απο ΝΒΑ prospect! Πρεπει συνεχεια να το θυμιζουν! Απο την αλλη ο ΠΑΟ χρειαζοταν τριτο PG (μην ξεχνας οτι τοτε δεν ηξεραν τι θα κανει κι ο Σαρας...) ει δυνατον με ελληνικο διαβατηριο κατι πολυ δυσκολο. Επισης εχει το καλο οτι κουτσα στραβα παιζει 3 θεσεις κι αυτοι οι παικτες αρεσουν στους προπονητες. Τον δοκιμαζει φετος και του χρονου βλεπει. Εξαλλου εχει αλλους 2 πολυ καλυτερους, δε θα ξεμεινει αν δεν του βγει.
-
'does not have the power to handle NBA forwards one-on-one'
Ενταξει αυτο ειναι λιγο ακυρο,μονο ο Σοφο μπορει να το κανει αυτοΑπο οτι καταλαβαινω προκειται για ενα παιχτη που 'βλεπει' γηπεδο,πασαρει και με τα δυο χερια,ειναι σχετικα ευστοχος,οχι πολυ γρηγορος (αλλα οχι και απαράδεκτα αργος).
Η δυναμη παντως ειναι κατι που μεσα σε 3 μηνες μπορει να αλλαξει θεαματικα (ειδικα με τα αναβολικα που παιρνουν ολοι αυτοι),παραδειγμα ο Κουκοτς που οταν ειχε παει στο ΝΒΑ γελαγανε με την παρτη του και τον ενδυναμωσανε τάχυτατα.
Η βασικη μου ενσταση αφορα την επιλογη που εκανε να παει στον ΠΑΟ,καθοτι ο Ομπραντοβιτς σε καμια περιπτωση δεν βγαζει παιχτες,απλα διαχειριζεται (πολυ καλα) ετοιμους παιχτες (και οπου δεν τα καταφερνει επεμβαινει εγκαιρα ο Κορομηλας ) και ειναι πιθανον να σκουπιζει συνεχεια τον παγκο αν δεν παθει κανα τραυματισμο ο Λιθουανος,μετα θα παει να παιζει μαζι με τον αδερφο του πια.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
...και ειναι πιθανον να σκουπιζει συνεχεια τον παγκο αν δεν παθει κανα τραυματισμο ο Λιθουανος,μετα θα παει να παιζει μαζι με τον αδερφο του πια.Πιθανοτατα επρεπε να το ειχε κανει ηδη, για να παρει χρονο συμμετοχης, αλλα βεβαια τα χρηματα ειναι το παν Παντως ειναι αργος ακομα και σε σχεση με τους υπολοιπους γκαρντ της εθνικης. Αυτο για τους φοργουορντ το συγκεκριμενο ριπορτ το λεει γιατι στο κολλεγιο στην αμυνα ειχε τα αντιπαλα φοργουορντ αφου η πενταδα του Φλοριντα αποτελουνταν απο αλλα δυο γκαρντ υψους 1.85 και.... 1.75 και δυο ημιψηλους στα 2.05... Στην ουσια επαιζε κατι σε ποιντ φοργουορντ (εξ ου και τα πολλα ριμπαουντ). Στην Ευρωπη ειναι πολυ πιο δυσκολα τα πραγματα...
-
Oι εραστες της σπυριαρας part2 (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2008-9)