-
Tο TPMS μπήκε χθες. Κόστος τοποθέτησης (ξεζαντάρισμα, τοποθέτηση των νέων βαλβίδων και ζυγοστάθμιση) 20€. Φτηνά την βγάλαμε!
-Είναι μελετημένο και αρκετά προσεγμένο. Έχει και 3 διαφορετικά mode λειτουργίας , αν θέλεις να αλλάξεις τα λάστιχα μπρος-πίσω κλπ για ομοιόμορφη φθορά...
-Η τοποθέτηση είναι αρκετά απλή.
-Η ζυγοστάθμιση χαλάει αρκετά και θέλει πιθανόν μπόλικα αντίβαρα σε κάποια ζάντα.
-Είναι ακριβέστατο στις ενδείξεις του! Με το που το έβαλα πάνω μου έβγαλε από 35 μέχρι 31 psi σε κάποια λάστιχα, ενώ του είχα πει να βάλει 32 (σκόπευα να το ρίξω στα 30 μετά...). Είχε βάλει χρησιμοποιώντας ένα αναλογικό όργανο... Όταν χρησιμοποίησε ψηφιακό ακριβείας, ήρθε στα ίσα του. Συμπέρασμα: μέχρι σήμερα οι πιέσεις στα λάστιχά μου ήταν ό,τι να 'ναι!Και μόνον γι' αυτό το feature αξίζει νομίζω το gadgetάκι!
-Φωτογραφίες άλλη φορά, όταν θα κάνω την εγκατάσταση μόνιμη, με δική του κρυφή παροχή , γιατί τώρα την οθόνη του την τροφοδοτώ από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου.
Προτείνεται πάντως. Α, υπόψιν, προτιμήστε κάτι επώνυμο ώστε να μπορεί να βρεθεί αργότερα και ένας αισθητήρας που πιθανόν χάλασε. Αυτό που αγόρασα, είναι μάλλον από τα πολύ γνωστά, έχει και βραβείο στην SEMA, οπότε, λογικά θα υπάρχει και αύριο...
Το συνολικό κόστος, το βρίσκω λογικότατο και εν τέλει, είναι πολύ χρήσιμο.
-
Οι βαλβίδες έχουν μπαταρίες? Αν ναι, πόσο διαρκούν και μπορούν να αλλαχτούν? Γενικά ο λόγος που οι πιό πολλοί εργοστασιακοί αισθητήρες δέν δίνουν την πίεση σε real time είναι η παράταση της ζωής της μπαταρίας τους, και όχι οτι δέν υπάρχει η δυνατότητα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οι βαλβίδες έχουν μπαταρίες? Αν ναι, πόσο διαρκούν και μπορούν να αλλαχτούν? Γενικά ο λόγος που οι πιό πολλοί εργοστασιακοί αισθητήρες δέν δίνουν την πίεση σε real time είναι η παράταση της ζωής της μπαταρίας τους, και όχι οτι δέν υπάρχει η δυνατότητα.Το manual λέει πως οι μπαταρίες διαρκούν το λιγότερο 7 χρόνια... Τώρα αυτό αν είναι αλήθεια δεν ξέρω... Πάντως, δεν ξέρω και αν αλλάζονται οι μπαταρίες, μάλλον όχι, αλλάζει όλος ο αισθητήρας.
-
Δηλαδή θα κρατήσουν παραπάνω απ ότι το υψιλον
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δηλαδή θα κρατήσουν παραπάνω απ ότι το υψιλονΜάλλον....
Προφανώς, όταν θα το αποσύρω, θα τα ξηλώσω για να τα βάλω στο επόμενο αμάξι... Δεν είμαστε για έξοδα... -
hf, η αγορά πόσο σου πήγε? Βάλε και καμμιά φωτό.
-
Δηλαδη ειναι ακριβες το Hong-Kong-εζικο ξαδερφε? μαλλον θα βαλω και γω στα 17-αρια που πηρα, δηλαδη απο το Πασχα! μεχρι τοτε μπορει να εχεις κανει και .... 400 χλμ με το Lancia!!!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
hf, η αγορά πόσο σου πήγε? Βάλε και καμμιά φωτό.H αγορά πήγε 110€, κάπου το έχω γράψει κιόλας. Η τοποθέτηση, 20€.
Φωτό, δες αυτήν εδώ, είναι το ίδιο:
viewtopic.php?p=1427862#p1427862Θα βάλω φωτό μόλις βάλω την μόνιμη παροχή, έχω αγοράσει έναν αναπτήρα από Praktiker.
Δηλαδη ειναι ακριβες το Hong-Kong-εζικο ξαδερφε? μαλλον θα βαλω και γω στα 17-αρια που πηρα, δηλαδη απο το Πασχα! μεχρι τοτε μπορει να εχεις κανει και .... 400 χλμ με το Lancia!!!
Ακριβέστατο θα έλεγα! Και για πρώτη φορά μου μπήκαν ...ανησυχίες για τις πιέσεις των ελαστικών που ρυθμίζονται από τα αναλογικά μανόμετρα των βενζινάδικων: είναι ό,τι να 'ναι!
Αυτό που πρέπει να κάνω, είναι ένα πρωί, με κρύα λάστιχα να πάω να βάλω τις σωστές πιέσεις συμβουλευόμενος τις ενδείξεις του συστήματος. Γιατί τώρα, έβαλα 30psi με ζεστά λάστιχα και το πρωί που ξεκινάω μου δείχνει 28psi...
Μετά, αφού ζεσταθούν, φτάνουν στους 30, αλλά μάλλον δεν είναι σωστό... Θα έπρεπε να ξεκινάνε από 30 το πρωί...
Όσο για το προϊόν, είναι μεν Hong-Kongέζικο, αλλά είναι και γνωστό, και τα βραβεία του τα έχει πάρει και δείχνει μελετημένο. Γι' αυτό και το προτείνω.
Εννοείται, αγορά από ebay, οι εδώ είναι απλά κλέφτες.
-
Για ρίξε και το λίνκ απο η-μπέη
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για ρίξε και το λίνκ απο η-μπέηΕδώ.
Νομίζω πως με την τελευταία ισοτιμία έρχεται και φθηνότερο. -
Μηπως γραφει τιποτα για το εαν δεχεται κι αλλους αισθητηρες??? δηλαδη για Χειμερινα- Καλοκαιρινα λαστιχα να μην χρειαζεται να ξεζανταρεις καθε φορα!!!
-
Ο χρήστης petroskforester έγραψε:
Μηπως γραφει τιποτα για το εαν δεχεται κι αλλους αισθητηρες??? δηλαδη για Χειμερινα- Καλοκαιρινα λαστιχα να μην χρειαζεται να ξεζανταρεις καθε φορα!!!Δεν το έχω κοιτάξει αυτό, αλλά αν είναι να έχεις δύο σετ με ζάντες, σε συμφέρει να αγοράσεις 2 σετ πλήρη. Ούτως ή άλλως, στα ίδια λεφτά είναι πάνω κάτω αν δεις...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εδώ.
Νομίζω πως με την τελευταία ισοτιμία έρχεται και φθηνότερο.Μόλις το αγόρασα!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εδώ.
Νομίζω πως με την τελευταία ισοτιμία έρχεται και φθηνότερο.Μόλις το αγόρασα!
Σήμερα το πρωί μου ήρθαν! Αρχικά αποφάσισα να χρησιμοποιήσω σαν πειραματόζωο το Atos, αλλά έφαγα άκυρο. Καταρχάς η σιδερένια ζάντα του άτος είναι πολύ στενή με αποτέλεσμα ο αισθητήρας να χωράει οριακά μέσα. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι είναι τέτοια η γωνία της βαλβίδας στη ζάντα που κανονικά ακουμπάει πάνω στην καμπούρα που κάνει (θα ανεβάσω φωτογραφίες για να καταλάβετε τι λέω). Με τη λαστιχένια βαλβίδα αυτό δέν είναι πρόβλημα, όταν θέλεις να βάλεις αέρα τη λυγίζεις λίγο και όλα καλά. Όμως με τη σιδερένια βαλβίδα του αισθητήρα απλά δέν υπάρχει αρκετός χώρος για να μπεί το μαρκούτσι του αερόμετρου.
Οπότε προσοχή πριν το παραγγείλετε, αν η ζάντα είναι πολύ στενή ή το στέλεχος της βαλβίδας δέν έχει αρκετό ελεύθερο χώρο γύρω γύρω πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα.
Οπότε παράτησα το Ατος και πήρα για πειραματόζωο το 207cc. Με αυτό δέν συνάντησα κανένα πρόβλημα, οι ζάντες του είναι φαρδιές και οι βαλβίδες είναι ελεύθερες γύρω γύρω. Γενικά το συστημα δουλεύει πολύ καλά, έκανα μια σύντομη βόλτα και έχει πλάκα να βλέπεις τις πιέσεις και τις θερμοκρασίες να μεταβάλλονται. Αύριο θα ψάξω να του βρώ μόνιμη θέση και θα τραβήξω και παροχή. Το καλό είναι οτι το καλώδιο του ρεύματος στη μία άκρη έχει βύσμα τύπου mini USB, οποτε απλά θα κόψω ένα απο τα δεκάδες καλώδια mini USB που έχω και δέν θα χρειαστεί πολλές πατέντες
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το καλό είναι οτι το καλώδιο του ρεύματος στη μία άκρη έχει βύσμα τύπου mini USB, οποτε απλά θα κόψω ένα απο τα δεκάδες καλώδια mini USB που έχω και δέν θα χρειαστεί πολλές πατέντεςΑυτό δεν το κατάλαβα... Τι ακριβώς θα κάνεις δηλαδή; Θα κάνεις μια μάτιση σε ένα καλώδιο 12V από την μία και στην άλλη θα έχεις έξοδο miniUSB;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το καλό είναι οτι το καλώδιο του ρεύματος στη μία άκρη έχει βύσμα τύπου mini USB, οποτε απλά θα κόψω ένα απο τα δεκάδες καλώδια mini USB που έχω και δέν θα χρειαστεί πολλές πατέντες
Αυτό δεν το κατάλαβα... Τι ακριβώς θα κάνεις δηλαδή; Θα κάνεις μια μάτιση σε ένα καλώδιο 12V από την μία και στην άλλη θα έχεις έξοδο miniUSB;
Ναί, αντί να χαλάσω το δικό του καλώδιο θα πάρω ένα καινούριο mini USB να κόψω.
Επίσης είδα τώρα στο μανιουαλ οτι μπορείς να δώσεις δύο παροχές, μία μόνιμη απευθείας απο την μπαταρία (VCC) και μία μετά το άνοιγμα του διακόπτη (ACC). Αν το συνδέσεις έτσι ο δέκτης δουλεύει συνεχώς αλλά με σβηστή την οθόνη και μόλις βάλεις μπρός το αυτοκίνητο ανάβει και η οθόνη. Το πλεονέκτημα είναι οτι με το που βάλεις μπρός το αυτοκίνητο θα έχεις αμέσως ενδείξεις και όχι όπως με τον αναπτήρα που πρέπει να περιμένεις 10-15 δευτερόλεπτα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το καλό είναι οτι το καλώδιο του ρεύματος στη μία άκρη έχει βύσμα τύπου mini USB, οποτε απλά θα κόψω ένα απο τα δεκάδες καλώδια mini USB που έχω και δέν θα χρειαστεί πολλές πατέντες
Αυτό δεν το κατάλαβα... Τι ακριβώς θα κάνεις δηλαδή; Θα κάνεις μια μάτιση σε ένα καλώδιο 12V από την μία και στην άλλη θα έχεις έξοδο miniUSB;
Ναί, αντί να χαλάσω το δικό του καλώδιο θα πάρω ένα καινούριο mini USB να κόψω.
Επίσης είδα τώρα στο μανιουαλ οτι μπορείς να δώσεις δύο παροχές, μία μόνιμη απευθείας απο την μπαταρία (VCC) και μία μετά το άνοιγμα του διακόπτη (ACC). Αν το συνδέσεις έτσι ο δέκτης δουλεύει συνεχώς αλλά με σβηστή την οθόνη και μόλις βάλεις μπρός το αυτοκίνητο ανάβει και η οθόνη. Το πλεονέκτημα είναι οτι με το που βάλεις μπρός το αυτοκίνητο θα έχεις αμέσως ενδείξεις και όχι όπως με τον αναπτήρα που πρέπει να περιμένεις 10-15 δευτερόλεπτα.
Αρκετά χρήσιμο αυτό! Δεν το είχα διαβάσει!
Μάλλον θα τραβήξω κι εγώ μια παροχή με τον ίδιο τρόπο μου φαίνεται, και δεν θα χρησιμοποιήσω τον εξτρά αναπτήρα που αγόρασα. Απλώς, μην ξεχάσεις να βάλεις και μια ασφάλεια στο καλώδιο που θα φτιάξεις δια παν ενδεχόμενον... -
Έχει δυνατότητα να δείχνει την πίεση σε άλλες μονάδες μέτρησης εκτός από PSI?
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Έχει δυνατότητα να δείχνει την πίεση σε άλλες μονάδες μέτρησης εκτός από PSI?Ναι. Απλώς πρέπει να το επιλέξεις εσύ να σου δείχνει bar, by default δείχνει σε psi.
-
OK ευχαριστώ...διευκρίνιση...οι ενδείξεις είναι με ακρίβεια δεκάτου, εκατοστού? Π.χ. 2,27 bar?
Βρήκα οδηγίες για την εγκατάσταση...
http://reviews.ebay.com/How-to-Install- ... 0008035401
Είναι γενικά μπελαλίδικη διαδικασία;
Περι TPMS