-
Ο χρήστης spyridon stathakis έγραψε:
σε οτι χρωμα και να το παρεις κωνσταντινε θα ειναι super... -
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
εγώ θα διαφωνήσω στο λευκό
κόκκινο και πάλι κόκκινο.Η 696 έχει πλαστικά πάνελ που αλλάζουν, όπως αλλάζεις πρόσοψη σε μερικά κινητά. Άρα τζάμπα μαλώνετε!
Μια κοκκινη παρακαλω.....
-
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εγώ δεν θα ακούω τι λέει και αυτός δεν θα βλέπει ούτε τι χρώμα είναι, οπότε no reason to argue.Σε οτι χρωμα και να την παρεις νομιζω οτι τον ιουνη θα μας κανεις παρεα στην ιταλια....
Σπύρο στα βαθειά νερά θα με βάλετε με το καλημέρα?
-
-
Ωραια φαση.
Μακαρι να ημουν ικανος να καβαλησω μηχανη... -
-
Απλα, δεν 'το εχω'.
Με τα αμαξια απο την αρχη ενιωθα οικεια, σαν να ηξερα απο την αρχη τι πρεπει να κανω. Νιωθω οτι ειμαι στο στοιχειο μου, νιωθω πιο ασφαλης, νιωθω σα να οδηγουσα ανεκαθεν. Ακομα και σα νεος οδηγος, παρόλη την επιγνωση κινδυνου, δε φοβηθηκα ποτε.
Τη μηχανη (σαν ιδεα) τη γουσταρω τρελλα. Τη φοβαμαι ομως. Δεν ειναι το θεμα της ισορροπιας (οπου τα καταφερνω πολυ καλα), αλλα...δεν ξερω. Τη βλεπω σαν αγριμι, ενω το αυτοκινητο σα οικοσιτο.
Σιγουρα θα σου φερθει οπως τη 'διαταξεις' ,αλλα δε νομιζω να μπορω να δωσω σωστες διαταγες στο...αγριμι. Και ειμαι και σχεδον 30, που να αρχιζω τωρα απο την αρχη... -
Στα 28 πρώτη φορά ανέβηκα σε δίκυκλο,το scooter που καβαλάω μέχρι σήμερα.
Τώρα, σχεδόν στα 33 πρώτη φορά θα καβαλήσω μηχανή
-
Προφανως ομως νιωθεις πιο ανετα με την ιδεα...
Λες να μου δωσεις μια βολτα τη δικη σου μολις παραλαβεις? Σα 'νεος' προς 'νεο'...
Ισως ,επειδη ειναι και Ιταλιδα, μαθω πιο ευκολα.... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Προφανως ομως νιωθεις πιο ανετα με την ιδεα...Τώρα ναι, στα 28 όχι.Δεν είχα τρέλα με τις μηχανές. Αναγκάστηκα να πάρω δίκυκλο λόγω δουλειάς. Δεν γινόταν αλλιώς. Το συνηθίζεις Α Μ Ε Σ Ω Σ .Σιγά σιγά μου άρεσε όλο και περισσότερο και σήμερα μετά από 5 έτη πλέον πιστεύω πως ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω Όχι μόνο δεν είναι αργά για σένα αλλά πλέον έχει μεστώσει και το μυαλό σου ώστε να μην κάνεις επικίνδυνες καγκουριές.
Λες να μου δωσεις μια βολτα τη δικη σου μολις παραλαβεις? Σα 'νεος' προς 'νεο'...
Ισως ,επειδη ειναι και Ιταλιδα, μαθω πιο ευκολα....p.s. To πρωϊ παρκάρω στα δικαστήρια το scooter και περνάει μπροστά μου ένα monster το προηγούμενο. Τί ήχος θεέ μου
-
Ακομα και με το αμαξι, που οσο και να πεις ειναι πιο...ορατο και 'μασιφ', κουραζομαι να οδηγαω γιατι ειμαι συνεχεια στη 'τσιτα'. Να προσεχω μπρος-πισω, αριστερα-δεξια και ολα ταυτοχρονα, να προσπαθω να προβλεψω την κινηση του προπορευομενου, του διπλα κτλ
Η αισθηση του οτι ειμαι απροστατευτος στη μηχανη, δε θα ειναι μια επιπλεον κουραση? -
Σίγουρα στη μηχανή προσέχεις περισσότερο από το αμάξι. Μαθαίνεις να φυλάγεσαι. Το μάτι παίζει διαρκώς. Το συνηθίζεις όμως μετά από λίγο και σου φαίνεται κάτι φυσιολογικό. Επιπλέον σε αποζημιώνει με την φοβερή αίσθηση
Ε όταν κιόλας ακούς και τα termignoni να κροταλίζουν...τελείωσε δεν υπάρχει γυρισμός που λέει και ο ΣπύροςWe are doomed
-
Πιστευω κατα τη γνωμη μου με την συζητηση που εγινε πως ειναι θεμα συνηθειας η αναγκης να καβαλας μηχανη μεγαλος.Ας πουμε εγω ειχα ενα townmate το οποιο τρελαινομουνα λες και ειχα το απολυτο πριονι και με κοιταγε ολος ο κοσμος ενω ηταν ενας σαπιτης.Τελος παντων ποτε δε φοβηθηκα μηχανακι τιποτα μου αρεσει η ταχυτητα πιστευω λογο ηλικιας και πως καποια στιγμη θα περασει και αυτο και θα λεω οταν ημουν πιτσιρικας πηγαινα σα μ@λ@κ@ς και αλλα πολλα.Αλλα οταν καβαλας μια μηχανη σε σχεση με ενα παπι νιωθεις βασιλιας και εχεις και γκαζι και μουρη.Μεν πολλοι χρησιμοποιουν τη μηχανη λογο δουλειας και οχι λογο μουρης γκαζιας και τα λοιπα.Μεν με το θεμα του φιλου που λεει πως του ειναι πιο οικειο ενα αυτοκινητο ειναι πως εχεις μεγαλωσει πιστευω.Μεν υπαρχουν και εξαιρεσεις.Επισης να πω και κατι αλλο στον φιλο για τη μηχανη που θελει να παρει.Με τα λευτα αυτα που εχεις δε σου αρεσει καποια hornet η μια suzuki v-strom???
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Όχι μόνο δεν είναι αργά για σένα αλλά πλέον έχει μεστώσει και το μυαλό σου ώστε να μην κάνεις επικίνδυνες καγκουριές.+πολλά. Εγώ πήρα δίπλωμα στα 24, έχοντας πριν εντελώς μηδενική εμπειρία.
p.s. To πρωϊ παρκάρω στα δικαστήρια το scooter και περνάει μπροστά μου ένα monster το προηγούμενο. Τί ήχος θεέ μου
(πάει, τον χάσαμε...)
-
-
αν και φεύγουμε
προβλήματα
1.αν και είσαι και νιώθεις εκτεθιμένος δεν ακούς και πολλά λόγω κράνους.
2.το φρενάρισμα με το ποδόφρενο είναι λίγο δύσκολο να το συνηθίσεις (εγώ δεν το θυμάμαι σε ξαφνική κατάσταση και άλλες φορές το ξεχνάω ψιλοπατημένο)
3.οι πλευρικοί άνεμοι πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν.αυτά μέχρι τώρα απο την ελάχιστη τριβή μου με το θέμα.
πάντως νομίζω οτι ελάχιστη σχέση έχει το οδήγημα μοτο με του σκούτερ. ίσως η μόνη ομοιότητα είναι η προσοχή στο φρενάρισμα και σε ποια μεριά της λωρίδας να κάτσεις. κατά τα άλλα συμπλέκτης,ξεκίνημα σε ανηφόρα, ποδόφρενο,ήχος, θέση οδήγησης τελείως διαφορετικά.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πάντως νομίζω οτι ελάχιστη σχέση έχει το οδήγημα μοτο με του σκούτερ. ίσως η μόνη ομοιότητα είναι η προσοχή στο φρενάρισμα και σε ποια μεριά της λωρίδας να κάτσεις. κατά τα άλλα συμπλέκτης,ξεκίνημα σε ανηφόρα, ποδόφρενο,ήχος, θέση οδήγησης τελείως διαφορετικά.
Και βαρος - ογκος, δυναμη, τιμονι κ.α. Ολα αυτα κανουν το κουμανταρισμα της μηχανης διαφορετικη υποθεση απ'το κουμανταρισμα σκουτερ. Τα σκουτερ-παπια ειναι λιγακι σαν ποδηλατα με κινητηρα.
Εξαιρουνται τα mega scooters για καποια απ'τα παραπανω.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
+πολλά. Εγώ πήρα δίπλωμα στα 24, έχοντας πριν εντελώς μηδενική εμπειρία.Παρομοίως, στα 29. Σας έχω!
Ducati monster 696 ή κάτι άλλο...?