-
Ποιοι ειναι ,κατα την αποψη σας,οι 5 κορυφαιοι πιλοτοι ολων των εποχων?
1.Senna 2.Hakkinen 3.Schumacher 4.Prost 5.Mansell
Η σειρα ειναι τυχαια
-
Η σειρα ειναι τυχαια
-
Η σειρα ειναι τυχαια
-
Ο χρήστης iceman_angel έγραψε:
Ποιοι ειναι ,κατα την αποψη σας,οι 5 κορυφαιοι πιλοτοι ολων των εποχων?1.Senna 2.Hakkinen 3.Schumacher 4.Prost 5.Mansell
Η σειρα ειναι τυχαια
Θεωρείς δηλαδή ότι μετά από 55 χρόνια ιστορίας της Formula1, οι 5 καλύτεροι οδηγοί έτρεξαν μέσα σε ένα διάστημα 20 ετών;
Κατά τη γνώμη μου τέτοιεσ συγκρίσεις είναι άστοχες. Πως θα συγκρίνει κανείς το Schumacher με τον Prost όταν οι καριέρες τουσ επικαλύφθηκαν για 2 χρόνια μόλις; Πως θα συγκριθεί ο Senna με τον Clark; Συγκρίσεις έχουν νόημα μόνο ανάμεσα σε πιλότους ίδιας γενιάς.
-
1.Δε μπορω να μιλησω για πιλοτους τους οποιους δεν εχω δει ποτε.Εγραψα αυτους τους πιλοτους γιατι αυτους εχω δει.
2.Δε ζητησα απο κανεναν να συγκρινει.Ζητησα απλως να μαθω ποιοι πιλοτοι θεωρουνται απο εσας κορυφαιοι -
-
Άρα λοιπόν θα πρέπει να μιλήσουμε για τους κορυφαίους πιλότους της τελευταίας 15ετίας.
-
Για να βγάλει κανείς μια λίστα κορυφαίων, μοιραία θα πρέπει να μπει σε διαδικασία σύγκρισης.
-
-
Αναλογα.Αν ολοι εδω παρακολουθουν f1 τα τελευταια 15 χρονια,οk.Αν υπαρχουν ομως κ καποιοι που ειναι πλεον μια ''εγκυκλοπαιδεια'' της φ1 κ παρακολουθουν πανω απο 15 χρονια τοτε πιστευω οτι κ εσυ θα δεχτεις την αποψη τους για πιλοτους διαφορετικων εποχων. (αν βεβαια απαντησει κ καποιος )
-
Το θέμα έχει θιχτεί άπειρες φορές και δεν βγαίνει νόημα. Εγώ π.χ. παρακολουθώ Φ1 από το 1985 και ειλικρινά πιστεύω πως ο Σένα ήταν και παραμένει ανυπέρβλητος.
Παλιότεροι όμως λένε το ίδιο για τον Κλαρκ. Νεότεροι λένε για τον Μ.Σουμάχερ.
Η αλήθεια είναι πως είναι άτοπο να γίνει απευθείας σύγκριση και κατάταξη πιλότων που έτρεξαν σε διαφορετικές εποχές (η κάθε εποχή είχε διαφορετικούς κανονισμούς, διαφορετικό αριθμό μονοθεσίων στην πίστα, διαφορετικό σύστημα βαθμολόγησης, διαφορετικό επίπεδο ανταγωνισμού τόσο σε τεχνολογία όσο και σε αντιπάλους, κλπ, κλπ).
-
Ξεκινώντας από το 1950 όπου προτοξεκίνησε η σύγχρονη F1, σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη νομίζω ότι η σειρά είναι:
1.Α Senna
2.G. Villeneuve
3.J. Clark
4.J.M. Fangio
5.A. ProstΕπίσης με τίποτα δε πρέπει να ξεχάσουμε S. Moss και J. Stewart απλά δεν χωρούν στην πεντάδα.
Εδώ καλά θα ήταν να τονίσουμε ότι ο κορυφαίος είναι μια έννοια σχετική και ο καθένας λογικό είναι να έχει διαφορετική άποψη. Το θέμα είναι ποιά είναι τα κριτίρια με τα οποία ο καθένας μας κάνει την αξιολόγηση και βγάζει τη δική του πεντάδα. -
μπαίνω στο τρυπάκι γιατί ουσιαστικά γράφω αυτούς που μου αρέσουν ...θέμα σύγκρισης δεν τίθεται... οπότε.
Clark, Fangio, Brooks, Senna, Bellof
-
Senna, Schumi, Prost, Villeneuve Gilles, Lauda
-
Ayrton da Silva Senna
-
Senna, Nuvolari, Schumacher, Clark, Gilles
-
- Schumacher
- Fangio
- Senna
- Lauda
- Clark
Anaplirwmatikoi
a. Prost (giati stin idia periodo epese me ton Senna)
b. Piquet (sto metexmeio ton Lauda - Senna)
c. Hakkinen (giati katafere na kathysterisei ton MS na xekinisei
to land-slide)
d. Ascari
e. Hill (pateras) -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Senna, Nuvolari, Schumacher, Clark, Gilles**Nuvolari **
ένσταση που τον θυμήθηκες,αυτός δεν ανήκει στη σύγχρονη F1, είναι προπολεμικός και εκτός από γραμένα κείμενα και κάποιες φωτογραφίες δεν υπάρχει καθόλου υλικό,βιντεάκια εννοώ...
Εκτός και αν..., εκτός και αν έχεις οπότε καλά θα κάνεις να το ανεβάσεις αμέσως.
Πάντως έχεις δίκαιο ακούγεται οτι πραγματικά είναι από τους κορυφαίους όλων των εποχών... -
Αν και ειναι αρεκτα δυσκολο να διαλεξεις αναμεσα σε τοσους καλους πιλοτους οι οποιοι ξεχωρισαν σε διαφορετικες εποχες εγω θα πω:
Ayrton Senna
Juan Manuel Fangio
Michael Schumacher
Alain Prost
Jackie StewartΥ.Γ:Προς αποφυγη παρεξηγησεων η σειρα εννοειται πως ειναι τυχαια.
-
Ο χρήστης k έγραψε:
**Nuvolari **
ένσταση που τον θυμήθηκες,αυτός δεν ανήκει στη σύγχρονη F1, είναι προπολεμικός και εκτός από γραμένα κείμενα και κάποιες φωτογραφίες δεν υπάρχει καθόλου υλικό,βιντεάκια εννοώ...
Εκτός και αν..., εκτός και αν έχεις οπότε καλά θα κάνεις να το ανεβάσεις αμέσως.
Πάντως έχεις δίκαιο ακούγεται οτι πραγματικά είναι από τους κορυφαίους όλων των εποχών...Σίγουρα υπάρχουν βιντεάκια! Εγώ έχω κατά τύχη ένα, από το 1935, που τον δείχνει να τερματίζει στο GP της Γερμανίας και στο τέλος να πίνει νερό (ή μήπως μπύρα??). Βέβαια είναι μόλις 35 sec αλλά αρκετά να τον δω πώς ήταν στην φάτσα!
-
Άν και συμφωνώ, οτι δέν ειναι δυνατο να γίνει σύγκριση, θα διαλέξω A.Senna.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
**Nuvolari **
Πάντως έχεις δίκαιο ακούγεται οτι πραγματικά είναι από τους κορυφαίους όλων των εποχών...Σίγουρα υπάρχουν βιντεάκια! Εγώ έχω κατά τύχη ένα, από το 1935, που τον δείχνει να τερματίζει στο GP της Γερμανίας και στο τέλος να πίνει νερό (ή μήπως μπύρα??). Βέβαια είναι μόλις 35 sec αλλά αρκετά να τον δω πώς ήταν στην φάτσα!
Και που τον είδες στη φάτσα κατάλαβες αν ήταν καλός οδηγός;;;
Εντάξει πλάκα κάνω αν σου είναι εύκολο ανέβασέ το σε παρακαλώ.
Πραγματικά με ενδιαφέρει και φαντάζομαι ακετούς ακόμη... -
Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή θα είχε νόημα αν θα μπορούσαμε υπό τη μορφή δημοψηφίσματος να βαθμολογήσουμε την καλύτερη πεντάδα ή δεκάδα από το 5 (ή το 10) έως το 1 όπου 10 (ή 5) ο κορυφαίος και 1 ο 5ός ή 10ος αναλόγως.
Προσπάθησα να ανεβάσω μια λίστα έστω και για ψηφοφορία απλά για τον κορυφαίο αλλά με πέταξε έξω γιατί ήταν μεγάλη η λίστα, 43 ονόματα !!!
Όλοι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και όχι μόνο.
Κάθε όνομα και μια ιστορία...
Ας μας βοηθήσει κάποιος να το κάνουμε θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον εγώ τη λίστα πάντως την έχω έτοιμη:(Με αλφαβητική σειρά)
Alain Prost
Alan Jones
Alberto Ascari
Ayrton Senna
Bruce Mclaren
Carlos Reutemann
Clay Regazzoni
Damon Hill
David Coulthard
Dennis Hulme
Emerson Fittipaldi
Francois Cevert