-
Γιατί κανείς δε συστήνει στον φίλο μας το Leon 20VT, το οποίο είναι ολοκληρωμένο από όλες τις απόψεις; Χώροι, ποιότητα, επιδόσεις, εξοπλισμός, καλή οδική συμπεριφορά και αλεξίσφαιρο μοτεράκι που τραβάει μπόλικο σκάλισμα (και με τη σφραγίδα της επίσημης αντιπροσωπείας παρακαλώ, οπότε και η εγγύηση ακέραια). Για πήγαινει για ένα test-drive.
-
Εγώ μπορώ να σας πω από πρώτο χέρι για το MG, μιας και έχω φίλο που είναι κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου, και το έχω οδηγήσει αρκετές φορές. Πρώτα από όλα θα έλεγα ότι δεν συστήνω καθόλου την αγορά του, καθώς είναι απαράδεκτο να έχει κάνει το αυτοκίνητο γύρω στα 11.000 χλμ μέσα σε περίπου 18 μήνες, και να έχει φτάσει να γίνει 'κουδουνίστρα' από τους πολλούς θορύβους. Και εντάξει, ας πούμε ότι δικαιολογούμε ορισμένους τριγμούς που είναι φυσικό να εμφανιστούν εξαιτίας της σκληρής αναρτήσεως και των ελαστικών που έχουν προφίλ 45, σε συνδυασμό με τους ελληνικούς γεμάτους λακούβες και χαρακώματα δρόμους. Δε μπορεί να γίνει το ίδιο όμως για ένα σωρό άλλους θορύβους και τριγμούς, όπως π.χ. από το τελικό καζανάκι της εξάτμισης, που υπήρχαν από την πρώτη μέρα που παρέλαβε το αυτοκίνητο. Για τη σχεδίαση του δε μπορώ να πω καθώς είναι θέμα υποκειμενικό, όμως δεν παύει να είναι ένα αμάξι που έχει εμφανιστεί αρκετά χρόνια τώρα, αν και το body kit που φοράει το κάνει αρκετά πιο άγριο, πράγμα που ίσως αρέσει σε αρκετούς. Δε μπορώ να πω, έχει αρκετά καλό κράτημα, και θα διαφωνήσω με όσα ειπώθηκαν για τον κινητήρα, καθώς και αρκετά δυνατός είναι, και τραβάει αρκετά καλά από τις χαμηλές στροφές, αλλά εκεί που έχει 'βγάζει' την περισσότερη δύναμή του, είναι ανάμεσα στις 5500-7000 στροφές, όπου και αλλάζει προς το ευχάριστο ο ήχος και επιταγχύνει πραγματικά γρήγορα. Αν δεν κάνω λάθος το VVC της Rover εκτός από το χρονισμό, μεταβάλει και το βύθισμα των βαλβίδων εισαγωγής. Μέχρι εδώ τα καλά. Όσων αφορά τα μειονεκτήματα θα πρέπει να αναφέρω τα 'ημιδερμάτινα' καθίσματα, που μπορεί να παρέχουν πολύ καλή στήριξη, είναι όμως πολύ σκληρά και κουράζουν αρκετά στην καθημερινή μετακίνηση. Όπως επίσης κουράζουν και τα χειριστήρια. Το τιμόνι είναι λιγάκι βαρύ, και στο παρκάρισμα δυσκολεύει αν έχεις συνηθίσει σε οποιοδήποτε άλλο υδραυλικό τιμόνι. Τα φρένα αν και είναι καλά σε απόδοση, έχουν αρκετά μεγάλη νεκρή διαδρομή, τόσο μεγάλη, που την πρώτη φορά που πάτησα το πεντάλ νόμιζα ότι δεν πιάνουν, αλλά αυτό ίσως είναι κάτι που συνηθίζεται. Επίσης έχει αρκετά βαρύ συμπλέκτη. Όμως το σασμάν του δεν είναι και ότι καλύτερο. Αρκετές φόρες σκαλώνει στις αλλαγές, ενώ τους πρώτους μήνες που το είχε ο φίλος μου, αν θυμάμαι καλά μπήκε μια ταχύτητα ενώ το αυτοκίνητο ήταν σβηστό, και χάλασε το κιβώτιο, το οποίο αλλάχτηκε μέσα στην εγγύηση. Γενικά είναι ένα αυτοκίνητο που αν είχε καλύτερη ποιότητα κατασκευής θα ήταν αρκετά καλό για κάποιον που θέλει να οδηγήσει γρήγορα, αλλά για την μετακίνηση μέσα στην πόλη κουράζει αφάνταστα. Ελπίζω να βοήθησα.
-
σε ευχαριστώ φίλε μου ήσουν αρκετά κατατοπιστικός... δεν ξέρω τελικά τι να κάνω γιατι έχω ενα μικρό κόλλημα με την rover γενικότερα... (τώρα εχω ενα rover 214si του 99), και το μειονεκτήματα που ανέφερες υπάρχουν και σε αυτο το μοντέλο αλλα δεν με πολυενοχλούν... Εσύ τι θα πρότεινες; Το Seat Ibiza FR τι λεεί;
-
Κοίταξε, αν μπορείς να φτάσεις μέχρι τα 24-25 χιλιάρικα, κατά τη γνώμη μου υπάρχουν αρκετές αξιόλογες προτάσεις. Αν δε σε νοιάζει τόσο πολύ το κράτημα, η καλύτερη λύση πιστεύω είναι μια Corolla TS, όπου περιλαμβάνει τα πάντα(μέχρι ηλ. ηλιοροφή, και ρεζέρβα σε ζάντα αλουμινίου...) και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο επειδή είναι Toyota. Διαφορετικά θα κοιτούσα από τη μία το Leon 1.8T 180hp, που είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο. Αν δεν έχεις καμια προκατάληψη για τα ιταλικά, η 147 2.0 είναι επίσης πολύ καλή επιλογή, και με το καλύτερο design. Γενικά πάντως είμαι οπαδός της άποψης ότι τα πολλά άλογα πάνε καλύτερα με μικρομεσαίο αμάξωμα, και όχι σε μικρό, καθώς τότε το αυτοκίνητο γίνεται πιο επικίνδυνο. Γι'αυτό το λόγο δε θα ήθελα το Ibiza FR. Πάντως όσων αφορά τα μικρά, αν και λιγάκι σκληρό, μ'άρεσε πολύ το Ignis Sport που έκανα test drive εχθές στα Μέγαρα, και κοστίζει μόλις 14000 ευρώ. Επίσης πολύ καλή λύση για μικρό είναι και το Yaris TS, που με την έκπτωση των 1500 ευρώ που έχει τώρα, πάει στα 15300 περίπου.
-
Eυτυχώς που παίζει το copy-paste από άλλο φόρουμ ... γιατί ποιος ξαναγράφει από την αρχή ???
** Σκοπός της ξαφνικής επίσκεψης στο χώρο των MG είναι η παραμονή μου στην Γερμανία εδώ και αρκετό καιρό ...
Λοιπόν θέλω να μου πείτε απόψεις για το MG ZR160 ...
Στην Γερμανία που λέτε το αυτοκίνητο (καινούργιο) έχει περί το 1 εκατομύριο ποιο φτηνά από την Ελλάδα με πολύ περισσότερο εξοπλισμό (19795euro), διαθέτει μέχρι και θερμαινόμενα καθίσματα ... και ειδικό φινίρισμα για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες της Γερμανίας ...
Φαίνεται ότι οι Αγγλοι τα δίνουν όλα για να κερδίσουν πελάτες εδώ στην 'εχθρική' Γερμανία ...
Το θέμα είναι ότι από την στιγμή που είναι ποιο φτηνά τα καινούρια ... τα μεταχειρισμένα MG ZR160 έχουν και αυτά τρελές τιμές ...
Μοντέλα 2002,2003 και 2004 με χιλιόμετρα μέχρι 5.000 στο κοντέρ δεν κάνουν πάνω από 16.000euro... και ξεκινούν από 14.000euro ... και όλα είναι υπεράριστα ...
Υπάρχουν και επετειακές εκδόσεις π.χ. Trophy, Tageszulassung κλπ ...
Ο λόγος που τα πουλάνε είναι α. η κακή σχέση με τους Αγγλους και β. η μανία να αλλάζουν εδώ αυτοκίνητα για την πλάκα τους ...Οι πινακίδες/'εκτελωνισμός' είναι στο 30% της τιμής που αναγράφει το Γερμανικό τιμολόγιο αγοράς ... Δηλαδή αν πούμε ότι παίρνουμε ένα MG ZR 160 στα 15.000 τότε θα κοστίσει τελικά στον Ελληνα 19500euro και το αυτοκίνητο θα ειναι Γερμανικών προδιαγραφών ... με όσα συνεπάγεται αυτό ...
Αξίζει το κόπο να κατεβάσουμε Ελλάδα ένα τέτοιο εργαλείο ? ? ? ? ?
Περιμένω απόψεις .... θα είμαι Μόναχο μέχρι και το Ιούνη ... !!!!**
Λοιπόν ? ? ? ?
-
File Storm prosoxh. Tageszulassung den einai eidikh ekdosh. Shmaonei oti to autokinhto exei bgalei pinakides gia mia mera kai sunepagetai oti h egguhsh tou ergostasiou metraei apo tote!
MG ZR 160