-
Στα μαγαζια που ειπες, βαλε και ενα μηδενικο απο πισω και εισαι ενταξει. (υπερβαλλω λιγο, αλλα οχι πολυ).
Εγω οταν εγινα κουμπαρος πηρα απο τα Berto Lucci (2 λεξεις ) 140 ευρά μια χαρουλα. 2 γαμους, μια βαφτιση ως κουμπαρος και ενα κάτι σαν αρραβωνας ως γαμπρος έκανα. Γιατι να δωσεις παραπανω ρε ψωνιο;
Τωρα που θα ντυθω γαμπρος ειναι λιγο πιο λεπτό το ζητημα, εφόσον πλερώ η πεθερά και δε θελω να με νομισει για φτηνιάρη. Στο Βαρδα ομως ειδα κατι καλουλια με 300. Ισως παω
-
Κι εγω κουμπαρος θα ειμαι
Δεν ειμαι που δεν ειμαι των εκδηλωσεων, μου ετυχε κι αυτος ο Γολγοθας, ντρεπομαι και να το ξεστομισω Ας οψεται που ειναι παιδικος φιλος κι εχει να κουβαλησει βαρυ φορτιο (αλλη ιστορια αυτη ) -ειπα να τον αλαφρωσω λιγακι...
Τεσπα, ξεφυγα:- Μαν3 (copyright tm), τον glou τον απορριπτω. Ειπαμε, να την βοηθησουμε την ομαδα, αλλα καποτε ενας μου πηρε δωρο ενα πουκαμισο (υποθετω οχι πανω απο €10) απο αυτον και χαλασε στο πρωτο πλυσιμο. Αφου θα παω που θα παω στον γαμο και θα εχω συμμετοχη στο ολο τελετουργικο , τουλαχιστον να πεσω αξιοπρεπως (=κυριλε ).
- cpp, ενας γνωστος πηρε προσφατα boss απο το μαγαζι στην Ακαδημιας με περιπου 4 κατοσταρικα (με την επιφυλαξη να επεσε σε περιοδο εκπτωσεων/προσφορων -δε θυμοταν ). Τι διαολο, κριση εχουμε, λεω μηπως κανουν προσφορες ολο το χρονο... Η μλκια ειναι οτι προσφατα πηγα Βερολινο και ειχαν τρελες εκπτωσεις σε hugo boss (με €300 επαιρνες σουπερ κομματι -εκει τα φτιαχνουν, εμαθα) και δεν πηρα 2 ο μλκας να εχω Τα Rollman που φοραει η Εθνικη τι λενε;
- Berto Lucci (δυο λεξεις) σκεφτηκα κι εγω, εγκαθετε Γηραιε, αλλα φοβηθηκα μην πεσω στη λουμπα του Glou που ανεπτυξα παραπανω Το ιδιο και Artisti Italiani. Μηπως ειναι φτηνιαρικα;;;
-
Μακρια απο Artisti Italiani!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τεσπα πρεπει να παω σ' ενα γαμο και χρειαζομαι κουστουμι. Γενικα δεν παω σε γαμους και αλλες τετοιες εκδηλωσεις, βγαινω μονο σε κατι παρακμιακα στεκια και στη δουλεια ντυνομαι κουκουλοφορος οποτε δεν εχω βγει για σχετικα ψωνια τα τελευταια 2-3 χρονια. Που θα βρω κατι επωνυμο σε καλη ποιοτητα (να μου μεινει τουλαχιστον) και τιμη μεχρι €300-350; Σε Boss, Καρουζο, Prince Oliver κλπ. να παω ή ειναι πολυ πιο ακριβα; Μου ειπαν για τον Τσελιο στη Γλυφαδα, να το τολμησω;
Να δηλωσω εδω οτι θελω κατι ντιζαινατο/νεανικο (για ξεκαρφωμα ), σε ισια γραμμη, χωρις πιετες και παππουδιστικες μλκιες...Boss, Carouzo, Prince δυσκολα θα βρεις σε αυτη την τιμη. Glou & Bertolucci ειναι φτηνοτερα αλλα δεν θα σου μεινουν. Πολυ καλη επιλογη (τιμη, ποιοτητα και μοντερνα σχεδια) ειναι τα ισπανικα caramelo, που δυστυχως τα εχω βρει σε λιγα μαγαζια.
-
Berto Lucci πήρα πριν απο κανα δυό χρόνια, το'χω βάλει 2 φορές, μια χαρά είναι.
Στις εκπτώσεις το πήρα, 220 με πουκάμισο και γραβάτα πακέτο.
Στα πλην οτι οι πωλητές είναι λίγο λιμουτσοκάγκουρες (σε φάση, εγώ θα σου πω τι είναι μοδάτο, και έλα να σε κάνουμε άνθρωπο), στην Ερμού τουλάχιστον.
Η θήκη για το κουστούμι δεν είναι και πολύ καλή, τσίπικη φαίνεται και κόπηκε το φερμουάρ. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
... τουλαχιστον να πεσω αξιοπρεπως (=κυριλε )....Exactly. Αρα Hugo Boss (γυρω στα 700€ το κουστουμι περυσι. Φετος παιζει και να εχουν πεσει οι τιμες )
-
290 το πήρα από Μέτσιγκεν, Γερμανία.
http://www.outletcity-metzingen.com/
όσοι θέλετε τζάμπα πράμα καραεπώνυμο μια φορά το χρόνο ταξιδάκι -
Notos shops-in-shop για λιγότερο ξεποδάριασμα.
http://www.notosgalleries.com/page/ -
Μ΄αρέσει που απο ΄δω το πάτε, απο ΄κει το φέρνετε, πάλι σε 3-4 μεγαλοαλυσίδες καταλήξατε...!! Λες κι ολοκληρη η Αθηνα δεν έχει αλλα κοστουμάδικα.....
-
Ο χρήστης M_Fn2 έγραψε:
Αυτό με τους γνωστούς των γονιών είναι θέμα όντως, φτάνουν σε σημεία που οι καλεσμένοι φτάνουν τα 500 άτομα και βάλε όπου το ζευγάρι είναι ζήτημα αν γνωρίζει έστω τους μισους, και έχεις και να τους χαιρετίσεις και όλους αυτούς μετά!!Eγω στο γαμο μου ειχα 1100 καλεσμενους (προσκλητηρια και προετοιμασια για 1400 ατομα) εκ των οποιων δε γνωριζα καμμια πενηνταρια.
Κοστουμι ετοιμο με 200 ευρω κομπλε (σιγα μη δωσω 700 για μαρκα και να το λυπαμαι να το φοραω), νυφικο νοικιαρικο, μπομπονιερες και προσκλητηρια (=ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ) τα φτιαξαμε μονοι μας (κοστος το προσκλητηριο 20 λ. και η μπομπονιερα 60λ. οταν μας ζηταγανε 90 και 1,20 αντιστοιχα τα φτηνοτερα), νυφικο νοικιαρικο 900 ευρα, αλλα φαγητο πλουσιο (4 πιατα) και απεριοριστο και φυσικα αριστης ποιοτητας με κρεατα κλπ διαλεγμενα απο εμενα χωρις συμβιβασμους στο κοστος οπως και ποτα (μπυρα αναψυκτικα και φυσικα κρασι παραγωγης μου ) και φυσικα ορχηστρα παραδοσιακη.
Για χορο μετα το κοψιμο της τουρτας ουτε λογος (η απολυτη γελοιοτητα / γελοιοποιηση κατα τη γνωμη μου) οποιος τολμουσε να σκεφτει να χτυπησει πιατο (αλλη γελοιοτητα αυτη) το ξεχνουσε κατευθειαν και γλεντι νησιωτικο μεχρι τις 8 το πρωϊ. -
Mε άφησε το αρχαίο Ρενώ 21 έξω από το Βάρδα της Μεσογείων, αμέσως μετά το ΥΕΘΑ. Μπήκα και πήρα 2 πουκάμισα όσο περίμενα την ΕΛΠΑ, για να 'θερμάνω' την οικονομία μας, αν μη τι άλλο.
Είδα κοστουμάκια συμπαθητικά Ted Lapidus με μόλις 300Ε, για όσους επείγονται... -
Για τη θρησκευτική πλευρά του γάμου να μιλήσω; Οι περισσότεροι είναι χο στη θεωρία μόνο. Οι ιεροί κανόνες της εκκλησίας δεν απαιτούν νυφικά, κουστούμια, στολισμένο αμάξι κλπ
Μία ευπρεπής ενδυμασία είναι αρκετή.
Από 'κει και πέρα, μαζεύονται φίλοι και συγγενείς, γίνεται η τελετή, βγαίνουν μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες και ξεκινάει το γλέντι. Μια χαρά ως εδώ.
Αλλά από τη στιγμή που:
[list:386xiy6p][:386xiy6p]'ξηλώνεται' η οικογένεια (ορισμένοι πουλάνε το οικόπεδο ή παίρνουν δάνειο)[/386xiy6p]
[:386xiy6p]καλείς ένα σωρό κόσμο του οποίου την ύπαρξη αγνοούσες και δεν πρόκειται να ξαναδείς (παρά στο επόμενο μυστήριο)[/386xiy6p]
[:386xiy6p]όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες σε 'γδέρνουν'[/386xiy6p][/list:u:386xiy6p]τότε κάτι δεν πάει καλά.
ΥΓ: σαν υποψήφιος κουμπάρος τι budget να υπολογίζω;
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
ΥΓ: σαν υποψήφιος κουμπάρος τι budget να υπολογίζω;
Αναλογως με το ποσο ψωνια ειναι αυτοι που θα παντρεψεις.
Ο δικος μου δεν ξεπερασε τα 500 ευρω... -
Δεν έχω χρειαστεί ακόμη κοστούμι, μιας και ούτε στην δουλειά έχουμε dress-code, όταν προέκυψαν παλιότερα επίσημα meetings έκανα τον...χαζό (είμαι πολύ καλός σ' αυτό, φυσικό ταλέντο... ), ενώ δεν πάω ποτέ στα μπουζούκια (απαραίτητο αξεσουάρ...), δεν έχω γίνει κουμπάρος, ούτε έχω παντρευτεί.
Βέβαια, όταν πήγα στις ΗΠΑ και έπρεπε να παρευρεθώ σε γάμο, η θεία μου κοντεψε να ...λιποθυμήσει όταν της είπα πως θα είμαι με το πουκάμισο και χωρίς κοστούμι!Οπότε, με έσπρωξε...ευγενικά να αγοράσω ένα. Ευτυχώς χάρη στις διαστάσεις μου (Small και XSmall στο Αμέρικα...), βρήκα επώνυμο στην τιμή των 120$ με πουκάμισο και γραβάτα! Βέβαια, στην αρχή είχα απογοητευτεί, καθώς απλά δεν είχαν νούμερα (you're are very thin sir, you won't find anything for your size... ), αλλά στο τέλος, οι...διαστάσεις μου έκαναν το θαύμα τους, με έκπτωση 80%!
Προφανώς θα το είχαν εκεί κάποια χρόνια και δεν θα βρέθηκε αμερικανός με λιγότερα από ...100 κιλά!
Έκτοτε, πιάνει απλώς χώρο στην ντουλάπα μου και αμφιβάλλω αν θα το φορέσω ποτέ...
Συμβουλή: δώστε όσα χρήματα νομίζετε πως ΘΕΛΕΙ να δώσετε αυτή που ΘΕΛΕΤΕ να σας δει με το κοστούμι. Αν είναι να σας δει ο κουμπάρος, στα @@ σας, πάρτε ό,τι φθηνότερο, ούτως ή άλλως η διαδικασία του γάμου (σαν τελετή εννοώ, αν και για τα υπόλοιπα... ) είναι μια χαζομάρα... Εγώ έβρισκα πάντα ηλίθιο να φοράω κοστούμι των 1000+€ και μετά να μπαίνω στο.... Υ για να πάω στα μπουζούκια πχ! Και η φάση, να τσιμπήσω επώνυμο σε σκοτωμένη τιμή μου κάνει λίγο βλαχομπαρόκ και καταραμένη επαρχία, 'Γεια σου Σούλα, κοίτα τι κοστούμι φοράω, θα μου κάτσεις τώρα;'
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Αυτό με τους γνωστούς των γονιών είναι θέμα όντως, φτάνουν σε σημεία που οι καλεσμένοι φτάνουν τα 500 άτομα και βάλε όπου το ζευγάρι είναι ζήτημα αν γνωρίζει έστω τους μισους, και έχεις και να τους χαιρετίσεις και όλους αυτούς μετά!!
Eγω στο γαμο μου ειχα 1100 καλεσμενους (προσκλητηρια και προετοιμασια για 1400 ατομα) εκ των οποιων δε γνωριζα καμμια πενηνταρια.
Κοστουμι ετοιμο με 200 ευρω κομπλε (σιγα μη δωσω 700 για μαρκα και να το λυπαμαι να το φοραω), νυφικο νοικιαρικο, μπομπονιερες και προσκλητηρια (=ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ) τα φτιαξαμε μονοι μας (κοστος το προσκλητηριο 20 λ. και η μπομπονιερα 60λ. οταν μας ζηταγανε 90 και 1,20 αντιστοιχα τα φτηνοτερα), νυφικο νοικιαρικο 900 ευρα, αλλα φαγητο πλουσιο (4 πιατα) και απεριοριστο και φυσικα αριστης ποιοτητας με κρεατα κλπ διαλεγμενα απο εμενα χωρις συμβιβασμους στο κοστος οπως και ποτα (μπυρα αναψυκτικα και φυσικα κρασι παραγωγης μου ) και φυσικα ορχηστρα παραδοσιακη.
Για χορο μετα το κοψιμο της τουρτας ουτε λογος (η απολυτη γελοιοτητα / γελοιοποιηση κατα τη γνωμη μου) οποιος τολμουσε να σκεφτει να χτυπησει πιατο (αλλη γελοιοτητα αυτη) το ξεχνουσε κατευθειαν και γλεντι νησιωτικο μεχρι τις 8 το πρωϊ.ΚΑι εγω πιστευω οτι στο θεμα του φαγητου των καλεσμένων κλπ δεν πρέπει να γινουν τσιγκουνιες, στο φιναλε αν τους θεωρουμε κοστος ας κλεσουμε λιγοτερους αλλανα τους προσεξουμε όπως πρέπει.
Coyot, τα ted lapidusαπο τον βαρδα τα πηρες? Εγω τα αγοραζα καπου στα 600-700 € αν θυμαμαι καλα (οχι σε περιοδο εκπτωσεων ή οικονομικης κρισης ) ηταν λιγο τσιμπημενα αλλά ειναι αθάνατα τα γαμημενα, άσε που δεν είναι σα να φορας τσουβαλι! Έχω αγορασει και ενα κουστουμι απο τα glou σε περιοδο μεγάλης αφραγκίας....νταξ το εβαλα 2 φορες και απο τότε αραζει στην ντουλάπα...αισχος σκετο!
-
Ted Lapidus από Βάρδα είχα πάρει κι εγώ. Πολύ καλό ράψιμο (εμένα μου έπεφτε λες και το είχε φτιάξει ράφτης στα μέτρα μου) και ποιότητα. Δεν θυμάμαι τιμή, αλλά δεν πρέπει να με είχαν σφάξει και πολύ.
-
Όχι, κοστούμι δεν πήρα, αλλά όπως είπα αυτά που είδα φαίνονταν καλά.
Και τα πουκάμισα τυχαία τα πήρα, απλώς και μόνον γιατί μου χάλασε το αμάξι έξω απ' το μαγαζί! (Ted lapidus Daniel Hechter γύρω στα 60Ε έκαστο. Είχε και κάτι υπέροχα Canali με 165Ε έκαστο, αλλά είναι αμαρτία να πάρεις κάτι τέτοιο εκτός εκπτώσεων.Το κοστούμι πάντως, χωρίς να είναι σώνει και καλά πανάκριβο, πρέπει να είναι καλό και να πέφτει επάνω σου σωστά. Το κοστούμι είναι επίσημο ρούχο. ΔΕΝ νοείται φτηνό κοστούμι, όπως ΔΕΝ νοείται φτηνή ή 'σπορ' γραβάτα. Αν θες να ντυθείς πιο απλά, ΔΕΝ φοράς κοστούμι / γραβάτα.
Η ιδεώδης λύση είναι ο καλός ράφτης, ή κάποιο σοβαρό μαγαζί με με ράφτη, που θα σου προσαρμόσει κάποιο καλό ετοιματζίδικο στο σώμα σου.
Τέλος, το καλό κοστούμι δεν είναι πομπώδες και δεν κάνει 'μπαμ'. Ο Brummel μάλιστα, ο ξακουστότερος δανδής του Λονδίνου κάποτε, φορούσε πάντα τα καινούργια του κοστούμια στην κουζίνα μαγειρεύοντας, για να τα απομυθοποιεί μέσα του και να μη καμαρώνει σα γύφτικο σκεπάρνι φορώντας τα έξω.
Ο ίδιος έλεγε, αναφερόμενος στο πόσο διακριτικό πρέπει να είναι το ανδρικό ντύσιμο, ότι 'αν προσέξατε ότι είμαι καλοντυμένος, τότε δεν είμαι'. -
Μωρε εγω εμ το κουστουμι νιωθω σαν κλοουν και δεν καμαρωνω, δεν μου αρεσει καθολου σαν ντυσιμο, απλα στην προηγουμενη δουλεια επρεπε να φοραω κουστουμι εχω πάρει και ενα Daniel Hechter (δεν ξερω αν ειναι θυγατρικη της ted lapidus ή απλα αν ο βαρδας εχει και τις δυο μαρκες) και δεν μου καθοτνε καλα πανω μου, μπορει να ειναι και η φορμα του δεν ξερω, μπορει να ειναι και το ιδιο κουστουμι και να λεω μαλακιες
Γενικα παντως σιχαινομαι οσους το παιζουν καποιοι με τα ρουχα που φορανε κλπ. Αγόρασ ενα κοτλε σακακι απο την Αγγλια μπέρμπερις 180 € (τρελες εκπτωσεις και λιρα με € σχεδον 1 προς 1) το εβαλα σε μια εκδηλωση της εταιρειας και όπως το εβγαλα ειδε την ταμπελα απο μεσα μια συναδελφος και αρχισε να μου λεει τι ωραιο σακακι κλπ (μεχρι πριν λιγο που δεν ειχε δει την μαρκα και μιλουσαμε ποση ωρα δεν ειχε πει τπτ) ε νταξ αν ειναι να κρινουμε κατι απο την μαρκα και μονο ή απο τα € που εσκασε καποιος γιανα το παρει ειμστε πολυ ζωα!
-
Για άνδρες που δεν είναι μοντέλα πολύ συχνά τα μοδάτα και ακριβά ονόματα που έχουμε στην Ελλάδα έχουν μοντέλα που δεν είναι καθόλου κατάλληλα.
Στα σακάκια-κουστούμια νομίζω ότι πρώτον πρέπει να βρεις μάρκα/μόδιστρο του οποίου το σχέδιο να ταιριάζει στο σώμα σου. Επιπλέον να βρεις το σωστό μέγεθος. Στην Αγγλία μπορείς εύκολα να βρεις το ίδιο μοντέλο και μέγεθος αλλά σε διάφορα μήκη μέχρι και έκδοση για κοιλίτσα (portbelly).
Αν είναι και καλοραμμένο (δηλαδή και στέκεται καλά χωρίς να κρεμάει αλλά και μπορείς να κουνηθείς χωρίς να σε ζορίζει) και με καλό ύφασμα και εσύ ο ίδιος αισθάνεσαι πολύ ωραία και όχι ραμμένος!
Όταν τα βρεις αυτά και είσαι ευχαριστημένος τότε έχεις και άνεση με τον εαυτό σου οπότε βγάζεις και αυτοπεποίθηση. Αυτό μερικοί προσπαθούν να το πετύχουν απλά με το να αγοράσουν ακριβή ούγια αλλά σπάνια το πετυχαίνουν στ΄αλήθεια. -
Ένα πράγμα θα σας πω...στη Μύκονο να κάνετε το bachelor σας
-
Άντε γαμπρέ, ετοιμάζεσαι βλέπω, λίγες ώρες έμειναν!!
Γάμος, δεξίωση και τα παρελκόμενα