Apr 22, 2009, 11:28 AM

Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η αναζήτηση καλού σχολείου για το παιδί μου ομοιάζει με αναζήτηση καλού ορθοπεδικού για το σπασμένο καρπό του παιδιού από αυτόν που του προκάλεσε πρώτα καρκίνο λόγω άγνοιας, χαζομάρας, αμορφωσιάς και έλλειψης χρόνου...

Τα περισσότερα παιδιά είναι καταδικασμένα από τους ηλίθιους γονείς τους εκ γεννετής...Η αναζήτηση καλού σχολείου θα βοηθήσει ελάχιστα τα ίδια, απλά θα καλμάρει τις τύψεις των γονιών για το πόσο λίγοι είναι οι ίδιοι ακόμα και για τη φύλαξη καναρινιού, όχι για την ανατροφή ανθρώπου...

Αν κάνουν τον κόπο να το διαβάσουν κάποιοι πιο προσεκτικά, θα δουν πως κάθε άλλο παρά γενικόλογο δεν είναι και αφορά ΠΡΟΦΑΝΩΣ, όλους τους γονείς, οι οποίοι, αν έκαναν την δουλειά τους σωστά, ελάχιστα θ' ασχολούνταν με το σχολείο του παιδιού, άντε ν' αποφύγεις λίγο αυτά που γίνεται εμπόριο ναρκωτικων, λευκής σαρκός κλπ, κατά τ' άλλα, αν οι βάσεις είναι σωστές, μια χαρά θα βγει το παιδάκι, χωρίς να πρέπει να κοστίσει ο κούκος αηδόνι...

Οι λόγοι που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, είναι περισσότερο κοινωνικοί, παρά μορφωτικοί. Και ο λόγος που οι γονείς στέλνουν τα παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο, είναι περισσότερο ψυχολογικοί, παρά πραγματικοί... Τα παραπάνω, αλλάζουν εν μέρει για τα πανεπιστήμια, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

(δεν είχα την τιμή να πληρώσω για την εκπαίδευσή μου, αλλά είχα την ...μέγιστη τιμή, να μπω σαν μοναδικός μαθητής στην ταξη ενός σχολείου που μόλις είχε γίνει από ιδιωτικό δημόσιο. Έχω λοιπόν προσωπική άποψη για το πόσο ...ανεβασμένο ήταν το επίπεδο )