-
Πώς τιμωρείτε όσους έχουν τη συνήθεια να κόβουν δρόμο μπαίνοντας ανάποδα σε πολυσύχναστο μονόδρομο;
Εγώ πάντως ανάβω μεγάλη σκάλα, προβολάκια, κορνάρω και γκαζώνω πηγαίνοντας ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ επάνω τους, αναγκάζοντάς τους να κάνουν στην άκρη.
-
Πώς τιμωρείτε όσους έχουν τη συνήθεια να κόβουν δρόμο μπαίνοντας ανάποδα σε πολυσύχναστο μονόδρομο;
Εγώ πάντως ανάβω μεγάλη σκάλα, προβολάκια, κορνάρω και γκαζώνω πηγαίνοντας ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ επάνω τους, αναγκάζοντάς τους να κάνουν στην άκρη.
-
-
Δεν αντιδρω υπερβολικα. Στη πραγματικοτητα δεν κανω τιποτα απο οσα προτεινει η ψηφοφορια. Φτανω κοντα τους κ κοκκαλωνω. Δεν υπαρχει περιπτωση να κανω πισω. Συνη8ως οσοι πανε αναποδα το κανουν συνειδητα, οποτε κ βρισκουν ενα κενο για να περασουν οι διερχομενοι.
-
Θα σου πω να γελάσεις. Είναι ανάμεσα στο Πολυκλαδικό και στους Τάφους των Βενιζέλων ένας μονόδρομος με δυόμιση λωρίδες. Τη μιάμιση συνήθως την καταλαμβάνουν τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές. Ο δρόμος έχει κατεύθυνση προς Τάφους Βενιζέλων, ΣΟΔΥ κλπ. Όσοι έρχονται τώρα από εκεί και θέλουν να πάνε για Κουνουπιδιανά, αεροδρόμιο κλπ πρέπει να πάνε από άλλο δρόμο παραδίπλα. Πολλοί 'έξυπνοι' τώρα έρχονται από το μονόδρομο.
Μια φορά, μπήκα τέρμα αριστερά, δίπλα στα λεωφορεία και πήγαινα αργά. Μια βλαμμένη που μπήκε ανάποδα τα'παιξε, γιατί δεν είχε από πού να φύγει. Μπροστά της εγώ, μέρα μεσημέρι με μεγάλη σκάλα, προβολάκια και να έρχομαι κανονικά, σημαδεύοντάς τη στο δοξαπατρί, αριστερά της τα λεωφορεία, πιο δεξιά της μαντρότοιχος... Έκανε 100 μέτρα όπισθεν.
-
απλα καθομαι και περιμενουν να κανουν ΟΛΟ το μονοδρομο οπισθεν. αυτοι και ΟΛΟΙ οι απο πισω. και 5 ατομα να ειναι και να πρεπει να κανουν 100 μετρα εγω να ειμαι 1 και να πρεπει να κανω πεντε μετρα οπισθεν, τους βαζω να κανουν αυτοι οπισθεν. εκτος και αν μου το ζητησουν ΠΟΛΥ ευγενικα.
-
Έτσι, έτσι... Τι, εμείς που πάμε κανονικά είμαστε οι βλάκες κι αυτοί οι έξυπνοι;
-
Νομίζω πως θα πρέπει να δείχνουμε ανοχή.
Αν δεν επικρατεί η σύνεση,θα προκληθεί ατύχημα ή θα μαλώσουμε.
Και όταν ένας πεζός περνάει το δρόμο απρόσεκτος,πάλι κάνει λάθος.
Αυτό,όμως,δε σημαίνει πως πρέπει να τον πατήσουμε.
Αφού είναι στο δρόμο,τον αφήνουμε να περάσει.
Όμοια,αν κάποιος μάς μπει εμπόδιο στο μονόδρομο,βρίσκουμε
την καλύτερη δυνατή λύση ή απλά την πιο γρήγορη. -
KAMIA ANOXH!
Πριν μερικά χρόνια ένα δίποδο ζώον μπήκε με το τζιπ του ανάποδα στο πιο κάτω στενό από το σπίτι μου, σκοτώνοντας τον αναβάτη μίας μηχανής που πήγαινε κανονικά στο στενό αυτό!
Φανάρια, στοπ, μονόδρομοι, αλκοόλ, παραβίαση διπλης διαχωριστικής... Παραβιάσεις που προσεγγίζουν την απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Προσωπικά, συνήθως παίζω φανάρια και δεν εκτρέπομαι από την πορεία μου. Τώρα αν ο δρόμος είναι μεγάλος, δε βγαίνω τέρμα αριστερά για να τον εμποδίσω, αλλά το σχόλιό του, το ακούει όταν με διπλαρώσει.
-
Πριν απο μερικά χρόνια,δικαστήριο είχε δικαιώσει οδηγό μηχανής που πήγαινε ανάποδα και τράκαρε με αντίθετα διερχόμενο αυτοκίνητο,το σκεπτικό ήταν ότι η μηχανή πήγαινε ανάποδα λόγω έργων που είχαν κλείσει τον πάνω δρόμο και ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που το γνώριζε όφειλε να δείχνει μεγαλύτερη προσοχή!
Όσο κι αν ακούγεται υπερβολική η απόφαση,η επιθετικότατη συμπεριφορά κάποιων με αφορμή/πρόσχημα την παρανομία του 'απέναντι' πρέπει να τιμωρείται.Στους δρόμους πρέπει να προσπαθούμε να αποφεύγουμε να προκαλούμε ατυχήματα,όχι να προβαίνουμε σε αυτοδικίες προκαλώντας χάος και εκνευρισμό
-
Εξαρτάται την περίπτωση.Σε μονοδρόμους που μπαίνουν για να κόψουν δρόμο,ανάβω φώτα,κόρνες,βρίσιμο κλπ.Σε περίπτωση που κάποιος φαίνεται να έχει μπει κατά λάθος,ειδικά αν έχει πινακίδες από άλλη περιοχή ,απλά του δείχνω να καταλάβει ότι έχει μπει σε μονόδρομο και προσπαθώ να ξεμπλέξουμε-'αναίμακτα'-και οι δύο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
..Όσο κι αν ακούγεται υπερβολική η απόφαση,η επιθετικότατη συμπεριφορά κάποιων με αφορμή/πρόσχημα την παρανομία του 'απέναντι' πρέπει να τιμωρείται.Στους δρόμους πρέπει να προσπαθούμε να αποφεύγουμε να προκαλούμε ατυχήματα,όχι να προβαίνουμε σε αυτοδικίες προκαλώντας χάος και εκνευρισμό -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πριν απο μερικά χρόνια,δικαστήριο είχε δικαιώσει οδηγό μηχανής που πήγαινε ανάποδα και τράκαρε με αντίθετα διερχόμενο αυτοκίνητο,το σκεπτικό ήταν ότι η μηχανή πήγαινε ανάποδα λόγω έργων που είχαν κλείσει τον πάνω δρόμο και ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που το γνώριζε όφειλε να δείχνει μεγαλύτερη προσοχή!Όσο κι αν ακούγεται υπερβολική η απόφαση,η επιθετικότατη συμπεριφορά κάποιων με αφορμή/πρόσχημα την παρανομία του 'απέναντι' πρέπει να τιμωρείται.Στους δρόμους πρέπει να προσπαθούμε να αποφεύγουμε να προκαλούμε ατυχήματα,όχι να προβαίνουμε σε αυτοδικίες προκαλώντας χάος και εκνευρισμό
Tiger εισαι σιγουρος για αυτο που λες? Γιατι μου φαινεται πολυ παραλογο μα αθωωνει ο δικαστης καποιον που παρανομει, λογω συνθηκων, και μαλιστα θα μπορουσε να παει απο αλλο δρομο. Επισης μου φαινεται ακομα πιο παραλογο να λεει οτι φταιει ο αλλος οδηγος που δεν εκανε κατι παρανομο.
-
Η εισοδος σε μονοδρομο αντιθετα δεν επιδεχεται ΚΑΜΙΑΣ δικαιολογιας και θα επρεπε να υπαρχει ΑΜΕΣΗ αφαιρεση διπλωματος ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ στη 2η φορα που θα σε πιασουν...
εχω δει ανθρωπο με μηχανη να τον σκοτωνουν. -
ΚΟΚ Αρθρο 44 παραγραφος 2
Aν η ειδoπoίηση για την κίνηση των oxημάτων άμεσης ανάγκης ή oxημάτων με τα oπoία μεταφέρoνται πρόσωπα, πoυ έxoυν ανάγκη άμεσης βoήθειας, δίνεται με τις ειδικές συσκευές πρoειδoπoίησης και δεν δημιoυργείται κίνδυνoς για τoυς λoιπoύς xρήστες της oδoύ oι oδηγoί των oxημάτων αυτών δεν υπoxρεoύνται να τηρήσoυν τις διατάξεις των άρθρων 12 έως 43 τoυ παρόντoς Kώδικα. Δεν μπoρoύν όμως να διέρxoνται αντίθετα στoυς μoνόδρoμoυς ή να μη συμμoρφώνoνται στα σήματα πoυ δίνoυν oι τρoxoνόμoι.
οπως καταλαβαινεται το να κινηται κανεις αναποδα στο μονοδρομο ειναι παρανομο ακομα και για την αστυνομια. και αυτο γιατι ειναι εξερετικα επικινδυνο. οποτε καλο ειναι να μην γινεται
Τωρα βεβαια στην περιοχη που μενω εχουν γ@#$#@! στα εργα οποτε αν μπεις σε ενα δρομο η μονη διεξοδος ειναι να πας κοντρα σε μονοδρομο και σε εμενα εχει τυχη 2-3 φορες αλλα οταν το κανω κοιταω να ειμαι πολυ προσεκτικος. ετσι και εγω οταν πετυχω καποιον να πηγαινει αναποδα δειχνω ανοχη και απλα τον ενημερωνω οτι παει αναποδα. και πολες φορες αυτο ειναι απλα αναποφευκτο
βεβαια οταν αυτο γινεται εκ συστηματος απλα και μονο για να κοψει κανεις δρομο ΕΕΕΕ τοτε τον πλησιαζω και δεν κανω πισω ουτε που να γυρησει ο κοσμος αναποδα. -
Όταν είχα πρωτοπάρει το δίπλωμα 'με την πρώτη βόλτα' μπήκα καταλάθος
ανάποδα σε ένα μικρό μονόδρομο, ευτυχώς δεν ήρθε κανένας από την άλλη.
Που να τύχαινα κανένα skullone απέναντι προφανώς δε θα ξανάπιανα
τιμόνι
Στη Γερμανία μια φορά με το ποδήλατο ανάποδα σε μονόδρομο (αδιόρθωτος
ε;; ), αλλά πάνω στο άδειο πεζοδρόμιο, λίγα μέτρα πριν το σπίτι:
Έκανα πως δε καταλάβαινα λέξη και τη γλίτωσα με παρατήρηση
Γιατί: 'πρώτον νεαρέ, δεν επιτρέπεται να έχεις καβαλήσει το ποδήλατο
πάνω στο πεζοδρόμιο και δεύτερον δεν επιτρέπεται να πηγαίνεις ανάποδα
στο μονόδρομο, εκτός πεζοδρομίου'. -
Λόγω ίσως του ότι η περιοχή που μένω (Καλαμαριά) είναι συνοικία Ποντίων προσφύγων, υπάρχουν οι λεγόμενοι (από τους ίδιους του Πόντιους...) Ποντιακοί μονόδρομοι Π.χ. Προχωράς σε ένα στενό που όλο κι όλο είναι 200 μέτρα και διασταυρώνεται με 4 άλλα στενά. Το πιστεύετε ότι σε ΚΑΘΕ διασταύρωση αλλάζει φορά ο μονόδρομος;;; το να πας ευθεία είναι παράνομο... Ε, και θες να είσαι νόμιμος... Μάλιστα σε ένα στενό ένα διάστημα έβγαινες σε αδιέξοδο... Σε μία διασταύρωση, όπου οι άλλοι τρεις δρόμοι ήταν μονόδρομοι και δεν μπορούσες να πας και φυσικά δεν μπορούσες να κάνεις όπισθεν, γιατί πάλι θα πήγαινες ανάποδα... (Ευτυχώς το διορθώσαν γρήγορα αυτό... )
Βέβαια, τώρα το βελτιώσαν ... Αυτά έχει κανένα μήνα που άλλαξαν, αλλά και πάλι η μονοδρόμηση είναι ... ποντιακή Σε κάποια στενά για να πας νόμιμα, θα πρέπει να κάνεις βόλτες τουλάχιστον 10 λεπτά...
ΟΧΙ δεν είμαι υπέρ της κίνησης ανάποδα σε μονόδρομο, απλά περιέγραψα την κατάσταση στην γειτονιά μου. Προσωπικά εάν δω κάποιον να πάει ανάποδα και κάποιος πρέπει να κάνει πίσω, τραβάω χειρόφρενο... κι ας κάνει τίποτα Εκτός κι αν βρίσκομαι στην γειτονιά μου, οπότε γνωρίζω την κατάσταση και διευκολύνω (να σημειώσω ότι μιλάω για στενάκια που περνάει 1 αμάξι κάθε χρόνο...)
-
Για το δικαστήριο που έγραψα προηγουμένως,ναι ειμαι σιγουρος,απλα δεν θυμαμαι τι επιπέδου δικαστήριο ήταν.Πιθανότατα το μηχανάκι δεν είχε άλλη εναλλακτική διαδρομη και γι αυτο δικαιώθηκε.
Τωρα με αυτα που λετε που μουλαρώνετε όταν βλέπετε κάποιον να πηγαίνει ανάποδα,μου θυμίσατε ένα περιστατικό που συνέβη στη μητέρα μου:
Ένας είχε μουλαρώσει απεναντι της έτσι για κανα 15λεπτο προκαλωντας κυκλοφοριακή συμφόρηση,επειδη στο αμεσως προηγούμενο τετράγωνο ήταν όντως μονόδρομος,αλλά όχι στο σημείο που ήταν η μητέρα μου -
Ηταν πρίν μερικά χρόνια έξω απο την πόρτα του πατρικού μου σπιτιού κάπου στους Αμπελοκήπους. Η ώρα μεταξύ εντεκάμιση με δώδεκα νύχτα. Την ώρα τράβαγα την πόρτα πίσω μου να κλείσει και έβγαινα να στο δρόμο, εκείνη τη στιγμή ένα ταξί Mercedes ολοκάινουργιο μάλιστα έχει έλθει ανάποδα στο μονόδρομο και έχει σταματήσει για να κατεβάσει τον επβάτη του. Την ίδια σχεδόν στιγμή βλέπω ένα αυτοκίνητο που μόλις έχει μπεί στο στενό κανονικά και κοντοστέκεται σε απόσταση 15-20 μέτρα απο το ταξί. Ηταν ο Βαγγέλης ο μανάβης με το Simca 1501, και ως σηνήθως ψιλοσουρωμένος. Ξαφνικά τον ακούω που γκαζώνει, και στουκάρει επάνω στο ταξί. Το τι έγινε μετά δεν πριγράφεται. Ηταν για να γελά κάθε πικραμένος. Για να μη τα πολυλογώ βλέπωντας ο ταξιτζής ότι δεν εβγαζε άκρη απο τον μεθυσμένο, και απο την άλλη δεν τον έπαιρνε να καλέσει και Αστυνομία, προτίμησε να κάνει ανάποδα και να την κοπανίσει αφήνοντας πίσω του μάσκες, προφηλακτήρες και άλλα εξαρτήματα μαζί και τον Βαγγέλη που του ζητούσε αποζημείωση για έτσι και αλλοιώς το ερίπειο του.
Μετά απο αυτά την έκανα αμέσως μη τυχόν και με τραβάγανε για μάρτυρα.
Ε! ρε γέλιο του έχει η ζωή μας!!!!! -
συγνώμη δηλαδή είστε όλοι άγιοι και εγώ η αμαρτωλή??? γιατι θα τρελλαθώ...δεν έχετε κάνει ποτε αυτήν την παρανομία? ειλικρινά τωρα!!!
εγώ παρόλο που προσπαθώ να τηρώ τους κανόνες του ΚΟΚ αναγκάζομαι να μπώ παράνομα σε δρόμο δίπλα στη δουλειά μου 2-3 φορές την βδομάδα αφού η ανεγκεφαλιά του έλληνα έχει δημιουργήσει 2 παράλληλους δρόμους ο ένας μετά τον άλλο με την ίδια κατεύθυνση...μιλάμε για 100μ δρόμο...πάντα ανάβω τα αλαρμ κοιτάω αν έρχετε άλλο αμάξι και εννοείτε οτι αν το κάνω και την ίδια ώρα μπεί άλλο αμάξι υποχωρώ, εφόσον εγώ είμαι λάθος...
τώρα όταν τύχει και το κάνουν σε εμένα, περιμένω υπομονετικά να κάνουν όπισθεν ωστε να προχωρήσω...δεν το παίζω ούτε δημόσιος τιμωρός, ούτε ζώο στο κλουβί/εξαγριωμένο...η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναλωνόμαστε έτσι...αφού έτσι κι αλλιώς η δουλεία μου θα γίνει ποιος ο λόγος να συνχιστώ και να χαλάσει και η μέρα μου
Ποινή για ανάποδη είσοδο σε μονόδρομο