-
Κακά τα ψέματα, ο κινητήρας σου σαν κλασικός πολυβαλβιδος με επιλογές στην σχεδίαση και κατασκευή του ώστε να αποδίδει τους περισσότερους δυνατούς ίππους δεν μπορεί να αποκτήσει περισσότερη ροπή χαμηλά. Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτούνται αλλαγές που θα τον ψοφήσουν ψηλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα στα σημεία που θέλεις. Μεσοβέζικες λύσεις που το μόνο που θα σου δώσουν είναι άδειες τσέπες δεν τις αναφέρω καν. Αν ήταν το ζητούμενο σου από την αρχή με τα λεφτά που έδωσες για το αμάξι σου συν αυτά που θα σου φάνε οι μετατροπές και οι 'βελτιώσεις' θα μπορούσες να πάρεις από την αρχή ένα τουρμπάτο (πχ leon) και να μην έχεις τώρα τέτοιους πονοκεφάλους.Εγώ θα σου έλεγα να μην μπεις σε περιπέτειες. Το αμάξι σου μπορεί να σου δώσει πολλά τηρουμένων φυσικά των αναλογιών με πρώτη και πάνω από όλα την αξιοπιστία!!! Μην βάλεις αυτογκόλ, γιατί μόνο να χάσεις έχεις!!!
-
Ο χρήστης tp9 έγραψε:
πουλα το οσο προλαβαινεις..
Ακομα δεν το πηρα,οχι κ να το πουλησω. Λεμε καποια πραγματακια για μικρη βελτιωση,οπως λεει κ ο τιτλος. Αλλωστε δεν θα επαιρνα τον κορεατη αν ηθελα να βαζω φωτια στο δρομο...
Εγώ λέω να γραφτείς σε κανένα φόρουμ ιδιοκτητών Hyundai γιατί εδώ μέσα θα σε πείσουν σώνει και καλά να πουλήσεις το καινούριο σου αυτοκίνητο και ότι όλα είναι μεσοβέζικες λύσεις και θα χάσεις τα λεφτά σου.
Γράψου σε κανένα άλλο φόρουμ να ρωτήσεις τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.
Ο χώρος εδώ είναι ενάντια στο tuning. Εδώ και λασπωτήρες να βάλεις σε βγάζουν κάγκουρα.Και φυσικά θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι το Hyundai είναι μούφα και ότι μόνο turbo πρέπει να πάρεις και κατά προτίμηση Ιταλικό αν υπάρχει και κατά προτίμηση ABARTH ...
υ.γ. πήραμε και turbo και κάτι έτρεξε στα γύφτικα ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
πουλα το οσο προλαβαινεις..
Ακομα δεν το πηρα,οχι κ να το πουλησω. Λεμε καποια πραγματακια για μικρη βελτιωση,οπως λεει κ ο τιτλος. Αλλωστε δεν θα επαιρνα τον κορεατη αν ηθελα να βαζω φωτια στο δρομο...
Εγώ λέω να γραφτείς σε κανένα φόρουμ ιδιοκτητών Hyundai γιατί εδώ μέσα θα σε πείσουν σώνει και καλά να πουλήσεις το καινούριο σου αυτοκίνητο και ότι όλα είναι μεσοβέζικες λύσεις και θα χάσεις τα λεφτά σου.
Γράψου σε κανένα άλλο φόρουμ να ρωτήσεις τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.
Ο χώρος εδώ είναι ενάντια στο tuning. Εδώ και λασπωτήρες να βάλεις σε βγάζουν κάγκουρα.Και φυσικά θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι το Hyundai είναι μούφα και ότι μόνο turbo πρέπει να πάρεις και κατά προτίμηση Ιταλικό αν υπάρχει και κατά προτίμηση ABARTH ...
υ.γ. πήραμε και turbo και κάτι έτρεξε στα γύφτικα ...
Υπερβολικος εισαι.
-
Σωστά και εγώ είμαι υπερβολικός ενώ οι άλλοι που του λένε να το πουλήσει καινούριο αυτοκίνητο δεν είναι υπερβολικοί ...
( ... αν ήταν Ιταλικό θα του έλεγε κανείς άραγε να πάει να το πουλήσει; ... )υ.γ. λέω να πάω να πουλήσω το 207 που ακόμα δεν έκλεισε μήνα. Στις χαμηλές έχει φανερό και διαπιστωμένο πρόβλημα... Μέχρι να πάρει μπροστά το Turbo, σέρνεται. Βρε λες;
-
Ίσως απλά πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι τα αυτοκίνητα βαρύνανε και ότι χωρίς πολλά κυβικά και χωρίς υπερσυμπίεση η λύση είναι η χρήση του κιβωτίου ταχυτήτων με τον κατάλληλο τρόπο... χρησιμοποίησε ταχύτητα τέτοια ώστε να έχεις επαρκή ροπή στους τροχούς... Πιθανότατα αυτό σημαίνει μια ταχύτητα κάτω και αύξηση των στροφών του κινητήρα... πολλοί είναι αλήθεια (περιλαμβάνονται η μάνα και η αδελφή μου) διστάζουν να εκμεταλλευτούν το φάσμα λειτουργίας των κινητήρων αλλά σε διαβεβαιώνω ότι ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τέτοια λειτουργία!
-
Εμένα πάντως το κουπέ ήταν φανερό ότι άρπαζε πολύ καλύτερα στις χαμηλές. Και ακόμη ο κινητήρας δεν είχε ανοίξει ιδιαίτερα. Το αυτοκίνητο πεταγόταν με το πάτημα του γκαζιού.
Φυσικά σε αυτό βοήθησε πολύ το συρμάτινο φιλτράκι και το τελικό της Remus.
Ειδικά το εργοστασιακό χάρτινο φίλτρο δεν ξέρω αν άφηνε να περνά αέρας στη μηχανή.Στο 207 μέχρι τις 2000/2500 στροφές απλά κάνω υπομονή μέχρι να πάρει μπρος το turbo ...
Το περίεργο; Μου ανάβουν φώτα από πίσω για να φύγω ποιο γρήγορα ...Ίσως κάποια στιγμή να βάλω και στο 207 ένα συρμάτινο και ένα τελικό επώνυμο για να δω μήπως αρπάζει καλύτερα στις χαμηλές. Αλλά ακόμα είναι νωρίς...
-
Τα φίλτρα σκοπό έχουν να κρατούν τη σκόνη και κάθε σωματίδιο που θα χαράκωνε τα τοιχώματα των κυλίνδρων προκαλώντας τη σταδιακή αχρήστευση του κινητήρα μακριά. Κάθε επιλογή που αφήνει να περνά ο αέρας λιγότερο φιλτραρισμένος δεν εξασφαλίζει την ίδια μακροζωία!!! Ο καθένας φυσικά κάνει τις επιλογές του. Επίσης καλό είναι να μην προτρέχεις να μας περιγράφεις όλους ως ένα και μάλιστα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θα μπορούσες να ήσουν ποιο ευγενικός λόγου χάρη και όχι τιμητής των πάντως.
Αλλά για να γυρίσουμε στο φίλο μας με τις ανησυχίες!!! Εγώ έχω το ceed ουσιαστικά δηλαδή το ίδιο αμάξι. Να το πουλήσεις φυσικά δεν θα σου πω, αλλά και να μην κυνηγάς ακριβές χίμαιρες θα σου το πω σίγουρα. Αλλά όπως είπα ο καθένας κάνει τις επιλογές του. καλή επιτυχία και καλή τύχη θα σου χρειαστεί!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Τα φίλτρα σκοπό έχουν να κρατούν τη σκόνη και κάθε σωματίδιο που θα χαράκωνε τα τοιχώματα των κυλίνδρων προκαλώντας τη σταδιακή αχρήστευση του κινητήρα μακριά. Κάθε επιλογή που αφήνει να περνά ο αέρας λιγότερο φιλτραρισμένος δεν εξασφαλίζει την ίδια μακροζωία!!! Ο καθένας φυσικά κάνει τις επιλογές του. ..Πόσο κινδυνεύει η μακροζωία ενός κινητήρα από ένα βελτιωτικό φίλτρο εγκεκριμένο για χρήση εντός δρόμου και πόσο από την Ελληνική 'ποιοτική' βενζίνη;
Εγώ μέχρι στιγμής μόνο από την βενζίνη είχα ορατά πραγματικά προβλήματα...
-
Αντι να μπλεξει με μηχανικες βελτιωσεις με αμφιβολλο αποτελεσμα και υψηλο κοστος,γιατι να μην τσεκαρει αν το σασμαν του ειναι μακρυ οποτε αν εχει περιθωρια να βαλει απλως ενα πιο κοντο κορωνοπηνιο και να τελειωνει η υποθεση;
Αναποφευκτα θα ειναι εντος ωφελιμου φασματος οποτε θα τραβαει και καλυτερα. -
Η μετάδοση είναι ήδη κοντή ας μην φτάσει σε ακρότητες. Δεν θα μπορεί να κάνει ΄'ενα ταξίδι μετά. Άσε που θα εκτοξευτεί η κατανάλωση. Το ιδανικό είναι να μπορείς να προσαρμοστείς με ότι έχεις. Η 'βελτιώσεις' μπορούν να κρατηθούν σε ένα καλό σετ αμορτισέρ και ελαστικά. Οι κεκτημένες ταχύτητες μέσα στις στροφές και οι μεγαλύτερες ταχύτητες εξόδου δίνουν μεγαλύτερες μέσες ωριαίες που σε κάνουν να απορείς πως κάλυψες τόσο γρήγορα μια απόσταση που παλιότερα καθυστερούσες πολύ περισσότερο να τις διανύσεις. Εξάλλου εκτός από τα ξεκολλήματα στις εκκινήσεις το ζητούμενο είναι οι καλύτερες ρεπρίζ ή όχι;
-
Λιγο δυσκολο μου φαινεται να μην ειναι overdrive η 5η του(εστω και λιγο)...
Τεσπα,αν παντως υπαρχει περιθωριο να κοντυνει,ειναι η ασφαλεστερη(και μαλλον και η πιο οικονομικη) λυση.
Αν οχι,τοτε οπως ειπαν και αλλοι καταφευγει σε ΦΠΕ αλλα και παλι παιζεται το τι θα κερδισει αναλογα με το ποσο πνιγμενο μπορει να ειναι το μοτερ του.Για αναρτηση παντως χλωμο,εκτος του οτι δεν το ζητησε,αμα ειναι να χασει την ανεση θα παει στραφι η εννοια του οικογενειακου.
-
Ευχαριστω για την ανταποκριση αλλα το θεμα πηγε λιγο μακρια. Οπως ειπα εκανα το θεμα για να μαθω αν μπορει να βελτιωθει κατι με απλα πραγματα κ λιγα λεφτα. Αν οχι,δεν εγινε κ τιποτα,προτιμω τα υπολοιπα που μου προσφερει το αυτοκινητο Αλλωστε δεν ειναι κ κανενα ψοφιμι,απο Corsa B με 75 που ειχα,κατι παραπανω κανει... νομιζω
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εμένα πάντως το κουπέ ήταν φανερό ότι άρπαζε πολύ καλύτερα στις χαμηλές. Και ακόμη ο κινητήρας δεν είχε ανοίξει ιδιαίτερα. Το αυτοκίνητο πεταγόταν με το πάτημα του γκαζιού.δεν φοράτε το ίδιο μοτέρ όμως.
Γενικά ισχύει αυτό που λέει ο φίλος εδώ:
Κακά τα ψέματα, ο κινητήρας σου σαν κλασικός πολυβαλβιδος με επιλογές στην σχεδίαση και κατασκευή του ώστε να αποδίδει τους περισσότερους δυνατούς ίππους δεν μπορεί να αποκτήσει περισσότερη ροπή χαμηλά.
οι άλλοι είναι χαζοί που δεν βγάζουν από 1400 ατμόσφαιρα 109 άλογα; Δεν είναι το παν η δύναμις!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν φοράτε το ίδιο μοτέρ όμως.Πόσες διαφορές έχει ο 1600άρης του κουπέ με τον 1600άρη του i30;
Αν δεν κάνω λάθος ο 1600άρης του i30 δεν είναι ποιο δυνατός και ροπάτος;
-
Δεν νομίζω να είναι ο ίδιος
Κοίτα σχόλια που βρήκα και για τους 2 από τεστ :
Κουπέ
O τετρακύλινδρος των 1,6 λίτρων είναι σύγχρονος σχεδιαστικά με 16 βαλβίδες και δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και αποδίδει 114 ίππους στις 6.100 σ.α.λ., τιμή από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία του. Aκόμα πιο σημαντικό είναι ότι η ροπή του των 14,6 Kgm εμφανίζεται αρκετά χαμηλά, μόλις στις 3.000 σ.α.λ.
ι30
Πηγή ισχύος για το αυτοκίνητο της δοκιμής ο 16βάλβιδος του 1.6 λίτρου, ο ισχυρότερος στην κατηγορία του, καθώς αποδίδει 122 ίππους. Το μοτέρ είναι ιδιαιτέρως ελαστικό, με τη μόνη παρατήρηση τη νωθρή απόδοσή του στη χαμηλή κλίμακα, ενώ από πλευράς επιδόσεων τα καταφέρνει πολύ καλά.
Για αυτό έχεις άλλη εμπειρία.
-
Κουπεδιά .... Άλλη εμπειρία ρε παιδί μου ...
THANKS elteo. Δεν γνώριζα τον 1600άρη του i30 και το θέμα του στις χαμηλές ... ...
υ.γ. καλά που δεν το πήρα το i30 ...
-
φιλεμου εγω ειμαι κατοχος ενος accent του 2007 και παραπονο δεν εχω η δυναμη ειναι σχεδον σε ολο το φασμα τον στροφον αλλα για πετυχο λιγο πιο τσιμπιμενα στα χαμηλα εβαλα μια ελευθερας εξατμιση(borla-sport)me κοστος 130ευρω και ενα φιλτρο ελευθερας στο φιλτροκουτι και παει ακομα καλυτερα στα χαμηλα και στις μεσαιες.απο οσο εχω δει το ι30 μπορει να αναφερει πολλη ιπποδυναμη αλλα δυστηχος ειναι λιγο ψοφιο στις ροπες του.βαλε μια εξατμιση με οσο πιο μεγαλο καζανι μπορεις για να μην εχεις τοσο θορυβο και ενα φιλτρο και θα δεις αρκετη διαφορα στο αρπαγμα....αν θες γινε μελος στο
http://www.club-accent.gr που αναφερονται σε ολα τα μοντελα hyundai και θα παρεις και αλλες γνωμες επι του θεματοςυγ.ειχα στην κατοχη μου και ενα ιταλικο και ενα γαλλικο και τα δυο μου εβγαλαν ζημιες αρκετες μετα απο βελτιωσεις.και μην ακους οτι αυτα ειναι που περνουν ευκολα αλογα παραπανω χωρις πολλα λεφτα για ολα τα αυτοκινητα το ιδιο ισχυει αμα δεν ριξεις χρημας δεν κανεις τιποτα ειται αυτο ειναι hyundai-peugeot-fiat-vw κτλπ...
-
Εγώ πάντως σε αυτό θα επιμείνω. Στις χαμηλές στροφές θέλεις την backpressure που σου εξασφαλίζει γεμάτους κυλίνδρους άρα μεγαλύτερη δυναμική συμπίεση... Βάζοντας πιο ελεύθερη εξάτμιση αδειάζεις τους κυλίνδρους καλύτερα κάτι που δεν το θέλεις στις χαμηλομεσαίες αλλά στις υψηλές. Έτσι δεν είναι βρε παιδιά;;
-
Εγώ ξέρω σαν γενικό κανόνα αλλαγή εξάτμισης για πιθανό κέρδος σε ροπή στις ψηλές στροφές και αλλαγή πολλαπλής εισαγωγής για πιθανό κέρδος σε ροπή στις χαμηλές στροφές.
Πιθανό το λέω γιατί από όσες δοκιμές δυναμομετρήσεων σε περιοδικά με αλλαγές τύπου ΦΠΕ (φίλτρο - πρόγραμμα - εξάτμιση) στην καλύτερη θα δίναν συνολικά μετά από αρκετά ψάξιμο ένα κέρδος στην ιπποδύναμη γύρω στα 10 άλογα που εμφανιζόταν πολύ ψηλά με αμφίβολη αξιοπιστία και σίγουρα αυξημένη κατανάλωση και επίπεδο θορύβου. Ίσως μία επέμβαση στο ηλεκτρονικό γκάζι να σου δώσει μία πιο άμεση απόκριση σε βάρος της κατανάλωσης που όμως ίσως είναι αυτό που ζητάς στην πραγματικότητα
Συμβουλή μου? Άσε το όπως είναι θα το συνηθίσεις σιγά σιγά. Χώρια που τέτοιες επεμβάσεις σημαίνουν τέλος της εγγύησης...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εγώ πάντως σε αυτό θα επιμείνω. Στις χαμηλές στροφές θέλεις την backpressure που σου εξασφαλίζει γεμάτους κυλίνδρους άρα μεγαλύτερη δυναμική συμπίεση... Βάζοντας πιο ελεύθερη εξάτμιση αδειάζεις τους κυλίνδρους καλύτερα κάτι που δεν το θέλεις στις χαμηλομεσαίες αλλά στις υψηλές. Έτσι δεν είναι βρε παιδιά;;Ω ναι! Το αστείο είναι πως το ελεύθερο τελικό, σπάνια προσφέρει κάτι παραπάνω, ο,τι είναι να πάρεις θα το πάρεις από την εισαγωγή, αφού η εξάτμιση σπάνια περιορίζει το μοτέρ... Αμφιβάλλω δηλαδή αν το i30 1.6 έχει διαφορετική εξάτμιση κι ας έχει 20 ίππους παραπάνω...
Μια πιο ελεύθερη εισαγωγή, υπό όρους, θα δώσει ένα καλύτερο τράβηγμα, αλλά μπορεί να φέρει προβλήματα αστάθειας του ρελαντί, κατανάλωσης και φυσικά βλάβης του αισθητήρα (MAF αν δεν κάνω λάθος... ). Επίσης, θέλει συχνό λάδωμα το ελεύθερο φίλτρο, αλλιώς ουσιαστικά παύει να λειτουργεί (το λάδι κρατάει την σκόνη...). Επίσης, θέλει προσοχή να μην πέσει πολύ λάδι, γιατί θα το ρουφήξει στον κύλινδρο ή ακόμη χειρότερα θα την ακούσει κάνας αισθητήρας...Όσο για το πρόγραμμα, πρώτον δεν μπαίνει πάντα, άρα μπορεί να χρειαστεί παράλληλος εγκέφαλος και σε κάθε περίπτωση, θα ανεβεί δυσανάλογα η κατανάλωση...
Με την καμία δεν συμφέρει, το κρατάς όπως είναι και κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Κανένας δεν είπε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει ροπή, έχει άλλα πράγματα και μ' αυτά μια χαρά μπορείς να ζήσεις. Τα υπόλοιπα, είναι πεταμένα λεφτά.
ΛΙΓΗ ΡΟΠΗ ΓΙΑ HYUNDAI I30