-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν σας καταλαβαίνω. Μήπως θα πρέπει να απολογηθώ για την παγκοσμιοποιηση;
Αφού εσύ την στήριξες, με τις αποφάσεις σου! Ποιός θέλεις να απολογηθεί για τις δικές σου επιλογές, εγώ;
Αυτό αν μου το εξηγούσες λίγο περισσότερο θα με υποχρέωνες
Πάλι;
Εσύ δεν αγοράζεις εισαγόμενα γιατί είναι πιο φθηνά από τα ντόπια και μετά παραπονιέσαι για χαμηλές αμοιβές;
Εσύ δεν φωνάζεις για τον κακό αγρότη κ τον κακό επιχειρηματία και ... βιομήχανο, αλλά ούτε καλός αγρότης θέλεις να γίνεις, ούτε καλός επιχειρηματίας ούτε καλός ... βιομήχανος; (παρά υπάλληλος του οποίου να αναγνωριστεί η τεράστια αξία και να πληρώνεται πολύ και να δουλεύει λίγο...)
Εσύ δεν διέλυσες τα Ελληνικά εμπορικά δίκτυα που είχαν στηθεί μέσα στην Τουρκοκρατία, καταναλώνοντας στα ΣΜ γιατί ήταν πιο κυριλέ κ που να τρέχεις τώρα στον παλιομπακάλη;
...
Αλήθεια, τι νομίζεις ότι είναι η παγκοσμιοποίηση;Το προβλημα σου δηλαδη ειναι νομισες γενομενος μελος της ντοπιας μεσοαστικης ταξης θα εχεις το καρπουζι και το μαχαιρι.
Ηρθε ομως με τις δικες σου ευλογιες η μεγαλοαστικη ταξη (εδω δεν υπαρχει ντοπια και εισαγωμενη) και σε εβαλαν στη θεση σου. Και προσπαθεις τωρα να βρεις ποιος φταιει, ριχνοντας την ευθυνη στη γιαγια που δεν μπορει να αγοραζει το γαλα 1,5 ευρω και τον εργαζομενο που δεν μπορει να φοραει στις λασπες της δουλειας του παντελονι 100 ευρω.Ποιος κοιμαται με τα τσαρουχια....
edit συντακτικα λαθη
-
Τάσο φίλε, όποιος ψηφίζει (ό, τι κι αν ψηφίζει) ή δεν ψηφίζει τπτ κ λέει ότι έτσι δεν φταίει για τπτ αλλά ζει κ κινείται μέσα στο σύστημα, είναι το ίδιο υπεύθυνος για ό, τι συμβαίνει.
Να σου θυμίσω ότι και το ΚΚΕ συγκυβέρνησε, κι αυτό ψήφισε (μεταξύ άλλων, ως συγκυβέρνηση αλλά και πολύ αργότερα) αυτή την αηδία για τα βουλευτικά αυτοκίνητα που μας κοστίζει κάτι 10άδες εκατομ Ε κάθε τόσο.
Να σου θυμίσω κι ότι κρατική παραγωγή κ τπτ άλλο όπου εφαρμόστηκε είχε αποτελέσματα χειρότερα απ' αυτά της χειρότερης μορφής εφαρμοσμένου καπιταλισμού. Αν πράγματι φωνάζεις για κάτι τέτοιο, κοιμάσαι με τα παπούτσια...Αγαπητέ, περίεργα μας τα λες. η ψήφος θεοποιείται και υποβαθμίζεται κατά το δοκούν βλέπω.
Πιστεύω να καταλαβαίνεις πως τα χάλια του καπιταλισμού επιβαρύνουν περισσότερο αυτούς που τον στηρίζουν και όχι αυτούς που τον πολεμούν, όπως πιστεύω να μπορείς να δικαιολογήσεις αυτόν που ψωνίζει το κινέζικο για το συμφέρον της τσέπης του τόσο όσο υπερασπίζεσαι το οικονομικό συμφέρον του κάθε Μυλωνά. Η ελεύθερη αγορά δεν ισχύει μόνο για τους επιχειρηματίες, έτσι;
@μάνο
Το τι κάνω η το τι έχω κάνει σε όλη μου την ταπεινή ζωή είναι ένα θέμα που δεν αφορά την συζήτηση. Άσε λοιπον την αντίσταση του κάθε Τάσου κατα μέρους και επικεντρώσου σε επιχειρήματα, εκτός κι αν θέλεις να σου χτυπάω πμ όποτε αποφασίζω να αντιστέκομαι, να αντιστεκόμαστε παρέα -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ηρθε ομως με τις δικες σου ευλογιες η μεγαλοαστικη ταξη (εδω δεν υπαρχει ντοπια και εισαγωμενη) και σε εβαλαν στη θεση σου. Και προσπαθεις τωρα να βρεις ποιος φταιειΕνώ για τους φτωχούς πλην τίμιους εργαζόμενους οι οποίοι δούλευαν γι αυτόν που 'τον έβαλε στη θέση του η μεγαλοαστική τάξη' είναι προφανές το ποιος φταίει...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το προβλημα σου δηλαδη ειναι νομισες γενομενος μελος της ντοπιας μεσοαστικης ταξης θα εχεις το καρπουζι και το μαχαιρι.
Ηρθε ομως με τις δικες σου ευλογιες η μεγαλοαστικη ταξη (εδω δεν υπαρχει ντοπια και εισαγωμενη) και σε εβαλαν στη θεση σου. Και προσπαθεις τωρα να βρεις ποιος φταιει, ριχνοντας την ευθυνη στη γιαγια που δεν μπορει να αγοραζει το γαλα 1,5 ευρω και τον εργαζομενο που δεν μπορει να φοραει στις λασπες της δουλειας του παντελονι 100 ευρω.Νομίζω ότι τα ίδια λέω κι εγώ, αλλά νομίζω πάλι ότι απαντάς σ' εμένα σαν να λέω τ' αντίθετα. Ή εγώ μπερδεύτηκα, ή εσύ.
Ποιος κοιμαται με τα τσαρουχια....
Πολλοί, απ' ό, τι φαίνεται...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ηρθε ομως με τις δικες σου ευλογιες η μεγαλοαστικη ταξη (εδω δεν υπαρχει ντοπια και εισαγωμενη) και σε εβαλαν στη θεση σου. Και προσπαθεις τωρα να βρεις ποιος φταιει
Ενώ για τους φτωχούς πλην τίμιους εργαζόμενους οι οποίοι δούλευαν γι αυτόν που 'τον έβαλε στη θέση του η μεγαλοαστική τάξη' είναι προφανές το ποιος φταίει...
Δε βγαινει νοημα. Σορι. Ισως με λιγοτερα σμάιλις βγει βεβαια...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ηρθε ομως με τις δικες σου ευλογιες η μεγαλοαστικη ταξη (εδω δεν υπαρχει ντοπια και εισαγωμενη) και σε εβαλαν στη θεση σου. Και προσπαθεις τωρα να βρεις ποιος φταιει
Ενώ για τους φτωχούς πλην τίμιους εργαζόμενους οι οποίοι δούλευαν γι αυτόν που 'τον έβαλε στη θέση του η μεγαλοαστική τάξη' είναι προφανές το ποιος φταίει...
Δε βγαινει νοημα. Σορι. Ισως με λιγοτερα σμάιλις βγει βεβαια...
Ομολογουμένως ούτε κι εγώ κατάλβα σε τι από αυτά που έγραψε ο Ηλίας πιο πάνω διαφωνείς και γράφεις για τσαρούχια και τέτοια.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αγαπητέ, περίεργα μας τα λες. η ψήφος θεοποιείται και υποβαθμίζεται κατά το δοκούν βλέπω.
Πιστεύω να καταλαβαίνεις πως τα χάλια του καπιταλισμού επιβαρύνουν περισσότερο αυτούς που τον στηρίζουν και όχι αυτούς που τον πολεμούν, όπως πιστεύω να μπορείς να δικαιολογήσεις αυτόν που ψωνίζει το κινέζικο για το συμφέρον της τσέπης του τόσο όσο υπερασπίζεσαι το οικονομικό συμφέρον του κάθε Μυλωνά. Η ελεύθερη αγορά δεν ισχύει μόνο για τους επιχειρηματίες, έτσι;Η ψήφος σε μια δημοκρατία θα είχε αξία, αλλά γνωρίζεις εσύ καμιά πραγματική δημοκρατία;
Επίσης, για ποιά χάλια μιλάς; Εγώ τον βλέπω να κινεί τον κόσμο, σε άλλο κόσμο ζούμε;
Με συγχωρείς που θα σου το ξαναπώ, αλλά η άποψή σου για το τι είναι παγκοσμιοποίηση και τι ελεύθερη αγορά είναι θολή.
Θολότατη επίσης είναι και η άποψή σου περί συμφέροντος: Μπερδεύεις το βραχύ με το μακρύ, καθώς και δεν ξεκαθαρίζεις για τίνος το συμφέρον μιλάμε... -
Με αναγκαζεις να επεκταθω, αλλα τουλαχιστον μπορω και το κανω.
Ανακεφαλαιωση λοιπον: Ο ililias θεωρει οτι οποιος δε γουσταρει να αγοραζει γαλα 1,5 ευρω απο τον μπακαλη ή παντελονι 100 ευρω (οσο εκαναν προ 'παγκοσμιοποιησης' και Κινας) ειναι υπερ της παγκοσμιοποιησης.
Ξεχναει λοιπον οτι αυτες τις αποφασεις τις πηραν συγκεκριμενες πολιτικες παραταξεις, τις οποιες (κυριως) τις στηριξαν συγκεκριμενες κοινωνικες ομαδες στην Ελλαδα. Τις στηριξαν γιατι οταν τις στηριζαν η κλειστη Ελλαδα, δεν κινδυνευε απο ξενο ανταγωνισμο, οποτε ο καθε μεσο-μικροαστος εμπορος-ΕΕ, ηθελε επιβολη συγκεκριμενου καθεστωτος. Οι υπολοιποι ειτε υποτασσονταν ειτε κατηγορουταν ως εχθροι της πατριδας.
Αφου στηριχθηκαν αυτες οι παραταξεις και αφου εγκαθιδρυθηκε βασει νομου ο νομος της ζουγκλας, χαλαει καποιους οτι αυτοι που γιγαντωσαν τωρα παραχωρουν τα δηθεν δικα τους δικαιωματα στην μεγαλοαστικη ταξη. Η αντιδραση του Χ ililias (δε μιλω προσωπικα) στην παγκοσμιοποιηση, ειναι στην ουσια αντιδραση στην προλεταριοποιηση του. Παρ'ολα αυτα χρεωνει το αποτελεσμα των δικων του επιλογων στη γιαγιά και τον χαμηλομισθο, μη αντεχοντας να δει τις δικες του ευθυνες. Και μας κατηγορει οτι κοιμομαστε με τα παπουτσια...Αυτα τα ολιγα
-
Δεν θα μπορούσες να κάνεις περισσότερο λάθος.
Θεωρώ ότι όποιος αγόρασε παντελόνι (εισαγόμενο ήταν) με 100 Ε αντί να ράψει στα μέτρα του με 30, δεν ήξερε τι έκανε.
Έτσι, για να δώσω ένα παράδειγμα του τι 'θεωρώ'.ΥΓ. Επίσης δεν 'αντιδρώ' στην παγκοσμιοποίηση: Μου αρέσει και προσπαθώ να την χρησιμοποιήσω υπέρ του δικού μου κοινωνικού περίγυρου, που συμβαίνει να είναι αυτό το χωριό, ο Νομός, η περιφέρεια, η χώρα, η ήπειρος και (αν μελλοντικά μας έλθουν προϊόντα από άλλα αστέρια) η Γη.
Τόσο απλό.ΥΥΓ. Παπούτσια είπα; Τσαρούχια ήθελα να πω.
-
@Ηλία
αναγνωρίζω πως είμαι λίγο χύμα στον τρόπο που εκφράζομαι, αλλά απ ότι βλέπω κι ο greo που τα καταφέρνει καλλίτερα δεν έχει και καμμια καλλίτερη τύχη -
- Δεν αναφερομουν σε σενα. Ποσταρα με αφορμη εσενα.
- Αλλα εξοδα (ραφτης πχ) ισως μπορουν αλλιως να περικοπουν, αν και εκει εχω ενστασεις, οχι ομως της στιγμης, αλλα (γαλα, μακαρονια) οχι. Απο την αλλη ποτε θα πας στο ραφτη, θα ζυμωσεις ψωμι, θα τριψεις ντοματες για πελτε, οταν αμα δουλευεις 8ωρο σε λενε τεμπελη;
- Μεγαλυτερη αυταπατη απο το οτι θα χρησιμοποιησεις την 'παγκοσμιοποιηση' προς οφελος σου, δεν πιστευω οτι υπαρχει.
-
Δεν πειράζει καημένε, αφού δεν διαβάζουμε ο ένας τι γράφει ο άλλος, έτσι κι αλλιώς.
Μη σκας. -
Δεν πειράζει καημένε, αφού δεν διαβάζουμε ο ένας τι γράφει ο άλλος, έτσι κι αλλιώς.
Μη σκας.Φυσικά και δε σκάω
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
- Δεν αναφερομουν σε σενα. Ποσταρα με αφορμη εσενα.
- Αλλα εξοδα (ραφτης πχ) ισως μπορουν αλλιως να περικοπουν, αν και εκει εχω ενστασεις, οχι ομως της στιγμης, αλλα (γαλα, μακαρονια) οχι. Απο την αλλη ποτε θα πας στο ραφτη, θα ζυμωσεις ψωμι, θα τριψεις ντοματες για πελτε, οταν αμα δουλευεις 8ωρο σε λενε τεμπελη;
- Μεγαλυτερη αυταπατη απο το οτι θα χρησιμοποιησεις την 'παγκοσμιοποιηση' προς οφελος σου, δεν πιστευω οτι υπαρχει.
- Ναι μωρέ, το κατάλαβα.
- Η γυναίκα μου δουλεύει, μαγειρεύει, ζυμώνει, τρίβουμε μαζί ντομάτες το καλοκαίρι, κάνει και καλό σεξ (τουλάχιστον μ' εμένα). Όλα τα προλαβαίνει ο άνθρωπος αν θέλει...
- Ε, άσε με να προσπαθήσω τουλάχιστον. Και να ελπίζω επίσης...
Καταλαβαίνω τι λες, αυτό που εγώ λέω είναι ότι έχουμε περάσει σε κατάσταση μειωμένης σκέψης. Θέλεις κι άλλο παράδειγμα; Νοικοκυρά (συνταξιούχος μ' ένα παιδί) αγοράζει από το ΣΜ έτοιμη, πλυμένη σαλάτα με 8 Ε. τα 2*250 gr, αντί να πάει σε μια λαϊκή ή σ' ένα μανάβικο ν' αγοράσει ένα κιλό με 4 Ε κ να την καθαρίσει / πλύνει. Και στο τέλος κάθε μήνα γκρινιάζει για την κρίση.
-
Καταλαβαίνω τι λες, αυτό που εγώ λέω είναι ότι έχουμε περάσει σε κατάσταση μειωμένης σκέψης. Θέλεις κι άλλο παράδειγμα; Νοικοκυρά (συνταξιούχος μ' ένα παιδί) αγοράζει από το ΣΜ έτοιμη, πλυμένη σαλάτα με 8 Ε. τα 2*250 gr, αντί να πάει σε μια λαϊκή ή σ' ένα μανάβικο ν' αγοράσει ένα κιλό με 4 Ε κ να την καθαρίσει / πλύνει. Και στο τέλος κάθε μήνα γκρινιάζει για την κρίση.προβλημά της
-
Θα χαλάσει το μανικιούρ για να φτιάξει φτηνή σαλάτα;! Ξέρεις πόσο πάει το μανικιούρ; Και 30 μπορώ να σου πω.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μεγαλυτερη αυταπατη απο το οτι θα χρησιμοποιησεις την 'παγκοσμιοποιηση' προς οφελος σου, δεν πιστευω οτι υπαρχει.Σίγουρα δεν είσαι από τους βιοτέχνες που έγιναν έμποροι και θησαυρίζουν με made in China.
-
Καταλαβαίνω τι λες, αυτό που εγώ λέω είναι ότι έχουμε περάσει σε κατάσταση μειωμένης σκέψης. Θέλεις κι άλλο παράδειγμα; Νοικοκυρά (συνταξιούχος μ' ένα παιδί) αγοράζει από το ΣΜ έτοιμη, πλυμένη σαλάτα με 8 Ε. τα 2*250 gr, αντί να πάει σε μια λαϊκή ή σ' ένα μανάβικο ν' αγοράσει ένα κιλό με 4 Ε κ να την καθαρίσει / πλύνει. Και στο τέλος κάθε μήνα γκρινιάζει για την κρίση.Για να το ελαφρυνουμε, δεν υπαρχει φορά που να παω σε σουπερ μαρκετ και να μη γελαω με αυτους που αγοραζουν ετοιμη σαλατα. Μια φορά εγω αγορασα αγκιναρες με αρακα ετοιμο και οταν πηγα σπιτι ειδα οτι εκανε 6,5Ε το κιλο, ενω ενα κιλο αγκιναρες (Αιγυπτου ), ενα κιλό αρακάς και ο ανηθος αντε να κανουν σουμα 3-3,5 ευρώ η διπλάσια ποσότητα
-
Μου φαίνεται πρέπει να λανσάρουμε κανά γκατζετάκι για ψυγείο με 10άρα touch screen, σύνδεση internet και interface 'for idiots' που να του βάζεις ταχυδρομικό κώδικα και να συγκρίνει τιμές σε τρόφιμα από διάφορες πηγές (S/M, λαϊκή, κλπ)....
Βέβαια άντε να κάνεις update το site, από κάτω.
-
Είναι όμως και λογικό όταν κάποιος ενδιάμεσος, μεταξύ του πραγαωγού και του ΣΜ που είναι ακόμα ένας μεσάζοντας, το αγοράζει από τον παραγωγό, το κουβαλάει στις εγκαταστάσεις που πρέπει να διατηρεί, το επεξεργάζεται, το καθαρίζει, το κάνει το ράνει, το συσκευάζει και το στέλνει στο ΣΜ. Αυτός λοιπόν έχει να καλύψει τα πάγια έξοδά του και να βγάλει και κέρδος και το ίδιο και το ΣΜ. Δεν πληρώνεις λοιπόν το προϊόν αλλά αυτό συν τον πχ μπαρμπα-στάθη συν το ΣΜ συν όλα τα μεταφορικά.
Ή πας και τα παίρνεις φρέσκα από το ΣΜ οπότε πληρώνεις λιγότερα μεταφορικά και μόνο έναν μεσάζοντα!
Ή τέλος πήγαινε εσύ στον παραγωγό (ευτυχώς έρχεται αυτός σε εσένα στη λαϊκή) αγόρασέ το ετοίμασέ το κλπ.
Διαλέχτε, η αγορά είναι σχεδόν ελεύθερη... Αν διαλέγεις την ακριβή λύση είναι άδικο να την συγκρίνεις με την φτηνή....
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;