-
koita edw, ta leei ola...
http://renaultcarclub.phpbb24.com/forum ... .php?t=225pes moy edipwseis meta...
-
Κυριοι χρειαζομαι και εγω μια βοηθεια-γνωμη.
Θελω με μια λεξη-1 ποσο να μου πει καποιος που ξερει σιγουρα ποσο θα μου κοστισει ο εκτελωνισμος ενος 350Ζ μοντ 2006 με 75.000 χλμ αξιας 19.000€ ,απο την Γερμανια.Υ.Γ υπαρχει περιπτωση φορολογιας-τεκμηριου μιας και το συγκεκριμενο στην Ελλαδα καινουριο ξεπερναει το οριο των 50.000,που ειναι το αφορολογητο?
Ευχαριστω προκαταβολικα.
-
το 350z δεν εχει τεκμηριο γιατι για το τεκμηριο υπολογιζεται η εργοστασιακη αξια και οχι αυτη της αγορας
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
Θελω με μια λεξη-1 ποσο να μου πει καποιος που ξερει σιγουρα ποσο θα μου κοστισει ο εκτελωνισμος ενος 350Ζ μοντ 2006 με 75.000 χλμ αξιας 19.000€ ,απο την Γερμανια.Υ.Γ υπαρχει περιπτωση φορολογιας-τεκμηριου μιας και το συγκεκριμενο στην Ελλαδα καινουριο ξεπερναει το οριο των 50.000,που ειναι το αφορολογητο?
Ευχαριστω προκαταβολικα.
σε χτύπησε η οικονομική κρίση βλέπω....
-
πιθανο στην ελλαδα να το βρισκεις πανω κατω στα ιδια λεφτα...εννοω +εκτελωνισμο
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
Ευχαριστω προκαταβολικα.
Καλησπέρα,
Για μέτρα τις λέξεις μου.......
α) Χονδρική τιμή = 26000 Ευρώ (κατά Μ.Ο)
β) Απομείωση (3 ετών) = -30%
γ) Έξτρα απομείωση Χιλιομέτρων = 2,5%
δ) Σύνολο απομείωσης = 26000 Ευρώ - 32,5% = 17.550 Ευρώ
ε) Ασφάλιστρο & Μεταφορικά = 750 Ευρώ
στ) Σύνολο = 18.300 Ευρώ
ζ) Τέλος Ταξινόμησης = 19.000 Ευρώ Χ 50% = 9.500 Ευρώ
η) Αμοιβή εκτελωνιστή = 300 ΕυρώΥπολόγιζε κόστος μεταφοράς κτλ.....
Αυτά.....με 1 λέξη...
-
Παιδιά,
είναι λίγο εγωιστικό να βγαίνει ο καθένας και να ρωτάει
'Παιδιά, είδα αυτό στο mobile.de , για πείτε μου πόσο θα μου βγει...' και οι υπόλοιποι να
τρέχουν να κάνουν υπολογισμούς ενώ 10 φορές έχουμε εξηγήσει πώς περίπου υπολογίζεται το τελωνείο...Επίσης σε μερικά μοντέλα κάντε και μια προεργασία πόσο το βρίσκετε στην Ελλάδα πριν ξεκινήσετε τα ταξίδια...Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 350Ζ που ρωτάει ο φίλος που επειδή πήγε άπατο εδώ , ξεκινάει μεταχειρισμένο κάτω από 30χιλιάρικα...
-
απλως ακουει ο καθενας οτι φερνουνε αμαξια απο γερμανια και προσπαθει να δει ποιο του αρεσει για να το κατεβασει...
δε καταλαβαινουν οτι μπορει να σε συμφερουν ορισμενα μονο σε σχεση με ελλαδα..
-
Καλησπερα . Εχω πονοκεφαλιασει με το να ψαχνω διαφορα για την εισαγωγη και τελικα αντι να μου λυνονται αποριες, να μου δημιουργουνται.
Ειναι να αγορασουμε αυτοκινητο απο χωρα ευρωπαικης ενωσης. Εχουμε ατελεια σχετικα με το τελος ταξινομησης αρα δεν θα πληρωθει ουτε το τελος ταξινομησης, ουτε τα τελη κυκλοφοριας. Η αγορα θα γινει απο αντιπροσωπεια στο εξωτερικο και δεν θα υπολογιστει το Φ.Π.Α για να προστεθει εδω καθως προκειται για καινουριο αυτοκινητο. Το κοστος συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα της ισοτιμιας ειναι 11.600 ευρω(τιμολογιο). Επειδη δεν προκειται να βγαλω προσωρινες πινακιδες, θα ηθελα να μαθω το κοστος μεταφορας μεσω καποιας φορτωτικης. Το κοστος μεταφορας και ασφαλιστρων προστιθενται στο τιμολογιο για να υπολογιστει το Φ.Π.Α; Η εκδοση πινακιδων και αδειας κυκλοφοριας του οχηματος ποσο κοστιζει ; -
Να κάνω μια σχετικά εύκολη ερώτηση μήπως κάποιος γνωρίζει?
Μπορώ να φέρω ένα αμαξι απο Γερμανία και να μην περάσει τελωνείο άμεσα?
Δηλαδή να το φέρω κανονικά, να το 'παρκάρω' σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (όχι στο δρόμο) και κάποια στιγμη (ας πούμε μετα απο ένα χρόνο), να το περάσω τελωνείο και να του βγάλω και ελληνικές πινακίδες.
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Να κάνω μια σχετικά εύκολη ερώτηση μήπως κάποιος γνωρίζει?Μπορώ να φέρω ένα αμαξι απο Γερμανία και να μην περάσει τελωνείο άμεσα?
Δηλαδή να το φέρω κανονικά, να το 'παρκάρω' σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (όχι στο δρόμο) και κάποια στιγμη (ας πούμε μετα απο ένα χρόνο), να το περάσω τελωνείο και να του βγάλω και ελληνικές πινακίδες.
νόμιμα όχι.
νομίζω 30 ημέρες μετά την είσοδο του πρέπει να έχει εκτελωνιστεί ή επανεξαχθεί.
μπορείς να το κρύψεις κάπου, και πιθανόν να τη γλιτώσεις για κάποιο καιρό, αλλά όταν πας να το εκτελωνίσεις θέλουν φορτωτική μέχρι ενός μήνα οπότε αν δεν έχεις(θα χρειαστείς μια παράτυπη αν όχι παράνομη) θα φας το πρόστιμο. -
Ο χρήστης SavingMyFace έγραψε:
Το κοστος μεταφορας και ασφαλιστρων προστιθενται στο τιμολογιο για να υπολογιστει το Φ.Π.Α; Η εκδοση πινακιδων και αδειας κυκλοφοριας του οχηματος ποσο κοστιζει ;κανονικά το κόστος μτφ και ασφάλισης προστίθεται στο ποσό πάνω στο οποίο τελικά υπολογίζεται το τέλος ταξινομησης. αλλά εσύ αφού δεν λες οτι δεν πληρώνεις τέλος ταξινόμησης τι σε νοιάζει το ποσό?
κόστος για έκδοση πινακίδων 75 ευρώ νομίζω.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
νόμιμα όχι.
μπορείς να το κρύψεις κάπου, και πιθανόν να τη γλιτώσεις για κάποιο καιρό, αλλά όταν πας να το εκτελωνίσεις θέλουν φορτωτική μέχρι ενός μήνα οπότε αν δεν έχεις(θα χρειαστείς μια παράτυπη αν όχι παράνομη) θα φας το πρόστιμο.Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Το να το 'κρύψω' είναι εύκολο.
Τη φορτωτική μπορώ να την παρακάμψω (νομίζω ) αφού το αμάξι θα το φέρω οδικώς έτσι και αλλιώς.
Όμως την απόδειξη αγοράς...που θα μου ζητήσουν δεν νομίζω οτι μπορώ να μην τους τη δείξω.Έλεγα μηπως μπορώ να το περάσω απο το τελωνείο, παίρνοντας αναβολη για κάποιο διάστημα.
-
νόμιμα όχι.
μπορείς να το κρύψεις κάπου, και πιθανόν να τη γλιτώσεις για κάποιο καιρό, αλλά όταν πας να το εκτελωνίσεις θέλουν φορτωτική μέχρι ενός μήνα οπότε αν δεν έχεις(θα χρειαστείς μια παράτυπη αν όχι παράνομη) θα φας το πρόστιμο.Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Το να το 'κρύψω' είναι εύκολο.
Τη φορτωτική μπορώ να την παρακάμψω (νομίζω ) αφού το αμάξι θα το φέρω οδικώς έτσι και αλλιώς.
Όμως την απόδειξη αγοράς...που θα μου ζητήσουν δεν νομίζω οτι μπορώ να μην τους τη δείξω.Έλεγα μηπως μπορώ να το περάσω απο το τελωνείο, παίρνοντας αναβολη για κάποιο διάστημα.
αν μπορείς να τα βολέψεις εύκολα με φορτωτικές, λες οτι το πήρες την ημερομηνία της αγοράς το έφερες, το επανεξήγαγες αλλά για χ,ψ,ζ λόγους δεν έκατσε η συναλλαγή και το ξαναέφερες όταν το παρουσιάσεις στο τελωνείο. δεν είμαι απολύτως σίγουρος, γιατί δεν το έχω κάνει και δεν ξέρω μήπως κρατάνε στοιχεία με κάποιο άλλο τρόπο κατά την είσοδο. εσύ με προσωρινές Γερμανιικές θα το φέρεις οδικώς?
για αναβολή δεν έχω ακούσει κάτι.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αν μπορείς να τα βολέψεις εύκολα με φορτωτικές, λες οτι το πήρες την ημερομηνία της αγοράς το έφερες, το επανεξήγαγες αλλά για χ,ψ,ζ λόγους δεν έκατσε η συναλλαγή και το ξαναέφερες όταν το παρουσιάσεις στο τελωνείο. δεν είμαι απολύτως σίγουρος, γιατί δεν το έχω κάνει και δεν ξέρω μήπως κρατάνε στοιχεία με κάποιο άλλο τρόπο κατά την είσοδο. εσύ με προσωρινές Γερμανιικές θα το φέρεις οδικώς?για αναβολή δεν έχω ακούσει κάτι.
Το καλοκαίρι θα πάω στη Γερμανία μαζί με ένα φίλο μου, σε κάποιο φιλικό του ζευγάρι.
Τα παιδιά που θα μας φιλοξενήσουν δουλεύουν και μένουνε μόνιμα, πλεον, στη Γερμανία.
Έλεγα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να κάνω την αγορά.
Απλά οικονομικά δεν νομίζω να καταφέρω να εκτελωνίσω το αμάξι (μπορώ να πάρω και δάνειο, αλλα δε θέλω να δανειστώ για αμάξι ).Το αμάξι θα το φέρω οδικώς απο Γερμανία με προσωρινές πινακίδες.
Θα παρκάρει σε κλειστό γκαράζ σε επαρχιακή πόλη, οπού μια φορά το μήνα θα κάνει και την βόλτα του στα πέριξ... -
Ισχυει το οτι αν εισαγεις υβριδικο,δεν πληρωνεις εκτελωνισμο,οπως και τελη κυκλοφοριας?
-
αν μπορείς να τα βολέψεις εύκολα με φορτωτικές, λες οτι το πήρες την ημερομηνία της αγοράς το έφερες, το επανεξήγαγες αλλά για χ,ψ,ζ λόγους δεν έκατσε η συναλλαγή και το ξαναέφερες όταν το παρουσιάσεις στο τελωνείο. δεν είμαι απολύτως σίγουρος, γιατί δεν το έχω κάνει και δεν ξέρω μήπως κρατάνε στοιχεία με κάποιο άλλο τρόπο κατά την είσοδο. εσύ με προσωρινές Γερμανιικές θα το φέρεις οδικώς?
για αναβολή δεν έχω ακούσει κάτι.
Το καλοκαίρι θα πάω στη Γερμανία μαζί με ένα φίλο μου, σε κάποιο φιλικό του ζευγάρι.
Τα παιδιά που θα μας φιλοξενήσουν δουλεύουν και μένουνε μόνιμα, πλεον, στη Γερμανία.
Έλεγα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να κάνω την αγορά.
Απλά οικονομικά δεν νομίζω να καταφέρω να εκτελωνίσω το αμάξι (μπορώ να πάρω και δάνειο, αλλα δε θέλω να δανειστώ για αμάξι ).Το αμάξι θα το φέρω οδικώς απο Γερμανία με προσωρινές πινακίδες.
Θα παρκάρει σε κλειστό γκαράζ σε επαρχιακή πόλη, οπού μια φορά το μήνα θα κάνει και την βόλτα του στα πέριξ...Δύσκολο,
γιατί όταν το κατεβάσεις οδικώς με προσωρινές πινακίδες θα πάρεις στο τελωνείο κάτι σαν χαρτί εισόδου με ημερομηνία που το έφερες. Οπότε αν περάσει το όριο και δεν το έχεις εκτελωνίσει, εισαι παράνομος. Επίσης είσαι διπλά παράνομος να το κυκλοφορήσεις μετά από αυτό το διάστημα.
Να εύχεσαι να μην γίνει και κανα ατύχημα και είναι ανασφάλιστο για Ελλάδα...Θέλει πολύ προσοχή. -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Δύσκολο,
γιατί όταν το κατεβάσεις οδικώς με προσωρινές πινακίδες θα πάρεις στο τελωνείο κάτι σαν χαρτί εισόδου με ημερομηνία που το έφερες. Οπότε αν περάσει το όριο και δεν το έχεις εκτελωνίσει, εισαι παράνομος.Δεκτό.
Άρα η ιδεα μου ναυαγει, τουλάχιστον για την ώρα.
Απλα ηταν ευκαιρία, γιατι ουτε έξτρα μεταφορικά και διαμονή θα πλήρωνα, θα είχα αρκετο χρόνο να ψάξω και θα ειχα και τη βοήθεια δυο ανθρώπων που ξέρουν άψογα Γερμανικά.Επίσης είσαι διπλά παράνομος να το κυκλοφορήσεις μετά από αυτό το διάστημα.
Να εύχεσαι να μην γίνει και κανα ατύχημα και είναι ανασφάλιστο για Ελλάδα...Θέλει πολύ προσοχή.Το ξέρω αυτο. Δεν ειχα-εχω σκοπό να το κάνω βόλτες σε κεντρικά σημεία, ούτε σε ώρες που κυκλοφορεί κόσμος.
Απλα ...ξέρεις τα βουνα της ελληνικής επαρχίας νιώθουν πολύ μόνα το βράδυ.... -
Μολις μπεις στη χωρα πρεπει να κανεις δηλωση αφιξης οτυ οχηματος οποτε....
-
Και μόλις κάνεις την δήλωση αυτή έχεις την ευκαιρία να το πληρώσεις μέχρι τις 15 του επόμενου μηνός! Κατά συνέπεια συμφέρει πάντα να φέρνει κάποιος το αμάξι του τις πρώτες μέρες του μήνα, ώστε να έχει περιθώριο κοντά στον 1,5 μήνα για να πληρώσει τα δέοντα!
Αλήθεια με τί αμάξι σκεφτόσουν να κάνεις παρέα στην μοναχούλα ελληνική επαρχία τα βράδυα;;;
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.