-
Πανευκολο ,φωναζεις τον υδραυλικο
-
40 euros.
-
Κλείνεις το νερό και ξεβιδώνεις (με κάβουρα;) τα μπουλόνια που είναι στο πίσω μέρος, στα καπάκια;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πώς ξεβιδώνει-βγαίνει μια απλή μπαταρία μπάνιου, περίπου σαν την παρακάτω (με φαρδιά στρογγυλά καπάκια και βρύσες);
http://www.stamatakischristos.gr/images ... 20BATH.jpgΚλείνεις τον γενικό. Ανοίγεις την βρύση να φύγει όλο το νερό από τον σωλήνα.
Υπάρχουν μεγάλες βίδες πριν τα καπάκια. Τις ξεβιδώνεις με κάβουρα.Για να βάλεις την καινούργια καλό είναι να έχεις νήμα για να περάσεις στις βόλτες των σωλήνων για μόνωση.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πώς ξεβιδώνει-βγαίνει μια απλή μπαταρία μπάνιου, περίπου σαν την παρακάτω (με φαρδιά στρογγυλά καπάκια και βρύσες);
http://www.stamatakischristos.gr/images ... 20BATH.jpgΚλείνεις τον γενικό. Ανοίγεις την βρύση να φύγει όλο το νερό από τον σωλήνα.
Υπάρχουν μεγάλες βίδες πριν τα καπάκια. Τις ξεβιδώνεις με κάβουρα.Για να βάλεις την καινούργια καλό είναι να έχεις νήμα για να περάσεις στις βόλτες των σωλήνων για μόνωση.
Άμα κλείσεις το γενικό, το νερό από τις σωλήνες δεν φεύγει
-
Φεύγει όσο νερό θα ενοχλούσε κατά την εργασία.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Φροντίζεις να κλείσεις επίσης τον διακόπτη που παρεμβάλλεται μεταξύ θερμοσίφωνου και μπαταρίας.
Ανοίγεις την μπαταρία και ζεστό και κρύο για να φύγει και η τελευταία σταγόνα.
Εχεις φροντίσει να έχεις έναν σωληνοκάβουρα και τεφλόν η κανάβι. Προτίμησε τεφλόν, καλλίτερο για αρχάριους.
Η μπαταρία συνδέεται με τις σωλήνες του τοίχου με τα λεγόμενα Ζ. Αυτά υπάρχουν για να δίνουν αυξομοίωση στην απόσταση απο τη μιά εισαγωγή στην άλλη.
Στα ρακόρ(παξιμάδια) της μπαταρίας να φροντίσεις να βάλεις τα λαστιχάκια.
Τις αρσενικές βόλτες τις περνας 3-4 περιστροφές τεφλόν.
Οταν βιδώνεις βάλε στα ρακόρ πετσέτα να μην τα σημαδέψεις(αν σε ενδιαφέρει η λεπτομέρεια)ΥΓ Α είπες πως βγαίνει, εγώ άκουσα μπαίνει
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Άμα κλείσεις το γενικό, το νερό από τις σωλήνες δεν φεύγει
Απλα ανοιγεις μια αλλη βρυση για να παρει αερα το κυκλωμα και να τρεξει το νερο.Καλο ειναι ομως να κλεισεις και το ζεστο νερο για να μην παρει αερα το θερμοσίφωνο .
Τεφλον ή καναβι δεν εχω βαλει ποτε σε τετοιες μπαταριες γιατι το λαστιχακι σφραγιζει τελεια. Οταν βιδωνεις θελει εναλλαξ σφιξιμο στα δυο ρακορ για να μην στραβοπατησουν. -
Eίπανε της γριάς να χέσει κι αυτή ξεκωλώθηκε.
Μετά τη μικροπεριπέτεια με το λάστιχο του πλυντηρίου ρούχων και την ευτυχή της κατάληξη, είπα ν' αλλάξω τη μπαταρία της κουζίνας.
ΟΚ, ξεβίδωσα την παλιά, πάω να βάλω την καινούρια και η τρύπα του νεροχύτη ήταν στενή!
Έπρεπε ή ν' αλλάξω μπαταρία (μου άρεσε όμως αυτή που πήρα ) ή ν' αλλάξω νεροχύτη (!) ή να μεγαλώσω την τρύπα. Με λίμα δεν τα πολυκατάφερνα, χώρια που γινόταν χάλια ο νεροχύτης.Αποφάσισα λοιπόν να βγάλω τον νεροχύτη για να τον δουλέψω πιο άνετα. Άλλωστε κατά καιρούς μου δημιουργούσε μικροδιαρροές γιατί η σιλικόνη που είχε βάλει ο μάστορης ή δεν ήταν αρκετή ή δεν ήταν σωστά τοποθετημένη ή είχε χαλάσει κι άφηνε τα νερά να περνάνε στα ντουλάπια από κάτω, οπότε έκανα μπαλώματα.
Τα κατάφερα... Έβαλα και καινούρια σιλικόνη, τοποθέτησα τη μπαταρία και γενικά, αν εξαιρέσουμε ότι ήθελα δυο διπλές βιδωτές συνδέσεις διαφορετικού διαμετρήματος σε κάθε άκρη (οι παλιές ήταν ίδιου) για να συνδέσω τη μπαταρία και τις 2 παροχές νερού κι έτρεχα ν' αγοράσω (ο πωλητής μου είχε πει ότι όλα είναι 'στάνταρ' ), σε 4 ωρίτσες είχα τελειώσει με καλά αποτελέσματα και χωρίς ζημιές, πλημμύρες κλπ. Πιάστηκα παντού αλλά με άρεσε.
Τώρα που πήρα φόρα, θ' αλλάξω και τη μπαταρία του μπάνιου. Άκου 40 ευρώ.
Ευχαριστώ για τις οδηγίες. Έχω τεφλόν, έχω και τζίβα, πώς τη λένε. Κάποιος μου είχε πει ότι η τζίβα είναι καλύτερη για παλαιού τύπου βρύσες, ενώ το τεφλόν για καινούριες. Ισχύει;
-
Οχι ,βαλε τεφλον καλυτερα.Προσεξε μονο την φορά που θα το τυλιξεις,θα πρεπει να το τυλιξεις σαν να το βιδωνεις.Αν το κανεις αναποδα μολις θα βιδωσεις το ρακορ θα ξετυλιχτει το τεφλον.
Στο καναβι ο πατερας μου (υδραυλικος) θυμαμαι να εβαζε καποιο υγρο σαν μπογια απο πανω .
-
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πώς ξεβιδώνει-βγαίνει μια απλή μπαταρία μπάνιου;...
...Υπάρχουν μεγάλες βίδες πριν τα καπάκια. Τις ξεβιδώνεις με κάβουρα...
Ναι ρε, την είδα την ημερομηνία. Μου ξέφυγε, τι να κάνω; Βαράτε με...
Όχι κάβουρα, καλύτερα Γαλλικό κλειδί. Ο κάβουρας θα αφήσει γρατσουνιές όπου 'μαγκώσει' και δεν το θέλουμε αυτό, έτσι δεν είναι; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πώς ξεβιδώνει-βγαίνει μια απλή μπαταρία μπάνιου;...
...Υπάρχουν μεγάλες βίδες πριν τα καπάκια. Τις ξεβιδώνεις με κάβουρα...
Ναι ρε, την είδα την ημερομηνία. Μου ξέφυγε, τι να κάνω; Βαράτε με...
Όχι κάβουρα, καλύτερα Γαλλικό κλειδί. Ο κάβουρας θα αφήσει γρατσουνιές όπου 'μαγκώσει' και δεν το θέλουμε αυτό, έτσι δεν είναι;Καλά λέει ο koutsan ότι ξεμωράθηκες!
-
Την έχω αλλάξει πια. Κατάφερα κι έσπασα έναν κάβουρα, δουλειά έκανα με γαλλικό κλειδί, έριξα κατάρες στον υδραυλικό που είχε κόψει στραβά κάτι σωλήνες στον τοίχο, τελικά πλενόμαστε με τη νέα βρύση κι αυτό έχει σημασία.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Καλά λέει ο koutsan ότι ξεμωράθηκες! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Την έχω αλλάξει πια. Κατάφερα κι έσπασα έναν κάβουρα, δουλειά έκανα με γαλλικό κλειδί, έριξα κατάρες στον υδραυλικό που είχε κόψει στραβά κάτι σωλήνες στον τοίχο, τελικά πλενόμαστε με τη νέα βρύση κι αυτό έχει σημασία.κι ένας κάβουρας δε στοιχίζει πολύ λιγότερο από επίσκεψη υδραυλικού...Συν την ταλαιπωρία που έφαγες, την επόμενη φορά φρόντισε να σπάσεις το γαλλικό που είναι φθηνότερο
-
τσιμεντοσανίδα-γυψοσανίδα-εγκατάσταση
τα πάντα όλαπου να διαβάσω πληρφορίες παιδιά(link/περιοδικά επιθυμητά)
-
Πήγα να βάλω προχθες ένα πίνακα στον τοίχο και το τρυπανάκι τοίχου δεν άνοιγε την τρύπα αλλά μόλις έβαλα αυτό για μέτταλο την ξεπέταξε.
Έκανα κάτι λάθος?
Το είχα στο κρουστικό!Θέλω να στηρίξω 3 roller στο ταβάνι και να βάλω ένα κουρτινόξυλο η τοποθέτηση από τον κουρτινά είναι 100 euria.
Λεω να του πω άκυρο και να τα βάλω μόνος μου.
Να βάλω τρυπανάκια για τοίχο ή για μέτταλο? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πήγα να βάλω προχθες ένα πίνακα στον τοίχο και το τρυπανάκι τοίχου δεν άνοιγε την τρύπα αλλά μόλις έβαλα αυτό για μέτταλο την ξεπέταξε.
Έκανα κάτι λάθος?
Το είχα στο κρουστικό!Θέλω να στηρίξω 3 roller στο ταβάνι και να βάλω ένα κουρτινόξυλο η τοποθέτηση από τον κουρτινά είναι 100 euria.
Λεω να του πω άκυρο και να τα βάλω μόνος μου.
Να βάλω τρυπανάκια για τοίχο ή για μέτταλο?Μάλλον τρύπησε το σενάζ και τα βρήκε σκούρα στο μπετό. κοίτα το ύψος που έκανες την τρύπα και σύγκρινέ το με μια μπαλκονόπορτα. Είσαι περίπου 10εκ πάνω απ το τέλος αυτής (άρα χτύπησες όντως σενάζ);; Καμιά φορά βέβαια οι ενδιάμεσοι τοίχοι (πχ διαχωριστικοί διαμερισμάτων) μπορεί να χουν σε άλλο ύψος το σενάζ, αλλά αυτό είναι μάλλον σπάνιο...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ