-
αν και το kaiser είναι πολύ καλό σαν κινητάκι, η άποψή μου για τα ΑΘΛΙΑ win mob δεν αλλάζει
έχε χάρη που τα 2-3 προγράμματα που θέλω για τη δουλειά μου τρέχουν μόνο σε αυτάp.s.1 ο Opera πάντως (για όλες τις 'κινητές' εκδόσεις) τα σπάει
p.s.2 τα windows 7 μου άφησαν αρκετά θετικές εντυπώσεις, ελπίζω σε κάτι αντίστοιχο και για τα wm7
p.s.3 we will allways believe in UIQ -
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
p.s.3 we will allways believe in UIQ
Lost in time , gone forevah
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
πλακα πλάκα έχει κανα μήνα που ο firefox δεν μας τα λέει καλα...αλλά απο την άλλη δεν θέλω να πάω σε opera λόγο εγκάθετου χρήστη που θα με πρήξει στο msn...
Δοκίμασε τώρα
Γίνε και εσύ μάνγκας, θα σ' αρέσει τόσο που θα κουνάς την ουρά σου όταν με βλέπεις -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
πλακα πλάκα έχει κανα μήνα που ο firefox δεν μας τα λέει καλα...
αλλά απο την άλλη δεν θέλω να πάω σε opera λόγο εγκάθετου χρήστη που θα με πρήξει στο msn...
Δοκίμασε τώρα
Γίνε και εσύ μάνγκας, θα σ' αρέσει τόσο που θα κουνάς την ουρά σου όταν με βλέπειςΕνας moderator δεν υπαρχει να τον μαζεψει τον απαλευτο? Εφυγε o drdino και η κατασταση εχει εκτραχυνθει...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πριν από λίγες μέρες όπως δίδασκα στο φροντιστήριο κάνω μια ατσούμπαλη κίνηση και χύνω
το θερμός με το τσάι πάνω στο MacBook Pro (εγκεφαλικό ). Το γυρνάω ανάποδα, το σκουπίζω και παρατηρώ ότι συνεχίζει να δουλεύει. Τελειώνω τα μαθήματα χωρίς προβλήματα, το φορητό λειτουργούσε κανονικά (καταχωρώ απουσίες/βαθμολογίες κλπ) και σκέφτομαι ότι την γλιτώσαμε. Αμ δε. Το βράδυ στο σπίτι μου άρχισε τα τρελά. Το Finder δεν άνοιγε και έκανε restart, ενώ έφαγε και ένα kernel panicΠρωί πρωί της επομένης λοιπόν καρφί στην Rainbow όπου με ρωτούν τι συνέβη.
- Εεεε ξέρετε έχυσα υγρό πάνω στον υπολογιστή.
- Τι υγρό χύσατε;
- Τσάι
- Είχε ζάχαρη;
- Ναι
- Ωχ, κακό αυτό, μάλλον έχει κάψει μητρική. ( )
Τους το αφήνω και το ίδιο απόγευμα με παίρνουν τηλέφωνο.
- Εντάξει κύριε Λάππα, τελικά δεν είχε πάθει τίποτα, το πρόβλημα ήταν στο software.
Πηγαίνω την επόμενη να το παραλάβω και μου λένε ότι έκαναν archive and install. (€ 67 για κάτι που θα μπορούσα να κάνω και μόνος μου).
-'Πως είναι δυνατόν μετά από αυτό που συνέβη να είχα πρόβλημα με το software και όχι με το hardware;' τους ρωτάω;
- 'Εγώ το άνοιξα' μου απαντάει ο τεχνικός 'και σας λέω τι βρήκα μέσα. Θα πρέπει πάντως όταν πάτε σπίτι να κάνετε fresh install γιατί τώρα δεν δουλεύει σωστά'.
Τελικά πήγα σπίτι, πέρασα το δισκάκι του Leopard και όταν τελείωσε την φρέσκια εγκατάσταση με ρώτησε μόνο του:
- Θέλετε να περάσετε ρυθμίσεις από το Time machine, ή από άλλο υπολογιστή?
- Hell YEAH!
Τελικά σε 2 ωρίτσες είχα τελειώσει και όλα είναι ακριβώς όπως τα είχα αφήσει... 15 μέρες πριν, όταν έγινε το τελευταίο backup!
Βρε μυστήρια που έχει η επιστήμη...
Επεισόδιο No2. :
Πριν 2 εβδομάδες με το που το ξυπνάω τρώει kernel panic. Restart αναγκαστικά αλλά το mac πεθαίνει (συνεχή kernel panic στην εκκίνηση). Στο μεταξύ έχω ανεβάσει πυρετό, οπότε το στέλνω με τον father Lappas στην rainbow. Μένει εκεί 2 εβδομάδες χωρίς την παραμικρή ενημέρωση ενώ μου έχουν κοπεί τα χέρια για την δουλειά.
Το απόγευμα της Παρασκευής με παίρνουν τηλέφωνο.
-'Σε εμάς δούλεψε από την πρώτη στιγμή κύριε Λάππα, δεν βρίσκουμε κάτι.'
-' Εμένα μου κρατάει μούτρα' τους εξηγώ.
-'Δεν το αμφισβητούμε' μου λένε, 'αλλά δεν βρίσκουμε κάποιο πρόβλημα. Αν σας το ξανακάνει, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι αλλαγή μητρικής (παρόλο που δεν δείχνει σημάδια οξείδωσης). €802+ΦΠΑ+εργατικά.'
-' βρσκςμπφσγσφσαχχ' (τα παιδιά στο φροντιστήριο μου κάνουν αέρα και μου ξεκουμπώνουν το κολάρο από το πουκάμισο).
Προς τιμήν τους, οι άνθρωποι δεν με χρέωσαν για την δεύτερη φορά παρόλο που (από ότι μου είπαν) το πέρασαν από ότι test υπάρχει για να το ελέγξουν. Για την ώρα δουλεύει. Εξυπακούεται ότι αν τα ξαναπαίξει θα αγοράσω το καινούργιο και θα βγάλω το παλιό σε αγγελία για κανένα €500 -εξηγώντας το πρόβλημα- μπας και το θέλει κανένας γενναίος.
Και ξαναφτάνω στο συμπέρασμα: Most expensive flippin' tea in the world.
-
Γιατί δεν παίρνεις μια καινούρια μητρική από το e-shop;
-
Υπάρχουν third party μητρικές για macbook Pros?
Και αξίζει τον κόπο και το έξοδο άραγε; Επί 2 χρόνια ο υπολογιστής δούλευε κυριολεκτικά σαν σκυλί. Δεν έκλεινε ποτέ και έκανε κατά μέσο όρο ένα restart τον μήνα -μετά την εγκατάσταση αναβαθμίσεων. Αυτή την αξιοπιστία θα συνεχίσει να την έχει;
-
Όχι, δεν υπάρχουν.
Αυτόν τον κίνδυνο τον έχεις όταν αγοράζεις προϊόντα με proprietary τεχνολογίες. Σου χρεώνουν ό,τι γουστάρουν αν κάτι πάει στραβά. Στη θέση σου θα έψαχνα για μητρική από κανένα e-bay, ΑΝ αξίζει τον κόπο. Μηχάνημα 2 ετών δεν είναι τόσο καινούριο για να πληρώνεις επισκευή, ειδικά αν αυτή κοστίζει αρκετά. -
Οπότε, επιστρέφουμε σε αυτό:
Εξυπακούεται ότι αν τα ξαναπαίξει θα αγοράσω το καινούργιο και θα βγάλω το παλιό σε αγγελία για κανένα €500 -εξηγώντας το πρόβλημα- μπας και το θέλει κανένας γενναίος. -
Μια βοηθεια, αν ξερει κανεις.
Ψαχνω ενα προγραμμα, κατα προτιμηση free (ή για evaluation ), που να εντοπιζει διπλα αρχεια (duplicates) με βαση το ονομα, χωρις την προεκταση και χωρις να εχουν το ιδιο μεγεθος.
Π.χ. να εντοπιζει σαν duplicate ενα jpg και ενα tiff ή bmp με κοινο file name.Εχω νομιμο το ACDSEE, που βρισκει:
(α) τα identical αρχεια ασχετως ονοματος
(β) τα ιδια ονοματα, αλλα μαζι με την προεκτασηΒρισκω διαφορα freeware, αλλα σκεφτηκα να ρωτησω μηπως ξερει κανεις ποιο κανει την παραπανω δουλεια, για να μην βαζω-βγαζω προγραμματα που τελικα δεν κανουν αυτο που θελω.
Ευχαριστω
-
To παλιό καλό Total Commander νομίζω ότι έχει αυτή τη δυνατότητα
Οδηγίες: http://www.ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=19740 -
Εγώ αυτό χρησιμοποιούσα κάποτε:
http://www.bigbangenterprises.de/en/doublekiller/
Αν και τότε ήταν φουλ δωρεάν, το τωρινό free νομίζω μια χαρά κάνει τη δουλειά του. -
Οπότε, επιστρέφουμε σε αυτό:Εξυπακούεται ότι αν τα ξαναπαίξει θα αγοράσω το καινούργιο και θα βγάλω το παλιό σε αγγελία για κανένα €500 -εξηγώντας το πρόβλημα- μπας και το θέλει κανένας γενναίος.
λυπαμαι πολυ Χρηστο.
αντε τωρα παρε το 15αρι...κοιτα μονο αν σε βολευει η γυαλιστερη οθονη...
κριμα...
-
Οπότε, επιστρέφουμε σε αυτό:Εξυπακούεται ότι αν τα ξαναπαίξει θα αγοράσω το καινούργιο και θα βγάλω το παλιό σε αγγελία για κανένα €500 -εξηγώντας το πρόβλημα- μπας και το θέλει κανένας γενναίος.
προτου κανεις οτιδηποτε... ετσι απο περιεργεια... περνα του τα Vista και δες αν παιζουν σταθερα η οχι! Στα Vista η εστω σε καποιο αλλο OS μπορει να μην βγαζει hardware handicup...
-
Αν είναι να τρέχω windows στο mac... ... βράσε όρυζα!
-
Καλα βρε Χρηστο δεν σου εχουν πει τοσα χρονια MACρια απο τη Rainbow?
Φιλου μου macbook που εκαψε μητρικη του ζηταγαν 1000 ευρω, τελικα το εφτιαξε με τα μισα στον Πειραια. Αν θες τον ρωταω να σου πω περισσοτερα. Κι εγω να σου πω την αληθεια μου, 1000 ευρω για επισκευη σε λαπτοπ 2 ετων δεν θα εδινα -
Όποτε μπορέσεις, στείλε μου ένα pm με λεπτομέρειες, μπας και το σώσουμε.
-
Χθες το βραδυ εκανα παραγγελια διαφορα πραγματακια απο e-shop
και το πρωι μου στειλαν μηνυμα αντε ελα να τα παρεις .Τοσο γρηγορα συνηθιζουν να κανουν παραδοσεις ;
-
Λοιπόν, Win2003 Server σε μηχάνημα που φοράει DDR ECC RAM (αν αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία)
Είχε 3 DIMM του μισού GB, και σήμερα έβγαλα το ένα και προσέθεσα 2 του ενός (σύνολο 3GB).
Από την ώρα εκείνη και μετά, αρνούνται τα windows να ξεκινήσουν, και παγώνει μόλις εμφανιστεί η κινούμενη μπάρα με το σήμα των windows.
Το memtest δεν έδειξε τίποτα, σε safe mode ξεκινά κανονικά, επίσης ξεκινά κανονικά μόνο με τις παλιές ή μόνο με τις καινούριες μνήμες. Τι γίνεται; -
Χρήστο πήγαινε ρώτα και στα Saturn αν δεν βαριέσαι. Έχω φίλο στο service και ξέρω ότι κάνουν service σε mac εκεί. Ή σε multirama (νομίζω)
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]