-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Με εκείνη την κατάργηση του αφορολόγητου και τη θέσπιση κατώτατης φορολογικής κλίμακας 10% τι έχει συμβεί τελικά; Ρωτάω γιατί και εγώ απέκτησα στο όνομά μου τον Αύγουστο του 2008 αμάξι με αξία αγοράς 8000 € χωρίς εισόδημα. Τα λεφτά και στη δική μου περίπτωση τα έδωσαν οι δικοί μου με σκοπό όταν θα συντάξω φορολογική δήλωση να δηλώσω και εγώ ότι τα λεφτά αποτελούσαν γονική παροχή. Ύστερα όμως έγινε (?) η κατάργηση του αφορολόγητου, οπότε πλέον δε θα πρέπει να πληρώσω φόρο 10%, δηλαδή 800 € στην εφορία;Το αφορολόγητο καταργήθηκε μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Για τους υπόλοιπους (όπως εσάς) ισχύει κανονικά. (Το λέω με 90% βεβαιότητα και ελπίζω να μην χρειαστεί να αναθεωρήσω...)
-
Λοιπόν, πληροφοριακά, απ' ό,τι φαίνεται, για τις γονικές παροχές χρημάτων, το ισχύον είναι ότι απαλλάσσονται μέχρι 95.000 € και για το υπερβάλλον οφείλεται φόρος 10%. Αυτό όμως γίνεται με τη δήλωση της γονικής παροχής, όχι με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες το αφορολόγητο όριο εισοδήματος νομίζω δεν έχει καταργηθεί ακόμη. Πράγματι όμως, γι' αυτούς μόνο προβλέπεται η κατάργηση (όταν κ αν γίνει).
Κατάργηση αφορολόγητου συνολικά (έτσι ώστε, αν εισαχθεί τεκμήριο αυτοκινήτου, να σε πιάνει πάντα αν δεν έχεις εισόδημα) είναι απίθανο να γίνει...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Λοιπόν, πληροφοριακά, απ' ό,τι φαίνεται, για τις γονικές παροχές χρημάτων, το ισχύον είναι ότι απαλλάσσονται μέχρι 95.000 € και για το υπερβάλλον οφείλεται φόρος 10%. Αυτό όμως γίνεται με τη δήλωση της γονικής παροχής, όχι με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.Για τους ελεύθερους επαγγελματίες το αφορολόγητο όριο εισοδήματος νομίζω δεν έχει καταργηθεί ακόμη. Πράγματι όμως, γι' αυτούς μόνο προβλέπεται η κατάργηση (όταν κ αν γίνει).
Κατάργηση αφορολόγητου συνολικά (έτσι ώστε, αν εισαχθεί τεκμήριο αυτοκινήτου, να σε πιάνει πάντα αν δεν έχεις εισόδημα) είναι απίθανο να γίνει...
Εισαι γ@μ@τος, ευχαριστω για τις απαντησεις.
Τωρα το αλλο που σκεφτομαι για την περιπτωση μου ειναι το εξης:Γινεται να γραψουμε το αμαξι μισο μισο στην αδεια αλλα να παρουσιασω στην φορολογικη μονο εγω οτι το αγορασα, δηλαδη πληρωσα εγω ολο το ποσο.Και στην φορολογικη της κοπελας μου να μην αναγραψουμε αξια αυτοκινητου, να αναγραψουμε ολο το ποσο στην δικια μου?
Αυτο το λεω επειδη ισως δεν μπορει να δικαιολογηθει η γονικη παροχη απο την πλευρα της μητερας της κοπελας μου, η οποια πληρωνει ηδη αρκετο φορο (2.200Ευρω).
Αλλα μετα θα μου πειτε θα μπλεξω με αλλες ιστοριες οτι πρεπει να φαινεται οτι της εκανα δωρεαν παραχωρηση το 50% του αυτοκινητου και τετοια ε?
-
Μπορείς να το πάρεις εσύ και μετά να της δωρίσεις το 50%...δεν νομίζω να είναι τρομερά δύσκολο..
-
Σορρυ για το πρηξιμο αλλα εχω και αλλη απορια.
Η λογιστρια μας ειπε οτι καλυτερα να μη γινει γονικη παροχη αλλα δωρεα απο καποιο θειο ή θεια.
Ειπε οτι οι γονικες παροχες προσμετρωνται μελλοντικα και εχει αντικτυπο οταν χρειαστει να μου γραψουν καποιο σπιτι ή οικεπεδο και τετοια.
Μας ειπε οτι καποιος θειος ή παππους μπορει να κανει δωρεα μεχρι 20.000 αφορολογητα.
Ισχυουν αυτα ή μας ειπανε οτι να ναι, οποιος ξερει να βοηθησει πολυ!
Επισης η δωρεα πρεπει να γινει πριν την αφορα ή ειναι σαν τη γονικη παροχη, απλα πρεπει να γινει μεσα στο ιδιο ετος?
-
Ισχύει αυτό που σας είπε, ναι.
Μπορεί επίσης να γίνει δωρεά και από τρίτο πρόσωπο μέχρι 6000 Ευρώ.Γενικά είναι εντάξει να γίνει μέσα στο έτος, αλλά επειδή δεν ξέρεις αν ο ελεγκτής που θα εκκαθαρίσει τη δήλωση σας ξύπνησε καλά ή στραβά εκείνη τη μέρα, καλό θα ήταν επίσης να προηγηθεί της αγοράς.
-
Έτσι είναι..για τις δωρεές, αν είναι από συγγενή έχουν και αυτές ένα αφορολόγητο όριο αρκετά μεγάλο, ενώ για τους άσχετους το αφορολόγητο είναι όπως λέει ο StarvosG. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση, αν αργότερα επακολουθήσει άλλη δωρεά από το ίδιο πρόσωπο, οι προηγούμενες προσμετρώνται...
Να ξέρεις επίσης ότι (αντιγράφω εγκύκλιο Υπ. Οικονομικών προς Εφορίες):
Οι μεταβιβάσεις περιουσίας εν ζωή από τους γονείς στα παιδιά τους μπορεί να είναι είτε δωρεές είτε γονικές παροχές (αυτό εναπόκειται στη βούλησή τους όπως αυτή διατυπώνεται στην οικεία δήλωση ή στο συμβόλαιο) και υπάγονται στον αντίστοιχο φόρο είτε δωρεάς (με προοδευτικούς συντελεστές) είτε γονικής παροχής (με αυτοτελή φορολόγηση).
Οπότε αν δεν βρεις συγγενή ή τρίτο, και δεν θες γονική παροχή, μπορείς να βάλεις τους γονείς να κάνουν δωρεά αντ' αυτής...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Έτσι είναι..για τις δωρεές, αν είναι από συγγενή έχουν και αυτές ένα αφορολόγητο όριο αρκετά μεγάλο, ενώ για τους άσχετους το αφορολόγητο είναι όπως λέει ο StarvosG. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση, αν αργότερα επακολουθήσει άλλη δωρεά από το ίδιο πρόσωπο, οι προηγούμενες προσμετρώνται...Να ξέρεις επίσης ότι (αντιγράφω εγκύκλιο Υπ. Οικονομικών προς Εφορίες):
Οι μεταβιβάσεις περιουσίας εν ζωή από τους γονείς στα παιδιά τους μπορεί να είναι είτε δωρεές είτε γονικές παροχές (αυτό εναπόκειται στη βούλησή τους όπως αυτή διατυπώνεται στην οικεία δήλωση ή στο συμβόλαιο) και υπάγονται στον αντίστοιχο φόρο είτε δωρεάς (με προοδευτικούς συντελεστές) είτε γονικής παροχής (με αυτοτελή φορολόγηση).
Οπότε αν δεν βρεις συγγενή ή τρίτο, και δεν θες γονική παροχή, μπορείς να βάλεις τους γονείς να κάνουν δωρεά αντ' αυτής...
Κατανοητο, σε ευχαριστω πολυ.
-
Η γυναικα μου εχει ενα αυτοκινητο στην ιδιοκτησια της με το επώνυμο που ειχε πριν παντρευτουμε.Στην εφορια εχουμε παει ολα τα χαρτια και εχει γινει η αλλαγη,ακομα και τα τελη κυκλοφοριας ηρθαν στο 'νεο' ονομα.Πριν τρεις μερες που ο μαντρας μας εφερε την νεα αδεια, αφου εγινε αρση της παρακρατησης,συνεχιζει να γραφει το παλιο ονομα.Τι κανουμε για να αλλαξει αυτο,τι χαρτια χρειαζονται;Πρεπει να παω στην διευθυνση μεταφορων που εχει εκδοθει η αδεια (ειναι στην Αθηνα) ή μπορω να το κανω μεσω ΚΕΠ ;Μπορω να μεταφερω τον φακελο του αμαξιου απο την Αθηνα στην Τριπολη;
-
Απο οσο γνωριζω οι γυναικες συζυγοι δεν παιρνουν πλεον το επιθετο του αντρος τους μετα τον γάμο, η τουλαχιστον δεν ειναι υποχρεωτικό.εσείς αιτηθηκατε κατι τετοιο κ η συζηγος πλεον εχει το δικο σου επίθετο?
Αν παρολα αυτα συμβαινει κατι τετοιο σιγουρα θα ζητηθει απο την υπηρεσια τις διευθυνσης συγκοινωνιων αυτο το χαρτι που να υποδικνειει αυτη την αλλαγη και γινετε με μια απλη αιτηση ( που κανεις εκει) την προσκομηση τις αδειας του αυτοκινητου κ του εντυπου κτεο ταυτοτητα κ οκ.
Δεν ειναι απαραιτητο να πας στην υπηρεσια που εκδοθηκε σε οποιο συγκοινωνιων κ να πας θα σε εξηπηρετησουν
Ελπιζω να βοηθησα -
Η συζυγος ειναι αλλοδαπη και αφου επιτρεπεται εκει να αλλαξει επωνυμο το καναμε.
Εχουμε ενα εγγραφο ταυτοπροσωπειας μεταφρασμενο και επικυρωμενο απο δικηγορο το οποιο το χρησιμοποιησα και στην ΔΟΥ.Εκεινο που θελω να αποφυγω ειναι να ανεβω Αθηνα για αυτην την διαδικασια γιατι θα χασω δυο μερες τουλαχιστον. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Βασικά ξανασκέψου κατά πόσον είναι καλή ιδέα η από κοινού αγορά [και ιδιοκτησία] με την κοπέλα σου [των φοιτητικών χρόνων μάλιστα] ενός πράγματος που δεν μπορεί να πληρώσει εξ ολοκλήρου κανένας από τους δυο σας.Δεν είναι πολύ καλή ιδέα
+1000
Αλλά αμα πάλι πιστεύεις στο 'όνειρο' τι να πω?
Μετά απο 2 γάμους και 2 διαζύγια εκ των οποιων το δεύτερο στοίχησε μια 147 και μισό σπίτι...μπορώ να σου πω από εμπειρία πλέον ...ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ...
Εύχομαι να βγω ψεύτης και απλά να ήμουν μόνο εγώ ο αφελής που πίστευα ό,τι πιστεύεις και εσύ τωρα για το μέλλον, αδιαφορώντας γιαυτούς που μου έλεγαν ότι σου λέω εγώ τώρα... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η συζυγος ειναι αλλοδαπη και αφου επιτρεπεται εκει να αλλαξει επωνυμο το καναμε.
Εχουμε ενα εγγραφο ταυτοπροσωπειας μεταφρασμενο και επικυρωμενο απο δικηγορο το οποιο το χρησιμοποιησα και στην ΔΟΥ.Εκεινο που θελω να αποφυγω ειναι να ανεβω Αθηνα για αυτην την διαδικασια γιατι θα χασω δυο μερες τουλαχιστον.Δεν υπαρχει λογος να ανεβεις αθηνα σου ανεφερα στο ποστ οτι η διαδικασια μπορει να γινει στο συγκοινωνιων τις Τριπολης.Σιγουρα γινετε.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Εχουμε ενα εγγραφο ταυτοπροσωπειας μεταφρασμενο και επικυρωμενο απο δικηγορο το οποιο το χρησιμοποιησα και στην ΔΟΥ.Εκεινο που θελω να αποφυγω ειναι να ανεβω Αθηνα για αυτην την διαδικασια γιατι θα χασω δυο μερες τουλαχιστον.Δεν υπαρχει λογος να ανεβεις αθηνα σου ανεφερα στο ποστ οτι η διαδικασια μπορει να γινει στο συγκοινωνιων τις Τριπολης.Σιγουρα γινετε.
Εμαθα απο ανθρωπο που ειναι σε αντιπροσωπεια αυτοκινητων οτι μπορουμε να ζητησουμε να ερθει ο φακελος του αυτοκινητου στην Τριπολη αφου ειναι εδω η διευθυνση κατοικιας και να γινουν ολες οι ενεργειες εδω.Σιγουρα για το τι χαρτια χρειαζονται θα ξερω απο δευτερα.
Σε ευχαριστω. -
Aς μου λύσει κάποιος αν μπορεί αυτή την απορία
Προσπαθήσαμε να βάλουμε μπροστά το αυτοκίνητο ενός φίλου,που είχε μείνει από μπαταρία,με καλώδια.
Η συγκεκριμένη μπαταρία τον είχε αφήσει άλλες 3 φορές.
Αφού συνδέσαμε σωστά τους πόλους,το αυτοκίνητό του δν έπαιρνε μπροστά.Αυτό που έγινε όμως ήταν να κοπούν κ τα 2 καλώδια,από το υπερβολικά πολύ ρεύμα που πέρασε φαντάζομαι.
Να συμπληρώσω αν έχει σημασία ότι έριχνε ένα πολύ σιγανό ψιλόβροχο.
Τι έγινε,τι βλακεία κάναμε,κ τι χειρότερο θα μπορούσε να έχει συμβεί?
Ευχαριστώ πολύ! -
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Aς μου λύσει κάποιος αν μπορεί αυτή την απορία
Προσπαθήσαμε να βάλουμε μπροστά το αυτοκίνητο ενός φίλου,που είχε μείνει από μπαταρία,με καλώδια.
Η συγκεκριμένη μπαταρία τον είχε αφήσει άλλες 3 φορές.
Αφού συνδέσαμε σωστά τους πόλους,το αυτοκίνητό του δν έπαιρνε μπροστά.Αυτό που έγινε όμως ήταν να κοπούν κ τα 2 καλώδια,από το υπερβολικά πολύ ρεύμα που πέρασε φαντάζομαι.
Να συμπληρώσω αν έχει σημασία ότι έριχνε ένα πολύ σιγανό ψιλόβροχο.
Τι έγινε,τι βλακεία κάναμε,κ τι χειρότερο θα μπορούσε να έχει συμβεί?
Ευχαριστώ πολύ!Τα καλωδια που χρησιμοποιησατε ηταν πολυ χαλια ποιοτητας και απο το ρευμα που περναγε ζεσταθηκαν και καηκαν στις ενωσεις με τις τσιμπιδες.ΝΑ φαντασστω οτι ηταν απο Πρακτικερ ή Αλεξ πακ;
-
πρωτα απ'όλα,όταν μια μπαταρια δεν κραταει τη φορτιση αλλα ξαναπέφτει,ειναι βραχυκυκλωμενη και πάει για πέταμα.
Δευτερον,οταν χρησιμοποιούμε ρευματολήπτες,κοιταμε να τσεκαρουμε τη θερμοκρασια των καλωδιων τους με τα χερια μας.Εαν επιμεινεις για ωρα,και τα καλωδια ειναι λεπτα,τοτε καιγονται -
Eυχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας!!
Όντως τα καλώδια ήταν φτηνά,απλά κόπηκαν πάρα πολύ γρήγορα,δν είναι ότι τα αφήσαμε ώρα πάνω.Προφανώς ήταν πολύ κακής ποιότητας.Με καθυσηχάσατε πάντως γιατί ένοιωθα ότι είχα κάνει κτ πολύ λάθος -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Βασικά ξανασκέψου κατά πόσον είναι καλή ιδέα η από κοινού αγορά [και ιδιοκτησία] με την κοπέλα σου [των φοιτητικών χρόνων μάλιστα] ενός πράγματος που δεν μπορεί να πληρώσει εξ ολοκλήρου κανένας από τους δυο σας.
Δεν είναι πολύ καλή ιδέα
+1000
Αλλά αμα πάλι πιστεύεις στο 'όνειρο' τι να πω?
Μετά απο 2 γάμους και 2 διαζύγια εκ των οποιων το δεύτερο στοίχησε μια 147 και μισό σπίτι...μπορώ να σου πω από εμπειρία πλέον ...ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ...
Εύχομαι να βγω ψεύτης και απλά να ήμουν μόνο εγώ ο αφελής που πίστευα ό,τι πιστεύεις και εσύ τωρα για το μέλλον, αδιαφορώντας γιαυτούς που μου έλεγαν ότι σου λέω εγώ τώρα...Ευχαριστω για το ενδιαφερον φιλε ειλικρινα! Αλλα αν διαβασεις και τα υπολοιπα ποστ μετα απο εκεινο θα καταλαβεις, με την κοπελα μου ειμαστε 9 χρονια μαζι και συγκατοικουμε 5, απλα επειδη ακομα δεν τελειωσα τη σχολη δεν βαζουμε στεφανι, μεχρι τοτε θα την αποκαλω κοπελα μου αν και ξερω οτι ακουγεται περιεργο.
-
Σου εύχομαι ολόψυχα να έχεις δίκιο....
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο