-
Καλησπέρα,
Σκέφτομαι να αλλάξω ένα Yaris 1.3 2002 με 120.000 χλμ. που έχουμε.
Βλέπω ότι η Γερμανικές εταιρείες Leasing κάνουν και σε ιδιώτες (π.χ. SIXT) . Με αυτό το σύστημα παίρνουμε ένα Audi A3 2.0 diesel με 5700 προκαταβολή, και 155 ευρώ το μήνα για 36 μήνες, με 10.000 χλμ το χρόνο. Δηλαδή μας έρχεται γύρω στα 3.700 Ευρώ το χρόνο , με πληρωμένα τέλη, ασφάλειες κλπ.
Και κυκλοφορούμε με πετρέλαιο, μονά ζυγά μέσα...
Λέτε να υπάρχει κάπου πρόβλημα; Η νομοθεσία δεν επιτρέπει να οδηγούμε αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, αλλά αφού αυτό θα φαίνεται σαν ενοικιαζόμενο;Ξέρει κανείς τίποτε;
-
Καλησπέρα,
Βλέπω ότι η Γερμανικές εταιρείες Leasing κάνουν και σε ιδιώτες (π.χ. SIXT) . Με αυτό το σύστημα παίρνουμε ένα Audi A3 2.0 diesel με 5700 προκαταβολή, και 155 ευρώ το μήνα για 36 μήνες, με 10.000 χλμ το χρόνο. Δηλαδή μας έρχεται γύρω στα 3.700 Ευρώ το χρόνο , με πληρωμένα τέλη, ασφάλειες κλπ.
Λέτε να υπάρχει κάπου πρόβλημα; Η νομοθεσία δεν επιτρέπει να οδηγούμε αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, αλλά αφού αυτό θα φαίνεται σαν ενοικιαζόμενο;Ξέρει κανείς τίποτε;
-
Καλησπέρα,
-
Η γερμανικη εταιρια θα κανει leasing σε ελληνα ιδιωτη ?
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
Η γερμανικη εταιρια θα κανει leasing σε ελληνα ιδιωτη ?Έτσι γράφει... Ξέρω και γω; Δε γράφει μόνο για Γερμανούς...Θα το ψάξω κι άλλο , αλλά το θέμα είναι μήπως κολλήσω κάπου στην Ελλάδα...
Όταν μπαίνει ένας Γερμανός με νοικιασμένο αμάξι στην Ελλάδα, τον ελέγχει κανείς πόσο κάθεται; -
κοιταξε το θεμα δεν ειναι τοσο απλο...υπαρχουν συμβασεις στη μεση, ΑΦΜ, και διαφορα αλλα που δε ξερω κατα ποσο αυτο που λες ειναι εφικτο
-
κοιταξε το θεμα δεν ειναι τοσο απλο...υπαρχουν συμβασεις στη μεση, ΑΦΜ, και διαφορα αλλα που δε ξερω κατα ποσο αυτο που λες ειναι εφικτοΦυσικά, αλλά μιλάω για leasing σε ιδιώτες, όχι σε εταιρείες... Δίνω το προσωπικό ΑΦΜ μου και προχωράω....
Αυτό διευκρινίζεται έυκολα και γρήγορα... Θα πάρω ένα τηλέφωνο το πρωί να μου πούνε οι Γερμανοί... Το θέμα με την Ελλάδα δεν είναι ξεκάθαρο... Ποιον ρωτάς και ποιος απαντάει; -
10000χλμ τον χρονο δεν ειναι πολυ λιγα;
-
κοιταξε το θεμα δεν ειναι τοσο απλο...υπαρχουν συμβασεις στη μεση, ΑΦΜ, και διαφορα αλλα που δε ξερω κατα ποσο αυτο που λες ειναι εφικτοΛοιπόν, μου απάντησαν.
Αρκεί να έχεις ένα λογαριασμό σε Γερμανική Τράπεζα και να δηλώσεις μία διεύθυνση αλληλογραφίας στη Γερμανία!
ΟΚ, τώρα το ψάχνω με τους δικούς μας !
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
10000χλμ τον χρονο δεν ειναι πολυ λιγα;Για δεύτερο αμάξι που το θέλω εγώ, μια χαρά είναι
Έχει και άλλα πακέτα με περισσότερα...
-
Ο χρήστης blugosi έγραψε:
κοιταξε το θεμα δεν ειναι τοσο απλο...υπαρχουν συμβασεις στη μεση, ΑΦΜ, και διαφορα αλλα που δε ξερω κατα ποσο αυτο που λες ειναι εφικτο
Λοιπόν, μου απάντησαν.
Αρκεί να έχεις ένα λογαριασμό σε Γερμανική Τράπεζα και να δηλώσεις μία διεύθυνση αλληλογραφίας στη Γερμανία!
ΟΚ, τώρα το ψάχνω με τους δικούς μας !
Πρέπει να έχεις μόνιμη κατοικία στην Γερμανία που αποδεικνύεται με λογαριασμό ή χαρτί εφορίας.... Τα οποία τα χρειάζεσαι για να ανοίξεις και λογαριασμό σε Γερμανική τράπεζα...Δεν είναι τόσο εύκολα όσο ακούγονται....Αλλά αν τα έχεις πράγματι, γιατί μπλέκεις με leasing αφού θεωρητικά πληρείς τους όρους να κυκλοφορείς με μεταχειρισμένο γερμανικό με γερμανικές πινακίδες στην Ελλάδα...Υπόψην ότι σε πιθανό έλεγχο, θα πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι η μόνιμη κατοικία σου είναι στην Γερμανία....
-
Νομίζω οτι αφού η άδεια κυκλοφρίας πιθανότατα θα είναι σε γερμανική εταιρία τότε δε χρειάζεται να αποδείξει οτι μένει στη γερμανία (αν και ίσως αυτό θα πρεέπει να το χει αποδείξει νωρίτερα σε γερμανική τράπεζα)
-
αυτό με το χαρτί στο όνομά σου ισχύει για ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα...
αν και για εμένα, μου είχαν ζητήσει χαρτί κατοίκου από το δημαρχείο, στο οποίο δε θυμάμαι τί δικαιολογητικό είχα δώσει. -
H γερμανική εταιρεία το πρώτο που θα κάνει θα είναι να ελέγξει την πιστοληπτική σου ικανότητα, και αν δεν έχεις ζήσει στη γερμανία ή δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία εκεί μάλλον δε θα σε θεωρήσουν φερέγγυο πελάτη και δε θα ασχοληθούν παραπάνω. Επίσης πολλές γερμανικές ασφαλιστικές δεν ασφαλίζουν γερμανικά αυτοκίνητα αν ο κάτοχός τους δεν είναι κάτοικος Γερμανίας, δε γνωρίζω αν αυτό είναι σχετικό στην περίπτωσή της ενοικίασης.
Γενικά στην Ελλάδα μπορείς να βρεις πολλά παραθυράκια για να το κυκλοφορήσεις (παράνομα), στη Γερμανία όμως είναι λίγο πιο σοβαροί στους ελέγχους και δύσκολα θα βρεις παραθυράκια για να το πάρεις.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
H γερμανική εταιρεία το πρώτο που θα κάνει θα είναι να ελέγξει την πιστοληπτική σου ικανότητα, και αν δεν έχεις ζήσει στη γερμανία ή δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία εκεί μάλλον δε θα σε θεωρήσουν φερέγγυο πελάτη και δε θα ασχοληθούν παραπάνω. Επίσης πολλές γερμανικές ασφαλιστικές δεν ασφαλίζουν γερμανικά αυτοκίνητα αν ο κάτοχός τους δεν είναι κάτοικος Γερμανίας, δε γνωρίζω αν αυτό είναι σχετικό στην περίπτωσή της ενοικίασης.Γενικά στην Ελλάδα μπορείς να βρεις πολλά παραθυράκια για να το κυκλοφορήσεις (παράνομα), στη Γερμανία όμως είναι λίγο πιο σοβαροί στους ελέγχους και δύσκολα θα βρεις παραθυράκια για να το πάρεις.
Αν τους δώσεις μία πιστωτική κάρτα για κολάτερο; Προσωπικά επανειλημμένα νοίκιασα αμάξι στη Ρώμη και το άφησα στο Γκέτεμποργκ, διερχόμενος τη μισή Ευρώπη. Πως με εμπιστεύτηκαν τότε; Και μιλάμε για πριν από 15 χρόνια, το 1994 ήταν η πρώτη φορά....
Σαε λέω, το θέμα είναι να δούμε τι γίνεται εδώ...
Ένα σενάριο είναι το αυτοκίνητο να είναι ιδιοκτησία της Sixt, και εγώ να μη φαίνομαι πουθενά... Αν με σταματήσει ο χωροφύλακας, γι αυτόν θα είναι σαν να άφησε το αμάξι του στην Ελλάδα ένας Γερμανός και το οδηγάω εγώ, οπότε την πάτησα...
Αν φαίνεται ότι το αμάξι είναι μισθωμένο, τι ισχύει; Εδώ σε θέλω κάβουρα... Δεν είχα χρόνο να το ψάξω σήμερα λόγω δουλειάς, αλλά από που να αρχίσω κιόλας;
Να πάρω την τροχαία; Να πάρω τη ΔΟΥ ; Να πάρω το τελωνείο; Να πάρω ένα Depon; -
Δεν ειναι το ιδιο να νοικιασεις με το να αγορασεις εστω και μεσω leasing.
Η πιστωτικη καρτα τι θα κανει δηλαδη; Πως ξερει η εταιρεια οτι δεν θα κανεις ακυρωση την καρτα. Πως δεν θα παψεις να πληρωνεις με του που θα ερθεις στην Ελλαδα. Τοπικα το Leasing ειναι ακριβως οπως η αγορα. Αν θελεις δοσεις θα κοιταξουν την χρηματοπιστοτηκη σου ικανοτητα. Το μισθο/ακινητα αλλα χρεωστικα κτλ. Δεν ξερω αν εχεις τετοια στην Γερμανια αλλα αν ολα ειναι στην Ελλαδα ειναι πιθανο να μην φαινονται απο την Γερμανικη μερια οποτε δεν προκειται να εγκριθει. Πρωτα θα ελεγα κανε τα χαρτια και βεβαιωσου οτι μπορεις πραγματικα να κανεις leasing απο Γερμανια χωρις να εισαι κατοικος και χωρις να εχεις εισοδηματα/μισθους στην Γερμανια. Μετα βλεπεις τι γινεται με την αδεια κυκλοφοριας πινακιδες κτλ.
Αν εγκριθει τοτε δεν ξερω πως γινεται στην Γερμανια αλλα τοτε αυτοι κανουν τα παντα και μετα πας εσυ και παραλαμβανεις το αυτοκινητο με πινακιδες και το κλειδι στο χερι. Αν τωρα αυτοι στο δωσουν με Γερμανικες πινακιδες σαν να το δινουν σε κατοικο Γερμανιας και ειναι παρανομο σε καποια ελληνικη νομοθεσια τοτε εχεις κινδυνο να σε σταματησουν και χασεις και το αυτοκινητο και να μπλεξεις με την Γερμανικη εταιρεια leasing.Επισης σε συμβουλευω με καμμια περιπτωση να βαλεις λεφτα κατω για leasing. Τοπικα συμβουλευουν οτι οτι λεφτα βαλεις κατω δεν τα παιρνεις πισω οταν το leasing ληξει και δε κακια περιπτωση που το αυτοκινητο τρακαρει και ειναι για πεταμα.
Νικος
-
Off topic (προς τον titsataki): το 'τοπικά', που υποθέτω ότι προέρχεται από μετάφραση του αμερικάνικου 'locally', στα ελληνικά δεν είναι συνώνυμο του 'εδώ'.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Off topic (προς τον titsataki): το 'τοπικά', που υποθέτω ότι προέρχεται από μετάφραση του αμερικάνικου 'locally', στα ελληνικά δεν είναι συνώνυμο του 'εδώ'.μάλλον εννοεί τα 'φόρουμς' απλά παίρνει τη λέξη από το 'τόπικς'.
εντιτ: λάθος λέω, μάλλον έχεις δίκαιο... μόνο στο τελευταίο 'τοπικά'θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς αυτό που λέω. έχεις δίκαιο.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Off topic (προς τον titsataki): το 'τοπικά', που υποθέτω ότι προέρχεται από μετάφραση του αμερικάνικου 'locally', στα ελληνικά δεν είναι συνώνυμο του 'εδώ'.
μάλλον εννοεί τα 'φόρουμς' απλά παίρνει τη λέξη από το 'τόπικς'.
εντιτ: λάθος λέω, μάλλον έχεις δίκαιο... μόνο στο τελευταίο 'τοπικά'θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς αυτό που λέω. έχεις δίκαιο.
ρε παιδια το καταλαβατε τι εννοω. Τοπικα = εδω στις ΗΠΑ η εδω στην Ελλαδα (αν ημουν στην Ελλαδα).
-
Είμαστε εντελώς Offtopic, αλλά
αυτό ακριβώς εννοούν τα παιδιά...
Στα ελληνικά το 'τοπικά' ΔΕΝ σημαίνει 'εδώ'....Δηλαδή αυτό πχ που λες 'Τοπικα συμβουλευουν οτι οτι λεφτα .....' δεν βγάζει νόημα....
leasing από Γερμανία;