-
Oλράιτ! Ευχαριστώωωωω...
-
Σε ανεγειρόμενη οικοδομή, επιλέχθηκε η θέση του τζακιού να είναι μπροστά σε κολώνα στήριξης πλάτους ενός μέτρου περίπου. Το τζάκι θα είναι κλασσικό με πυρότουβλα...
Το ερώτηματα είναι αν οι θερμοκρασίες των πυρότουβλων που θα είναι σε επαφή με την κολώνα (πριν το τάμπερ) επηρεάζουν τα σίδερα αυτής.... καθώς και αν ο καπνός και μαυρίλα που θα μένουν στην κολώνα (που θα είναι μέρος της καμινάδα)ς επηρεάζουν το σκυρόδεμα...
Ο τζακάς λέει πως δεν υπάρχει κανένα προβλημα ... είναι έτσι όμως ?
-
Ειναι θεμα μηχανικου κ οχι τζακα .Αποψη μου ειναι να απευθυνθεις σε μια εταιρια που τοποθετει τζακια μαντεμενια κλειστου τυπου αν προκειται για διαμερισμα .Η αισθητικη κ η αποδοση θα σου υπερκαλυψουν την διαφορα κοστους .
-
Ωχ. Έγραψα κατά λάθος home-builder-forum.gr αντί για 4tforum.gr. Αλλά δεν πειράζει. Μπορεί να συμβεί στον καθένα.
-
Koίτα...φοιτητής Πολιτικός Μηχανκός είμαι αλλά με αυτά δε παίζουν...μακροχρόνια δε ξέρεις τι θα γίνει...και πως θα επιδράσει στο χάλυβα της κολώνας.Να ρωτήσεις Μηχανικό και άσε το τζακά..αυτός να βγάλει θέλει!
-
Καποια πληροφορια για συναγερμο στο σπιτι?
εχω 4 συρομενες μπαλκονοπορτες,ενα συρομενο παραθυρο,μια κεντρικη εισοδο,ενα παραθυρο στην τουαλετα και χρειαζομαι τουλαχιστον 2 αισθητηρες ανιχνευσης κινησης,μια εξωτερικη σειρηνα,μια εσωτερικη(μαλλον)μπορει να τον περασω μονος μου με τη βοηθεια ενος φιλου η να το περσασει εγκαταστατης
-
Ο χρήστης Στρατoς έγραψε:
Σε ανεγειρόμενη οικοδομή, επιλέχθηκε η θέση του τζακιού να είναι μπροστά σε κολώνα στήριξης πλάτους ενός μέτρου περίπου. Το τζάκι θα είναι κλασσικό με πυρότουβλα...Το ερώτηματα είναι αν οι θερμοκρασίες των πυρότουβλων που θα είναι σε επαφή με την κολώνα (πριν το τάμπερ) επηρεάζουν τα σίδερα αυτής.... καθώς και αν ο καπνός και μαυρίλα που θα μένουν στην κολώνα (που θα είναι μέρος της καμινάδα)ς επηρεάζουν το σκυρόδεμα...
Απο οτι καταλαβα,δεν ειναι υποστυλωμα αλλα τοιχωμα
μπορεις να μονωσεις την επιφανεια του τοιχωματος,δηλαδη αναμεσα στην τοιχοποια απο πυροτουβλα και το τοιχωμα να τοποθετησεις παπλωμα υαλοβαμβακα(ακαυστος),δηλαδη να κανεις ενα σαντουιτσ που απο την μια πλευρα θα ειναι το τοιχωμα,στη μεση το παπλωμα του υαλοβαμβακα και απο την αλλη το πυροτουβλο(το παπλωμα υαλοβαμβακα ειναι 5 ποντους σε παχος περιπου,οποτε δεν τιθεται θεμα χωρου
Η μονωση που θα εχεις θα ειναι παρα πολυ καλη και δε θα εχεις κανενα προβλημα
να προσεξεις επισης ο σωληνας της καπνοδοχου να ειναι με μονωση,διπλου τοιχωματος δηλαδη,και κυλινδρικος σε γεωμετρια για αριστα αποτελεσματα -
Το έφτιαξα.
-
-
Ο χρήστης Στρατoς έγραψε:
Σε ανεγειρόμενη οικοδομή, επιλέχθηκε η θέση του τζακιού να είναι μπροστά σε κολώνα στήριξης πλάτους ενός μέτρου περίπου. Το τζάκι θα είναι κλασσικό με πυρότουβλα...Το ερώτηματα είναι αν οι θερμοκρασίες των πυρότουβλων που θα είναι σε επαφή με την κολώνα (πριν το τάμπερ) επηρεάζουν τα σίδερα αυτής.... καθώς και αν ο καπνός και μαυρίλα που θα μένουν στην κολώνα (που θα είναι μέρος της καμινάδα)ς επηρεάζουν το σκυρόδεμα...
Μην βάλεις 'κλασσικό με πυρότουβλα' άρα ... ανοιχτό τζάκι. Έχουν καταργηθεί στον πολιτισμένο κόσμο εδώ κ 100 χρόνια. Τα ανοιχτά τζάκια είναι οικολογικές (και οικονομικές) καταστροφές.
Βάλε κλειστό τζάκι, ενεργειακό. Μαντεμένιο ή με πυρότουβλα, μεγάλο, μικρό, γωνιακό, πρισματικό, ό, τι θέλεις αλλά κλειστό. Όσο κι αν το πληρώσεις, θα κάνεις απόσβεση σε λίγα χρόνια από την απόδοσή του. Παράδειγμα: http://www.estianet.gr/
Πρόβλημα με την κολώνα δεν θα έχεις κανένα, βάλε μόνωση πετροβάμβακα επενδυμένου με αλουμίνιο (κάπου 30 Ε το τ.μ. στοιχίζει κ το βάζουν πάντα στις τοποθετήσεις ενεργειακών εστιών). -
Μια ερωτησουλα... Παρατηρησα οτι εχει 'φουσκωσει' το παρκε σε καποιο σημειο... Η επιφανεια δεν ειναι πια λεια, οι σανιδες εχουν μια καμπυλοτητα που σχηματιζει ακμες στα σημεια που εφαπτονται μεταξυ τους. Η επιφανεια που εχει το προβλημα ειναι 1 τ.μ περιπου και ειναι κοντα σε καλοριφερ. Να υποθεσω οτι υπαρχει καποια διαρροη ή μπορει να ειναι και κατι αλλο;
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Μια ερωτησουλα... Παρατηρησα οτι εχει 'φουσκωσει' το παρκε σε καποιο σημειο... Η επιφανεια δεν ειναι πια λεια, οι σανιδες εχουν μια καμπυλοτητα που σχηματιζει ακμες στα σημεια που εφαπτονται μεταξυ τους. Η επιφανεια που εχει το προβλημα ειναι 1 τ.μ περιπου και ειναι κοντα σε καλοριφερ. Να υποθεσω οτι υπαρχει καποια διαρροη ή μπορει να ειναι και κατι αλλο;εκεί που είναι τα καρφιά στο πάτωμα έχουν σκουριάσει και έχουν βγάλει χρώμα στο ξύλο?
-
Δεν φαινονται καρφια. Εμφανης υγρασια δεν υπαρχει, ουτε αλλοιωση χρωματος.
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Σε ανεγειρόμενη οικοδομή, επιλέχθηκε η θέση του τζακιού να είναι μπροστά σε κολώνα στήριξης πλάτους ενός μέτρου περίπου. Το τζάκι θα είναι κλασσικό με πυρότουβλα...
Το ερώτηματα είναι αν οι θερμοκρασίες των πυρότουβλων που θα είναι σε επαφή με την κολώνα (πριν το τάμπερ) επηρεάζουν τα σίδερα αυτής.... καθώς και αν ο καπνός και μαυρίλα που θα μένουν στην κολώνα (που θα είναι μέρος της καμινάδα)ς επηρεάζουν το σκυρόδεμα...
Απο οτι καταλαβα,δεν ειναι υποστυλωμα αλλα τοιχωμα
μπορεις να μονωσεις την επιφανεια του τοιχωματος,δηλαδη αναμεσα στην τοιχοποια απο πυροτουβλα και το τοιχωμα να τοποθετησεις παπλωμα υαλοβαμβακα(ακαυστος),δηλαδη να κανεις ενα σαντουιτσ που απο την μια πλευρα θα ειναι το τοιχωμα,στη μεση το παπλωμα του υαλοβαμβακα και απο την αλλη το πυροτουβλο(το παπλωμα υαλοβαμβακα ειναι 5 ποντους σε παχος περιπου,οποτε δεν τιθεται θεμα χωρου
Η μονωση που θα εχεις θα ειναι παρα πολυ καλη και δε θα εχεις κανενα προβλημα
να προσεξεις επισης ο σωληνας της καπνοδοχου να ειναι με μονωση,διπλου τοιχωματος δηλαδη,και κυλινδρικος σε γεωμετρια για αριστα αποτελεσματαόσο κι αν μας κάνει εντύπωση, ένα τζάκι δεν ανεβάζει θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 200-230 βαθμούς. Ειδικά τα ανοικτά. Σε τέτοιες θερμοκρασίες το σκυρόδεμα κυριολεκτικά δεν καταλαβαίνει τίποτα, απλά σκξέψου οτι οι προδιαγραφές λαμβάνουν υπόψη τους περιπτώσεις πυρκαγιάς...
Για να έχεις όμως το κεφάλι σου ήσυχο, αυτή η λύση του υαλοβάμβακα είναι πολύ καλή! Αρκεί φυσικά να προσέξεις πολύ την κατασκευή, καθώς ναι μεν ο υαλοβάμβακας είναι άκαυστος, αλλά σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να υπάρξουν ανθυγιεινές αναθυμιάσεις. Αν έχεις αρκετό διαθέσιμο χώρο, μπορείς να φτιάξεις μια κατασκευή με τσιμεντοσανίδα (συνολικό πάχος κατασκευής 5,5 ~ 7εκατοστά) και να τοποθετήσεις εκεί μέσα τον υαλοβάμβακα
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μην βάλεις 'κλασσικό με πυρότουβλα' άρα ... ανοιχτό τζάκι. Έχουν καταργηθεί στον πολιτισμένο κόσμο εδώ κ 100 χρόνια. Τα ανοιχτά τζάκια είναι οικολογικές (και οικονομικές) καταστροφές.
Βάλε κλειστό τζάκι, ενεργειακό. Μαντεμένιο ή με πυρότουβλα, μεγάλο, μικρό, γωνιακό, πρισματικό, ό, τι θέλεις αλλά κλειστό. Όσο κι αν το πληρώσεις, θα κάνεις απόσβεση σε λίγα χρόνια από την απόδοσή του. Παράδειγμα: http://www.estianet.gr/' target='_blank
Πρόβλημα με την κολώνα δεν θα έχεις κανένα, βάλε μόνωση πετροβάμβακα επενδυμένου με αλουμίνιο (κάπου 30 Ε το τ.μ. στοιχίζει κ το βάζουν πάντα στις τοποθετήσεις ενεργειακών εστιών).Συμφωνούμε για την οικολογία και την οικονομία. Αλλά χάνεις κάτι σημαντικό. Την αίσθηση της φωτιάς και το ανακάτεμα των ξύλων. Εγώ έβαλα ανοικτό, το ανάβω 15 φορές το χρόνο με ξύλα από το χωράφι μου και κερδίζω σε αίσθηση και διαδικασία. Δεν θέλω να ζεστάνω το σπίτι από το τζάκι.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Βάλε κλειστό τζάκι, ενεργειακό. Μαντεμένιο ή με πυρότουβλα, μεγάλο, μικρό, γωνιακό, πρισματικό, ό, τι θέλεις αλλά κλειστό. Όσο κι αν το πληρώσεις, θα κάνεις απόσβεση σε λίγα χρόνια από την απόδοσή του. Παράδειγμα: http://www.estianet.gr/' target='_blank' target='_blank
Πρόβλημα με την κολώνα δεν θα έχεις κανένα, βάλε μόνωση πετροβάμβακα επενδυμένου με αλουμίνιο (κάπου 30 Ε το τ.μ. στοιχίζει κ το βάζουν πάντα στις τοποθετήσεις ενεργειακών εστιών).Συμφωνούμε για την οικολογία και την οικονομία. Αλλά χάνεις κάτι σημαντικό. Την αίσθηση της φωτιάς και το ανακάτεμα των ξύλων. Εγώ έβαλα ανοικτό, το ανάβω 15 φορές το χρόνο με ξύλα από το χωράφι μου και κερδίζω σε αίσθηση και διαδικασία. Δεν θέλω να ζεστάνω το σπίτι από το τζάκι.
- ξύλο ελιάς Αλλά εγώ το ανάβω περισσότερες φορές!!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Βάλε κλειστό τζάκι, ενεργειακό. Μαντεμένιο ή με πυρότουβλα, μεγάλο, μικρό, γωνιακό, πρισματικό, ό, τι θέλεις αλλά κλειστό. Όσο κι αν το πληρώσεις, θα κάνεις απόσβεση σε λίγα χρόνια από την απόδοσή του. Παράδειγμα: http://www.estianet.gr/' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Συμφωνώ.
άλλωστε αν έχεις περίσσεια ξύλων και μπορείς να ζεσταίνεις σπίτι με αυτά, κάνεις μια μετατροπούλα στο καλοριφέρΕγώ κάνω μια ανακαίνιση στο σπίτι και θα βάλ ανοικτό, παραδοσιακό!
-
εχω 4 συρομενες μπαλκονοπορτες,ενα συρομενο παραθυρο,μια κεντρικη εισοδο,ενα παραθυρο στην τουαλετα και χρειαζομαι τουλαχιστον 2 αισθητηρες ανιχνευσης κινησης,μια εξωτερικη σειρηνα,μια εσωτερικη(μαλλον)μπορει να τον περασω μονος μου με τη βοηθεια ενος φιλου η να το περσασει εγκαταστατης
Καμια ιδεα για συναγερμο ρε παιδια?
-
Καμια ιδεα για συναγερμο ρε παιδια?
Εχεις πμ.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Δεν φαινονται καρφια. Εμφανης υγρασια δεν υπαρχει, ουτε αλλοιωση χρωματος.αν είναι δίπλα σε μπαλκονόπορτα δες μήπως έχει σπάσει κάποιο μάρμαρο εκεί που κάνει 'περβάζι' στην μπαλκονόπορτα και από τη ρογμή μπαίνει νερό μέσα και έτσι φούσκωσε το πάτωμα. διαφορετκά δες αν μπαίνει νερό από τη μπαλκονόπορτα, επειδή κάπου ο μηχανικός και ο εργάτης δεν κόλλησαν καλά τη σιλικόνη.. σε εμάς αυτό το λάθος είχαν κάνει και σε ένα μέτρο από το μπαλκόνι εμφανίστηκαν κηλίδες από τη σκουριά του ξύλου...
πάντως για να μην έχουν σκουριάσει τα καρφιά και να μην φαίνονται, σημαίνει πως αν υπάρχει νερό, τότε το πρόβλημα έγινε σχετικά πρόσφατα και σύντομα.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ