-
ΤΕΛΙΚΑ Ο/Η ΕΛΛΗΝΑΣ/ΙΔΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ;
σεβομαστε τους πεζους,τα δικυκλα,τους αλλους οδηγους,τους ΑΜΕΑ;
υπηρξε στιγμη που να ντραπηκατε για μια 'αμαρτια' που κανατε η το
προσπερασατε;επισης παραθεστε τις εμπειριες σας αν γινατε 'θυματα' αναρμοστης
συμπεριφορας
πειτε τη γνωμη σας και τις προτασεις σας για μια καλυτερη συμβιωση
στους ελληνικους δρομουςYπάρχει αντίστοιχο θέμα στην ίδια σελίδα μάλιστα http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6075. Για ρίξτε και καμιά ματιά πριν ανοίγετε θέματα...[moderator]
-
συμπεριφορας
στους ελληνικους δρομουςYπάρχει αντίστοιχο θέμα στην ίδια σελίδα μάλιστα http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6075. Για ρίξτε και καμιά ματιά πριν ανοίγετε θέματα...[moderator]
-
συμπεριφορας
-
a thousand apologies!!
πατησα σεβασμος στην αναζητηση και δε μου εβγαλε αποτελεσμα γι'αυτο!! πως το σβηνω το topic; -
Θεωρω αναρμοστη συμπεριφορα οχι μονο την ανταλλαγη 'Γαλλικων' και διαφορων χειρονομιων ,αλλα και την αδιαφορια για τον αγνωστο οδηγο αρκει εμεις να βρουμε την ευκολια μας.Π.χ. βρισκω μπολικο χωρο να παρκαρω και αφηνω 3/4 αυτοκινητου μπροστα η και πισω,ενω με μια κινηση θα αφηνα χωρο για ενα ολοκληρο.Η σε σημαδεμενα παρκινγκ παρκαρω ιππαστι που λεγανε στον καιρο μου,δηλαδη την διαχωριστικη γραμμη την θεωρω αξονα απο οπου οι ροδες μου πρεπει να απεχουν εξ'ισου.
Εχθες το βραδυ φτανω σε διασταυρωση με ΣΤΟΠ,σταματω και επειδη βλεπω φωτα αυτοκινητου στον καθετο,περιμενω και περιμενω,τα φωτα ουτε 'δυναμωνουν' ουτε 'κουνιουνται' οποτε αποφασιζω να ξεμυτισω.
Ε ο λεβεντης η η λεβεντισσα ειχε διπλοπαρκαρει ,ειχε αφησει τα φωτα αναμμενα και ελειπε!!!
Με τοση αγανακτηση που το ειπα ,πρεπει να πηγε εκει που τον εστειλα. -
εχτες το πρωι, ειμουνα στο χολαργο... λοιπον σε μια διασταυρωση μικρη, σταματω και ενας που εχει στοπ σταματα και αυτος αλλα εγω του κανω νοημα να περασει... ο πισω μου λοιπον, ΘΙΧΤΗΚΕ ΤΡΕΛΑ και αρχισε να κορναρει και να βριζει... οποτε σταματω, αφηνω αλλους 3 να περασουν του κανω κωλοδαχτυλο και ξεκινω... με ακολουθουσε, οποτε του εκανα καψονι! τον πηγα 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ χιλιομετρο με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ταχυτητα... ηταν πισω μου, με την τσαντιλα του αναβες φωτια, αλλα δεν ξανακορναρε φοβουμενος πιθανως τα χειροτερα... αρα μαλλον σεβομαι οσους με σεβονται!
ΥΓ. Καλα δεν του εκανα? -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
εχτες το πρωι, ειμουνα στο χολαργο... λοιπον σε μια διασταυρωση μικρη, σταματω και ενας που εχει στοπ σταματα και αυτος αλλα εγω του κανω νοημα να περασει... ο πισω μου λοιπον, ΘΙΧΤΗΚΕ ΤΡΕΛΑ και αρχισε να κορναρει και να βριζει... οποτε σταματω, αφηνω αλλους 3 να περασουν του κανω κωλοδαχτυλο και ξεκινω... με ακολουθουσε, οποτε του εκανα καψονι! τον πηγα 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ χιλιομετρο με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ταχυτητα... ηταν πισω μου, με την τσαντιλα του αναβες φωτια, αλλα δεν ξανακορναρε φοβουμενος πιθανως τα χειροτερα... αρα μαλλον σεβομαι οσους με σεβονται!
ΥΓ. Καλα δεν του εκανα?Καλο εκανες στον φαρμακοποιο του με τοσα ηρεμιστικα που θα πηρε αργοτερα.
-
Ο χρήστης gfantom έγραψε:
ΤΕΛΙΚΑ Ο/Η ΕΛΛΗΝΑΣ/ΙΔΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ;σεβομαστε τους πεζους,τα δικυκλα,τους αλλους οδηγους,τους ΑΜΕΑ;
συμπεριφορας
Moderator,δεν βλαπτει λιγη ευγενεια παραπανω...'Ριξτε καμια ματια' δεν ειναι αποδεκτη φραση απο ολους...
Την άλλη φορά θα σας παρακαλέσουμε. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
... αρα μαλλον σεβομαι οσους με σεβονται!
ΥΓ. Καλα δεν του εκανα?Καλο εκανες στον φαρμακοποιο του με τοσα ηρεμιστικα που θα πηρε αργοτερα.
Και αν ο άλλος πάει να προλάβει την μάνα του που πεθαίνει....καλό είναι να είμαστε σωστοί χωρίς καψώνια!
Άσε που μπορεί ο άλλος να τα πάρει άσκημα και αν είναι τέτοιου είδους άνθρωπος να:
-σε πλακώσει στο ξύλο
-σε τρακάρει
-και τα δύο !
-τα προηγούμενα και να σε κλέψει (από πορτοφόλι μέχρι αυτοκίνητο)
-σε μαχαιρώσει ή ακόμα και να σε πυροβολήσει (συνηθίζεται εις ΗΠΑ αλλά γίνεται και στην Ελλάδα, ξέρω περιστατικά!)
-σε ακολουθήσει και πάρει εκδίκηση στην οικογένειά σου (εδώ Hollywood!)
Πάντως ενώ δεν με πειράζει αν μου σφυρίξουν μόλις ανάψει το πράσινο και εγώ εκνευρίζομαι όταν κάποιοι αντιδρούν μόλις παραχωρήσω προτεραιότητα ή διευκολύνω κάποιον!
Θυμήθηκα μακαρίτη θείο που είχε την έκφραση 'Πάρε ένα φυστίκι!' και την έλεγε σε όλους αυτούς που γκαζώνουν, φρενάρουν, κορνάρουν, αλλάζουν λωρίδες και στο επόμενο φανάρι είναι ακόμα δίπλα σου! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
... αρα μαλλον σεβομαι οσους με σεβονται!
Και αν ο άλλος πάει να προλάβει την μάνα του που πεθαίνει....καλό είναι να είμαστε σωστοί χωρίς καψώνια!
Άσε που μπορεί ο άλλος να τα πάρει άσκημα και αν είναι τέτοιου είδους άνθρωπος να:
-σε πλακώσει στο ξύλο
-σε τρακάρει
-και τα δύο !
-τα προηγούμενα και να σε κλέψει (από πορτοφόλι μέχρι αυτοκίνητο)
-σε μαχαιρώσει ή ακόμα και να σε πυροβολήσει (συνηθίζεται εις ΗΠΑ αλλά γίνεται και στην Ελλάδα, ξέρω περιστατικά!)
-σε ακολουθήσει και πάρει εκδίκηση στην οικογένειά σου (εδώ Hollywood!)
Πάντως ενώ δεν με πειράζει αν μου σφυρίξουν μόλις ανάψει το πράσινο και εγώ εκνευρίζομαι όταν κάποιοι αντιδρούν μόλις παραχωρήσω προτεραιότητα ή διευκολύνω κάποιον!
Θυμήθηκα μακαρίτη θείο που είχε την έκφραση 'Πάρε ένα φυστίκι!' και την έλεγε σε όλους αυτούς που γκαζώνουν, φρενάρουν, κορνάρουν, αλλάζουν λωρίδες και στο επόμενο φανάρι είναι ακόμα δίπλα σου!το επαιζα ασχετος οδηγος... ηλεγχα ΤΕΛΕΙΑ τις διασταυρωσεις και ετσι... ο αλλος αν πεθαινει η μανα του δεν κανει αντε τελειωνε και αλλα τετοια... καλα αυτα που πυροβολησαν καποιον στην ελλαδα τα ξερεις η ειναι ο γιλος φιλου φιλου ... (συνηθιζεται...) να με τρακαρει= θα με πληρωσει να με πλακωσει δεν πολυπαιζει (εκτος και αν ειναι kung fu master) και να με μαχαιρωσει επειδη παω αργα μαλλον παραπαει... οσο για να με πυρουολησει...
-
Ένας οδηγός που του έχουν κάνει ένα παρόμοιο καψόνι είτε το αξίζει είτε όχι, μάλλον θα ξεσπάσει στην πρώτη γυναίκα η νέο(Ν)που θα συναντήσει μπροστά του και πάει λέγοντας.
όπως πιστεύω εάν ήταν kung fu master και το ήξερες, η συμπεριφορά θα ήταν διαφορετική και στον επόμενο που δεν είναι θα ήταν κάπως ανάλογη(κατά τη γνώμη μου βέβαια), εάν δεν ξεκινήσει η παιδία από τα μικρά παιδία δεν νομίζω να αλλάξει κάτι
Το ίδιο που λέμε και εμείς (αυτός που με σέβεται τον σέβομαι ) ,για το μυαλό (όσο μικρό, μεγάλο)του μπορεί να πίστευε και αυτός, δεν το σεβάστηκες και για να το παίξεις ιππότης η κανείς καμάκι τον καθυστερείς (λέω τώρα) από τη δουλεία του,
Και ακόμα ένας οδηγός που τρώει κάθε πρωί τη κινήσει τις ζωής του δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι και ι πιο ήρεμος οδηγός -
Ο χρήστης petaltothemetal έγραψε:
Ένας οδηγός που του έχουν κάνει ένα παρόμοιο καψόνι είτε το αξίζει είτε όχι, μάλλον θα ξεσπάσει στην πρώτη γυναίκα η νέο(Ν)που θα συναντήσει μπροστά του και πάει λέγοντας.
όπως πιστεύω εάν ήταν kung fu master και το ήξερες, η συμπεριφορά θα ήταν διαφορετική και στον επόμενο που δεν είναι θα ήταν κάπως ανάλογη(κατά τη γνώμη μου βέβαια), εάν δεν ξεκινήσει η παιδία από τα μικρά παιδία δεν νομίζω να αλλάξει κάτι
Το ίδιο που λέμε και εμείς (αυτός που με σέβεται τον σέβομαι ) ,για το μυαλό (όσο μικρό, μεγάλο)του μπορεί να πίστευε και αυτός, δεν το σεβάστηκες και για να το παίξεις ιππότης η κανείς καμάκι τον καθυστερείς (λέω τώρα) από τη δουλεία του,
Και ακόμα ένας οδηγός που τρώει κάθε πρωί τη κινήσει τις ζωής του δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι και ι πιο ήρεμος οδηγός- εαν ξεσπασει σε καποιον αλλον δεν με αφορα... να τον κανει καλα οπως τον εκανα και εγω αυτος ο αλλος... (πιστευω οτι εχει παει μακρια το θεμα με το 'δεν μπορω να κανω και τιποτα' και γιαυτο βλεπουμε αυτα τα πραγματα στους δρομους..)
2.αν ηταν kung fu master η συμπεριφορα μου ως οδηγος θα ηταν η ιδια, αλλα θα κατεβαινα να τον ρωτησω συμβουλες για το kung fu που επισης κανω...
3.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ακουω κορναρισματα και να με εκνευριζει ο καθε ενας ενω ΠΑΝΤΑ ειμαι ηρεμος, επειδη βιαζεται, εχει κινηση, δεν προλαβαινει, εχει δουλεια, χεζεται, κατουριεται η οτι αλλο. ΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΗ αυτη ειναι η αθηνα!
ρε παιδια εχω ζησει στο παρισι! εκει ειναι αλλη νοοτροπια! καταρχας οποιος κανει μαλακια τα ακουει ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ! αν πατησεις διβαση σου χτυπανε το αμαξι με τα χερια 10 ατομα (οχι δυνατα) η σου κλωτσανε τις ζαντες...
γενικα δεν περναει η μακγια στην οδηγηση... επιπλεον ΔΕΝ ΚΟΡΝΑΡΟΥΝΕ ακομα και αν φυγεις με πορτοκαλι. και ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ.
αλλα εδω, κορναροντας παμε γρηγορα....
επισης δεν κανουνε την ελληνικη ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΗ γαιδουρια να πιανουνε 2 θεσεις με 1 αμαξι επειδη τους βολευει... ΟΤΙ ΘΕΣΗ και να βρουνε αφηνουν απο τον μπροστινο 30-40 εκατοστα το πολυ... - εαν ξεσπασει σε καποιον αλλον δεν με αφορα... να τον κανει καλα οπως τον εκανα και εγω αυτος ο αλλος... (πιστευω οτι εχει παει μακρια το θεμα με το 'δεν μπορω να κανω και τιποτα' και γιαυτο βλεπουμε αυτα τα πραγματα στους δρομους..)
-
Δεν το έγραψα προσωπικά για σένα απλά βρήκα πάτημα στα λεγόμενα σου και έχεις δίκιο σε πολλά που λες ειδικά για το εξωτερικό αλά νομίζω πως μόνο από μικρή μπορούμε να μάθουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλων στο δρόμο χωρίς να νομίζουμε ότι είναι δικός μας όπως πόλη καλά λες με της θέσεις παρκαρίσματος που εκτός τον άλλων είναι μόδα ο καθένας να καπαρώνει και μια θέσει έξω από το σπίτι του βάζοντας τελάρα ,μηχανάκια κτλ
-
Ο χρήστης petaltothemetal έγραψε:
Δεν το έγραψα προσωπικά για σένα απλά βρήκα πάτημα στα λεγόμενα σου και έχεις δίκιο σε πολλά που λες ειδικά για το εξωτερικό αλά νομίζω πως μόνο από μικρή μπορούμε να μάθουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλων στο δρόμο χωρίς να νομίζουμε ότι είναι δικός μας όπως πόλη καλά λες με της θέσεις παρκαρίσματος που εκτός τον άλλων είναι μόδα ο καθένας να καπαρώνει και μια θέσει έξω από το σπίτι του βάζοντας τελάρα ,μηχανάκια κτλΕδω θα συμφωνησω 100%... στο οτι πρεπει να μαθαινουμε απο μικροι!!
θα δωσω ομως αλλο ενα τονο αισιοδοξιας... εγω ελπιζω οτι θα αρχισουμε σιγα σιγα να αλλαζουμε, γιατι πλεον ο ελληνας ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ οτι ταξιδευει περισσοτερο στο εξωτερικο... το παρατηρω απο το περιβαλλον μου... γυρνας και καταλαβαινεις τι απιστευτο ειναι που δεν σταματαμε στις διαβασεις για παραδειγμα... πιστευω οτι τα ταξιδια στο εξωτερικο θα συμβαλουν αρκετα... -
Ο κόσμος μπορεί να ταξιδεύει περισσότερο, αλλά εάν περιμένουμε όλοι η έλληνες να δουν ένα άλλο κράτος και να το συγκρίνουν τότε μάλλον θα πάρει πολλά χρόνια να δούμε άσπρη μέρα.
Από τη άλλη εάν από το λύκειο η και το γυμνάσιο, τους εξηγούν τα καλά στο να έχουμε ανθρώπινη συμπεριφορά στο δρόμο και το συγκρίνουν με στατιστικά και ίσως (που μάλλον αποκλείεται) video με παραδείγματα, σε 2 γενναίες οδηγών θέλω να πιστεύω ότι οποίος δεν οδηγοί πολιτισμένα θα αισθάνεται μειονότητα και κατά συνέπεια μάλλον θα αλλάξει συμπεριφορά.
ΠΟΣΟ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ;