-
Ο χρήστης kfran έγραψε:
Λοιπον,
Παω με 100. Βλεπω ενα παιδακι να πεταγεται μπροστα μου στα 60 μετρα.
Χρειαζομαι μεγιστη επιβραδυνση. Το μονο που μπορω να κανω εγω ο μεσος οδηγος ειναι να πατήσω οσο πιο γρηγορα μπορω ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ συμπλεκτη και φρενο και να κρατησω σφιχτα το τιμονι... Ολα τα αλλα που λετε ειναι θεωρητικα ή και αφορουν αγωνιστικη οδήγηση.Ας βάλουμε και τα παλιά αυτοκίνητα...
Αν εγώ φρέναρα με 100 με φρένο μόνο και συμπλέκτη τώρα θα ήμουνα εγώ και το παιδάκι στον Α.Πέτρο....
Εξάλλου αν και δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες, ακόμα και αν πρόκειται για αγωνιστική οδήγηση (που δεν ισχύει), και έχω καλύτερο και ασφαλέστερο φρενάρισμα, εεε ας φρενάρω αγωνιστικά!...
-
Ο χρήστης kfran έγραψε:
Το μονο που μπορω να κανω εγω ο μεσος οδηγος ειναι να πατήσω οσο πιο γρηγορα μπορω ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ συμπλεκτη και φρενο και να κρατησω σφιχτα το τιμονι... Ολα τα αλλα που λετε ειναι θεωρητικα ή και αφορουν αγωνιστικη οδήγηση.Παιδιά μην τρελαθούμε τελείως τώρα. Είναι αποδεδειγμένο ότι όταν φρενάρεις με ταχύτητα στο κιβώτιο το αυτοκίνητο έχει σίγουρα πολύ καλύτερη ''ισορροπία''. Αυτά που λες είναι εντελώς θεωρητικά. Σκέψου ένα ''μικρό'' αυτοκίνητο, το οποίο δεν διαθέτει δισκόφρενα και θα πρέπει να ακινητοποιηθεί από τα 100 km/h. Αφού περάσουν 2 δευτερόλεπτα (το πολύ) από τη στιγμή που θα πατήσω δυνατά το πεντάλ του φρένου, η θερμοκρασία θα έχει ανέβει τόσο, που από εκεί και πέρα ο ρυθμός μείωσης της ταχύτητας θα έχει πέσει πολύ. Εδώ τα δισκόφρενα αν τα ζορίσουμε για 3-4 συνεχόμενες φορές την πέμπτη φορά ή θα ενεργοποιηθεί αμέσως το ABS ή θα νομίζεις ότι φρενάρεις μόνο με τους πίσω τροχούς. Σε ''φρενάρισμα πανικού'' αν έχεις την ψυχραιμία και την ταχύτητα να κατεβάσεις σε δευτέρα, τότε σίγουρα θα σταματήσεις αρκετά μέτρα πριν.
-
Καλά. Λεμε τα ιδια πράγματα ξανά.
'Αν ένα αυτοκίνητο έχει μόνο ταμπούρα' Ξέρεις κανένα.???
Μιλάμε για ένα φρενάρισμα και πώς αυτό είναι καλύτερο. Ενα φρενάρισμα είναι καλύτερο μόνο όταν φρενάρεις με το φρένο.-
Αν μιλάμε για πολλά φρεναρίσματα, ναι εκεί θέλει και κατεβάσματα για να μην τα ζεστάνεις.
Αν μιλάμε για γρήγορη οδήγηση, ναι εκεί θέλει κατεβάσματα για να είσαι έτοιμος να ξαναεπιταχύνεις.
Αλλα άν μιλάμε για οριακό φρενάρισμα,εκεί κοιτάς πώς θα φρενάρεις καλύτερα χωρίς να μπλοκάρεις και αν αρχίσεις να παίζεις με τον συμπλέκτη τοτε sorry αλλά δεν μπορείς να κάνεις δυο πράγματα ταυτόχρονα και να τα κάνεις εξίσου καλά. Χώρια που έχεις πάρει το ένα χέρι απο το τιμόνι και ελιγμούς και διορθώσεις με ένα χέρι εεε είναι κομμάτι δύσκολο.Τη στιγμή που θα σου πεταχτεί κάτι και θα τρομάξεις, κάτσε και ασχολήσου με κατεβάσματα. Δεν είμαι απόλυτος αλλά αν διαβάσετε τα προηγούμενα posts θα δείτε πώς τεκμηριώνεται και επιστημονικά.
-
Ο χρήστης silvertommy έγραψε:
Αλλα άν μιλάμε για οριακό φρενάρισμα,εκεί κοιτάς πώς θα φρενάρεις καλύτερα χωρίς να μπλοκάρειςΔηλαδή πιο πιθανό είναι να μπλοκάρω τροχούς με κατέβασμα ταχύτητας παρά μόνο με φρένο!?
-
Ρε παιδιά θα μας τρελάνετε τελείως ! Σε κάθε αυτοκινητάκι υπάρχει ένα πραγματάκι (κιβώτιο ταχυτήτων) που έχει γρανάζια μέσα... ανάλογα με τε τις σχέσεις αυτών των γραναζιών έχουμε κοντά και μακριά κιβώτια... Η 1η είναι πάντα πιο κοντή από τη 2α κ.τ.λ... Είναι εμφανές ότι λόγο τριβών και μονό το κιβώτιο φρενάρει τον κινητήρα κάθε φορά που κατεβάζουμε ταχύτητα... Επίσης ακόμα πιο απλό παράδειγμα είναι ότι στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα χρησιμοποιούμε και τις ταχύτητες σαν φρένο. Φυσικά το σωστό φρενάρισμα αποτελείται από σωστή δόση φρένου και κατεβάσματος... Στα μοντέρνα αυτοκίνητα με abs άπλα καβαλάς το πεντάλ και πλακώνεις τα κατεβάσματα... και οποίος λέει ότι χρειάζεται μονό φρένο για σωστό φρενάρισμα να δω πως θα σταματήσει στη ευθεία της Λιλαίας κατεβαίνοντας σβέλτα από Πανασό...
-
Ο χρήστης kfran έγραψε:
Λοιπον,
Παω με 100. Βλεπω ενα παιδακι να πεταγεται μπροστα μου στα 60 μετρα.
Χρειαζομαι μεγιστη επιβραδυνση. Το μονο που μπορω να κανω εγω ο μεσος οδηγος ειναι να πατήσω οσο πιο γρηγορα μπορω ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ συμπλεκτη και φρενο και να κρατησω σφιχτα το τιμονι... Ολα τα αλλα που λετε ειναι θεωρητικα ή και αφορουν αγωνιστικη οδήγηση.κατ΄αρχήν αν είναι όντως στα 60 μέτρα, με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτ'αλλο παρά να πατήσεις δυνατα το φρένο, γιατί τα περισσότερα σταματούν από τα 100 γύρω στα 40-45 το πολύ 50 μέτρα.
Ας πάρουμε την ακραία περίπτωση των 50 μέτρων:
Vτελ=Vαρχ-γt
S=Vαρχt-0,5γt^2γνωρίζοντας την τελική ταχύτητα (0) και την απόσταση (50 μέτρα) εύκολα βρίσκεις και το χρόνο, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση είανι 3,6 δευτερόλεπτα. Θες να πεις ότι ένας μέσος οδηγός σε 3,6 δευτερόλεπτα δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από να πατήσει δυνατά το φρένο και... προσευχές;;;;;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Θες να πεις ότι ένας μέσος οδηγός σε 3,6 δευτερόλεπτα δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από να πατήσει δυνατά το φρένο και... προσευχές;;;;; -
Ομορφο θεμα, αλλα εχει δυο απαντησεις: την υπεραπλουστευμενη και την σωστη.
Επειδη η δευτερη ειναι σωστοτερη αλλα 50 σελιδες, ας δουμε τη πρωτη απαντηση.
Οι καιροι που τα φρενα ηταν ταμπουρα και ο οδηγος επιβαλλοταν να φρεναρει με τη συμπιεση του κινητηρα (οπως και καποιες νταλικες σημερα)εχουν περασει ανεπιστρεπτει. Τα τελευταια 20 χρονια τα φρενα ειναι δυνατοτερα απο τους κινητητρες και επαρκουν για οποιαδηποτε φρεναρισμα. Τωρα αν καποιος με ρωτησει εαν μπορει να φρεναρει πανικ στα 190 με μαμα Yugo, θα απαντησω με την ερωτηση γιατι παει 190 με μαμα Yugo ?
Τα κιβωτια σχεδιαστηκαν για να μεταφερουν ροπη απο τη μερια του στροφαλου προς τη μερια του αξονα. Το αντιστροφο δεν ισχυει και καταστρεφει τα μηχανικα μερη της μεταδοσης. Το παρκαρισμα με τη ταχυτητα στο σασμαν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΣΤΗΡΑ. Εγω κουβαλω κυριλλε τακους για περιπτωσεις κατηφορας. Στη περιπτωση που ξεχασατε τους τακους: α) παρκαρετε στο κατηφορο με χειροφρενο και νεκρα. Περιμενετε λιγα δευτερολεπτα και βαλτε τη σχεση στο σασμαν. Εστι το φορτιο του βαρους πεφτει στο χειροφρενο και οχι στο σασμαν. Εαν ομως το κανετε συχνα παρτε τακους.
Φρενο με ταχυτητα στο σασμαν ειναι επικυνδινο γιατι αλλαζει τραγικα το front rear distribution. Παντα παταμε φρενο και συμπλεκτη ταυτοχρονα. ΠΧ βρεχει και οδηγουμε μπροστοκουνα παταμε πανικ φρενο με ABS και αφηνουμε τη ταχυτητα μεσα. Οταν η προσφυση γινει οριακη ενεργοποιηται ABS και μειωνει τη πιεση της δαγκανας για να μην κοκκαλωσει ο τροχος. Οταν ομως ο τροχος φρεναρεται ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΣΜΑΝ τοτε το 'αφημα' της δαγκανας δεν θα εχει το αναμενομενο αποτελεσμα και ο τροχος θα κοκκαλωσει anyway.
Το ιδιο ισχυει και σε πισωκουνες και σε χωρις ABS αυτοκινητα.
Το αγωνιστικο φρεναρισμα με φρενο ΚΑΙ ταυτοχρονα κουμπωμα ταχυτητας πριν τη στροφη ειναι μεγαλη ιστορια. Εκει με μυτι τακουνακι ο οδηγος 'φορτωνει' τις στροφες εκεινες που θα στρεψουν τους τροχους με τη ταχυτητα που ηδη κινειται το αυτοκινητο και ετσι δεν θα φρεναρουν (ή επιταχυνουν) το αμαξωμα.
Τωρα η αλλη απαντηση εξηγει καλυτερα πως φρεναρουμε με ABS και χωρις ABS. Ακομη και στη περιπτωση του ABS υπαρχει ενας μονον σωστος τροπος και αρκετοι με μειωμενο αποτελεσμα. Εκει με τη Brake Management τεχνικη προλαβαινουμε και το ζεσταμα των φρενων. Και μην ξεχνατε οτι και τα λαδια σασμαν ζεστενονται και ο δισκος-πλατω ζεστενεται και πατιναρει (και καιγεται ακομη) και τα σινεμπλοκ τρωγωνται για πλακα (και τα σινεμπλοκ δεν ειναι αναλωσιμα για τον καθενα μας)
-
Θεωρώ αρκετά σωστά τα όσα λέει ο Βλάσσης αν πρόκειται για φρενάρισμα πανικού με στόχο την πλήρη ακινητοποίηση με αυτοκίνητο που διαθέτει καλό ABS και καλά φρένα αλλά τελικά δεν θα γίνω εύκολα οπαδός της άποψής του αυτής!
Σε περίπτωση φρεναρίσματος σε κατηφορική ορεινή διαδρομή με στροφές αισθάνομαι πολύ πιο ασφαλής όταν φρενάρω χωρίς να πατάω τον συμπλέκτη και όταν κατεβάζω και καμιά ταχύτητα .... η αίσθηση επιβράδυνσης και ελέγχου (σε αντίθεση με την αίσθηση ακυβέρνητου καραβιού που κατρακυλάει προς το γκρεμό που αποκομίζω με πατημένο συμπλέκτη και χωρίς κατέβασμα) είναι πιο πειστική από όλες τις θεωρίες του κόσμου! -
O Vlassis είναι Highlander, δηλαδή αθάνατος. Εγώ πάλι θα συνεχίσω να φρενάρω κατεβάζοντας συγχρόνως ταχύτητα και ας μειώσω τη διάρκεια ζωής του συμπλέκτη, παρατείνοντας τη δική μου, των άλλων και του μπροστινού μέρους των αυτοκινήτων που οδηγώ
Απορία: αν χρειαστεί να επιταχύνω ξαφνικά ενώ φρενάρω, πως θα το κάνω έχοντας νεκρά η συμπλέκτη;
-
Παιδιά μην ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για ABS στα καθημερινά μας αυτοκίνητα, δεν μιλάμε για το τέλειο σύστημα. Σε πολλές περιπτώσεις ένα αυτοκίνητο χωρίς ABS θα φρέναρε πιο γρήγορα σε σχέση με κάποιο άλλο που έχει. Διαφωνεί κανείς σε αυτό?
-
Φιλε Onyx δεν διαφωνω μαζι σου. Εγω αναφερομουν στο θεμα φρεναρισματος με ταχυτητα σε πανικ -η ψιλοπανικ- φρενο. Δεν μιλουσα για καταβαση βουνου με την οικογενεια. Αυτη ειναι ειδικη περιπτωση και σιγουρα κατεβαινουμε με μια ταχυτητα που θα φρεναρει το αυτοκινητο χωρις να σερνουμε τα τακακια για ωρες. Απολυτα λογικο και επιβαλλεται σε τετοιες περιπτωσεις.
Φιλε lkar, τα τακακια ομως αλλαζουν ευκολοτερα απο τα συνχρονιζε και το δισκο-πλατο (και φθηνοτερα). Εαν παντως καταπατησεις καμμια λιμνη, η καμια χερσονησο με καμμια τροπολογια και εχεις χρήμα αφθονο τοτε μαζι σου και εγω:D
Παντως το φρενο με ταχυτητα ειναι πολυ επικινδυνο στο βρεγμενο. Υπαρχει ΣΟΒΑΡΟΣ κινδυνος για πολλα τετακε.
Το φρενο το παταμε και το κραταμε πατημενο ΜΑΖΙ με το συμπλεκτη. Πως μπορει κανεις να ξερει -οταν αποκτησει τη προσφυση- με ποια σχεση θα πρεπει να 'ξεκολλησει' ?
Το γρηγορο φρενο ειναι επιστημη, και υπαρχει απολυτα συγκεκριμενος τροπος πατηματος του πενταλ σε ABS και μη ABS. Απλα δεν μπορει να περιγραφει σε φορουμ.
-
Ο χρήστης Vlasis_Highlander έγραψε:
Τα κιβωτια σχεδιαστηκαν για να μεταφερουν ροπη απο τη μερια του στροφαλου προς τη μερια του αξονα. Το αντιστροφο δεν ισχυει και καταστρεφει τα μηχανικα μερη της μεταδοσης.Ισχύει θεωρητικά αλλά επί της ουσίας δεν αλλάζει πολύ την αντοχή ενός σαζμάν, μιλώντας πάντα για 'κανονικές' καταστάσεις όσο χρήσης όσο και χρονικής διάρκειας.
Φρενο με ταχυτητα στο σασμαν ειναι επικυνδινο γιατι αλλαζει τραγικα το front rear distribution. Παντα παταμε φρενο και συμπλεκτη ταυτοχρονα. ΠΧ βρεχει και οδηγουμε μπροστοκουνα παταμε πανικ φρενο με ABS και αφηνουμε τη ταχυτητα μεσα. Οταν η προσφυση γινει οριακη ενεργοποιηται ABS και μειωνει τη πιεση της δαγκανας για να μην κοκκαλωσει ο τροχος. Οταν ομως ο τροχος φρεναρεται ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΣΜΑΝ τοτε το 'αφημα' της δαγκανας δεν θα εχει το αναμενομενο αποτελεσμα και ο τροχος θα κοκκαλωσει anyway.
Το ιδιο ισχυει και σε πισωκουνες και σε χωρις ABS αυτοκινητα.Αυτό που λές είναι λάθος τουλάχιστον για όλα τα σύγχρονα ABS.
Αυτό γιατί ο κατανεμητής είναι ηλεκτρονικός. Έτσι όταν έρθει αυτή η πρόσθετη δύναμη πέδησης από τον κινητήρα τότε ο αισθητήρας θα αντιληφθεί τη μεταβολή και θα μειώσει περαιτέρω την πίεση των εμπρός φρένων. Φυσικά αλλάζει η βέλτιστη κατανομή πέδησης (μάλλον δεν πετυχαίνουμε τίποτα όταν φρενάρουμε και με κινητήρα με ABS και βροχή) αλλά δεν μπλοκάρει. -
Φιλε Τακινεν το ABS ο μονο που μπορει να κανει ειναι να αυξομειωσει την επιβραδυνση σε καθε δισκοπλακα τροχου.
Σκεψου αυτο: Το ABS δεν μπορει να σταματησει κινητηριο τροχο εαν εγω εχω σχεση σασμαν που ΔΕΝ αντιστοιχει α) στη ΤΑΧΥΤΗΤΑ ή Β) στη ΠΡΟΣΦΥΣΗ του τροχού.
ΠΧ . Οδηγω μια πισωκουνα στο περιφερειακο. Βρεχει και φρεναρω απο τα 120. Το βαρος ανα τροχο λογω κατηφορικης κλισης ειναι εμπρος και λογω φρενου και μεταφορας βαρους εμπρος αυξανεται περισσοτερο το βαρος ανα τροχο εμπρος και αρα η προσφυση. Ετσι το ABS 'πιεζει' λιγοτερο τους πισω τροχους γιατι δεν φορτωνονται απο καθετο βαρος και θα κοκκαλωσουν ευκολα. Μεχρι εδω συμφωνουμε νομιζω. Τωρα ομως πεταω μια δευτερα στο σασμαν στις 3000 στροφες οταν οι κινητηριοι τροχοι 'κυλουν' για δευτερα με 5000 στροφες.
Με το γινεται η αποσυμπλεξη, οι πισω τροχοι δεν μπορουν να επιταχυνουν το κινητηρα στις 5000 (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τωρα οι τροχοι ΚΙΝΟΥΝ τον κινητηρα) και κοκκαλωνουν εχοντας απωλεια προσφυσης και με δεδομενο οτι σπανια ολοι οι τροχοι εχουν ιδια πιεση, προσφυση, κλιση σε σχεση με το εδαφος, και κλιση οχηματος δρομου καποιος τροχος θα δημιουργησει τασεις ροπης και το αμαξι κανει τετακε μεχρι τη Μεσογειων....
Αρα το ABS μπορει να φρεναρει αλλα δεν μπορει να αναιρεσει/ ακυρωσει το φρεναρισμα των κινητηριων τροχων οταν τους φρεναρει η μεταδοση.
Τωρα για το πρωτο θεμα που ανεφερες, δεν ειναι τοσο θεωριτικο. Πολλοι εδω μεσα θα εχουν αναρωτηθει γιατι χρειαστικε να αλλαξουν συνχρονιζε ή γιατι ελιωσαν το δισκο πλατω τους στα Μεγαρα. 90% των περιπτωσεων φταινε τα φρεναρισματα μεσω σασμαν. Οταν το συχρονιζε ζοριζεται φθειρεται σημαντικα γιατι ειναι φτιαγμενο απο μαλακο μεταλλο.
-
Πάντα με νεκρό/ά σε φρενάρισμα πανικού!!!
Το ότι ο κινητήρας επιβραδύνει από μόνος του το αυτοκίνητο, αν σηκώσουμε το πόδι από το γκάζι, δεν σηκώνει καμμία αμφιβολία.
Σε περίπτωση φρεναρίσματος πανικού όμως, με επιλεγμένη ταχύτητα, το αποτέλεσμα θα είναι ότι, εκτός από τους τροχούς, τα φρένα μας θα πρέπει να σταματήσουν και τον κινητήρα,ο οποίος εφόσον γύριζε/γυρίζει, έχει μία κινητική ενέργεια. Τι θα γίνει αυτή αν δεν πατήσουμε συμπλέκτη???
Σωστά μαντέψατε. Θερμική στα φρένα μας...
Άρα το σωστό είναι, να απομονώνουμε το κύκλωμα των φρένων από τον κινητήρα.
Συμπληρώνω ακόμα και σας λέω ότι αυτό ισχύει σε κάθε φρενάρισμα αλλά καλό είναι να μην το εφαρμόζουμε γιατί πολύ απλά σε πιθανή απώλεια πρόσφυσης και όχι μόνο, δεν θα έχουμε έλεγχο του αυτοκινήτου.
Οπότε πατήστε συμπλέκτη, μόνο σε φρενάρισμα πανικού. -
Ο χρήστης Vlasis_Highlander έγραψε:
Αρα το ABS μπορει να φρεναρει αλλα δεν μπορει να αναιρεσει/ ακυρωσει το φρεναρισμα των κινητηριων τροχων οταν τους φρεναρει η μεταδοση.Σωστά, όμως αποκλείεται η δύναμη πέδησης του κινητήρα από μόνη της να μπλοκάρει τους τροχούς δεν συμφωνείς;
Το ABS θα μειώσει τη δύναμη πέδησης (των φρένων) στον κινούμενο άξονα τόσο ώστε να μην μπλοκάρουν οι τροχοί. Η λίγο διαφορετικά, αν κατεβάσουμε ταχύτητα τότε θα δώσουμε μια δύναμη πέδησης Α από τον κινητήρα . Τo ABS θα προσθέσει σε αυτή τη δύναμη επιπλέον Β δύναμη των φρένων με προυπόθεση πάντα οτι το Α+Β δεν μπλοκάρει τον τροχό.Για το άλλο που λες και εγώ μίλησα για 'κανονική' χρήση. Δηλαδή που περιλαμβάνει μεν κατεβάσματα αλλά όχι υπερβολές, πολλά Μέγαρα κλπ.
Αλλιώς είναι φυσιολογικά όσα λες....Τωρα για το πρωτο θεμα που ανεφερες, δεν ειναι τοσο θεωριτικο. Πολλοι εδω μεσα θα εχουν αναρωτηθει γιατι χρειαστικε να αλλαξουν συνχρονιζε ή γιατι ελιωσαν το δισκο πλατω τους στα Μεγαρα. 90% των περιπτωσεων φταινε τα φρεναρισματα μεσω σασμαν. Οταν το συχρονιζε ζοριζεται φθειρεται σημαντικα γιατι ειναι φτιαγμενο απο μαλακο μεταλλο.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Πάντα με νεκρό/ά σε φρενάρισμα πανικού!!!
Το ότι ο κινητήρας επιβραδύνει από μόνος του το αυτοκίνητο, αν σηκώσουμε το πόδι από το γκάζι, δεν σηκώνει καμμία αμφιβολία.
Σε περίπτωση φρεναρίσματος πανικού όμως, με επιλεγμένη ταχύτητα, το αποτέλεσμα θα είναι ότι, εκτός από τους τροχούς, τα φρένα μας θα πρέπει να σταματήσουν και τον κινητήρα,ο οποίος εφόσον γύριζε/γυρίζει, έχει μία κινητική ενέργεια. Τι θα γίνει αυτή αν δεν πατήσουμε συμπλέκτη???
Σωστά μαντέψατε. Θερμική στα φρένα μας...
Άρα το σωστό είναι, να απομονώνουμε το κύκλωμα των φρένων από τον κινητήρα.
Συμπληρώνω ακόμα και σας λέω ότι αυτό ισχύει σε κάθε φρενάρισμα αλλά καλό είναι να μην το εφαρμόζουμε γιατί πολύ απλά σε πιθανή απώλεια πρόσφυσης και όχι μόνο, δεν θα έχουμε έλεγχο του αυτοκινήτου.
Οπότε πατήστε συμπλέκτη, μόνο σε φρενάρισμα πανικού.Λάθος.
Κατά το φρενάρισμα με κινητήρα δεν υπάρχει ροή ενέργειας από τον κινητήρα στα φρένα αλλά από τον τροχό στον κινητήρα. -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Λάθος.
Κατά το φρενάρισμα με κινητήρα δεν υπάρχει ροή ενέργειας από τον κινητήρα στα φρένα αλλά από τον τροχό στον κινητήρα.Σωστό, αλλά εγώ δεν μίλησα για φρενάρισμα από τον κινητήρα, αλλά για το τι συμβαίνει όταν πατάμε φρένο και είναι συμπλεγμένος ο κινητήρας με τους τροχούς...
-
test
-
akouei kaneis?
Φρενάρισμα με ταχύτητα στο κιβώτιο