-
Mιας και εδώ προφανώς κατέχουμε περισσότερο το τι είναι ροκ σε σχέση με το Rolling Stone, έβαλα πιο 'σωστή' ψηφοφορία μπας και βγει κάποιο συμπέρασμα.
Τα κριτήριά μου για τους υποψήφιους είναι πρώτιστα να προέρχονται από τον χώρο της ροκ μουσικής (όπως αυτός διαχωρίζεται από την ποπ, τζαζ, σόουλ κλπ) και έχει ληφθεί υπόψη καθαρά o συνδυασμός τεχνικής ικανότητας και σκηνικής παρουσίας. Εσκεμμένα δεν συμπεριέλαβα φωνές-καρικατούρες του στυλ Dylan, Ozzy, Lemmy, Brian Johnson κλπ. όσο μοναδικές και χαρακτηριστικές να είναι.**Τρεις **επιλογές για τον καθένα.
-
Mιας και εδώ προφανώς κατέχουμε περισσότερο το τι είναι ροκ σε σχέση με το Rolling Stone, έβαλα πιο 'σωστή' ψηφοφορία μπας και βγει κάποιο συμπέρασμα.
Τα κριτήριά μου για τους υποψήφιους είναι πρώτιστα να προέρχονται από τον χώρο της ροκ μουσικής (όπως αυτός διαχωρίζεται από την ποπ, τζαζ, σόουλ κλπ) και έχει ληφθεί υπόψη καθαρά o συνδυασμός τεχνικής ικανότητας και σκηνικής παρουσίας. Εσκεμμένα δεν συμπεριέλαβα φωνές-καρικατούρες του στυλ Dylan, Ozzy, Lemmy, Brian Johnson κλπ. όσο μοναδικές και χαρακτηριστικές να είναι.**Τρεις **επιλογές για τον καθένα.
-
-
Tζανις Τζοπλιν
Τζιμ χεντριξ
Φρεντ ΜερκιουριΤωρα ειδα οτι ο ΧΕΝΤΡΙΞ δεν αναφερεται σαν επιλογη .
-
Η ψηφοφορία έχει περιορισμό μέχρι 15 επιλογές... Και εδώ που τα λέμε, ο Hendrix δεν ήταν και καμιά φωνάρα, ήταν 'απλά' ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που παίζεται η κιθάρα, για πάντα.
-
1)mercury η πρωταγωνιστικη του συμμετοχη σε ενα απο τα τοπ 3 ισως συγκοτηματα εβερ με αυτη την Απιστευτη φωνη νομιζω του δεινει δικαιωματικα την πρωτη θεση ( btw εχετε ακουσει αυτον τον ΜΙΚΑ; (οχι τον χακινεν), εχει απιστευτη ομοιότητα η φωνη του )
2)coverdale ( η φωνη του στο sailing ships των whitesnake αρκει για να μου φτιαξει μια αθλια μερα)
3)plant -
http://www.youtube.com/watch?v=En9eiH4d ... re=related
Παρακαλώ να κλειδωθεί...
-
Eric Burdon;;;
-
Χωρις σειρα προτιμησης:
Ian Gillan
Dio
Freddy Mercury
&
Rob Halford. (Θα ηταν η 4η επιλογη μου) -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Η ψηφοφορία έχει περιορισμό μέχρι 15 επιλογές... Και εδώ που τα λέμε, ο Hendrix δεν ήταν και καμιά φωνάρα, ήταν 'απλά' ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που παίζεται η κιθάρα, για πάντα.Ναι αλλα μας εχει δωσει το καλυτερο ροκ κοματι ολων των εποχων , το HEY JOE κ αποτελει την διαχωριστικη γραμμη ,μαζι με την Τζοπλιν του ροκ εντ ρολ απο το ροκ .
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Η ψηφοφορία έχει περιορισμό μέχρι 15 επιλογές... Και εδώ που τα λέμε, ο Hendrix δεν ήταν και καμιά φωνάρα, ήταν 'απλά' ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που παίζεται η κιθάρα, για πάντα.
Ναι αλλα μας εχει δωσει το καλυτερο ροκ κοματι ολλων των εποχων , το HEY JOE κ αποτελει την διαχωριστικη γραμμη ,μαζι με την Τζοπλιν του ροκ εντ ρολ απο το ροκ .
προσωπικά πιστεύω οτι αυτή η διαχωριστική γραμμή που λες ξεκίνησε από την άλλη μεριά του ατλαντικού...
όταν οι Beatles έπαιζαν στην αρχή χαζοτράγουδα, οι Kinks είχαν προχωρήσει στο ροκ, το ίδιο και οι Floyd ήτνα ήδη αλλού και οι Deep Purple με το In Rock ξεκαθάριζαν το τοπίο...Η αμερικάνικη εκδοχή του ροκ χρειάστηκε λίγο ακόμη καιρό (ένα δυο χρόνια το πολύ) να φύγει από τις country/folk επιρροές και το πρότυπο της Joan Baez.Παρόλα αυτά συμφωνώ οτι στην αμερική αυτοί οι δύο έκαναν την αρχή...κι έφυγαν και πρώτοι
-
Τωρα μάλιστα.....!!!! Δεν ξέρω αν κατέχουμε περισσότερα απ΄το τρισμέγιστο Rolling Stone, εμένα αυτή η λίστα με καλύπτει πλήρως...!!
Dio
Dickinson
Joplin
-
Morisson
Gillan
Bowie (ίσως όχι τόσο ροκ με την κλασσική έννοια, αλλά φωνάρα)Εκτός λίστας:
Eric Burdon (ναι το ξέρω σας τα πρηξα)
Nick Cave
Παύλος -
Mιας και εδώ προφανώς κατέχουμε περισσότερο το τι είναι ροκ σε σχέση με το Rolling Stone, έβαλα πιο 'σωστή' ψηφοφορία μπας και βγει κάποιο συμπέρασμα.Έτσι.
Dio, Gillan, Joplin από μένα..
fav band = deep purple (και τα παράγωγα τους)
-
ρε παρτε το χαμπαρι no elvis no rock...
ο αλλος ο εγκαθετος ο καβαλινος δεν τον εβαλε καν στην ψηφοφοριαη μεγαλυτερη φωναρα των τελευταιων 20 χρονων ειναι φυσικα αυτη: http://www.youtube.com/watch?v=f0IC1uQjHMY
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ρε παρτε το χαμπαρι no elvis no rock...O Ρουβάς της εποχής
Μαζί με τα φλωράκια και τα μωρουδίστικα τραγουδάκια των beetles -
EΔΩ υποκλίνεται και ο Θεός
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ρε παρτε το χαμπαρι no elvis no rock...
O Ρουβάς της εποχής
Μαζί με τα φλωράκια και τα μωρουδίστικα τραγουδάκια των beetlesαν δεν ηταν ο ρουβας της εποχης ακομα 'αστα τα μαλλακια σου ανακατεμενα' θα ακουγαμε
φλωρακια οι beetles;
παντως πρεπει να εβγαζαν πολλες γκομενες -
Συνέχεια.......αναμνήσεων
Τη ροκ όπως την αντολαμβάνετε ο G60http://www.youtube.com/watch?v=im2SoltmZEc&feature=related
Γράψατε ιστορία μάγκεςΚι όσο κι αν λένε ότι ουδείς αναντικατάστατος........βλέπω με τι μουσική μεγαλώνη η......κόρη μου
Mουσική του τενεκέ του καναπέ και της υποκουλτούραςαφιερωμένο σε όλους τους ροκάδες,τους δήθεν και τους original
-
ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ να μην υπάρχει ο Mark Knopfler των Dire Straits.
Πρώτη ψήφος λοιπόν για μένα στον μεγάλο Mark και μετά στον
Jim Morrison και Mick Jagger τους οποίους και ψήφισα.
Την πρώτη μου ψήφο σε κανένα π@υστη αλλά στον μεγάλο Mark
Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη φωνή της ροκ εποχής; (ΝΟΝ ΜΟUFA)