-
αν δεν κάνω λάθος έχει 75 άλογα,είναι μοντέλο του 92
-
Ο χρήστης css03027 έγραψε:
αν δεν κάνω λάθος έχει 75 άλογα,είναι μοντέλο του 92A sorry τότε.
Εγώ έχω την τουρμποκίνητη έκδοση με full injection (mpi) και τα 87 άλογα.
Είναι βλέπεις μοντέλο του '94.Τι να σου προτείνω ωρέ κοπέλι...
Μήπως να σκεφτείς κάτι σε NEO-VVL?
-
είναι με καρμπιρατέρ νομίζω το δικό μου, twin cam 16V. Oταν λές νέο NEO-VVL??
-
http://en.wikipedia.org/wiki/VVL
Me 4-4500€ παίρνεις ένα ωραιότατο τρομπετάκι από Almera VZ-R/N15, Που περιλαμβάνει τον θαυμάσιο 16άρη κινητήρα της Νισάν (που δεν εισήχθη στο Ελλάντα) με 175 μαμά άλογα και όλη την προίκα ,δηλαδή ημιαξόνια,κιβώτιο κλπ κλπ.Και κοιτάς στα μάτια Honda Civic VTi.
Αλλά πιστεύω με κανά χιλιάρικο βρίσκεις 16άρη από primera με τα 102 άλογα και ξεκινάς με πολύ καλή βάση.
Δεν ξέρω αλλά δε βρίσκω κάτι άλλο να σου προτείνω για το ταπεινό σου μοτεράκι,που να 'πάρει' έστω κάτι τι αξιοπρεπές.
-
xaxa είπαμε να του δώσουμε καμιά 10αριά άλογα, να κάνει καμιά προσπέραση.. Αν είναι με τόσα λεφτά καλύτερα να το αφήσω.. δεν έχω παράπονο και τώρα,ευχαριστημένος είμαι..
-
Επειδή το έχω ζήσει αυτό το μοτέρ και πωρώθηκα τώρα, να θυμίσουμε ότι πρόκειται για το πρώτο 16βάλβιδο 1.4 της Nissan, το οποίο είχε ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο καρμπυρατέρ, εγκέφαλο και αισθητήρα λ. Στο service manual της Hanes μπορεί κανείς να δει το αρκετά πολύπλοκο και έξυπνο σύστημα τροφοδοσίας, το οποίο στην πράξη είναι πολύ αξιόπιστο, αρκεί να μην φύγει κάποιο από τα 'χιλιάδες' σωληνάκια υποπίεσης που με τα χρόνια ξεραίνονται. Το μοτέρ δίνει 75 ίππους στις 6000σ.α.λ. και 11,4kgm ροπής στις 4000. Εχει πολύ ομαλή και αθόρυβη λειτουργία (ειδικά κάτω από τις 4000σαλ), πιο πολιτισμένη από του αντίστοιχου Injection με τους 87 ίππους. Παρουσιάζει όμως κάποιους στιγμιαίους δισταγμούς σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (λέγαν ότι οφείλονται στο καρμπυρατέρ). Ροπή χαμηλά δεν έχει πολλή, αν και δεν είναι και ψόφιο. Το θάβουν όμως οι πολύ μακριές σχέσεις μετάδοσης. Ένα μυστήριο παραμένει το εάν έχει κόφτη. Μια φορά, έβαλα πρώτη και αποφάσισα να το ανακαλύψω. Ανέβασε 7.600σαλ, με το θόρυβο να γίνεται ανησυχητικός από τις 7.000σαλ και πάνω και τη δύναμη να πέφτει κατακόρυφα. Το μυστήριο δε λύθηκε ποτέ. Διακεκομμένη λειτουργία κόφτη δεν κατάλαβα φυσικά - δεν ξέρω όμως μήπως έκοβε δύναμη με μεταβολή του αβάνς (γίνόταν σε κάποιους κινητήρες την προ ψεκασμού εποχή).
Μετά από 120.000χλμ και 17 χρόνια σχετικά νορμάλ χρήσης το μοτέρ αυτό έχει ζητήσει μόνο μια αντλία νερού. Ο θόρυβος και απόδοσή του παραμένουν κυριολεκτικά όπως την πρώτη μέρα. Επάνω του έχει μόνο σκόνη ελάχιστα λάδια, αποκλειστικά στην περιοχή της καμπάνας.
Ταύτα!(επιδόσεις του Sedan μετρημένες από 4Τ:
0-100: 14,3s Τελική: 165χαω) -
χαχα..ναι ναι.. αυτό με τον κόφτη καιρό το ψάχνω κ εγώ και φοβόμουν να το ανακαλύψω όμως... Δέν έχω κανενα πρόβλημα..μια χαρά είναι οι επιδόσεις του( για μένα τουλάχιστον), και ο ήχος του πολύ καλος.. έλεγα μήπως του έδινα καμιά 10αρα άλογα περισσότερα,απλά για καμιά προσπέραση. Ακόμα και η κατανάλωση του normal είνια,η μέση κατανάλωση είναι περίπου στα 10λιτρα με κανονική χρήση.
Ευχαριστώ πολύ παντως -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Ένα μυστήριο παραμένει το εάν έχει κόφτη. Μια φορά, έβαλα πρώτη και αποφάσισα να το ανακαλύψω. Ανέβασε 7.600σαλ, με το θόρυβο να γίνεται ανησυχητικός από τις 7.000σαλ και πάνω και τη δύναμη να πέφτει κατακόρυφα. Το μυστήριο δε λύθηκε ποτέ. Διακεκομμένη λειτουργία κόφτη δεν κατάλαβα φυσικά - δεν ξέρω όμως μήπως έκοβε δύναμη με μεταβολή του αβάνς (γίνόταν σε κάποιους κινητήρες την προ ψεκασμού εποχή).valve float/bounce
Αν μάλιστα έχεις υδραυλικά ωστήρια, σε μερικούς κινητήρες οι βαλβίδες λειτουργούν σαν κόφτης.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
valve float/bounce
Αν μάλιστα έχεις υδραυλικά ωστήρια, σε μερικούς κινητήρες οι βαλβίδες λειτουργούν σαν κόφτης.
Το συγκεκριμένο μότερ πάντως είναι 16βάλβιδο, με 2EEK και χωρίς υδραυλικά ωστήρια.
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς - ίσως κάτι σαν κι αυτό που συνέβαινε στο Cinquecento 900 με τον εκκεντροφόρο στο πλάι και τα υδραυλικά ωστήρια? Εκεί, όντως, η πτώση της δύναμης από καποιο σημείο και μετά (δεν είχε στροφόμετρο) ήταν τόσο απότομη, που σχεδόν ισοδυναμούσε με κόφτη...! -
Video που δείχνει τί είναι το valve float: http://uk.youtube.com/watch?v=_REQ1PUM0rY
-
Ως πρώην ευτυχής κάτοχος του Ν14 (Sunny του 1992 με 75 άλογα) να καταθέσω και εγώ την άποψη μου
Όντως δεν είχα κατορθώσει να ανακαλύψω κόφτη!!!
Είδα εντυπωσιακή αλλαγή στις επιδόσεις του αυτοκινήτου με μερικές πολύ απλές κινήσεις- Χρήση σούπερ αμόλυβδης (το μοτεράκι επηρεάζεται αποφασιστικά κάτι που δε συνέβαινε με τα επόμενα αυτοκίνητα μου που είχαν ψεκασμό)
- Χρήση πολύ καλών λαδιών π.χ. 0-40W
3)Αλλαγή μόνο του τελικού της εξάτμισης (που ούτως ή άλλως χρειάζεται μια καλή ανοξείδωτη εξάτμιση αφού με μια απλή εξάτμιση κάθε 2 χρόνια ήθελα αλλαγή) - Χρήση μπουζί Bosch (είχαν κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό που δε θυμάμαι ακριβώς, μάλλον 4 ακίδες)
Με αυτές τις πολύ μικρές και ανέξοδες κινήσεις είδα βελτίωση 1 δευτερόλεπτο στο 0-100 και τελική 190χλμ (σε κατηφόρα φυσικά γυρνώντας από Χαλκίδα)
Πιο απαραίτητη όμως θεωρώ την αλλαγή των ελαστικών σε 175 (από 155 που είναι η εργοστασιακή διάσταση) και η προσθήκη 4 κόκκινων Kayaba με τα οποία αλλάζει άρδην η συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
-
Χεχε, ωραίο τόπικ, θυμηθήκαμε τα παλιά! Μερικά σχόλια, σ' αυτά που λέει ο φίλος Okypous!
- Είχα χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές σούπερ αμόλυβδη και ίσως να είχα δει μια πολύ μικρή διαφορά στο τράβηγμα, αν και δεν ξέρω μήπως ήταν ψυχολογικό. Σημειωτέον ότι ο κινητήρας αυτός δεν έχει χτυπήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ πιράκι ποτέ, ανεξαρτήτως βενζίνας (και...βενζινάδικου), σε οποιεσδήποτε σ.α.λ., με οποιοδήποτε φορτίο και σε οποιαδήποτε θερμοκρασία!
- Το 0-40W προσδιορίζει ρευστότητα λαδιών κι όχι ποιότητα/αντοχή.
Το πέρασμα από 155/80 σε 175/70 το κάνουν ΟΛΟΙ μετά την πρώτη αλλαγή. Είναι σχεδόν αδύνατο να δεις σήμερα N14 με 155/80R-13.
Με την προσθήκη 4 πορτοκαλί Kayaba (ελπίζω τα κόκκινα να ήταν αλλιώτικα), το αμάξι έγινε θεόσκληρο, ειδικά πίσω. ΑΙΣΧΟΣ. Ευτυχώς πια δεν παράγονται. Το κράτημα βελτιώθηκε ελάχιστα, καθώς ήταν ήδη ΑΡΙΣΤΟ (για την εποχή) με τα εργοστασιακά αμορτισέρ που παρείχαν και πολύ καλή άνεση. Το κακό με τα εργοστασιακά ήταν ότι ήταν πανάκριβα.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Χεχε, ωραίο τόπικ, θυμηθήκαμε τα παλιά! Μερικά σχόλια, σ' αυτά που λέει ο φίλος Okypous!- Είχα χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές σούπερ αμόλυβδη και ίσως να είχα δει μια πολύ μικρή διαφορά στο τράβηγμα, αν και δεν ξέρω μήπως ήταν ψυχολογικό. Σημειωτέον ότι ο κινητήρας αυτός δεν έχει χτυπήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ πιράκι ποτέ, ανεξαρτήτως βενζίνας (και...βενζινάδικου), σε οποιεσδήποτε σ.α.λ., με οποιοδήποτε φορτίο και σε οποιαδήποτε θερμοκρασία!
- Το 0-40W προσδιορίζει ρευστότητα λαδιών κι όχι ποιότητα/αντοχή.
Το πέρασμα από 155/80 σε 175/70 το κάνουν ΟΛΟΙ μετά την πρώτη αλλαγή. Είναι σχεδόν αδύνατο να δεις σήμερα N14 με 155/80R-13.
Με την προσθήκη 4 πορτοκαλί Kayaba (ελπίζω τα κόκκινα να ήταν αλλιώτικα), το αμάξι έγινε θεόσκληρο, ειδικά πίσω. ΑΙΣΧΟΣ. Ευτυχώς πια δεν παράγονται. Το κράτημα βελτιώθηκε ελάχιστα, καθώς ήταν ήδη ΑΡΙΣΤΟ (για την εποχή) με τα εργοστασιακά αμορτισέρ που παρείχαν και πολύ καλή άνεση. Το κακό με τα εργοστασιακά ήταν ότι ήταν πανάκριβα.
Ποτέ δεν έχουμε βάλλει σούπερ αμόλυβδη στο Sunny του πατέρα μου (τώρα έχει 265000χλμ και το αγοράσαμε μτχ με 55000χλμ στο οδόμετρο) ,αφού δεν την χρειάζεται άλλωστε.Το μοτέρ 'φυσάει'
κι έχει υπέροχη λειτουργία έτσι κι αλλιώς.Σε όλα αυτά τα χιλιόμετρα που το έχουμε (210000χλμ) δεν έχουμε αλλάξει ούτε εκατοστό από την εργοστασιακή του εξάτμιση.Τώρα βέβαια θέλει ένα τελικό,γιατί πρέπει να αρχίζει να τα παίζει (τελευταία όμως).
Πάντοτε του βάζουμε 10w40 λαδάκι.Και μάλιστα τα τελευταία 20000χλμ περίπου 10w40 100% συνθετικό, χωρίς να καίει σταγόνα!!!
Πριν 15 μέρες περίπου το έβαλα στο συνεργείο για αλλαγή μεγάλου μέρους του εμπρόσθιου συστήματος (λόγω καταπόνησή του από τη χρήση που του κάνει ο πατέρας μου σε κροκάλες και μέρη,που μόνο αγροτικά προσεγγίζουν-είπαμε αυτοκίνητο-ΕΡΓΑΛΕΙΟ!!! ).
Μεταξύ αυτών που του άλλαξα ήταν και τα αμορτισέρ τα οποία είχα στην πλάτη τους περί τα 170000χλμ (δεν το λέω με καμάρι,απλά υπήρχαν αφραγκίες...).
Τοποθετήθηκαν 4 KYB Excel-G (μαύρα στο χρώμα) και το αυτοκίνητο πάτησε ξανά στα πόδια του.Απίστευτη διαφορά με πριν!Κόστος αυτών, από μαγαζί με ανταλλακτικά Χανίων, 310€.
Τα εργοστασιακά είχα ρωτήσει και κόστιζαν 380€Σε αυτό που λέτε για τα ελαστικά έχετε απόλυτο δίκιο!Ποτέ δεν έχω δει Sunny με διάσταση, διαφορετική της 175/70/R13 .
Στ'αλήθεια το αγαπώ αυτό το αυτοκίνητο,παρόλο που ο πατέρας μου του έχει κάνει την εξωτερική εμφάνιση 'άσ'τα να πάν' '!!!
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Τοποθετήθηκαν 4 KYB Excel-G (μαύρα στο χρώμα) και το αυτοκίνητο πάτησε ξανά στα πόδια του.Απίστευτη διαφορά με πριν!Κόστος αυτών, από μαγαζί με ανταλλακτικά Χανίων, 310€.
Τα εργοστασιακά είχα ρωτήσει και κόστιζαν 380€Ναι, τα 'χρωματιστά' KYB μάλλον έχουν καταργηθεί και τώρα έχει τα ExcelG, GasAJust κ.λπ. Τα ExcelG τα έχω στο Punto και είναι πολύ μαλακά, οπότε, αν ισχύει το ίδιο και για τα ExcelG του Sunny, σίγουρα του ταιριάζουν καλύτερα από τα πορτοκαλί που βάλαμε εμείς.
Σημειωτέον ότι το 1997 που τοποθετήθηκαν τα πορτοκαλί 'κανόνια', τα εργοστασιακά αμορτισέρ κόστιζαν άνω των 400.000δρχ (τιμή αντιπροσωπίας)!!!!! Η τιμή των 380 (ευρώ) που κάνουν σήμερα, λοιπόν, είναι...τζάμπα, εφόσον βέβαια πρόκειται για τα ίδια αμορτισέρ και η Nissan δεν έχει αλλάξει τους προμηθευτές της μετά από τόσα χρόνια...
-
δε περίμενα να 'πουλάει' ακόμα, 16 χρόνια μετά αυτό το αυτοκίνητο, δε περίμενα να απαντήσουν τόσοι άνθρωποι στο topic ευχαριστώ
Έχεις δίκιο για την βενζίνη, όποτε έχω δοκιμάσει 100άρα (κανονική 100άρα όμως ) το αυτοκίνητο πήγαινέ πολύ καλύτερα
-
Δε σκοτώνουμε τα άλογα ,όταν γεράσουν...
-
Το αυτοκίνητο αυτό μπήκε στην καρδιά μου (το πρώτο μου γαρ), αλλά όχι άδικα κατά την άποψη μου.
Αποδείχθηκε σκυλί (στα 120.000χλμ το μόνο που χρειάστηκε ήταν η αντλία νερού 40€ και το τελικό καζανάκι της εξάτμισης που όταν αντικαταστάθηκε με ανοξείδωτη δε με απασχόλησε ξανά)
Φθηνά σέρβις (όταν έκανα, γιατί συνήθως άλλαζα φίλτρα, μπουζί, λάδια μόνος μου)
Κινητήρας πολύστροφος που σου έδινε την εντύπωση ότι σκότωνε ψηλά, έστω και αν ήταν ψευδαίσθηση.
Πολύ καλή ποιότητα, αφού δεν ακούστηκε ποτέ ούτε ένα τρίξιμο ακόμα και μετά από μια γερή στούκα που έφαγε ενώ και τα πλαστικά του ήταν σαν καινούρια όταν το πούλησα.
Να μην ξεχάσω ότι έβαζα μόνο bridgestone λάστιχα που του πήγαιναν γάντι -
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αυτό έχεις ή το άλλο που φτιαχνόνταν στον Βόλο; (κλικ για μεγαλύτερη φωτό)Και αυτό της φωτογραφίας στον Βόλο φτιαχνόταν (3θυρο, 4θυρο και 5θυρο) και ήταν το τελευταίο Sunny που φτιάχτηκε εδώ. Μετά ακολούθησε το εισαγώμενο Almera.
Δυστυχώς αυτό το είχα 7 χρόνια απο το 91 έως το 98 (το οποίο αντικαταστάθηκε απο ένα χιλιάρι εγγλέζικο Micra - βασική έκδοση χωρίς καν a/c το οποίο έως και σήμερα που υπάρχει είναι 'εκπληκτικό') και μου βγήκε ... εφιαλτικό ... 3 καπάκια κινητήρα, 2 φορές φλάντζα κεφαλής, διαρροές απο παντού, λάμπες ... λαμπιόνια ... λαμπάκια, καρμπιρατέρ/καυσαέρια. Όλα τα σέρβις στα κεντρικά σε λογικές τιμές αλλά πάντα κάτι χάλαγε. Οδηγικά αγοράστηκε με 75 άλογα και πουλήθηκε με λιγότερα απο 60 αφού το αντίστοιχο Golf εκείνης της εποχής ... με άφηνε πολύ πίσω. Δεν ξέρω αν ήταν γενικό το κακό (πέρα απο τα καπάκια του κινητήρα) αλλά το δικό μου μάλλον βγήκε 'Παρασκευή και 13' απο το εργοστάσιο ή κάποιος το ... έφτησε!!! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
αυτό έχεις ή το άλλο που φτιαχνόνταν στον Βόλο; (κλικ για μεγαλύτερη φωτό)
Και αυτό της φωτογραφίας στον Βόλο φτιαχνόταν (3θυρο, 4θυρο και 5θυρο) και ήταν το τελευταίο Sunny που φτιάχτηκε εδώ. Μετά ακολούθησε το εισαγώμενο Almera.
Από το 1994 και μετά, το Sunny έπαψε να παράγεται στο Βόλο και εισαγόταν αν θυμάμαι καλά από την Αγγλία. Το 'Αγγλικό' Sunny ήταν αυτό με το Injection mpi και τους 87 ίππους, από τον ίδιο ουσιαστικά κινητήρα. Το ξεχώριζες από τη μάσκα (που είχε ίσιες γρίλιες κι όχι κυψελωτές), το ταμπλό (κόκκινοι δείκτες, με το στροφόμετρο δεξιά του ταχύμετρου αντί αριστερά) και τα λάστιχα (που ήταν από μαμά 175/70R13). Επίσης, ερχόταν σε κάποια χρώματα που παλιά δεν υπήρχαν για το Βολιώτικο, ενώ είχε και διαφορετικό τιμόνι.
Nissan Sunny 1.4 λαστιχα-αμορτισερ-λαδια-service