-
**@ elteo **
Έχοντας μόνο έξτρα πάνω την κάρτα (όχι usb flashάκια κλπ. για να μην αλλάξει η ονοματολογία των παρακάτω) γράψε στην κονσόλα:sudo mkdir /media/MMCSD
sudo cp /etc/fstab /etc/fstab.old
sudo gedit /etc/fstabΣε αυτό το σημείο θα ανοίξει το αρχείο fstab στον editor. Βρες τη γραμμή που αναφέρεται στο /dev/sdb1 και ή τη σβήνεις (ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο αυτή τη γραμμή) ή βάζεις στην αρχή της το # Κατόπιν κάνε στο τέλος paste την παρακάτω γραμμή:
/dev/sdb1 /media/MMCSD auto user,auto,exec,rw 0 0
Σώσε το αρχείο, βγάλε την κάρτα και ξαναβάλτην. Λογικά θα σου την κάνει automount.
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
**@ elteo **
Έχοντας μόνο έξτρα πάνω την κάρτα (όχι usb flashάκια κλπ. για να μην αλλάξει η ονοματολογία των παρακάτω) γράψε στην κονσόλα:sudo mkdir /media/MMCSD
sudo cp /etc/fstab /etc/fstab.old
sudo gedit /etc/fstabΣε αυτό το σημείο θα ανοίξει το αρχείο fstab στον editor. Βρες τη γραμμή που αναφέρεται στο /dev/sdb1 και ή τη σβήνεις (ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο αυτή τη γραμμή) ή βάζεις στην αρχή της το # Κατόπιν κάνε στο τέλος paste την παρακάτω γραμμή:
/dev/sdb1 /media/MMCSD auto user,auto,exec,rw 0 0
Σώσε το αρχείο, βγάλε την κάρτα και ξαναβάλτην. Λογικά θα σου την κάνει automount.
Δεν παρακολουθούσα τη συζήτηση, ωστόσο το ανωτέρω ίσως να μην είναι σωστό σε κάθε περίπτωση: Δεν είναι βέβαιο ότι το SCSI device θα είναι πάντα το /dev/sdb. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε υπάρχει το udev και τα /dev/disk/by-id και /dev/disk/by-uuid, που είναι symlinks προς το σωστό device κάθε φορά. Με βάση αυτά μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα ασφαλές static stanza στο /etc/fstab όπως γράφεις.
-
Όχι δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι ο sdb, γι αυτό έγραψα στην πρώτη πρώτη σειρά, ξεκίνημα με μόνο έξτρα την κάρτα και τίποτα άλλο αποθηκευτικό. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι. Για να εξαφανίσει βέβαια ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αμφιβολία ότι η κάρτα του είναι το /dev/sdb1, (κάτι που είναι σίγουρο αν ξεκινήσει χωρίς τίποτα άλλο) μπορεί να δώσει την εντολή:
cat /proc/partitions
έτσι θα εμφανίσει τα διαμερίσματα και το μέγεθος του καθενός. Η κάρτα του θα είναι το διαμέρισμα με μέγεθος... τη χωρητικότητα της κάρτας.
Φυσικα η χρήση των uuid εξασφαλίζει οτι θα έχουμε το σωστό mount point σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν έχουμε κάνει mount 3 usb flashάκια και ένα εξωτερικό cd πριν. Όμως η δημιουργία του fstab με αυτό τον τρόπο προϋποθέτει ή να βρίσκεται κάποιος που ξέρει τι να κάνει μπροστά στον υπολογιστή ή κάποιον που είναι πρόθυμος να ακολουθήσει ένα σχετικό οδηγό ή αρκετές ερωταπαντήσεις σε κάποιο φόρουμ ώστε να γίνουν οι οδηγίες συγκεκριμένες.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το δεν γίνεται μην το λές πολλά γίνονταιδες αν το βλέπει κα μήπως εχει γίνει κάτι στραβά με τα δικαιώματα πρόσβασης
στο live μέσω του usb flash την αναγνώριζε.
εναλλακτικά βάλε XP
δεν μου είναι δύσκολο ξέρεις
@fog κάτι για invalid mount μου λέει...ενώ την βλέπει δεν με αφήνει να την ανοίξω όποτε την κλικάρω.
το κολπάκι σου το ξεκίνησα...αλλά μόλις γράφω την 1η γραμμή μου βγάζει password όπου δεν κάει τίποτα ότι κ να πατώ. -
τα password στο linux (γραμμή εντολών) δεν φαίνονται
αφού τη βλέπει λογικά είναι θέμα ρυθμίσεων (οταν κάνεις κλίκ τι σου βγάζει??)
γι'αυτο σου λέω βάλε xp
-
Κοίτα Σάββα, αν θέλεις κάνα CDάκι με τα Vista πες το πάντως, μην ντραπείς, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε!
Και ΧΡ έχουμε, αλλά έτσι για να πρωτοτυπήσεις!Πραγματικά πάντως, τον κάνει αόρατο τον ελεύθερο χρόνο που είπε και ο Σπύρος! Πόσο καιρό παιδεύεσαι;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
τα password στο linux (γραμμή εντολών) δεν φαίνονταιαφού τη βλέπει λογικά είναι θέμα ρυθμίσεων (οταν κάνεις κλίκ τι σου βγάζει??)
γι'αυτο σου λέω βάλε xp
invalid mount option when attempting to mount volume XXXX
γκουγκλαρα και βλέπω ότι είναι γενικό φαινόμενο
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κοίτα Σάββα, αν θέλεις κάνα CDάκι με τα Vista πες το πάντως, μην ντραπείς, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε!
Και ΧΡ έχουμε, αλλά έτσι για να πρωτοτυπήσεις!Πραγματικά πάντως, τον κάνει αόρατο τον ελεύθερο χρόνο που είπε και ο Σπύρος! Πόσο καιρό παιδεύεσαι;
στο eee είναι όλα τα λεφτά το eeebuntu ...
-
λύση δεν σου βγάζει το google?
-
βγάζει κάποια αλλά ή είμαι πολύ κουλάδι ή δεν κάνουν για την πέρίπτωσή μου
-
http://www.eeebuntu.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=440
αυτό το δοκίμασες
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Για να μην αμολύσω τον g60, σου κάνω τις εξης hot ερωτήσεις:
. Εχεις κάνει ποτέ καναν υπολογισμό, πόσο χρόνο απ την ζωή σου χαράμισες να μάθεις windows, dos και λοιπές αηδίες;
. Έχεις υπολογίσει τον χρόνο που έχεις αφιερώσει για την ασφάλεια των μηχανακίων σου;
. Έχεις αντιληφθεί τι παθαίνει ένας user των παραθύρων αν καστομάρεις λίγο το desktop του;Να συνεχίσω, η να αφήσουμε τον συνάδελφο αν έχει διάθεση να μάθει κάτι της προκοπής;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
http://www.eeebuntu.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=440' target='_blankαυτό το δοκίμασες
merci beaucoupppppppp
-
θα σου σταλθεί pm με τα στοιχεία του τραπεζικού μου λογαριασμού για να κάνεις μια δωρεά
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
θα σου σταλθεί pm με τα στοιχεία του τραπεζικού μου λογαριασμού για να κάνεις μια δωρεάΚαλά εσύ που έχεις προσφέρει τόσα στην κοινότητα(αφου δε μ αφήνεις δεν θα τα αναφέρω-δε θα πω ούτε για τους drivers τπτ-) ζητάς χρήματα απο τον συνάδελφο;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
θα σου σταλθεί pm με τα στοιχεία του τραπεζικού μου λογαριασμού για να κάνεις μια δωρεά -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Για να μην αμολύσω τον g60, σου κάνω τις εξης hot ερωτήσεις:
. Εχεις κάνει ποτέ καναν υπολογισμό, πόσο χρόνο απ την ζωή σου χαράμισες να μάθεις windows, dos και λοιπές αηδίες;
. Έχεις υπολογίσει τον χρόνο που έχεις αφιερώσει για την ασφάλεια των μηχανακίων σου;
. Έχεις αντιληφθεί τι παθαίνει ένας user των παραθύρων αν καστομάρεις λίγο το desktop του;Να συνεχίσω, η να αφήσουμε τον συνάδελφο αν έχει διάθεση να μάθει κάτι της προκοπής;
Απαντήσεις:
-Πολύ πολύ χρόνο και λόγω δουλειάς, ακόμη δαπανώ, όχι απαραίτητα επειδή φταίνε τα Windows, φταίω κι εγώ που παραμένω κουλάδι, γιατί πρέπει να κάνω πολλά πράγματα , πολύ γρήγορα, οπότε δεν μένει χρόνος να τα πάω σε βάθος...-Πολύ λίγο χρόνο, πάντα εγκαθιστούσα ένα Antivirus, κι ένα Firewall όταν άρχισα να μπαίνω στο Internet, και μετά έπαυα ν'ασχολούμαι. Τελευταία έχω καταβολευτεί με διάφορα δωρεάν κιόλας και δεν ψάχνω καν τα crack. Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι απολύτως ασφαλής βέβαια, αλλά ποιος είναι; Ακόμη και Linux να έτρεχα, κάποιος πραγματικά κακός θα έβρισκε τον τρόπο.
-Εεεε ψάχνεται! Όπως ψάχνομαι κι εγώ όταν μου αλλάξεις κάτι που έχω συνηθίσει, κυρίως γιατί κάποια πράγματα έχω συνηθίσει να τα κάνω μηχανικά!
πχ Start/Run/calc για ν'ανοίξει το Calculator
ή Start/run/Ipconfig για να δω γρήγορα την IP
κλπ κλπ
Είναι πολλά τέτοια που τα συνηθίζουμε κι αν τα στερηθούμε θα μας χαλάσει. Το ίδιο θα συνέβαινε σε οποιοδήποτε λειτουργικό: αν κάποιος μας διαταράξει αυτό που έχουμε συνηθίσει, έχουμε πρόβλημα!Τέλος, όπως θα κατάλαβες κιόλας έκανα πλάκα, οπότε μην αμολύσεις κανέναν! Θα...ξαμολυθεί μόνος του! Αν ο elteo έχει όρεξη να ξαναπεράσει για δεύτερη φορά όλη αυτή την ιστορία επειδή έχει όρεξη να μάθει, καλά κάνει. Δεν θα πάθει και κάτι, στην τελική δεν είναι κάτι δύσκολο, θέλει απλώς πολύ χρόνο και λίγο διάβασμα.
Ε, όσο αυτός θα ψάχνεται όμως, εγώ θα τον πειράζω λιγουλάκι, δεν θα πάθει και κανείς τίποτε , ναι;
-
Παιδιά ας προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε μακριά από operating system wars...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Παιδιά ας προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε μακριά από operating system wars..._
αυτός ο παλιογρηγόρης φταίει που όλο λέει για τα κωλοπαράθυρα, και ο j.marr που ενώ γνωρίζει πολλά δε με αφήνει να πώ πόσα έχει φτιάξει για το linux.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Παιδιά ας προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε μακριά από operating system wars...
_
αυτός ο παλιογρηγόρης φταίει που όλο λέει για τα κωλοπαράθυρα, και ο j.marr που ενώ γνωρίζει πολλά δε με αφήνει να πώ πόσα έχει φτιάξει για το linux.
Πάλι εγώ φταίω....
LiNuX Forum