-
οι τιμές στο μασίφ ξύλο ξεφεύγουν κατά πολύ...Δεν είναι απαραίτητο να επιλέξεις το ξύλο...
Βεβαίως είναι πολύ καλύτερο υλικό αλλά το πληρώνεις. Όπως είπες υπάρχει και το ημιμασίφ, στο οποίο η κορνίζα περιμετρικά είναι από καπλαμά και στο κέντρο (μιλάμε για τα πορτάκια) υπάρχει μασίφ ξύλο..είναι πολύ όμορφο, μπορείς να κάνεις όποιο σχέδιο/σκάλισμα θές αλλά είναι τσιμπημένο κι αυτό...
ο ΓΙΩΡΓΟΣ123 είπε πολύ σωστά οτι το γαφείο δε φτιάχνεται έτσι απλά...κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το τραπεζάκι του σαλονιού.
17χιλιάρικα πάντως είναι πάάάρα πολλά!
γενικά ο καθένας ζητάει ό,τι θέλει: έφτιαξα μια ντουλάπα στο σπίτι. Μεγάλη 4,20Χ3,20Χ0,60 Ε΄χω πολύ ψηλό σπίτι... μου ζητούσαν από 3000 μέχρι 4500 και έκατσα έβγαλα μόνος μου τα μέτρα και την έφτιαξα μόνος μου...μου στοίχισε περίπου 1300... είναι διαφορά...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Καταρχήν θέλω να μην με σφάξουν!
Θεωρούσα ότι φτιάχνω μια μασιφ κατασκευή σε φυσικό χρώμα και θα αντέξει στο χρόνο
Αυτή η συραφή δεν είναι εμφανής στο μάτι?
Δεν υπάρχει κίνδυνος να σκάσει από διαστολές συστολές?
Αν μου λέει μασιφ και εννοεί μασιφ το περιγραμμα και κολλάζ καπλαμα δεν θα πρέπε να είναι φθηνότερο και να λέγεται πχ ημιμασιφ?
Αν βλέπω μια πόρτα ντουλάπας 0,45 * 2,30 και δεν βρίσκω κολλήσεις με το μάτι τότε αυτό δεν πάει να πει ότι δεν είναι μασιφ καρυδιά αλλά στην καλύτερη καπλαμάς?Για να μην σε σφαξουν .
Κοντρα πλακε θαλασσης 5αρι, επενδυση με καπλαμα (καρυδια ) .
Πηχακι στην περιμετρο απο μασιφ ξυλο ,οχι καρυδιας αλλα οξυα για να κανει αντιθεση με το χρωμα της καρυδιας (τοποθετειται πριν τον καπλαμα )
Για μασιφ καρυδια ρισκαρεις ,γιατι χρειαζεται καθαρη-φουρνιστη καρυδια κ αστερι μαραγκο ,να μην μπω σε λεπτομερειες προς το παρον .
Αυτα για το γραφειο κ εδω πιστευω να συμφωνησεις ,οτι πρεπει να ειναι οδηγος για την υπολοιπη κατασκευη. -
Σε ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...
Το ηλεκτρολογικό πρόβλημα (βραχυκύκλωμα) οφειλόταν σε κάποια (;;) χαλασμένη τσιμούχα από την οποία περνούσε νερό και έκανε το τσαφ. Αυτό φτιάχτηκε και το πλυντήριο λειτουργεί. Στο τελείωμα όμως δεν βγάζει τα απόνερα και υποθέτω ότι φταίει η αντλία αποχέτευσης. Τα φίλτρα τα τσέκαρα και είναι μια χαρά.
Υποθέτω ότι η περιβόητη τσιμούχα είχε να κάνει με την αντλία και προφανώς κάποια μακακία έγινε εκεί.
Χωρίς να είμαι ειδκός, δοκίμασα να βρω την αντλία αλλά δεν τα κατάφερα.
Με τα πολλά, για να μη σας πρήζω, μίλησα με τη Bosch και την Πέμπτη θα μου στείλουν τεχνικό να το δει χωρίς χρέωση εφ' όσον προέρχεται από service. Για το τί θα ακολουθήσει θα σας ενημερώσω.Σ.Σ.: Ποτέ μη βάζετε ρούχα στο πλυντήριο πιάτων. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ξεβάψουν και να σας χαλάσουν το καλό σετ μαχαιροπίρουνα ( kouk )!!!
Επανέρχομαι με τη συνέχεια της ιστορίας μετά τη χθεσινή επίσκεψη του τεχνικού της Bosch:
Πριν πω οτιδήποτε, θα τονίσω ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε εντός 4,5103 δευτερολέπτων και ήταν η πρώτη φορά που ήθελα να σκοτώσω μάστορα. Το συναίσθημα αυτό δεν το ένιωσα καν τον τελευταίο 1,5 χρόνο που έχτιζα το σπίτι...
Λοιπόν, ο μάστορας περί ου ο λόγος είναι ο υδραυλικός μου!
Η αναμονή που είχε τοποθετήσει στο σιφόνι του νεροχύτη για την αποχέτευση του πλυντηρίου πιάτων ήταν βουλωμένη!!! Όπως μου εξήγησε ο τεχνικός της Bosch (ρε τί μαθαίνει κανείς..) η αναμονή έρχεται εργοστασιακά φραγμένη επειδή ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην έχει πλυντήριο πιάτων και να θέλει να τη χρησιμοποιήσει στο μέλλον. Έτσι αποφεύγεται η δυσοσμία της αποχέτευσης. ΟΤΑΝ όμως ο ιδιοκτήτης βάλει πλυντήριο, ο υδραυλικός ανοίγει την τρύπα στην αναμονή με ένα δράπανο.
Ο παπάρας υδραυλικός μου, ενώ ήρθε και το είδε αφού τον ενημέρωσα (πριν επικοινωνήσω με τη Bosch) δεν μου είπε τίποτα. Τώρα απλά θα του ζητήσω τα λεφτα της επίσκεψης που με χρέωσε η Bosch (35€). -
Δεν ειχε λειτουργησει ξανα σε αυτο το σπιτι το πλυντηριο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν ειχε λειτουργησει ξανα σε αυτο το σπιτι το πλυντηριο;Όχι, μόλις είχα μετακομίσει...
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Δεν ειχε λειτουργησει ξανα σε αυτο το σπιτι το πλυντηριο;
Όχι, μόλις είχα μετακομίσει...
Οκ.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
... Το γραφειο γινεται με συρραφη κ συγκολληση ,δεν μπορει να το κανει μαραγκος ,εκτος κ εχει γνωσεις αλλα προπαντος μηχανηματα .Aλλά προ παντός ... σωστό ξύλο.
Το οποίο είναι ό, τι πιό δύσκολο να βρεθεί, στις μέρες μας. Το καλό ξύλο (αυτό που θα αντέξει στο χρόνο) πρέπει να έχει αφυγρανθεί σωστά. Που σημαίνει χρόοοοονια αναμονή σε ανήλιαγα υπογεια δίχως υγρασία και με καλό αερισμό.
Αυτή η διαδικασία έχει αντικατασταθεί από το φούρνισμα, το οποίο όμως δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Κανένας σήμερα δεν μπορεί να πληρώσει τη διαδικασία του στεγνώματος, αλλά ούτε μπορεί να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για το κόψιμο του ξύλου (φάση του φεγγαριού, εποχή του χρόνου, ώρα της μέρας, ...).Η 10ετία του '80 παίζει να ήταν η τελευταία που μπορούσε κάποιος ν΄αγοράσει καλό μασίφ ξύλο...
-
7.5 ώρες (με 1 ώρα διάλειμμα) για να μπουν τα φωτιστικά στα μπαλκόνια....6 κομμάτια, ήτοι περίπου 1 κομμάτι την ώρα.
Μέτρα, ξαναμετρα, κεντράρισε (οριζοντίως και καθέτως...ούτε σταυρόλεξο να'ταν!), κουνα λίγο τα κανάλια που ειχε λίγο στραβοβάλει ο ηλεκτρολόγος... και μετά πιάσε το μοντάρισμα...ήθελα να'ξερα, καλά αυτοί που τα σχεδιάζουν, αυτοί που τα κατασκευάζουν δεν ξέρουν ότι ο άνθρωπος έχει μόνο δύο χέρια? πως περιμένουν να κρατάς το φωτιστικό στο ένα χέρι, το κλέμενς στο άλλο ΚΑΙ να πρέπει να βιδώσεις ταυτόχρονα, ανεβασμένος σε σκάλα? Τεσπα... τελειώσαμε! -
αμα εισαι ηλεκτρολόγος και περνας 30 κομματια τη μέρα τα καταφέρνεις όλα αυτά, με βοηθό ή χωρίς!
ΥΣ. παντως δεν δικαιολογώ τους κατασκευαστές φωτιστικών. Υπάρχουν φορες που τουε βρίζω και αναρωτιεμαι αν οι ιδιοι που τα σχεδιασαν κατασκευασαν προσπάθησαν να τοποθετήσουν κάποιο απο τα 'επιτευγματά' τους!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... Το γραφειο γινεται με συρραφη κ συγκολληση ,δεν μπορει να το κανει μαραγκος ,εκτος κ εχει γνωσεις αλλα προπαντος μηχανηματα .
Aλλά προ παντός ... σωστό ξύλο.
Το οποίο είναι ό, τι πιό δύσκολο να βρεθεί, στις μέρες μας. Το καλό ξύλο (αυτό που θα αντέξει στο χρόνο) πρέπει να έχει αφυγρανθεί σωστά. Που σημαίνει χρόοοοονια αναμονή σε ανήλιαγα υπογεια δίχως υγρασία και με καλό αερισμό.
Αυτή η διαδικασία έχει αντικατασταθεί από το φούρνισμα, το οποίο όμως δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Κανένας σήμερα δεν μπορεί να πληρώσει τη διαδικασία του στεγνώματος, αλλά ούτε μπορεί να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για το κόψιμο του ξύλου (φάση του φεγγαριού, εποχή του χρόνου, ώρα της μέρας, ...).Η 10ετία του '80 παίζει να ήταν η τελευταία που μπορούσε κάποιος ν΄αγοράσει καλό μασίφ ξύλο...
Πολυ σωστη η παρατηρηση σου .Γι'αυτο τον λογο χρησιμοποιησα τις λεξεις ,προεργασια,αθανατο,καθαρο (ξυλο),κ η ενσταση μου για το μασιφ καρυδια .
Την 10ετια του 80 αρχιζει η εισαγωγη (μαζικη)επιπλου κ αντιγραφων απο Ινδονησια κ Ινδια με ολεθριες συνεπειες για την εγχωρια επιπλοποιια κ αντικα .Στην πρωτη περιπτωση καταρρεουν οικονομικα ,στην δευτερη περιπτωση η αξιοποιηση παλιων κοματιων (επιπλων)
γινεται ασυμφορη λογω αντιγραφων (κοινως μαιμουδων).
Τιμη αυθεντικου με αντιγραφο 10 προς 1. -
Με έπιασε το δαιμόνιο......... επίσκεψη στον επιπλά και τον τσάκισα στις ερωτήσεις.
τελικά το 'μασιφ' είναι πλακαζ .... που από τι κατάλαβα είναι πολύ καλός καπλαμάς καθώς το εσωτερικό λέει δεν είναι πριονίδια αλλά κομμάτια ξύλου-πηχακια.
συρτάρια κλπ με κόντρα πλακέ θαλάσσης λέει μηχανισμούς συρώμενους κλπ κλπΤελικά θα με σκίσει στην τιμή
-
Art-deco
aυθεντικα κοματια 1700-2000 ευρω κ στο ξυλο που θελεις (μασιφ) του 1920 .
http://xs232.xs.to/xs232/08431/d1_7241.jpg
http://xs232.xs.to/xs232/08431/dit3323.jpg -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Art-deco
aυθεντικα κοματια 1700-2000 ευρω κ στο ξυλο που θελεις (μασιφ) του 1920 .
http://xs232.xs.to/xs232/08431/d1_7241.jpg' target='_blank
http://xs232.xs.to/xs232/08431/dit3323.jpg' target='_blankΑυτά μου αρέσουν!
-
Λοιπόν, έχω ένα νεροχύτη 3 πλό. Δύο νεροχύτες και στη μέση ένα μικρό 'νεροχυτάκι' (έτσι το λέω εγώ, δεν ξέρω σε τι χερησιμεύει).
Το πρόβλημα είναι ότι αποσύνδεσα τους πλαστικούς σωλήνες που χει από κάτω, χωρίς να σημειώσω ένα σχεδιάγραμμα πού πάει ο κάθε σωλήνας(σιφώνι κλπ). Έτσι τώρα δεν μπορώ να τα ξανασυνδέσω. Υπάρχει κανένα σχεδιάγραμμα? Απ' ό,τι έχω δει στα μαγαζιά, οι σωλήνες είναι 'στάνταρ', υπάρχει ένα 'σχέδιο' μόνο. -
έλα ρε δεν είναι δύσκολο. Εύκαμπτο λευκό σιφώνι δεν έχεις;
Συνδέεις τις απολήξεις της κάθε γούρνας στο πλάγιο Τ και μετά κάνεις τη διπλή καμπύλη για τις οσμές. Και μετά στον τοίχο
Το μικρό νεροχυτάκι που λες είναι αν θέλουν οι νοικοκυρές να βάζουν εκεί σαπουνόνερο για τη λάτζα, εκτός αν έχεις σκουπιδοφάγο (που λογικά θα το γνώριζες)
-
Φίλε cavalino, αυτό που χεις στη φωτό είναι εξαιρετικά απλό!!! Μακάρι να χα αυτό! (αν και δε βλέπω σύνδεση για το 'νεροχυτάκι').
Υπάρχει άλλο σχέδιο? Αυτή τη φωτογραφία τη βρήκες στο ίντερνετ? -
Το σχέδιο που έβαλε ο Θύμιος είναι ενδεικτικό.
Θα πρέπει να αγοράσεις τόσους σωλήνες όσους χρειάζεσαι, με ανάλογες γωνίες και να το βιδώσεις ώστε να ταιριάξει σε αυτό που έχεις.Η σωλήνα που τελειώνει ανοιχτή είναι για την αποχέτευση.
Ανάμεσα στους δύο κάθετους σωλήνες μπορείς να παρεμβάλεις Τ, και να συνδέσεις ακόμα ένα σωλήνα για το νεροχυτάκι. -
στο ίντερνετ το βρήκα, εδώ:
http://www.stamatakischristos.gr/index. ... 20a&page=2
αλλά δε νομίζω να σε βοηθήσει η συγκεκριμένη σελίδατι σωληνώσεις είναι; χρώμα, υλικό, διάμετρο...
-
βασικά δεν έχω καταλάβει:
θέλεις να ξανασυνδέσεις τις υπάρχουσες σωληνώσεις ή θες να πάρεις νέο σιφώνι;;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ