-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
δοκιμασε φιλε μας και το photobucket...ειναι πιο αξιοπιστο κατα της γνωμη μου για ανεβασμα φωτογραφιων
ευχομαστε μεσω αυτου του τοπικ,να δουμε ολοι μας,εκπληκτικες και σπανιες πια φωτογραφιες!Και πάλι 12mb είναι πολύ μεγάλες...
Ίσως σε κάποιο rapidshare..._
Από το scanner βγαίνουν συνήθως μεγάλες σε ανάλυση και σε ΜΒ φυσικά. Πρέπει με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτό να τις σμικρύνεται σε ανάλυση 800Χ600 περίπου και σε τύπο αρχείου .jpg
Μετά λογικά θα είναι και το μέγεθος μικρό.Speedy
-
φιλε μας APR...απ'οτι καταλαβα,και με χαροποιει αυτο προσωπικα,ησουν στον αγωνα εκεινο,εκ των εσω...δηλαδη αγωνιζομενος (με το fiat uno)!
θα μας χαροποιουσε πιστευω ολους να μαθουμε και το ονομα σου...!
θα θελαμε να μας περιγραψεις και το μακελειο στην Κ1...
καθως και αλλα σημεια στον αγωνα...
(σιγουρα θα ειναι απ'ολους μας καλοδεχουμενο...και φυσικα δεν θα τα θεωρουσα με τιποτα off topic...)
ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ...το συμπληρωμα καποιων αφηγησεων,βαση των φωτογραφιων ,ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΣΑΝ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ..ΤΟΤΕ ΤΟ 1989!!!
επισης περμενουμε να δουμε δημοσιευμενες και τις συμμετοχες!
αυτη την εβδομαδα μιλουσα με καποιον που ηταν στον αγωνα αυτο (σαν θεατης) και με ειχε πει οτι ειχαν κανει για σημα της πιστας του Αιγινιου,ενα σαλιγκαρι!!! ...γνωριζεις τιποτα περι ταυτου? -
Ο χρήστης APR έγραψε:
:)...η Lancia που με καταδιωκει και ελεγε διαφορα ο Γιαννης Ψηφιδης που ηταν στο μικροφωνο ειναι του Τσομπανοπουλου...Έτσι για την ιστορία, πες μας ρε μάστορα σε πέρασε τελικά???
-
popo SIERRA SIERRA kai pali SIERRA ...pou akrivws einai h pista re paidia?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Πολυ με συγκινησατε βρε παιδια , που τον θυμηθηκατε τον αγωνα αυτον , ειναι χαραγμενος στην ψυχη μου με τις καλυτερες αναμνησεις ....
Θα σας πω επισης οτι εχει γυριστει βιντεο απ'τον Μιχαλη Λυκακη που παρολο οτι τον εκληπαρουσα χρονια να μου το δωσει δεν το εφτιαξε ποτε το μονταζ , και μαλλον εχει χαθει η ταινια οπως μου ειχε πει ...
Ο Κωστακης ο Πανουργιας ομως εχει απο ερασιτεχνη Θεσσαλονικιο πλανα που ειχα δει ..γιατι ετρεχε ο μπαμπας Πανουργιας τοτε εκει .
Εχω μερικες φωτο και τις συμμετοχες αν θελετε να σας σκαναρω ....υ.γ. Μερικες επεξηγησεις για ορισμενους φιλους που ισως αναρωτηθουν ....
το τουμπαρισμενο ασπρο ρενω , ειναι του Χ.Αναστασιαδη , το sierra το denim του Αγγλουπα , το μαυρο του Κυρκου , η Lancia που με καταδιωκει και ελεγε διαφορα ο Γιαννης Ψηφιδης που ηταν στο μικροφωνο , ειναι του Τσομπανοπουλου , το golf ειναι του Σ.Μοκα , το πρωτοτυπο φυσικα του Μακη Σαλιαρη , το ασπρο σιερα του Περατινου ..το κοκκινο 5αρι του Ριζικαρη ... στην πρωτη αριστερη στροφη του αγωνα πηγαν αρκετοι στην αμμοπαγιδα , οπως ο ΕLIO που ξεκιναει στην φωτο με το αλλο delta ....Ο Γιαννης Ψηφιδης,τελικα αρα δεν ειχε παρει μερος με την ascona 400 (ή το kadett gt/e),με sponsor την motul,αν δεν με απατα η μνημη μου,σωστα?
παντως ειναι αξιο αποριας αυτο...
ειχε συμβει κατι στο opel του?
ο Ψηφιδης,απ'οτι γνωριζω,ακολουθουσε ολο το κυπελο βορειου Ελλαδος...και ηταν επισης απο τα βασικα ενεργα στελεχη του ΑΟΘ...βεβαια σιγουρα η παρουσια του,στον σχολιασμο του αγωνα,ειχε δωσει αλλο χρωμα την ημερα του αγωνα...μικρο off topic...
μεσω του rally.grhttp://www.rally.gr/view08.asp?menu_cod ... ace_id=103' target='_blank' target='_blank
...εδω ο Γ.Ψηφιδης ειναι με την ascona 400 του... -
Οχι αγαπητε μου για το σαλιγκαρι δυστυχως δεν γνωριζω , παροτι εχω εδω τις συμμετοχες και των δυο αγωνων τυπομενες πισω απο διαφημιση της pirelli με αγωνιστικα λαστιχα που μαλλον ηταν χορηγος (?) .
Οντως , ετρεχα με το uno turbo N4 μαζι με τα θυρια μας εβαζαν τα sierra τα integrale τα m3 , αλλα και τους φιλους με τα 5gt renault που με εκεινα τουλαχιστον ειχαμε καποια σχεση .
Φυσικα οπως θυμαμαι εγιναν δυο αγωνες τα Ν4 sierra lancia και εμεις 1300 t. Ν3.... το golf Ν2..... Corolla kai 205 gti Α9..... παλι σιερρα , Α75 ,renault 11T Α8.... ηταν τα διλιτρα τοτε golf , ritmo 130 , Α7 .. Α6..... ηταν τα susuki και lada 1300 .....
Στην αλλη κατηγορια ηταν τα πρωτοτυπα τα Β12 ..... manta 400 , E17...... το 5αρι του Μανωλοπουλου Ε16...... τα scort , manta , E15 ..... X1|9 , ALFASUD , και τα μικρα μεχρι 1150 Ε14 .... 128 , fiesta ....Oπως ηταν αναμενωμενο μια και αγωνα σε πιστα δεν ειχαμε κανει οι περισσοτεροι , παρα σε αεροδρομια .... ολοι πατησαν τερμα το γκαζι μεχρι λιγα μετρα πριν την πρωτη αριστερη στροφη της πιστας , και πεφτωντας στα φρενα οι μπροστινοι με τα τερατα διαπιστωσαν οτι ηταν ηδη αργα για να στριψουν και εγινε το ελα να δεις ......
Αυτο που θυμαμαι ηταν οτι εκανα σλαλομ αναμεσα απο sierra N , A ,delta και δεν ξερω τι αλλο , και βρεθηκα πολυ κοντα στην πρωτη πενταδα ισως και τριαδα , γιατι στους επομενους γυρους γεμιζε ο καθρεπτης μου διαφορα sierra .....Η πλακα ηταν που σε καθε γυρο που περναγα απ'την Κ1 εβλεπα καποιους να προσπαθουν να βγουν απ'την αμμο που υπηρχε στην εξω μερια της στροφης , και που μερικοι ηταν ακριβως στην ιδανικη γραμμη εξοδου της στροφης ..εχοντας τον ενα τροχο μεσα στην πιστα και ο αλλος να σπιναρει στην αμμο προσπαθοντας να το ξαναβαλουν μεσα ....
Η πραγματικη εκπληξη των μικρων ηταν η χαρα και ανακουφηση των μεγαλων οταν τους ανοιγες στα πισω κλειστα κοματια της πιστας ....εκει πραγματικα αν ηθελες να οδηγησεις χωρις να κανεις χαρη , το οποιοδηποτε τερας το πηγαινες μεχρι την στροφη των πιτς γιατι ηταν αδυνατον να προσπερασει κανεις .....
Φαντασια ηταν το τεχνιτο εσακι μπροστα στην γραμματια , που στην αρχη σηκωναμε το ποδι απ'το γκαζι , μερικοι κατεβαζαν και ταχυτητα , και μετα απο 5-6 γυρους θυμαμαι οτι απλα κουναγα λιγο το τιμονι με σανιδωμενο γκαζι ..... αυτο που δεν εχω διαπιστωσει ακομα ειναι αν γινοταν απ'την εξοικειωση της πιστας η ειχαν ανοιξει οι αχυρομπαλες ..
Οπως θα βλεπετε και στο σχεδιο απ'το γκουγκλ , υπηρχε μια δεξια πολυ δυσκολη στροφη εκει που ηταν και η εισοδος των πιτς .... ακολουθουσε μικρη ευθεια και μετααααα η απολαυστικοτερη στροφη της ζωης μου με το χειροτερο αυτοκινητο σε στριψιμο ...... η αριστερη διαρκειας που σε εβγαζε στην μεγαλη ευθεια
Δεν ξερω φιλοι μου αν ηταν η χαρα μου επειδη ηταν η πρωτη μου φορα που ετρεχα σε πιστα .... ΠΙΣΤΑ , μετα απο Τυμπακι , Τριπολη που ηταν αεροδρομια βασικα , αλλα παροτι δεν ξανατρεξαμε εκει .... εκει εμεινε η καρδια μου .
-
σ'ευχαριστουμε για την ζωντανη σου διηγηση...
διαβαζοντας αυτες τις γραμμες,ειναι σαν να ημασταν εκει...οταν ολοι πλακωθηκατε στα φρενα στην κ1...μυρισε μεχρι εδω καμμενο λαστιχο!!!αξιος!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ (ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ) ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ! -
Ρε παιδια , ξερετε οτι ειμαι τοσο αργος στο pc (με το ενα δακτυλο πιανιστας ), που οταν τελειωνω αυτα που σας γραφω ... εχετε αλλαξει θεμα εσεις ...
Παρολα αυτα στο τιμονι πιστευω οτι ημουν γρηγορος , χαντακωθηκα με ασχετα αυτοκινητα
Για την περιπτωση με τον β.Τσομπανοπουλο που με κυνηγαγε σχεδον σε ολον τον αγωνα , μπορω να σας πω οτι βρεθηκα σε δυσκολη θεση οταν τελειωσε ο αγωνας και πηγα στα πιτς που με περικυκλωσε ολη η θεσσαλονικη και με ρωτουσαν οτι μπορειτε να φανταστητε για το uno που φυσικα ολοι νομιζαν οτι ειναι τερας με 200 αλογα και διπλα μου ηταν ο συμπαθεστατος Βασιλης με την delta .
Eυτυχως λιγους γυρους πριν το τελος στις δεξιες στροφες το uno εσβηνε απο βενζινη που μεταφεροταν στο ρεζερβουαρ μεχρι να ισιωσει και ξαναδουλεψει , ετσι βρηκε την σωστη ευκαιρια και με περασε ο Τσομπανοπουλος και ησυχασε ο φιλος του απ'το μεγαφωνο που τον ειχε κραξει στην κυριολεξια , οπως μου ειπανε εκει , μιας και ειχε πιει και τα σχετικα ουισκακια κανονικα θα ετρεχε με ενα mikra ο Ψηφιδης σε εκεινον τον αγωνα ........ -
μπαα...και γω 'παππους' ειμαι ηλικιακα (τα δευτερα '-αντα' συν 2),οχι ομως στην ψυχη!
οσο για την ικανοτητα μου στο πληκτρολογιο...μονοδακτυλος και εγω!!! -
Καλα παμε ....
Θα ψησω και τον Ριζικαρη , γιατι κι αυτος πρεπει να εχει υλικο απ'το Αιγινιο και απ'τον αγωνα που εμεινε ο δυστυχος , αλλα κι απο δοκιμες με την φορμουλα 3 που πηγαιναν με τον Σαλιαρη και τον συχωρεμενο Χριστοπουλο τον Αντρεα .
-
θα ειναι μεγαλη μας χαρα...
οπως μεγαλη μας χαρα θα ειναι να δημοσιευτει σε αυτο το τοπικ και το φωτογραφικο υλικο που εχει αρχειοθετησει,ο πατερας της αυτοκινητιστικης δημοσιογραφιας (αν ειναι δοκιμος αυτος ο ορος) στην Ελλαδα,Κωστας Καββαθας...
θα το αισθανθουμε σαν τιμη! -
Ο χρήστης APR έγραψε:
Αυτο που θυμαμαι ηταν οτι...
... ... ...
...αλλα παροτι δεν ξανατρεξαμε εκει .... εκει εμεινε η καρδια μου .Με ταξίδεψες...
Έχω μπει πολλές φορές Αιγίνιο με το ΙΧ μου....Αχ, έγκλημα που μας έκαναν, έγκλημα... ο φόνος του μηχανοκίνητου αθλητισμού έγινε όταν έκλεισε το Αιγίνιο. Οι Σέρρες έκαναν την προσπάθεια για αναβίωση και μπράβο τους, αλλά η απογοήτευση του παρελθόντος δεν έφυγε ποτέ και έτσι δεν μιμήθηκε κανείς άλλος μέχρι σήμερα τους πρωτοπόρους που θυσιάστηκαν για ένα όνειρο που μας το έκλεψαν πάνω στην υλοποίηση.
Αλλά θα έχουμε συνέχεια... Κι αν πέθανε το Αιγίνιο, το όνειρο παρέμεινε ζωντανό... Πιστεύετε στα όνειρα;
ΥΓ Θα σας χρειαστούμε όλους εσάς τους παλιούς. Ελπίζουμε να μας στηρίξετε τώρα που οι νεότεροι θα βγούμε μπροστά διεκδικώντας πίσω τα πεταμένα χρόνια και την αποκατάσταση της αδικίας.
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Καλα παμε ....Θα ψησω και τον Ριζικαρη , γιατι κι αυτος πρεπει να εχει υλικο απ'το Αιγινιο και απ'τον αγωνα που εμεινε ο δυστυχος , αλλα κι απο δοκιμες με την φορμουλα 3 που πηγαιναν με τον Σαλιαρη και τον συχωρεμενο **Χριστοπουλο τον Αντρεα **.
η αλλιως ο θειος ...
δεν εχω σκανερ αλλα θα προσπαθησω να βρω...!!
ο μαστορας μου (Βαλσαμιδης)εχει μεγαλο φωτογραφικο αρχειο λογω του οτι ηταν μηχανικος στα πρωτοτυπα και στις φορμουλες...οποτε τις κοιταζω και ανατριχιαζω....αλλες εποχες μακαρι να ηταν ετσι και τωρα... -
ekanes ena lathaki file mou sto link pou edoses apo to rally.gr den einai o psifidis alla o xampis me tin ascona 400..sou yposxomai omos oti sintoma tha valo photo toy psifidi me to kadett pou tis exei sto grafeio tou...!
-
-
-
-
-
A RE SIERRA RS DYNAMI ...APR WRAIO TO UNO...POSA ALOGAKIA HTAN?
-
Πω πω κάτι κράσπεδα για κερμπς !!!
φωτογραφικο υλικο απο τον αγωνα στο Αιγινιο το 1989