-
Καλημερα σε όλους.
Εδώ και 10 μέρες, όταν το αυτοκίνητο έχει πιά ζεσταθεί, η απελευθέρωση του πεταλιού του συμπλέκτη, αν αυτή γίνει αργά-αργά, έχει ως αποτέλεσμα μια έντονη αίσθηση τριβής στο πετάλι. Σαν να χρειάζεται λίπανση κάποια ντίζα (συρματάκι,αν δεν κάνω λάθος). Σε απόλυτη ησυχία, ακούγεται αρκετά κιόλας, και ο ήχος έρχεται μάλλον από κάτω από το αυτοκίνητο, πάντα όμως ξεκινώντας από το πετάλι.
Έχει κανείς καμία ιδέα;
Ευχαριστώ,
Σπύρος
Υ.Γ. παιδιά το forum είναι καταπληκτικό!
-
Καλημερα σε όλους.
Εδώ και 10 μέρες, όταν το αυτοκίνητο έχει πιά ζεσταθεί, η απελευθέρωση του πεταλιού του συμπλέκτη, αν αυτή γίνει αργά-αργά, έχει ως αποτέλεσμα μια έντονη αίσθηση τριβής στο πετάλι. Σαν να χρειάζεται λίπανση κάποια ντίζα (συρματάκι,αν δεν κάνω λάθος). Σε απόλυτη ησυχία, ακούγεται αρκετά κιόλας, και ο ήχος έρχεται μάλλον από κάτω από το αυτοκίνητο, πάντα όμως ξεκινώντας από το πετάλι.
Έχει κανείς καμία ιδέα;
Ευχαριστώ,
Σπύρος
-
Καλημερα σε όλους.
Έχει κανείς καμία ιδέα;
Ευχαριστώ,
Σπύρος
-
πρσεχε τη ντιζα. Αν κανει καιρο το θορυβο ισως να μην ειναι μακρυα απο το να κοπει...
-
λαδωσε την λιγο.
ποσα χιλιομετρα εχεις κανει.αναλογα και με τον τυπο του αυτοκινητου,χρειαζονται προληπτικη αλλαγη.αλλαξε την παντως.ειναι φθηνη, 5 λεπτα κοπος σε ενα συνεργειο.
θα αλλαξει προς το καλυτερο η αισθηση μετα την αλλαγη της.συνολικα σε 2 αυτοκινητα εχω αλλαξει 2 ντιζες συμπλεκτη,και μια γκαζιου.
-
Παιδιά, ευχαριστώ. Έχω κάνει ακριβώς 40.000 km (peugeot 307 1.6 XS), που νόμιζα οτι είναι λίγα για τέτοια προβλήματα. Τέλοσπάντων, Δευτέρα έχω ραντεβού με συνεργείο.
Ήθελα τις απόψεις σας, για να δω αν μπορεί να είναι κάτι με τον δίσκο, ή άλλα. Πάντως,από αισθηση και αποτελεσματικότητα είναι καλά νομίζω το κιβώτιο.
Αν υπάρχουν και άλλες απόψεις, παρακαλώ go ahead!Σπύρος
-
Ο χρήστης santhis έγραψε:
Παιδιά, ευχαριστώ. Έχω κάνει ακριβώς 40.000 km (peugeot 307 1.6 XS), που νόμιζα οτι είναι λίγα για τέτοια προβλήματα.Ε καλά, μη στεναχωριέσαι, το να θέλει λίπανση μια ντίζα δεν είναι πρόβλημα, φυσιολογική συντήρηση είναι. Και αν σου πούν στο συνεργείο πως έχει φθαρεί, έχει δίκιο ο ASTRAKITCAR, καλύτερα να την αλλάξεις παρά να μείνεις πάνω σε κανένα βουνό...
Στο Forum υπάρχει και θέμα CLUB PEUGEOT 307 με διάφορους 'τρελλαμένους' 307-άκηδες. Μόνο μην πιστεύεις όσα λένε για την τελική του αυτοκινήτου τους και τη σχέση της απόδοσης του αυτοκινήτου με το χρώμα
-
Εδώ με έπιασες λίγο στα πράσα! Ήθελα να το βάλω στην κατηγορία Club Peugeot 307, αλλά....ε....την έκανα!
Κοίτα, nass, το δικό μου είναι μαύρο 1600, και αν το έχω κερώσει κιόλας, πιάνει σε ελαφρά κατηφόρα 209 km/h...Πολύ ευχαρίστως θα αλλάξω την ντίζα!!!!! Δεν πιστεύει κανείς να είναι κάτι με δίσκο/κιβώτιο, ε; (πόσο αφελής και καχύποπτος μπορεί να γίνω βρέ παιδί μου με αυτούς τους Γάλλους!)
-
Εδώ με έπιασες λίγο στα πράσα! Ήθελα να το βάλω στην κατηγορία Club Peugeot 307, αλλά....ε....την έκανα!
Κοίτα, nass, το δικό μου είναι μαύρο 1600, και αν το έχω κερώσει κιόλας, πιάνει σε ελαφρά κατηφόρα 209 km/h...Αντε μπράβο, για πες τα αυτά στα παλικάρια από κει
Πολύ ευχαρίστως θα αλλάξω την ντίζα!!!!! Δεν πιστεύει κανείς να είναι κάτι με δίσκο/κιβώτιο, ε; (πόσο αφελής και καχύποπτος μπορεί να γίνω βρέ παιδί μου με αυτούς τους Γάλλους!)
Συνήθως οι προβληματικοί δίσκοι πατινάρουν και στα προβληματικά κιβώτια οι ταχύτητες μπαίνουν δύσκολα ή βγαίνουν μόνες τους κτλ. κτλ. Αλλά καλύτερα να στα πουν οι ειδικοί (? ) αυτά.
-
Εγώ θα άλλαζα την ντίζα για να είμαι και σίγουρος
Έχει τύχει σε κάποιον να έχει κοπεί ένα συρματάκι από τα πολλά της ντίζας που έκανε και όλη την αίσθηση αυτή.
Τόσο λάδι είχε ρίξει και τίποτα!
Τελικά του έμεινε στο χέρι (ή μάλλον στο πόδι! ) μετά από καιρό και ησύχασε!
-
Αρχικά νιώθεις ότι τρίζει-γκρατζουνάει.
Το επόμενο στάδιο είναι ότι μακραίνει η ντίζα (καθώς κόβονται ένα ένα τα τυλιχτά συρματάκια) και ακόμα και με τέρμα πάτημα δυσκολεύεσαι να αλλάξεις ταχύτητα.
Τελικό στάδιο γκρούκ και έμεινες.... στη μέση της Πατησίων τη μια φορά και στην μέση της Τσιμισκή (Θεσ/κη) την άλλη.... Καλό είναι λοιπόν να κάνεις εξάσκηση ξεκινήματος με πρώτη και μίζα και αλλαγών χωρίς συμπλέκτη με συγχρονισμό στροφών για τη δύσκολη ώρα! Εγώ και τις δύο φορές τα πήγα έτσι στο συνεργείο (σε ώρα που δεν είχε κίνηση).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το μεσαίο στάδιο μπορεί να μην υπάρξει και να πάς από το πρώτο στο τελευταίο! -
Είναι 10 μέρες τώρα, ελπίζω να βγάλει το σαβ/κο, ώστε να το πάω Δευτέρα πρωι. Μάλλον την πατήσαμε με το θέμα του να χαλαρώσει η ντίζα. Στο peugeot 307 το σύστημα του συμπλέκτη έχει αυτόματα προσαρμοζόμενο μήκος της ντίζας, αν δεν απατώμαι. Όσον αφορά την κίνηση με μίζα, έχω κάνει πολλή προπόνηση με ένα παλιο Opel Kadett του 1982... Το ερώτημα είναι πώς βάζεις πρωτή. Μήπως ξεκινάς με 1η και αφηνεις να σε σπρώξει μέχρι το ρελαντί η μίζα;
Καλύτερα ίσως να καλέσω μια οδική βοήθεια!Αλήθεια, δικαιολογείται τέτοια φθορά στα 40.000 km;
ευχαριστώ
Σπύρος
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλό είναι λοιπόν να κάνεις εξάσκηση ξεκινήματος με πρώτη και μίζα και αλλαγών χωρίς συμπλέκτη με συγχρονισμό στροφών για τη δύσκολη ώρα!Πως γίνεται αυτό?
-
Το ιδιο προβλημα εχω και εγω στο δικο μου....
Την λαδωνω καθε 2 ημερες και παλι το κανει...Μαλιστα μετα το λαδωμα μου φαινεται και ελαφρυτερος ο συμπλεκτης.
Οταν ειναι κρυο το αμαξι δεν το κανει,αλλα μετα απο μερικα πατηματα του συμπλεκτη επαναλαμβανεται...Το προβλημα εχει καταντησει σπαστικο...
Θελει αλλαγη μαλλον ε??? -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Καλό είναι λοιπόν να κάνεις εξάσκηση ξεκινήματος με πρώτη και μίζα και αλλαγών χωρίς συμπλέκτη με συγχρονισμό στροφών για τη δύσκολη ώρα!
Πως γίνεται αυτό?
Σβήνεις, βάζεις πρώτη, γυρνάς μίζα, πηδάς σαν καγκουρώ και ξεκινάς με πρώτη. (αν δεν έχεις καλή μπαταρία ίσως δεν τα καταφέρεις)
Επιταχύνεις, βγάζεις ταχύτητα (ενώ πατάς γκάζι, αν το αφήσεις ίσως να μην βγαίνει εύκολα), αφήνεις γκάζι, καθώς πέφτουν οι στροφές πιέζεις απαλά το μοχλό προς δευτέρα και κάποια στιγμή την παίρνει (με ή χωρίς γκρούκ). Αν γκρατζουνάει αλλά δεν την παίρνει ίσως θέλει λίγο γκάζι γιατί έπεσαν πολύ οι στροφές. Το ίδιο για τρίτη κοκ. Για κατέβασμα το αντίθετο, βγάλσιμο η ταχύτητα, γκάζωμα είτε σταδιακό και απαλή πίεση του λεβιέ μέχρι να μπεί είτε αρκετό γκάζι και άφημα ώστε καθώς πέφτουν οι στροφές να μπεί. Γενικά είναι βασικό οι στροφές να πέφτουν ή να ανεβαίνουν αργά οπότε οι κινήσεις με το γκάζι καλό να γίνουν πιο προσεκτικές και σταδιακές.
Εννοείται ότι αποφεύγουμε τις συχνές αλλαγές (και τα γκρούκ) και αφήνουμε το αυτοκίνητο να κυλίσει από μακριά ώστε μέχρι το φανάρι ή άλλο εμπόδιο να μην χρειαστεί να σβήσουμε και ξεκινήσουμε με μίζα κλπ.
Σε μερικά αυτοκίνητα είναι πιο εύκολο ενώ σε άλλα βλαστημάς.... -
Είναι 10 μέρες τώρα, ελπίζω να βγάλει το σαβ/κο, ώστε να το πάω Δευτέρα πρωι. Μάλλον την πατήσαμε με το θέμα του να χαλαρώσει η ντίζα. Στο peugeot 307 το σύστημα του συμπλέκτη έχει αυτόματα προσαρμοζόμενο μήκος της ντίζας, αν δεν απατώμαι. Όσον αφορά την κίνηση με μίζα, έχω κάνει πολλή προπόνηση με ένα παλιο Opel Kadett του 1982... Το ερώτημα είναι πώς βάζεις πρωτή. Μήπως ξεκινάς με 1η και αφηνεις να σε σπρώξει μέχρι το ρελαντί η μίζα;
Καλύτερα ίσως να καλέσω μια οδική βοήθεια!Αλήθεια, δικαιολογείται τέτοια φθορά στα 40.000 km;
ευχαριστώ
Σπύρος
Aν εχεις κανει τα 35.000 απο τα 40 στην πολη βεβαια δικαιολογειται!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλό είναι λοιπόν να κάνεις εξάσκηση ξεκινήματος με πρώτη και μίζα και αλλαγών χωρίς συμπλέκτη με συγχρονισμό στροφών για τη δύσκολη ώρα!
Πως γίνεται αυτό?
Σβήνεις, βάζεις πρώτη, γυρνάς μίζα, πηδάς σαν καγκουρώ και ξεκινάς με πρώτη. (αν δεν έχεις καλή μπαταρία ίσως δεν τα καταφέρεις)
Επιταχύνεις, βγάζεις ταχύτητα (ενώ πατάς γκάζι, αν το αφήσεις ίσως να μην βγαίνει εύκολα), αφήνεις γκάζι, καθώς πέφτουν οι στροφές πιέζεις απαλά το μοχλό προς δευτέρα και κάποια στιγμή την παίρνει (με ή χωρίς γκρούκ). Αν γκρατζουνάει αλλά δεν την παίρνει ίσως θέλει λίγο γκάζι γιατί έπεσαν πολύ οι στροφές. Το ίδιο για τρίτη κοκ. Για κατέβασμα το αντίθετο, βγάλσιμο η ταχύτητα, γκάζωμα είτε σταδιακό και απαλή πίεση του λεβιέ μέχρι να μπεί είτε αρκετό γκάζι και άφημα ώστε καθώς πέφτουν οι στροφές να μπεί. Γενικά είναι βασικό οι στροφές να πέφτουν ή να ανεβαίνουν αργά οπότε οι κινήσεις με το γκάζι καλό να γίνουν πιο προσεκτικές και σταδιακές.
Εννοείται ότι αποφεύγουμε τις συχνές αλλαγές (και τα γκρούκ) και αφήνουμε το αυτοκίνητο να κυλίσει από μακριά ώστε μέχρι το φανάρι ή άλλο εμπόδιο να μην χρειαστεί να σβήσουμε και ξεκινήσουμε με μίζα κλπ.
Σε μερικά αυτοκίνητα είναι πιο εύκολο ενώ σε άλλα βλαστημάς....Αν εχεις κανει οδηγος οχηματων στο στρατο ή στην αεροπορια (Ο.Ο) τοτε θα εχεις αρκετη εμπειρια απο τα ΣΤΑΓΙΕΡ (φορτηγα ή λεωφορεια) με ασυχρονιστο σασμαν το οποιο δεν σπαει δεν χαλαει.Μια φορα με λεωφορειο γυρνωντας απο Πυργο στην Τριπολη μου κολλησε η τεταρτη ταχυτητα απο το Καλο Νερο ,τι κλωτσιες εριξα στον λεβιε ,τι επιταχυνσεις και αφημα του γκαζιου μπας και ξεκολλησει δεν λεγεται .Τελικα επιστρεψαμε Τριπολη και με μια βαρια καταφεραμε να ξεκολλησουμε τον λεβιε.Επισης τα ΠΟΝΥ επερναν ευκολα ταχυτητες χωρις συμπλεκτη αρκει να πετυχαινες τις σ.α.λ. .
Σε δικο μου αυτοκινητο δεν το εχω δοκιμασει παντως (ακριβη η επισκευη εστω και ενος γραναζιου). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πως γίνεται αυτό?
Σε μερικά αυτοκίνητα είναι πιο εύκολο ενώ σε άλλα βλαστημάς.... -
Καλησπέρα σε όλους,
Το πήγα τελικά στην LION Hellas, με ραντεβού, και αφού έδειξα στον αρχι-μηχανικό το ακριβές πρόβλημα του τριξίματος του συμπλέκτη, και αυτός το κατανόησε, έφυγα για τη δουλειά μου. Κατά τις 11:30 με ειδοποιούνε οτι το πρόβλημα λύθηκε με γρασσάρισμα, και οτι οι εκτενείς δοκιμές τους έδειξαν οτι το πρόβλημα υποχώρησε. Παραλαμβάνω το αυτοκίνητο λοιπόν το απόγευμα, για να διαπιστώσω οτι **ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ!!! **Δεν είχανε κόψει επίσης κάποιο χαρτί που να δείχνει οτι έγινε κάποια επισκευή στα πλαίσια της εγγύησης, ώστε να μπορώ μετά να τους κυνηγήσω.
Επίσης, μου είπανε οτι το 307 δεν έχει σε κανένα σημείο του υδραυλικού συμπλέκτη του ντίζα. Δηλαδή, ίσως να υπερβάλλω, αλλά μετά και από έρευνα στο Internet, συμπεραίνω οτι σε κάποιο σημείο του μηχανισμού σίγουρα υπάρχει κάποια ντίζα. Πείτε μου αν κάνω λάθος.
Το αποτέλεσμα: Θα τους το ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία, και θα καθήσω από πάνω τους. Ίσως να τους αδικώ!Κανείς από την LION στο Forum?
Σπύρος Άνθης.
-
Αν εχεις υδραυλικο συμπλεκτη μηπως το προβλημα ειναι στο διχαλο του δισκου/συμπλεκτη ;Το γραφω χωρις να ξερω συγκεκριμενα χαρακτηριστικα για το αυτοκινητο σου.
Τρίξιμο πεταλιού συμπλέκτη