-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο οποιος μισος πληθυσμος αν δηλωνε οσα βγαζει, αυτο το ποσοστο θα ηταν το 1/6 ή 1/10 and so the story goes Didadi didadidadidadi didadi didadi di dadi dadi dadi dadi da di
Για τους ΔΥ, τη μαύρη τους εργασία και τα φακελάκια τους λες; Συμφωνώ απόλυτα!
Πόσοι πια είναι αυτοί επί του συνόλου; Στα μέρη σου, όπου συνήθως υπάρχει κάποια οικογενειακή επιχείρηση του/της συζύγου, του πατέρα κλπ πχ ένα μαγαζί, ίσως συνηθίζεται. Στις μεγάλες πόλεις όχι. Οι περισσότεροι Δ.Υ. πάνε στο σπίτι μετά τη δουλειά, δεν συνεχίζουν να δουλεύουν με μαύρα.
Εξαιρούνται κάποιοι καθηγητές σχολείων με ιδιαίτερα, εφοριακοί που φτιάχνουν λογιστικά βιβλία, αστυνομικοί-κηπουροί κλπ. Είναι όμως μικρή μειοψηφία αυτή.Γι'αυτό ο ταχυδρόμος στην γειτονιά μου περνάει μόνον κάθε Σάββατο ?
-
Καλά, αυτό με τον ταχυδρόμο μου σπάει τα νεύρα.
-
Τώρα που τα ΕΛΤΑ θα ιδιωτικοποιηθούν, θα σας έρχεται κάθε μέρα για καφέ και κουλουράκια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στις μεγάλες πόλεις όχι. Οι περισσότεροι Δ.Υ. πάνε στο σπίτι μετά τη δουλειά, δεν συνεχίζουν να δουλεύουν με μαύρα.
Εξαιρούνται κάποιοι καθηγητές σχολείων με ιδιαίτερα, εφοριακοί που φτιάχνουν λογιστικά βιβλία, αστυνομικοί-κηπουροί κλπ. Είναι όμως μικρή μειοψηφία αυτή.Να προσθέσω και δυο πρόσφατά μου δείγματα: δημοτικός υπάλληλος, που δουλεύει 9:00 με 12:00 ( ) και το βράδυ απασχολείται ως βοηθός εστιάτορα και υπαλλήλου της ΔΕΗ, που όταν σχολάει εκτελεί καθήκοντα ηλεκτρολόγου (με το -'μαύρο'- αζημίωτο...). Το δεύτερο παράδειγμα, από ΜΙΚΡΗ πόλη !
Μήπως η 'μειοψηφία' είναι ο κανόνας ; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πόσοι πια είναι αυτοί επί του συνόλου; ...
...Εξαιρούνται κάποιοι καθηγητές σχολείων με ιδιαίτερα, εφοριακοί που φτιάχνουν λογιστικά βιβλία, αστυνομικοί-κηπουροί κλπ. Είναι όμως μικρή μειοψηφία αυτή.Πόσο 'μικρή' την κάνεις;
Γιατί καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα υπάρχουν πολλοί σε όλη την Ελλάδα. Εφοριακοί που λαδώνονται, δεν το συζητώ. Αστυνομικοί, δικαστές, γιατροί, νοσοκόμες/οι, παπάδες, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η τοπική αυτοδιοίκηση (εκεί να δεις ρεμούλα κ μαύρο χρήμα), ελεγκτές όλων των ειδών κ υπηρεσιών, να συνεχίσω;
Αλλά αυτό που έγραψα το έγραψα πρωτίστως για πλάκα. Γιατί αν δεν πάρει κανείς στην πλάκα αυτά που γράφονται σ' ένα - δυο θέματα τελευταία, μια λύση μένει: Η αυτοκτονία.
Άκου 'μικρή μειοψηφία'... Ενώ οι ΕΕ που κλέβουν είναι 'μεγάλη πλειοψηφία', έ; Θα ήθελα να ήξερα ποιός και πως βγάζει τα ποσοστά... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Οι Δ.Υ. έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα (που πιστεύω ότι θα λυθεί όμως από κάποια καλή κυβέρνηση στο μέλλον): ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ για όσα βγάζουν.
είδες οι καημένοι!
εγώ πάντως θα ήθελα να δω να λένε ότι αποδείξεις από ορισμένες τάξεις επαγγελματιών που συστηματικά φοροδιαφεύγουν και γενικά ανήκουν σε άνω του μέσου όρου (πραγματικά) εισοδηματικά κλιμάκια, να εκπίπτουν από το φορολογητέο είσόδημα.
Δαπάνες δηλαδή για γιατρούς, υδραυλικούς, κωμμωτές και λοιπούς επιτηδευματίες που είναι γνωστό ότι φοροδιαφεύγουν σε ποσοστό 60% ή και περισσότερο.
Νομίζω το έχουν κάνει για τις ταβέρνες αλλά** γιατρούς**/υδραυλικούς/κλειδαράδες και παρόμοια θα πρέπει να τα εντάξει και αυτά.οι δαπάνες γιατρών εκπίπτουν από το φορολογητέο, ήδη...
-
Πάντως με όλη τη φασαρία που γίνεται για τα τεκμήρια κλπ ξέρετε τι έχουν πετύχει οι κύριοι του Υπουργείου? Να κάνουν ένα σωρό κόσμο να λέει 'τι ωραία που θα είναι να αυξηθούν μόνο τα τέλη κυκλοφορίας και να μη γίνει τίποτε άλλο!'....
Το ότι το +20% στα τέλη κυκλοφορίας σε όλες τις κατηγορίες (σχεδόν +100 Ευρώ για όσους τυχερούς έχουν 2358cc και πάνω...) είναι παράλογο ποσοστό αύξησης και είναι δυσανάλογο με την επίσημη αύξηση στον πληθωρισμό και τις αυξήσεις στους μισθούς, το ξέχασαν κιόλας μερικοί.
-
Και πολλά άλλα που θα περάσουν, αφού κόψουν κάτι πασιφανές... Ακόμα και που παραπονούμαστε, εμείς και τεράστια μερίδα του πληθυσμού μαζί μας, για τα περί των αυτοκινήτων, τεκμήρια κτλ, φοβάμαι ότι είναι αποσπάσεις...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πάντως με όλη τη φασαρία που γίνεται για τα τεκμήρια κλπ ξέρετε τι έχουν πετύχει οι κύριοι του Υπουργείου? Να κάνουν ένα σωρό κόσμο να λέει 'τι ωραία που θα είναι να αυξηθούν μόνο τα τέλη κυκλοφορίας και να μη γίνει τίποτε άλλο!'....Το ότι το +20% στα τέλη κυκλοφορίας σε όλες τις κατηγορίες (σχεδόν +100 Ευρώ για όσους τυχερούς έχουν 2358cc και πάνω...) είναι παράλογο ποσοστό αύξησης και είναι δυσανάλογο με την επίσημη αύξηση στον πληθωρισμό και τις αυξήσεις στους μισθούς, το ξέχασαν κιόλας μερικοί.
Αυτό το καραφέρανε γιατί ο 'ένας σωρός κόσμος' άρχισε την καταστροφολογία-παπαρολογία ΠΡΙΝ ανακοινωθούν οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Ετσι ο αποπροσανατολισμός πάει σύννεφο και αναλωνόμαστε σε άσκοπες παντελώς συζητήσεις με αποτέλεσμα οταν έρθει η ωρα για την πραγματική κριτική να έχουμε πια μπουχτίσει....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Πάντως με όλη τη φασαρία που γίνεται για τα τεκμήρια κλπ ξέρετε τι έχουν πετύχει οι κύριοι του Υπουργείου? Να κάνουν ένα σωρό κόσμο να λέει 'τι ωραία που θα είναι να αυξηθούν μόνο τα τέλη κυκλοφορίας και να μη γίνει τίποτε άλλο!'....
Το ότι το +20% στα τέλη κυκλοφορίας σε όλες τις κατηγορίες (σχεδόν +100 Ευρώ για όσους τυχερούς έχουν 2358cc και πάνω...) είναι παράλογο ποσοστό αύξησης και είναι δυσανάλογο με την επίσημη αύξηση στον πληθωρισμό και τις αυξήσεις στους μισθούς, το ξέχασαν κιόλας μερικοί.
Αυτό το καραφέρανε γιατί ο 'ένας σωρός κόσμος' άρχισε την καταστροφολογία-παπαρολογία ΠΡΙΝ ανακοινωθούν οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Ετσι ο αποπροσανατολισμός πάει σύννεφο και αναλωνόμαστε σε άσκοπες παντελώς συζητήσεις με αποτέλεσμα οταν έρθει η ωρα για την πραγματική κριτική να έχουμε πια μπουχτίσει....
βασικα τη παπαρολογια την αρχισε ο υπουργος οτι οποιος πεταξε μια βομβα χωρις να δωσει διευκρινησεις για τι, πως και ποτε θα γινει.
αναστατωσε τον κοσμο και την αγορα, και τελικα οπως φαινεται δεν εχει καν αποφασισει τι και πως θα το κανει.
-
Θα ήθελα πολύ να μάθω αυτό το ανταποδοτικό Τέλος Κυκλοφορίας (ενω κανονικά θα έπρεπε να λεγεται Φορος Κυκλοφορίας), τώρα που πήραν και οι ιδιώτες τις ΕΟ?
Που μου το επιστρέφει το Κράτος?
Σε ποιο δρόμο?
Ας μου πουν 30,000,000 επενδύσεις που έκαναν σε δρόμους πέρυσι και τι προβλέπει το πρόγραμμα για το 2009.
-
Γεια δείτε που έχουν και χιούμορ στο Υπουργείο...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου για την καθιέρωση τεκμαρτού εισοδήματος, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προσδιορίζεται τεκμαρτό εισόδημα. Οι σχετικές συζητήσεις θα γίνουν κατά την επόμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής. Σε κάθε περίπτωση, η θέσπιση των τεκμηρίων διαβίωσης θα γίνει σε ρεαλιστική βάση και θα αφορά μόνον εκείνους που οι δηλώσεις φορολογίας των εισοδημάτων τους απέχουν σημαντικά από τα πραγματικά τους εισοδήματα.
Άντε, σε καλό μας
-
Το τι μαλακίες έχουν πει και έχουν γραψει τα κανάλια και οι εφημερίδες τις τελευταίες μέρες δεν λεγεται.
Τι για αυξηση φόρου 300% τι οτι εισοδημα 20,000 θα πληρώνει φορο 7,000.Πως θα εφαρμοστούν τα οποια τεκμήρια ουτε ο Αλογοσκούφης ακόμη δεν ξέρει , αλλα τα σαινια οι δημοσιογραφοι ΟΛΑ τα ξερουν και κανουν οι απτά παραδειγματα για να τα καταλάβουμε και εμεις οι ασχετοι.
-
Δεν είναι μαλακίες, είναι 'αναλύσεις'.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Γεια δείτε που έχουν και χιούμορ στο Υπουργείο...Σε κάθε περίπτωση, η θέσπιση των τεκμηρίων διαβίωσης θα γίνει σε ρεαλιστική βάση και θα αφορά μόνον εκείνους που οι δηλώσεις φορολογίας των εισοδημάτων τους απέχουν σημαντικά από τα πραγματικά τους εισοδήματα.
Άντε, σε καλό μας
Αλήθεια, πως θα ξέρουν σε ποιους υπάρχει αυτή η διαφορά;;;; Και αν ξέρουν ότι εγώ δηλώνω 1.000 ευρώ, αλλά έχω εισοδήματα 1εκ, τότε ποιος ο λόγος θέσπισης των τεκμηρίων;;; Γιατί δεν έρχονται κατ' ευθείαν σ' εμένα να μου πούνε 'κύριε, μας κλέβεις, πέσε';;;
Την απάντηση την ξέρω... ρητορικά είναι τα ερωτήματα...
Πάντως, συμφωνώ με το Σταύρο...
-
Πάντως η κομπίνα του Βουλγαράκη είναι γνωστός τρόπος. Συστήνεις μια εταιρία που αγοράζει ένα ακίνητο και μετά πουλάς την εταιρία κι όχι το ακίνητο. Την εταιρία μπορείς να την πουλήσεις στα χαρτιά όσο θέλεις, και να βάλεις τη διαφορά από την πραγματική τιμή του ακινήτου στην τσέπη και 'μάυρα'. Το πρόβλημα για τους πολλούς ότι πρέπει το έξοδο δημιουργίας και διατήρησης της εταιρίας για ένα εύλογο διάστημα να υπερκαλύπτει τα τελικά κέρδη.
-
Γιατί την λες 'κομπίνα';
-
αφού είναι νομότυπο όπως το αποκαλούν εκεί πάνω στη Θεσ/νίκη...
-
Κομπινα με τα ολα της ειναι αυτο που εστησε με την γυναικα του στην Μονη Βατοπεδιου, εκει μιλαμε για Κομπινα με κεφαλαίο Κ!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Θα ήθελα πολύ να μάθω αυτό το ανταποδοτικό Τέλος Κυκλοφορίας (ενω κανονικά θα έπρεπε να λεγεται Φορος Κυκλοφορίας), τώρα που πήραν και οι ιδιώτες τις ΕΟ?Που μου το επιστρέφει το Κράτος?
Σε ποιο δρόμο?
Ας μου πουν 30,000,000 επενδύσεις που έκαναν σε δρόμους πέρυσι και τι προβλέπει το πρόγραμμα για το 2009.
Aπο τα τελη κυκλοφοριας μεχρι φετος το 50% πηγαινε στους ΟΤΑ.Απο του χρονου θα παει στους ΟΤΑ (την ηγεσια των οποιων ΠΑΛΙ εμεις ψηφιζουμε) το 90%.
Τα παραπονα σου στο Δημαρχο λοιπον...
ΦΟΡΟ-ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ 2008