-
Το θέμα όμως και πάλι είναι στο αν ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο σα το Corolla μπορεί να επιδείξει σπορτίφ συμπεριφορά.
Πήγα προχθές και είδα το Corolla. Έπαθα. Είναι πολύ καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο. Από την ταπετσαρία, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, το Corolla υπερτερούσε του Ibiza. Κάθησα λοιπόν και έβαλα κάτω τα πράγματα και είδα ότι η διαφορά του από το Ibiza 101HP δεν είναι καθόλου τραγική.
Νομίζω ότι αποτελεί την καλύτερη λύση, αλλά και πάλι θέλει λίγο ακόμα ψάξιμο το πράγμα....
-
θοδωρη μη συγκρινεις το ιμπιζα με τη κορολα γιατι ουτε και σε τιμη συγκρινονται...αμα πας για κορολα περιμενε αυτα που ερχονται...
-
Βασικά είναι και θέμα να σου αρέσει εμφανησιακά. Ας πούμε εμένα η Corolla μου φαίνεται κάπως μαύρο χάλι και σίγουρα προτιμώ την προηγούμενη εξωτερικά (αισθητικά). Το εσωτερικό πάντως είναι αρκετά καλό και δεν πρέπει να έχει και μεγάλη σχέση με το εσωτερικό του Ibiza. Όλα μάλλον είναι θέμα γούστου και χρημάτων και τέλικά οι προτεραιότητες πάνε περίπατο.
-
Θα επαναφέρω το θέμα μιας και ετοιμάζομαι να πάρω νέο αυτοκίνητο και έχω ξεχωρίσει περίπου τα ίδια αυτοκίνητα.
Βασικά δεν με ενδιαφέρουν σαν οδηγό οι 'τελικές ταχύτητες', η γρήγορη οδήγηση και διάφορα άλλα τέτοιου είδους.
Προτιμώ τη σταθερότητα, τη σιγουριά και την απόλαυση της οδήγησης με ήπιους τόνους (εθνική με 100-120 και δεξιά) και ότι θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο το οποίο θα το αλλάξω μετά από αρκετά χρόνια (ίσως και 10) και με γνώμονα πάντα το κόστος του αυτοκινήτου να είναι περίπου στα 12.000 Ευρώ.
Εκτός από FABIA, IBIZA και POLO τι άλλο θα προτείνατε στα 75 άλογα ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...(με έχετε είδη βοηθήσει σε αρκετά πράγματα)
-
οποιος παει για τετοιο αμαξι καλα θα κανει να παει μια βολτα απο λαντσια μερια να δει το Υ...φοβερο και τρομερο και με σπιρτο κινητηρα στα 1400...ειναι το μοναδικο απο αυτα που θα με κανε να σκεφτω να μην παρω κλιο...
-
πήγα και είδα το Υ. πάρα πολύ όμορφο και ποιοτικό, αλλά το αυτοκίνητο απευθύνεται σε γυναίκες. άμα δείτε το διαφημιστικό φυλλάδιο θα καταλάβετε τι εννοώ. Μέσα έχει όλο παπούτσια και τσάντες!! Κι αυτό φαντάζομαι θα σημαίνει κι αντίστοιχη οδική συμπεριφορά. Δεν είναι μόνο ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου..
75 άλογα, όταν όλοι προσανατολίζονται σε 90+ στα 1400? Εχε υπόψη σου ότι θα το πουλήσεις δύσκολα μετά.
-
Ο χρήστης hyperspaced έγραψε:
Χαίρετώ όλους στο forum.Το γνωστό πρόβλημα : είμαι ένας νέος οδηγός που ψάχνει αυτοκίνητο. Πήγα μια βόλτα στην Πειραιώς σε διάφορες αντιπροσωπείες για να δω τα νέα μοντέλα.
Ξεχώρισα τα εξής μοντέλα: Seat Ibiza Signo 101HP, Fiat Punto 95HP, Skoda Fabia. Πιστεύω ότι και τα 3 είναι ισοδύναμα (αν και το Seatάκι μου φαίνεται πιο πλήρες αν και λίγο χαμηλό για το ύψος μου).
Το πρόβλημά μου είναι ότι έχουν πέσει όλοι πάνω μου και μου λένε να αγοράσω γιαπωνέζικο. Ψάχνω λοιπόν τιμές και βλέπω τα Toyota Corolla και Honda Civic στα 16-17 χιλιάρικα και φυσικά παθαίνω σοκ. Άξίζουν πράγματι τη διαφορά αυτή;Εγώ νόμιζα ότι τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα έχουν πλέον παγκοσμιοποιηθεί.
Ισχύει ότι π.χ. το Seat σε 3 χρόνια δε πιάνει ούτε τα μισά λεφτά του;Το θέμα μετακινείται στο 'Περί αυτοκίνησης'
(Moderator)Αγαπητέ φίλε,
αυτό που εγώ θα σου πρότεινα, μιας και είναι το αυτοκίνητο που οδηγεί δικός μου άνθρωπος, είναι το Peugeot 307 1.6 XR (περίπου 16.000 ευρώ). Είναι αυτοκίνητο που αξίζει τα χρήματά του, ποιοτικό, άνετο, γρήγορο, με χώρους και νομίζω - αν και είναι υποκειμενιικό - με 'προσωπικότητα'.
Στο προτείνω ανεπιφύλακτα.
Φιλικά,
-
Με αφορμή ένα post που έκανε ο funkyreverend σε άλλο άρθρο ( ) επαναφέρω το θέμα για να σας πω ότι τελικά αγόρασα το FABIA με 75 άλογα.
Το έχω στην κατοχή μου δύο μήνες και μετά από 6300 χιλιόμετρα μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος για αυτά που ζήταγα. Σταθερό, άνετο εσωτερικά και σχετικά γρήγορο (για τα δικά μου δεδομένα). Βασικά αυτό που ήθελα.
Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας στο να επιλέξω και συγνώμη που δεν έκανα post νωρίτερα...
-
NasDriver, άμεση η απάντησή σου, απρόσμενα καλά αντανακλαστικά μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα! Καλοτάξιδο αρχηγέ, χαίρομαι πολύ που είσαι ευχαριστημένος και που λες κάτι πού σημαντικό: Βασικά αυτό που ήθελα!
Στο + και - των αυτοκινήτων που οδηγούμε, το έβαλες; Γράψε μας τις εντυπώσεις σου! -
δεν εχω ακουσει ποτε για το daihatsu sirion 1.3 4x4
αν εξαιρεσεις την αισθητικη που ειναι υποκειμενικο, τοτε
εχεις 101 αλογα , 0-100 σε 9,6sec κ τετρακινηση στα 13500 euro
και αμα θες δινεις 14.300 και το παιρνεις στην εκδοση steershift και ξεφορτωνεσαι τον συμπλεκτη οχι ομωσ την σπορ οδηγηση!
Ποιό να διαλέξω;