-
Κάθε μήνα είχαμε άσκηση για περίπτωση επίθεσης. Με σχέδιο σχετικά το που πάμε, ποιοί, με ποιά σειρά, τι παίρνει ο καθένας κλπ.
Πλάκα κάναμε βέβαια, και σκάγαμε στα γέλια κουβαλώντας διάφορα (ακόμα και στρώματα!). Είναι δύσκολο να πάρεις σοβαρά μια τέτοια άσκηση, σε καιρό ειρήνης. Ξέραμε όμως τι θα κάναμε!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ξέραμε όμως τι θα κάναμε!Κι εμείς το ίδιο, επίσης και όσοι φίλοι έχουν πάει φαντάροι τα τελευταία χρόνια... Θα ξυριστούμε / γυαλιστούμε και θα αρπάξουμε τις σφουγγαρίστρες με πλήρη κρανοεξάρτηση, αφού έχουμε στοιχίσει ακριβώς τις κονσέρβες στην κουζίνα... Και με αυτά τα εφόδια + ξεσκονόπανο που θα βρούμε επί τόπου θα καθαρίζουμε το άρμα, το οποίο (αν πάρει μπροστά) θα σκονιστεί από την κίνηση.
Για να σου δώσω να καταλάβεις, είχαμε μάθει ο καθένας ένα παραμύθι για το τι κάνουμε σε τέτοια περίπτωση (θα πάρω αυτά, θα μπω στο τάδε όχημα και θα μεταβώ στον τάδε χώρο συγκέντρωσης), ώσπου ένα απόγευμα, ένας λοχαγός μας είπε ότι αυτά δεν ισχύουν και δεν θα γίνουν έτσι, απλά μας τα μαθαίνουν 'για να μπερδέψουν τον εχθρό'... Πιάνει τόσο πολύ που μπερδεύουν κι εμάς...
Α! στη μία άσκηση συναγερμού που κάναμε είδα και πάλι την απύθμενη ηλιθιότητα. Φάγαμε 1 πρωινό για να φορτώσουμε την αποθήκη της πυροβολαρχίας μας στα οχήματα (οι άλλοι έκαναν περισσότερο) κι αυτό γιατί τα πάντα γίνονταν με το χέρι. Τη στιγμή που στο στρατόπεδο υπήρχε περονοφόρο (το οποίο ούτε καν κουνήσαμε φυσικά... να λερωθεί;;;). Εάν όλα τα μπαούλα ήταν πάνω σε παλέτες και κουνούσαμε το περονοφόρο, θα είχαμε φορτώσει όλες τις αποθήκες σε μισή ώρα και θα μπορούσαμε να φύγουμε ΑΜΕΣΩΣ!!! Δηλαδή, σε περίπτωση ξαφνικής ανάγκης εμείς θα φορτώνουμε εφόδια στα φορτηγά με τα χέρια, αντί με το μηχάνημα χάνοντας ώρες ολόκληρες μέχρι να βγούμε από την πύλη του στρατοπέδου... Σύγχρονος στρατός που δεν έχει 50 κωλοπαλέτες...
Δίνουμε τόσα λεφτά για σύγχρονα οπλικά συστήματα και δεν δίνουμε το 1 χιλιοστό για στοιχειώδη εκσυγχρονισμό και εκπαίδευση... όχι τίποτα φοβερό...
Προφανώς και είχες τελείως διαφορετική θητεία από τη δική μου, ίσως και γι' αυτό δεν είσαι τόσο αρνητικός. Πάντως, προσωπικά δεν έχω ακούσει κάποιον από τον κύκλο μου που να πήγε στρατό τα τελευταία χρόνια και που να έκανε πραγματικά χρήσιμη θητεία (χρήσιμη = να εκπαιδευτείς στο όπλο σου και να μάθεις 5 πράγματα εκτός από αγγαρείες)
Όσο για τους Γεωργιανούς που αναφέρεις, απλά θα σε ρωτήσω εάν πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο να πολεμήσεις για μία μάχη που όχι απλά έχει χαθεί, αλλά έχει διαλύσει τελείως το στρατό σου, απλά και μόνο για να σκοτωθείς προβάλλοντας την τελευταία αντίσταση για την τιμή των όπλων, απέναντι σ' έναν εχθρό που έχει συντριπτική υπεροχή σε όλα τα επίπεδα και απέδειξε ότι μπορεί να διαλύσει το στρατό της χώρας σου με ελάχιστη προετοιμασία και σε ελάχιστες ημέρες... Προσωπικά (το είπα και πιο πάνω) θεωρώ τον εαυτό μου πολύ πολύτιμο για να σκοτωθώ για το τίποτα...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κάθε μήνα είχαμε άσκηση για περίπτωση επίθεσης. Με σχέδιο σχετικά το που πάμε, ποιοί, με ποιά σειρά, τι παίρνει ο καθένας κλπ.Καλά πότε υπηρέτησες εσύ;;; Στους Μακεδονομάχους;;
Πλάκα κάναμε βέβαια, και σκάγαμε στα γέλια κουβαλώντας διάφορα (ακόμα και στρώματα!). Είναι δύσκολο να πάρεις σοβαρά μια τέτοια άσκηση, σε καιρό ειρήνης. Ξέραμε όμως τι θα κάναμε!
Κι εμείς ξέραμε...Όπου φύγει φύγει
-
Περίπου. Το 1981. Ασκήσεις διασποράς τις λέγαμε!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Περίπου. Το 1981. Ασκήσεις διασποράς τις λέγαμε!
Ε τότε έπαιζαν πολλά, έτσι; Η χούντα δεν είχε ακόμη...'εξατμιστεί' και η Κύπρος φλεγόταν ακόμη. Οι τούρκοι απειλούσαν κι ο Αντρέας έπινε κρασάκι με τον Καντάφη...Λογικόν!
-
Όντως, πολλά ήταν ακόμα φρέσκα. Αλλά, δεν ήταν και τόσο διαφορετικά τα πράγματα, στο Μπέλες που ήμουν εγώ. Προσπαθουσαν να μας πείσουν για τον εκ Βορρά κίνδυνο, που απλά δεν υπήρχε!
Οι Γιουγκοσλάβοι μας έφερναν καρπούζια στην Κερκίνη και παίζαμε τάβλι, ενώ οι Βούλγαροι όταν έβλεπαν περίπολο την κοπάναγαν γρήγορα (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί!)
-
Σας έκλεβαν καρπούζια ρε συ, γι αυτό...
-
Kάθισα και διάβασα όλες τις σελίδες από τις 13-14 Αυγούστου που είχα φύγει και πραγματικά έριξα πολύ γέλιο με αυτά που διάβασα!
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Σας έκλεβαν καρπούζια ρε συ, γι αυτό...Καρπούζια είχαν μόνο οι Γιουγκοσλάβοι, στην πεδιάδα της Κερκίνης.
Οι Βούλγαροι, επάνω στο βουνό, δεν είχαν τίποτα. Πραγματικά τους λυπόμουνα όπως τους έβλεπα. Ειδικά τον χειμώνα. Στην κορυφή του Μπέλες, κάνει κρύο ακόμα και τον Αύγουστο! -
Πόση ώρα σου πήρε;;;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σας έκλεβαν καρπούζια ρε συ, γι αυτό...
Καρπούζια είχαν μόνο οι Γιουγκοσλάβοι, στην πεδιάδα της Κερκίνης.
Οι Βούλγαροι, επάνω στο βουνό, δεν είχαν τίποτα. Πραγματικά τους λυπόμουνα όπως τους έβλεπα. Ειδικά τον χειμώνα. Στην κορυφή του Μπέλες, κάνει κρύο ακόμα και τον Αύγουστο!εγώ δεν έχω ιστορίες απο...Σέρβους, Βούλγαρους και ό,τι άλλο...έκανα σύνορα στο...Στεφανοβίκειο Μαγνησίας
-
Στα ελικόπτερα? Αεροπορία Στρατού?
-
Ο γιες....ΟΚ την πάτησα εκεί!
Πήγα να βισματωθώ ο μάλαξ και έπηξα στο σκοπέτο...8ώρες τη μέρα για πλάκα!Αλλά να μη παραπονιέμαι-την ερημιά και το χειμώνα του Έβρου πχ δε τη βίωσα και είχα στις εξόδους μου να διαλέξω Βόλο ή Λάρισα...Μια χαρά ήταν.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Πόση ώρα σου πήρε;;;2-3 μέρες! Σε δόσεις βέβαια!
ΥΓ: Αν γίνει συνάντηση με koutsan, HF, kouk κλπ θέλω να είμαι και γω μέσα!
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Πόση ώρα σου πήρε;;;
2-3 μέρες! Σε δόσεις βέβαια!
ΥΓ: Αν γίνει συνάντηση με koutsan, HF, kouk κλπ θέλω να είμαι και γω μέσα!
πού τι ποιός;
κάτσε να τσεκάρω γιατί κάτι έχασα -
Θα συνενοηθώ με τον HF. Θα του στείλω εγώ sms, αλλά δεν ξέρω αν θα απαντήσει ή θα μου κάνει αναπάντητη!
-
@kouk
τότε που πήγες στρατό αν δεν κάνω λάθος ήταν 2 χρόνια η θητεία. Τότε δεν ίσχυε το κόλπο που παίρναν ειδικές δυνάμεις όσους βλέπαν γεροδεμένους με το ζόρι;
Απλά κάνω μια σύνδεση με το παρόν όπου ειδικές δυνάμεις πέρα από τους στρατόκ#@λους παίρνουν και όσους βάζουν βύσμα είτε γιατί θέλουν να πάνε σώματα ασφαλείας χωρίς εξετάσεις είτε γιατί ταιριάζει στο γενικότερο προφίλ τους (πορτιέρηδες, μάγκες-Κρητίκαρους, λοιπούς τραμπούκους κλπ). Μεταφέρω σχόλιο εκπαιδευτή υπαξιωματικού σε μονάδα αλεξιπτωτιστών ότι οι ειδικές δυνάμεις '...έχουν γίνει κολλέγιο... Που να προλάβει να εκπαιδευτεί αλεξιπτωτιστής σε λίγους μήνες; Όταν έχεις και τους άλλους που με το ζόρι κάνουν 10 έλξεις στο μονόζυγο και μπαίνουν με μέσο...'
Αυτά είναι τα ελληνικά στρατά...
ΕΠ.....
...
...
...
...
...
...
...
...ΟΠ! -
22 μήνες (+2 φυλακή ) ήταν.
Γενικά, οι γεροδεμένοι, όντως, έπαιρναν ΦΠ για Ειδικές Δυνάμεις ή για Στρατονομία (όπως ο κολλητός μου ). Και οι ψηλοί για τσολιάδες.
Αλλά και τα Τάγματα Προκαλύψεως πέρναγαν εκπαίδευση (30 μέρες) σε Ειδικές Δυνάμεις. Εγώ, π.χ., στην Ρεντίνα. Ευχαριστηθήκαμε φαγητό! Οι ΕΔ πάντα είχαν πολλές 'πολυτέλειες'.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
22 μήνες (+2 φυλακή ) ήταν. -
Έχω ακούσει κάτι ιστορίες από γνωστό στρατόμπατσο του φόρουμ για το πώς έφαγε ο kouk 2 μήνες φυλάκα...
Περί Θητείας [#2]