-
200γρ μακαρόνια (μια μερίδα)
2 κομμάτια ψάρι (100γρ) ή 120γρ τόνος σε λάδι(φυτ. λίπος) αλλιώς ελιές
αλάτι φυσικά (10γρ)
ρίγανηΤα ψαρια στο αντικολλητικό τηγάνι και είναι έτοιμα
http://xs330.xs.to/xs330/08356/03-08-08_1833820.jpg' target='_blank
καλή μου όρεξη
-
**Σουβλάκια σπιτικά.
**Καλαμάκια (σουβλάκια για τους βόρειους ) χοιρινά από τον χασάπη.
Πίττες.
Γιαούρτι, σκόρδο, λάδι, ξύδι, ίσως αγγούρι
Πιπέρι κόκκινο καΦτερό
Ντομάτα σε μισές φέτες
Κρεμμύδι σε φέτες/ροδέλες
Αλάτι
Ρίγανη
ΛάδιΑλείφουμε τα καλαμάκια με λάδι και ρίγανη και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε φουρνάκι (γκριλ). Τα γυρνάμε μετά από κανένα 10λεπτο και ΤΟΤΕ ρίχνουμε το αλάτι, όχι νωρίτερα για να μη σφίξει το κρέας. Ψήνουμε για κανένα 15λεπτο-20λεπτο συνολικά - ίσως και λιγότερο ή περισσότερο, εξαρτάται από το πόσο παχιά είναι τα σουβλάκια.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στα 2/3. Ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι ΛΙΓΟ λάδι για κάθε πίτα και βάζουμε την πίττα μέσα. Την κουνάμε λίγο να πάει το λάδι τριγύρω και την γυρνάμε αμέσως κάνοντας το ίδιο. Σκοπός να μη γίνει η πίττα παραλαδωμένη και να είναι τραγανή. Τη γυρνάμε ξανά και ψήνουμε μέχρι να μας φανεί ψημένη. Επαναλαμβάνουμε με όλες τις πίττες.
Ανοίγουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι της προτίμησής μας (όσο πιο λιπαρό, τόσο πιο νόστιμο και καλύτερης υφής, αλλά και πιο ανθυγιεινό), τρίβουμε 1-3 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως με τα γούστα), ρίχνουμε λίγο λάδι και ΕΛΑΧΙΣΤΟ ξύδι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι. Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο αγγούρι εκεί μέσα, προσωπικά το παραλείπω.
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
(αυτό θα φάω σε λίγο )
-
πιές και μιά λεμονίτα
-
Μπυρίτσα.
Πολύ καλό ήταν, μόνο το κρεμμύδι ρεύομαι.
-
-
KΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ
**ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι, σε μικρά κομματάκια
5 κουτάλιες ντομάτα πάστα
1 φλυτζάνι λάδι
250 γρ. ξεροτύρι (κεφαλοτύρι)
1 αυγό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πατάτα μέτρια
1/2 κουτ. ψιλοκομμένοδυόσμο
λίγο σάψιχο & μαιντανό
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
αλάτι & πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κρέας και βγάζουμε τιν αφριά.
αφού μισοβράση το κατεβάζουμε και το αφήνουμε
να κρυώσει με λίγο ζουμί.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, την ντομάτα διαλυμένη
σε μια κούπα νερό, την πατάτα κομμένη σε κύβους,
το αβγό χτυπημένο, το αλάτι, το πιπέρι,
και τα μυρωδικά, το λάδι και τελευταίο το ρύζι
και ανακατεύουμε.ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1/2 κιλό αλεύρι
λίγο χλιαρό νερό
1/2 φλιτζάνι κρασί
αλάτι
μισό φλυτζάνι λάδιΒάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη.
Κάνουμε στη μέση μια γουβίτσα και
ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά
και τα ζυμώνουμε (οσο νερό πάρει).
Αφού η ζύμη είναι εύπλαστη παίρνουμε τον πλάστη
και ανοίγουμε το φύλλο αφού έχουμε
πασπαλίσει το χώρο με αλεύρι.
Έχουμε έτοιμο ένα ταψί με μπόλικο λάδι.
Βάζουμε το φύλλο, ρίχνουμε τη
γέμιση και αμέσος το άλλο φύλλο.
Παίρνουμε τον πλάστη και
τον περνάμε ολόγυρα απο το
ταψί και κόβουμε το φύλλο που περίσεψε.
Το γυρίζουμε ρολό γύρο απο το ταψί.
Ραντίζουμε με νερό, ρίχνουμε
το λάδι, και την βάζουμε στο
φούρνο για μια ώρα στους 220* βαθμούς κελσίου.** -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
πιές και μιά λεμονίταΘυμαμαι πειραγματα με τους Σαλονικιους στο στρατο, που τους κοροιδευαμε για την μπουγατσα και μας κοροιδευαν για τα καλαμακια και την λεμονιτα....την πορτοκαλαδα μας ελεγαν πως την λεμε πορτοκαλιτα
-
Τζουτζούκο μου!!!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
πιές και μιά λεμονίτα
Θυμαμαι πειραγματα με τους Σαλονικιους στο στρατο, που τους κοροιδευαμε για την μπουγατσα και μας κοροιδευαν για τα καλαμακια και την λεμονιτα....την πορτοκαλαδα μας ελεγαν πως την λεμε πορτοκαλιτα
Αφού 'Λεμονίτα' γράφει πάνω το μπουκάλι, πώς σκατά να τη λέμε δηλαδή;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
πιές και μιά λεμονίτα
Θυμαμαι πειραγματα με τους Σαλονικιους στο στρατο, που τους κοροιδευαμε για την μπουγατσα και μας κοροιδευαν για τα καλαμακια και την λεμονιτα....την πορτοκαλαδα μας ελεγαν πως την λεμε πορτοκαλιτα
Αφού 'Λεμονίτα' γράφει πάνω το μπουκάλι, πώς σκατά να τη λέμε δηλαδή;
Λεμονάδα ρε όργιο! Το 'Λεμονίτα' ήταν μάρκα. Και εννοούσε ότι ΔΕΝ ήταν λεμονάδα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
πιές και μιά λεμονίτα
Θυμαμαι πειραγματα με τους Σαλονικιους στο στρατο, που τους κοροιδευαμε για την μπουγατσα και μας κοροιδευαν για τα καλαμακια και την λεμονιτα....την πορτοκαλαδα μας ελεγαν πως την λεμε πορτοκαλιτα
Αφού 'Λεμονίτα' γράφει πάνω το μπουκάλι, πώς σκατά να τη λέμε δηλαδή;
Λεμονάδα ρε όργιο! Το 'Λεμονίτα' ήταν μάρκα. Και εννοούσε ότι ΔΕΝ ήταν λεμονάδα!
Ειχε και πορτοκαλι μεσα;
-
Οχι, αμπελοφάσουλα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:
Οχι, αμπελοφάσουλα!με κοκκινη σαλτσα;
-
Ρε! Λεμονάδα=χυμός λεμονικού. Η Λεμονίτα είχε νερό και εσάνς κίτρου και λεμονιού...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:ysterical:Ρε! Λεμονάδα=χυμός λεμονικού. Η Λεμονίτα είχε νερό και εσάνς κίτρου και λεμονιού...
Το λεμονικό τι είναι δλδ;
-
Τοποθεσία στην Ανω Λεμονίτσα ρε!
-
Αρκετά καλό το τσέχικο πίσω απ' τη ΓΑΔΑ στους Αμπελόκηπους.. 'ΒΟΗΜΙΑ' λεγόταν νομίζω. Ήσυχο περιβάλλον στον κήπο, όλα πολύ νόστιμα και τιμές περί τα 20-25€/άτομο με ποτά, ορεκτικά, σαλάτες, 4 κύρια πιάτα και γλυκό.
Κοινώς τρελή μάσα και ωραίες γεύσεις ειδικά αν είναι και 2-3 λιτοδίαιτοι στην παρέα θα πεθάνετε απ' το φαί αν και οι μερίδες είναι ήδη πολύ καλές. -
Είχα πάει πριν καμιά 10ρια χρόνια (μπορεί και παραπάνω), υπάρχει ακόμα?
Είχαμε φάει του σκασμού. Καλή επιλογή!!! -
To 1996 ειχα πάει εκει, εφευγε ενας φιλος για Τσεχια, και μας πηγε πριν φυγει. Βασικα τον ειχα λυπηθει, σκεπτομενος οτι θα τρωει τετοια πραγματα....μπορει να εχει αλλαξει απο τοτε ομως.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
To 1996 ειχα πάει εκει, εφευγε ενας φιλος για Τσεχια, και μας πηγε πριν φυγει. Βασικα τον ειχα λυπηθει, σκεπτομενος οτι θα τρωει τετοια πραγματα....μπορει να εχει αλλαξει απο τοτε ομως.Τις Τσεχες τις εχεις δει;
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)