-
Γνωρίζει κανείς τι γίνεται στην περίπτωση όπου πάρεις καινούριο αυτοκίνητο απο αντιπροσωπεία και αναλάβεις να το ταξινομήσεις μόνος σου; Σε τι διαδικασία πρέπει να μπείς ώστε να το κυκλοφορήσεις νόμιμα, μέχρι να κάνεις την ταξινόμηση; Η προσωρινή ασφάλεια για πόσες μέρες μπορεί να εκδοθεί; Γενικά τι θα πρέπει να προσέξω;
-
Γνωρίζει κανείς τι γίνεται στην περίπτωση όπου πάρεις καινούριο αυτοκίνητο απο αντιπροσωπεία και αναλάβεις να το ταξινομήσεις μόνος σου; Σε τι διαδικασία πρέπει να μπείς ώστε να το κυκλοφορήσεις νόμιμα, μέχρι να κάνεις την ταξινόμηση; Η προσωρινή ασφάλεια για πόσες μέρες μπορεί να εκδοθεί; Γενικά τι θα πρέπει να προσέξω;
-
-
Κανονικά απαγορεύεται χωρίς αριθμό κυκλοφορίας να κινείσαι αλλά οι ασφαλιστικές άμα τους δώσεις τον αριθμό πλαισίου σε καλύπτουν για λίγες μέρες. Μην το ξεφτιλίσεις μόνο και έχεις παρατράγουδα.
-
Το θέμα είναι, η προσωρινή ασφάλεια αρκεί; Είμαι νομικά καλυμμένος;
-
Αφού σου δίνει συμβόλαιο η ασφαλιστική είναι υποχρεωμένη να το τηρήσει.
-
Γιατι θες να κανεις κατι τετοιο;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αφού σου δίνει συμβόλαιο η ασφαλιστική είναι υποχρεωμένη να το τηρήσει.Ναι, απλά εννοώ αν είμαι καλυμμένος σε κάποιο ενδεχόμενο έλεγχο της τροχαίας. Απο την στιγμή που δεν θα έχω αριθμούς κυκλοφορίας...
Γιατι θες να κανεις κατι τετοιο;
Η αντιπροσωπία συνεργάζεται με γραφείο ταξινομήσεων και η διαδικασία θα πάρει 4-5 ημέρες. Ενώ αν κάνω εγώ την διαδικασία, όταν πάω να καταθέσω τα χαρτιά, θα πάρω κατευθείαν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας. Με λίγα λόγια θα παραλάβω το αυτοκίνητο μια εβδομάδα νωρίτερα...
-
Τι να σου πω;Εγω αμαξι χωρις πινακιδες και αδεια κυκλοφοριας δεν θα κυκλοφορουσα.Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει.
-
Εγώ το έκανα για μια μέρα στο καινούργιο αμάξι και ομολογώ ότι το μετάνιωσα κι ας είχα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο ντουλαπάκι!!!
-
Αυτό ακριβώς που υπονοείτε, ρωτάω! Τι κίνδυνος υπάρχει; Σε ποιον τομέα δεν είμαι καλυμμένος;
@EMMANOYHL:
Την προσωρινή ασφάλεια για πόσο χρονικό διάστημα την είχες κάνει; Θυμάσαι μήπως ενδεικτικά το κόστος; -
Η κανονική ασφάλεια ήταν αλλά με αριθμό πλαισίου αντί αριθμό κυκλοφορίας μέχρι να έρθει το κανονικό συμβόλαιο με τον αριθμό κυκλοφορίας όταν τελικά τον πάρεις. Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο νομότυπο είναι αλλά πιστεύω ότι η ασφαλιστική θα σε καλύψει σε ότι συμβεί. Η τροχαία δεν ξέρω τι κάνει!!!
-
Και εμενα η πρωτη ασφαλεια ηταν με αριθμο πλαισιου παρολο που παρελαβα το αμαξι με πινακιδες κανονικα.Στην ανανεωση τους ειπα τον αριθμο κυκλοφοριας και το διορθωσαν.
Τι μπορει να συμβει;Εχω μεγαλη φαντασια και δεν θελω να σε γκαντεμιασω.
Το εχεις παραλαβει απο τον εμπορο το αμαξι;Εκει τι σου ειπαν; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι μπορει να συμβει;Εχω μεγαλη φαντασια και δεν θελω να σε γκαντεμιασω.Εκφράσου ελεύθερα...
Το εχεις παραλαβει απο τον εμπορο το αμαξι;Εκει τι σου ειπαν;
Απο την αντιπροσωπεία μου είπαν πως η προσωρινή ασφάλεια αρκεί! Δεν το παρέλαβα ακόμα, απλά έχει έρθει και είναι έτοιμο για παραλαβή...
-
Ο χρήστης georgep800 έγραψε:
Τι μπορει να συμβει;Εχω μεγαλη φαντασια και δεν θελω να σε γκαντεμιασω.
Εκφράσου ελεύθερα...
Το εχεις παραλαβει απο τον εμπορο το αμαξι;Εκει τι σου ειπαν;
Απο την αντιπροσωπεία μου είπαν πως η προσωρινή ασφάλεια αρκεί! Δεν το παρέλαβα ακόμα, απλά έχει έρθει και είναι έτοιμο για παραλαβή...
Ρωτα και την τροχαια τοτε να εισαι σιγουρος και απο την εκει πλευρα.
-
Eγώ θα έκανα μια εβδομάδα υπομονή πάντως...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Eγώ θα έκανα μια εβδομάδα υπομονή πάντως...+1
-
Γιώργο800...
Μιας και είσαι συντοπίτης και με ευκαιρία της πρόσφατης εμπειρίας μου με τους Κρητικούς μας Τροχονόμους μας: ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙΣ χωρίς πινακίδες!!!
Μέχρι τώρα πάντα κι εγώ όλα τα χρόνια ασφάλιζα το καινούργιο αμάξι με τον αριθμό πλαισίου και κοιμόμουν ήσυχος...
Όταν όμως πριν λίγο καιρό έφαγα κλήση 300 ΕΥΡΩ γιατί έλλειπε η μπροστινή πινακίδα (από μικροατύχημα) άλλαξα ριζικά γνώμη για το αν θα το ξανακάνω...Ασφαλιστικά πρέπει λογικά να είσαι καλυμμένος...
'Τροχονομικά' όμως ΔΕΝ είσαι και εξαρτάται τελικά από το σε ποιόν αξιότιμο 'κύριο' αστυνομικό πέσεις... -
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Όταν όμως πριν λίγο καιρό έφαγα κλήση 300 ΕΥΡΩ γιατί έλλειπε η μπροστινή πινακίδα (από μικροατύχημα) άλλαξα ριζικά γνώμη για το αν θα το ξανακάνω...Δεν στη σβήσανε τελικά ;;;;;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Eγώ θα έκανα μια εβδομάδα υπομονή πάντως...++
Καλό είναι να είμαστε τυπικοί με την τροχαία, όπως θέλουμε αυτοί να είναι τυπικοί μαζί μας. Το λιγότερο - για να τούς διευκολύνουμε, αλλά περισσότερο για να μην τούς δίνουμε δικαίωμα να μάς γράψουν κλήση.
Και κίνηση χωρίς πινακίδα είναι no-no...
Κυκλοφορία αταξινόμητου αυτοκίνητου ~ Προσωρινή ασφάλεια