-
Λάθος!
Εδώ μιλάμε για υποχρεώσεις προς την κοινωνία, όχι για την δουλειά που κάνει ο καθένας.
Και ο Μάνος, ποτέ δεν έχει τσουβαλιάσει όλους τους δημόσιους υπάλληλους. Αλλωστε αν δεν υπήρχαν αυτοί που δουλεύουν, δεν θα γινόταν το παραμικρό.
Μιλάμε για αυτούς που προφασιζόμενοι 'δικαιώματα' κλπ, δεν θέλουν, την δεδομένη στιγμή, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Αντίστοιχο παράδειγμα είναι, για μένα, αυτοί που δεν ψηφίζουν!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Λάθος!Εδώ μιλάμε για υποχρεώσεις προς την κοινωνία, όχι για την δουλειά που κάνει ο καθένας.
Και ο Μάνος, ποτέ δεν έχει τσουβαλιάσει όλους τους δημόσιους υπάλληλους. Αλλωστε αν δεν υπήρχαν αυτοί που δουλεύουν, δεν θα γινόταν το παραμικρό.
Μιλάμε για αυτούς που προφασιζόμενοι 'δικαιώματα' κλπ, δεν θέλουν, την δεδομένη στιγμή, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Αντίστοιχο παράδειγμα είναι, για μένα, αυτοί που δεν ψηφίζουν!
Προσπάθησα να είμαι σύντομος και μάλλον δεν έγινε κατανοητό τι ήθελα να πω (που ούτως ή άλλως ήταν κάπως αφοριστικό...).
Επειδή φεύγω για Αθήνα όμως σε λίγο, επιφυλάσσομαι (νομίζατε θα γλιτώνατε το σεντόνι ε; ) να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις άλλη στιγμή.
-
εγω δεν καταλαβαινω 2 πραγματα
-
γιατι συνεχιζετε στους ιδιους ρυθμους; ειναι προφανες πως οι μισοι ανηκετε στον κλειστο κυκλο του ξηρου και του κουφοντινα και ακουτε ζν (χαρακτηριστικη ριμα μηδε που μου εσκασε τωρα: ΖΝ λοιπον σκυλα φαε ντεπον ) και οι αλλοι μισοι κοιμαστε με το εικονισμα του αρχιεπισκοπου χριστοδουλου και του διγενη γριβα στο προσκεφαλι και ονειρευεστε την κων/πολη
ξερω, ειστε δημοκρατες υπερμαχοι της συζητησεως μπλα μπλα μπλα (οπου μπλα μπλα προσθεστε πολιτικως ορθες δηλωσεις ) αλλα καλως ή κακως καποια πραγματα δεν μπορεις και δεν εχει νοημα να τα συζητησεις αλλο γιατι δεν υπαρχει common ground που λεμε.. οποτε δινετε την εντυπωση ειτε του ..μαζοχα ειτε του κολλημενου (no offense). -
γιατι εχετε (εχετε οντως ή το παιζετε; ) τετοια ψυχωση με την ταξη και τη νομιμοτητα και ολα αυτα τα ξενερωτα; μου φαινεται εξωφρενικο, αληθεια
-
-
Πραγματικά, αφού η συζήτηση έφτασε από την 'άλλη πλευρά' στο σημείο 'Έλα μωρέ, τί πειράζει άλλος ένας που ρίχνει τα βάρη του στους άλλους;', είναι σαφές ότι κάποιοι δεν επιθυμούν να παραδεχθούν τα πασιφανέστατα και ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν κάτι προδήλως άδικο (ας αφήσουμε το παράνομο του ζητήματος, τουλάχιστον από τη συνταγματική πλευρά).
Ρε skye, αυτό κατάλαβες; Ότι είναι 'σοβαροφανές' και θέμα ξερής νομιμότητας το να τρέχουν πολλοί και να την παίζουν λίγοι; Να το ΔΕΧΘΟΥΜΕ δηλαδή; Ως τι; Ως μία ακόμα μαλακία της κακούργας κοινωνίας που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα;
Λοιπόν: ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ, τέλος.
Αν δεχθούμε αυτή τη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, τότε δεν μας σώνει τίποτα. Να καταργήσουμε και θέματα όπως το 'ΖΩΑ, ΖΩΑ, ΖΩΑ', αφού κάθε ανθρωπόμορφο έχει το ακαταλόγιστο για 1002 λόγους που τυχόν θα υποστηρίξει. Και τέλος-τέλος, άστο να πάει στο διάολο μωρέ, δεν θα διαλυθεί το σύμπαν αν μερικοί περνάνε με κόκκινο ή δεν πληρώνουν διόδια ή παρκάρουν στις θέσεις αναπήρων ή πετάνε τα σκουπίδια τους από το παράθυρο ή κόβουν την κίνηση για να την πέσουν στο γκομενάκι ή τρακάρουν και φεύγουν ταχύτατα ή...... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πραγματικά, αφού η συζήτηση έφτασε από την 'άλλη πλευρά' στο σημείο 'Έλα μωρέ, τί πειράζει άλλος ένας που ρίχνει τα βάρη του στους άλλους;', είναι σαφές ότι κάποιοι δεν επιθυμούν να παραδεχθούν τα πασιφανέστατα και ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν κάτι προδήλως άδικο (ας αφήσουμε το παράνομο του ζητήματος, τουλάχιστον από τη συνταγματική πλευρά).αν στην 'αλλη πλευρα' αναφερεσαι σε μενα κανεις λαθος. δεν ανηκω σε καμια πλευρα απο τις δυο που ανεφερα. δεν εχω κανενα εικονισμα πανω στο τραπεζακι, διπλα στο μαξιλαρακι μου. ακομα και αν ειχα, θα ειχα τον εαυτο μου. εχω ομως μονο ενα ρολοι ψηφιακο, 2 τηλεκοντρολ (τηλεορασης και a/c), και διαφορα βιβλια κατα καιρους
Ρε skye, αυτό κατάλαβες; Ότι είναι 'σοβαροφανές' και θέμα ξερής νομιμότητας το να τρέχουν πολλοί και να την παίζουν λίγοι; Να το ΔΕΧΘΟΥΜΕ δηλαδή; Ως τι; Ως μία ακόμα μαλακία της κακούργας κοινωνίας που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα;
Λοιπόν: ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ, τέλος.καταλαβα; σε μενα αυτο που διαβασα ειναι crystal clear και δεν τιθεται θεμα το πως εγω το εκλαμβανω γιατι ειναι 100% σαφες. θα σε βοηθησω θυμιζοντας σου το:
Αν διαφωνω με τους παραπανω** και τους αλλους νομους του ελληνικου κρατους**, μπορω:
- Να τους εφαρμοσω, εστω κι αν δεν μου αρεσουν
- Να απαλλαγω νομιμα (τυπικα και ουσιαστικα) απο αυτους
- Να μετακομισω σε αλλη χωρα, με καλυτερους νομους
- Να παρανομησω μη εφαρμοζοντας τους.
Απο τις παραπανω λυσεις, προβλημα εχω μονο με αυτους που επιλεγουν την 4. Ολες οι αλλες ειναι απολυτα ok.
ελπιζω να καταλαβαινομαστε τωρα
στα υπολοιπα ξεφυγες λιγακι.. σου υπενθυμιζω την.. ερωτηση μου και την αιτιολογηση αυτης
- γιατι συνεχιζετε στους ιδιους ρυθμους; [...] καλως ή κακως καποια πραγματα δεν μπορεις και δεν εχει νοημα να τα συζητησεις αλλο γιατι δεν υπαρχει common ground που λεμε.. οποτε δινετε την εντυπωση ειτε του ..μαζοχα ειτε του κολλημενου (no offense).
ελπιζω και σ'αυτο να καταλαβαινομαστε...
-
Παρατηρω οτι πολλοι που υπηρετησαν, το μοναδικο που τους απασχολει ειναι γιατι δεν υπηρετησαν ολοι.
Δηλαδη δεν τους απασχολει το οτι ο στρατος μας ειναι για τον φουτσο,δεν τους απασχολει οτι ο στρατιωτης ριχνει μολις 1-2 φορες με οπλο σε ολη την 'εκπαιδευση',τους απασχολει μονο να φαμε ολοι το ιδιο λουκι ασχετως εαν ειναι μια μαμακια και μιση!Καταλαβαινετε οτι με τετοιες νοοτροπιες δεν εχουμε να παμε ΠΟΥΘΕΝΑ,μια ζωη επι τοπου τροχαδην και μετα θα αναρωτιομαστε γιατι οι Ευρωπαιοι προχωρανε ενω εμεις εχουμε ανοιξει χαντακι απο το πολυ επιτοπιο... -
Βασικα εγω υπηρετησα αλλα δεν με πολυνοιαζει αν θα παει ο ενας η ο αλλος!
Να σου πω την αληθεια πριν παω ειχα περασει απο πολλες φασεις. Απο την φαση των ειδικων δυναμεων, απο την φαση πριν μπω να εχω φαει τρελη καψουρα με γκομενα και να μην με νοιαζει τπτ, αν ειχα βυσμα θα το εβαζα να μην πατησω ποτε μεσα κλπ κλπ. Στην ηλικια που πηγα (20) δεν μου στοιχησε και κατι, απλα περασα χαβαλε 1,5 χρονο (ενταξυ ειχα φαει και κατι τρελα πακετα αλλα τα καλα θυμασαι παντα) και εκανα και 2-3 φιλιες καλες. Θα μου πεις φιλους παντου μπορεις να κανεις, μαζι σου απλα στον στρατο αν δεν εισαι σε κανενα γραφειο μονιμως κολυομενοςμ αλλα κανεις κανονικη θητεις και τρως γαμησι, σε δενει λιγο παραπανω αυτο το κοινο γαμησι που τρωτε!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΓΙΑΤΙ να γίνει σεβαστό ένα άτομο που δηλώνει ευθαρσώς ότι θα αποφύγει μια νόμιμη υποχρέωση προς το σύνολο και τη χώρα στην οποία ζει με πλάγια μέσα; Και, πολύ περισσότερο, όταν περιγελά τις ζόρικες εμπειρίες άλλου που βρέθηκε στα δύσκολα, όταν ο ίδιος τα έξυνε βλέποντας τις εξελίξεις στην ΤιΒι παρέα με τον Δήμο Βερύκιο;
Λίγη ντροπή δεν βλάπτει, αλλά άμα δεν υπάρχει αγωγή......Because it's a free country!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Λυπάμαι που θα το ξαναπώ, αλλά ο σεβασμός όπως τον ζητείς, ΔΕΝ επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται. Δεν μπορώ να σε υποχρεώσω να με σεβαστείς, όσο και να το θέλω. Μπορείς να με προσβάλλεις, και εγώ ΑΝ θέλω, μπορώ να σε αντικρούσω. Αν πάλι δεν το θέλω, μπορώ να σε αγνοήσω. Ο σεβασμός είναι παρεξηγημένη έννοια σίγουρα... Και δεν περιμένω να συμφωνήσεις με τα παραπάνω...Και πάλι, εγώ δεν θεωρώ την αντίδραση του kovathe , αντίδραση ασέβειας... Διαφώνησε με κάτι που είπες, και ίσως και τον τρόπο που το είπες (θέλοντας να δώσεις ηρωϊκή χροιά μήπως; ), δεν είδα ασέβεια, αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη, πάλι..
Το πόσο θα σεβαστούμε ο ένας τον άλλο, είναι ζήτημα ανατροφής , τρόπων, ηθικής, κοινώς είναι κάτι προσωπικό: δεν επιβάλλεται από τον έναν στον άλλο. Υπάρχουν κάποιοι γενικοί απλοί κανόνες, εύκολα κατανοητοί (δεν βρίζεις, δεν γίνεσαι χυδαίος κλπ κλπ). Τα υπόλοιπα, είναι στον αέρα φοβάμαι..
Αυτα ειναι πολυ ωραια και σωστα. Θα μπω στον πειρασμο να συνεχισω τη συζητηση (δεν ειχα προθεση, αλλα δοθηκε συνεχεια απο αλλους φιλους).
Να σου πως πως το βλεπω εγω, τωρα με πιο 'κρυα' ματιά.
Τρια θεματα με απασχολουν:- Επι της ουσιας:
Συμπεραινω απο τις αποψεις περι ελευθεριας λογου και σεβασμου καθε αποψης, οτι δεν υπαρχει κατι το μεμπτο στο να δηλωνει καποιος την προθεση του και τον τροπο να φοροδιαφυγει, να δωροδοκησει, να καταπατησει οικοπεδο του δημοσιου, να παραβιαζει το κοκκινο χωρις να συλλαμβανεται κτλ.
Αφου ειναι cool να δηλωνουμε οτι αποφευγουμε με πλαγια μεσα την υποχρεωτικη (για τα κοροϊδα) θητεια, γιατι οχι και την εφορια, που μας πινει το αιμα ισοβιως;;;
- Περι σεβασμου:
Το ξαναγραψα, αλλα δεν απαντηθηκε (ειχα νομιζω απευθυνθει τοτε στον koutsan):
Εξιστορεις σε μια παρεα τη near death experience που (εστω νομιζες οτι) ειχες(*). Καποιος, που δεν εχει ζησει αναλογη εμπειρια, πεταγεται χασκογελωντας και λεει:
'Ουουουου, ανατριχιασα με την ιστοριουλα σου'.
Πως αντιδρας:
α. Το καταπινεις αμασητο, δειχνοντας ανωτερωτητα. Ανηκει προφανως στο 95%. Ας φανεις στα ματια ολων ηλιθιος, αυτο ειναι μια απολαυση για λεπτα γουστα.
β. Σε πειραζει, καθοτι αγενεια, αλλα ειναι δικαιωμα του. It's a free country. Ο σεβασμος (ακομα και αυτου του ανοητου) κερδιζεται με τον καιρο. Καποτε θα καταλαβει. Ως τοτε, μπορει ανεμποδιστα και ανερυθριαστα να λεει οτι μπουρδα θελει.
γ. Του απαντας, οπως (κρινεις εσυ οτι) του αξιζει. Αν δεν ξερει, ας μη μιλαει(**).
δ. Του χωνεις ενα μπουκετο στη μαπα , τον αφηνεις σεκο και την κανεις . It's a free country μεν, αλλα και η ανοχη εχει τα ορια της.
ε. Αλλο (παρακαλω περιγραψτε).
(* ) Διαλιεχτε:
Ενα σοβαρο τροχαιο;
Μια κρισιμη χειρουργικη επεμβαση;
Ενα ναυαγιο;
Μια μεγαλη καταιγιδα σε φουσκωτο/αεροπλανο;
Να ακους τις ερπυστριες απο τα τουρκικα αρματα live by the river;(**) Σ' αυτο συμφωνει και ο koutsan.
είμαι αναρμόδιος και δεν παίρνω θέση σε πράγματα που δεν γνωρίζω άριστα...
Ευλογα συμπεραινει κανεις οτι, για να χαρακτηρισει 'ιστοριουλα' την ιστορια του Spartan, γνωριζε απο πρωτο χερι τις συνθηκες στον Εβρο και τα νησια εκεινο το βραδυ...
- Eπι της διαδικασιας:
Καποιοι συνφορουμιτες εξεφρασαν τις (κατα τη γνωμη μου) εγωιστικες, αντικοινωνικες, ωχαδερφιστικες, ζαμανφου, σταρχιδιστικες, εαυτουλικες κτλ αποψεις του περι υποχρεωτικης στρατευσης.
Καποιοι αλλοι εφεραν αντιλογο με τα δικα τους επιχειρηματα, τα οποια ειναι (υποθετω κατα τη γνωμη των πρωτων) οπισθοδρομικα, συντηρητικα, politically correct, υπερπατριωτικα κτλ.
Κανεις απο τους παραπανω δεν εβρισε, προσβαλε, μιλησε χυδαια στον αλλο. Εγινε ενας διαλογος, τυπικος για αυτο και για καθε φορουμ.
Αρα, no problem. Προς τι λοιπον η αρχικη δικη σου επεμβαση 'υπερ' των kovathe/koutsan;
Ποια ειναι η δημοσιευση (οχι υποχρεωτικα δικη μου), που σε ενοχλησε και παραβιασε τους 'αντικειμενικους' κανονες περι σεβασμου; (θα εκτιμουσα quotes, αν εχεις την καλωσυνη).
(Με παρασυρεις σε σεντονια και εκει εισαι ανικητος, γμτ...)
- Επι της ουσιας:
-
Μιας και πολύ λόγος έγινε, έτσι για την ιστορία, ξερουμε όλοι ποιός ήταν ο μόνος που απαίτησε σεβασμό εδώ, έτσι δεν είναι ? (τώρα πως 'απαιτεί' κάποιος χωρίς να μπορεί να επιβάλλει τίποτα θα είναι το επόμενο quiz γενικών γνώσεων )
Σε ό,τι με αφορά φυσικά και δεν με ενδιαφέρει να με σέβεται ούτε ένα μηρμυγκάκι. Ο οιοσδήποτε είναι καλοδεχούμενος να με βρίζει πατόκορφα και να 'προσβάλλει' (τι σημαίνει είπαμε αυτό ? ) ό,τι νομίζει αυτός ότι έχω 'ιερό' (δηλ. απολύτως ΤΙΠΟΤΑ)
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μιας και πολύ λόγος έγινε, έτσι για την ιστορία, ξερουμε όλοι ποιός ήταν ο μόνος που απαίτησε σεβασμό εδώ, έτσι δεν είναι ? (τώρα πως 'απαιτεί' κάποιος χωρίς να μπορεί να επιβάλλει τίποτα θα είναι το επόμενο quiz γενικών γνώσεων )Ε, δεν το γραφεις κιολας, για μας τους 95αρηδες, αφου το ξερετε ολοι;
-
Μιας και πολύ λόγος έγινε, έτσι για την ιστορία, ξερουμε όλοι ποιός ήταν ο μόνος που απαίτησε σεβασμό εδώ, έτσι δεν είναι ? (τώρα πως 'απαιτεί' κάποιος χωρίς να μπορεί να επιβάλλει τίποτα θα είναι το επόμενο quiz γενικών γνώσεων )Σε ό,τι με αφορά φυσικά και δεν με ενδιαφέρει να με σέβεται ούτε ένα μηρμυγκάκι. Ο οιοσδήποτε είναι καλοδεχούμενος να με βρίζει πατόκορφα και να 'προσβάλλει' (τι σημαίνει είπαμε αυτό ? ) ό,τι νομίζει αυτός ότι έχω 'ιερό' (δηλ. απολύτως ΤΙΠΟΤΑ)
Off topic
koutsan, είχα ένα φίλο, με απόψεις και στάση ζωής, ίδια, από όσο βλέπω, με την δική σου! Αν μου πεις ότι σου αρέσει και ο Γκοντάρ, δέσαμε!
Οι τσακωμοί μας με τον Παύλο ήταν πάντα ενδιαφέροντες.Προσωπικά, αδυνατώ να αντιληφθώ πως μπορεί κάποιος να πρεσβευει ότι δεν έχει τίποτα 'ιερό'. Αλλά, πάλι, έτσι σκέφτομαι εγώ!
-
Θα μπορούσες να πεις πως έχει ιερό το ότι δεν έχει ιερό. Και κάπου εκεί να ξεκινήσουν άλλες 200 σελίδες κουβέντας.
-
Βλέπω αναγάγαμε την 'ιστοριούλα' του Spartan σε 'επιστημονική γνώση' την οποία μπορεί κάποιος να κατέχει ή όχι ...Αυτό είναι απλώς ένα πραγματικό περιστατικό από την ιδιωτική ζωή κάποιου : αν περιμέναμε να είμαστε παρόντες σε κάθε γεγονός για να το σχολιάσουμε αυτότο Forum θα έκλεινε πάραυτα..
Δεν πιστεύω να έχεις κακοχαρακτηρίσει ποτέ κανένα (πολιτικό, δημοσιογράφο, γείτονα) χωρίς να ήσουν ενώπιον του περιστατικού το οποίο του 'προσάπτεις' ...Έτσι δεν είναι ? Δεν πιστεύω να υπέβαλλες σε κριτική τον πόλεμο στο Ιράκ χωρίς να έχεις πάει μια βόλτα από εκεί προκειμένου να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι τι γινόταν...Αποκλείεται
Επίσης σχολιάζω όχι το περιστατικό αλλά το 'συγκινησιακό' φορτίο που προσπαθεί να μας μεταδώσει ο συγγραφέας παραθέτοντάς το στο forum...Εδώ τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζω για να έχω 'δικαίωμα' να σχολιάσω? ...Σώνει και καλά πρέπει να το θεωρήσω σοβαρό, σημαντικό ή ιερό ? ...Παραλογίζεσαι λίγο μου φαίνεται...
Στην δε υποθετικη ιστοριούλα που παρέθεσες θα έξυνα το αριστερό μου @ από την αγωνία μήπως φανώ 'ηλίθιος' ...Αν κάποιος μπορεί να σε κάνει να φανείς ηλίθιος στα μάτια όλων λέγοντας 'Ουουουου, ανατριχιασα με την ιστοριουλα σου' μάλλον δεν φταίει η φράση πάντως..Επίσης αν σε απασχολούν στα σοβαρά τέτοια θέματα ίσως πρέπει να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου αντί να αγωνίζεσαι να 'φιμώσεις' ανθρώπους που θεωρείς χαζούς ή ανάξιους λόγου...
-
koutsan, όταν σχολιάζεις θέσεις πολιτικών κλπ, ισχύουν αυτά που λες.
Όταν ο άλλος σου περιγράφει μια προσωπική του εμπειρία, δεν είναι το ίδιο!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Off topic
koutsan, είχα ένα φίλο, με απόψεις και στάση ζωής, ίδια, από όσο βλέπω, με την δική σου! Αν μου πεις ότι σου αρέσει και ο Γκοντάρ, δέσαμε!
Οι τσακωμοί μας με τον Παύλο ήταν πάντα ενδιαφέροντες.Προσωπικά, αδυνατώ να αντιληφθώ πως μπορεί κάποιος να πρεσβευει ότι δεν έχει τίποτα 'ιερό'. Αλλά, πάλι, έτσι σκέφτομαι εγώ!
Μ'αρέσει αρκετά, δεν τρελαίνομαι κιόλας αλλά σίγουρα μ'αρέσει πολύ παραπάνω από την γενική απήχηση που έχει...Έχω κάνει 7/7 (κάθε μέρα και 1)σε σινεμά στο Παρίσι με αφιέρωμα στο Γκοντάρ
Πίστεψέ με κι εγώ αδυνατώ να πιστέψω πως κάποιος μπορεί να προσδώσει 'ιερότητα' σε κάτι...Για την ακρίβεια δεν μπορώ ποτέ να προσβληθώ με λόγια σε οποιοδήποτε επίπεδο, αν με 'πειράξεις' υλικά κάνω στροφή 180 μοιρών και γίνομαι δυσανάλογα άγριος ακόμα και για απλά πράγματα...
@drdino δεν ισχύει αυτό που λες γιατί πάλι δεν θα το υπερασπιζόμουνα αν το περιφρονούσες...Μόνο υλικές πράξεις εκλαμβάνω ως προσβολή...Αν μιλάς απλώς ή γράφεις μπορείς να μου βρίζεις την μάνα και τον πατέρα από το πρωί ως το βράδυ ελεύθερα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πραγματικά, αφού η συζήτηση έφτασε από την 'άλλη πλευρά' στο σημείο 'Έλα μωρέ, τί πειράζει άλλος ένας που ρίχνει τα βάρη του στους άλλους;', είναι σαφές ότι κάποιοι δεν επιθυμούν να παραδεχθούν τα πασιφανέστατα και ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν κάτι προδήλως άδικο (ας αφήσουμε το παράνομο του ζητήματος, τουλάχιστον από τη συνταγματική πλευρά).
αν στην 'αλλη πλευρα' αναφερεσαι σε μενα κανεις λαθος. δεν ανηκω σε καμια πλευρα απο τις δυο που ανεφερα. δεν εχω κανενα εικονισμα πανω στο τραπεζακι, διπλα στο μαξιλαρακι μου. ακομα και αν ειχα, θα ειχα τον εαυτο μου. εχω ομως μονο ενα ρολοι ψηφιακο, 2 τηλεκοντρολ (τηλεορασης και a/c), και διαφορα βιβλια κατα καιρους
Όχι, δεν αναφέρομαι σ' εσένα.
Λοιπόν: ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ, τέλος.καταλαβα; σε μενα αυτο που διαβασα ειναι crystal clear και δεν τιθεται θεμα το πως εγω το εκλαμβανω γιατι ειναι 100% σαφες. θα σε βοηθησω θυμιζοντας σου το:
Αν διαφωνω με τους παραπανω** και τους αλλους νομους του ελληνικου κρατους**, μπορω:
- Να τους εφαρμοσω, εστω κι αν δεν μου αρεσουν
- Να απαλλαγω νομιμα (τυπικα και ουσιαστικα) απο αυτους
- Να μετακομισω σε αλλη χωρα, με καλυτερους νομους
- Να παρανομησω μη εφαρμοζοντας τους.
Απο τις παραπανω λυσεις, προβλημα εχω μονο με αυτους που επιλεγουν την 4. Ολες οι αλλες ειναι απολυτα ok.
ελπιζω να καταλαβαινομαστε τωρα
Ναι, αλλά τότε γιατί γράφεις περί κολλήματος σχετικά με τη νομιμότητα και τη σοβαροφάνεια;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
koutsan, όταν σχολιάζεις θέσεις πολιτικών κλπ, ισχύουν αυτά που λες.Όταν ο άλλος σου περιγράφει μια προσωπική του εμπειρία, δεν είναι το ίδιο!
Δηλ. είμαι υποχρεωμένος να προσδίδω στις προσωπικές εμπειρίες των άλλων την 'βαρύτητα' που οι ίδιοι θέλουν να δώσουν...Δεν μπορώ να έχω άλλη άποψη, για συγκινητική την είπε, συγκινητική θα την καταπιώ, αστεία την είπε, αστεία θα την εκλάβω
Δεν μας τα λες καλά κύριε kouk -
@drdino δεν ισχύει αυτό που λες γιατί πάλι δεν θα το υπερασπιζόμουνα αν το περιφρονούσες...Μόνο υλικές πράξεις εκλαμβάνω ως προσβολή...Αν μιλάς απλώς ή γράφεις μπορείς να μου βρίζεις την μάνα και τον πατέρα από το πρωί ως το βράδυ ελεύθεραΈτσι λοιπόν καταργείται το 21ο κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα 'ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ' (Εξύβριση, Δυσφήμιση κλπ).
Ασφαλώς μπορεί κάποιος να παραιτηθεί από την προστασία που παρέχει ο νόμος στην Τιμή και την Αξιοπρέπεια του ίδιου (εφόσον θεωρεί ότι δεν είναι η Τιμή και η Αξιοπρέπειά του ιδιαιτέρως σημαντικά πράγματα), δεν μπορεί όμως να απαιτήσει το ίδιο από κάποιον άλλο. -
koutsan, όταν σχολιάζεις θέσεις πολιτικών κλπ, ισχύουν αυτά που λες.
Όταν ο άλλος σου περιγράφει μια προσωπική του εμπειρία, δεν είναι το ίδιο!
Δηλ. είμαι υποχρεωμένος να προσδίδω στις προσωπικές εμπειρίες των άλλων την 'βαρύτητα' που οι ίδιοι θέλουν να δώσουν...Δεν μπορώ να έχω άλλη άποψη, για συγκινητική την είπε, συγκινητική θα την καταπιώ, αστεία την είπε, αστεία θα την εκλάβω
Δεν μας τα λες καλά κύριε koukΟχι. Είσαι υποχρεωμένος να μην χλευάζεις αυτό που σου περιγράφει. Και μην μου πεις πάλι, ποιά μπορείς να σχολιάζεις (όχι εσυ προσωπικά, γενικά) και ποιά όχι. Εδώ μπαίνει ο παράγων της προσωπικότητάς του καθένα.
koutsan, μάλλον πρέπει να κανονίσουμε καφέ με τον HF για πυρ ομαδόν! Θα έχει ενδιαφέρον!
Περί Θητείας [#2]