-
Οπως εχει ηδη αναφερθει, το θεμα δεν ειναι αν μας αρεσει ή οχι η θητεια. Προσωπικα δεν μου αρεσε καθολου η υποχρεωτικη 'αναστολη' της 'κανονικης' ζωης μου για 18 μηνες.
Εξισου δεν μου αρεσει η υποχρεωτικη φορολογηση (γιατι ειμαι μισθωτος και τα δηλωνω ολα), η υποχρεωτικη χρηση ζωνης ασφαλειας (γιατι ειμαι χερας), η υποχρεωτικη εκπαιδευση (γιατι απο τη wikipedia τα μαθαινω καλυτερα), κλπ, κλπ.
Αν διαφωνω με τους παραπανω και τους αλλους νομους του ελληνικου κρατους, μπορω:- Να τους εφαρμοσω, εστω κι αν δεν μου αρεσουν
- Να απαλλαγω **νομιμα ** (τυπικα και ουσιαστικα) απο αυτους
- Να μετακομισω σε αλλη χωρα, με καλυτερους νομους
- Να παρανομησω μη εφαρμοζοντας τους.
Απο τις παραπανω λυσεις, προβλημα εχω μονο με αυτους που επιλεγουν την 4. Ολες οι αλλες ειναι απολυτα ok.
Σε καθε περιπτωση ωστοσο (οτι και να επιλεξω απο τα παραπανω) ειναι δικαιωμα μου να διαμαρτυρομαι, αγωνιζομαι, ψηφιζω κτλ για να αλλαξουν οι νομοι αυτοι, προς την κατευθυνση που εγω θεωρω σωστη.
-
Πολυ ωραια.... ουδεποτε διαφωνησα.... Οπως ειπα, οποιος θελει, μπορει να διαμαρτυρεται οσο θελει... αρκει ως τοτε να τηρει τις υποχρεωσεις του απεναντι στην κοινωνια με οποιον τελος παντων τροπο οριζονται απο την πολιτεια.
Δεν εκστομιζω κατι ευκολα παντως. Το οτι καποιος θελει μονο να λαμβανει και οχι να προσφερει, θα με βρισκει καθετα αντιθετο. Για εμενα προσωπικα δεν εχει δικαιωμα στην ελληνικη υπηκοοτητα, αφου αλλωστε δεν νοιωθει και ο ιδιος ετσι.
Μπορει να ειμαι σκληρος. Μπορει υπερβολικα καθετος. Μπορει και απλα λαθος. Ειναι ομως απλα προσωπικη μου αποψη την οποια και αιτιολογησα πιστευω επαρκως. -
Τι εννοείς ? Για να καταλάβω : εγώ πχ να ξέρεις θέλω ΜΟΝΟ να λαμβάνω και να μην προσφέρω ΤΙΠΟΤΑ, αυτό ακριβώς θέλω σε διαβεβαιώ...Μολαταύτα δεν παρανομώ ποτέ αλλά ζητάω εντόνως να εξαιρεθώ εντελώς της φορολογίας : προτείνεις να μου αφαιρέσουν την ιθαγένεια ?
Άσε τι σε βρίσκει αντίθετο και πες μου : θέλεις το Κράτος να πάρει μέτρα εναντίον μου ?
Έτσι για να καταλαβαινόμαστε δηλ. -
Τόση ώρα και τόσα γραφόμενα για να πείτε ότι η θητεία είναι μια μαλακία και μισή, ένας χαμένος χρόνος που το ρίχνουμε όσο μπορούμε στο χαβαλέ και που προσφέρει ελάχιστα αναλογικά με αυτά που κοστίζει και που όποιος έχει μέσο το αποφεύγει ή το περνάει χαλαρά και όποιος δεν έχει ταλαιπωριέται.
Τι Μπακούνιν και τι μλκίες... Βλέπω κάτι παληκάρια που ζορίζουν το μυαλό τους σκαρφιζόμενοι τρόπους να μην πάνε στρατό (ψευτοδιδακτορικά κλπ). Μπούρδες... Φοβούνται ότι θα βγει μια χοντρή και θα τους πιεί το αίμα.
Είπαμε, όποιος έχει μέσο τη βγάζει χαλαρά ή δεν πάει καθόλου και όποιος δεν έχει τρώει πήξιμο για ένα χρόνο. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι εννοείς ? Για να καταλάβω : εγώ πχ να ξέρεις θέλω ΜΟΝΟ να λαμβάνω και να μην προσφέρω ΤΙΠΟΤΑ, αυτό ακριβώς θέλω σε διαβεβαιώ...Μολαταύτα δεν παρανομώ ποτέ αλλά ζητάω εντόνως να εξαιρεθώ εντελώς της φορολογίας : προτείνεις να μου αφαιρέσουν την ιθαγένεια ?OXI
Άσε τι σε βρίσκει αντίθετο και πες μου : θέλεις το Κράτος να πάρει μέτρα εναντίον μου ?
Έτσι για να καταλαβαινόμαστε δηλ.Κανενα απολυτως!!!! Για ποιο λογο αλλωστε? Δικαιωμα σου ειναι...
Επιζω να εγινα ποιο κατανοητος...
-
Εντελώς κατανοητός , το ρήμα 'θέλω' στο 'όποιος θέλει να μόνο να λαμβάνει...' με φόβισε γιατί έχω πολλές τέτοιες επιθυμίες
-
Ηi-Fi, ειλικρινά μερικές φορές δε σε καταλαβαίνω...Το έχω παρατηρήσει και σε αλλα θέματα, συζητιέται κάτι και άρχίζεις και πλατιάζεις μιλώντας για άσχετα ζητήματα, πηγάινοντας την κουβέντα εντελώς αλλού....Δε ξέρω αν προσπαθείς να περάσεις ή να υπερασπιστείς εστω κάποια ιδεολογία (?), ή αν απλά σου αρέσει να φιλοσοφείς και να μιλάς περί ανέμων και υδάτων, επιδιώκοντας τρόπον τεινά να εκμαιεύσεις σχόλια υποστηρικτικά απο κάποια 'ομάδα' ανθρώπων με τους οποίους ταυτίζεσαι....(εμπλουτίζωντας μάλιστα κάθε παράγραφο με διάφορα εμοτικον, κάποιες φορές μάλλον περιττά). Ο λόγος γίνεται για το πρώτο ποστ σου της προηγούμενης σελίδας....
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Νομίζω πως πάντα γίνεται το αιώνιο μπέρδεμα μεταξύ των ανθρώπων: κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν, πως δεν μοιράζονται ΟΛΟΙ τις ίδιες απόψεις, για κάποιους κάτι είναι ιερό (πχ Alfa Romeo), ενώ για άλλους είναι παλιοσίδερα κι ανάξιο λόγου, για κάποιους κάτι είναι σημαντικό, για άλλους ασήμαντο κ.ο.κ...Ο.Κ , σύμφωνοι, γνωστό κλπ....
Επίσης, κάποιοι παίρνουν ΠΟΛΥ σοβαρά τον εαυτό τους και δεν δέχονται εύκολα την αποδόμηση, δίκαιη ή άδικη... Κοινώς, το δικό μου δράμα, μπορεί για τον άλλον να είναι μια κωμωδία. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΩ να το σεβαστεί, είναι απλώς στην διακριτική του ευχέρεια...
Το περι αποδόμησης δε το αντιλαμβάνομαι, (95άκιας βλέπεις κι εγω), το πόσο σοβαρά δε παίρνει ο καθένας τον εαυτό του είναι προσωπικό του ζήτημα και δεν θα κατηγορούσα ουτε το πολύ ουτε το λίγο. Λογαριασμός του καθενα και κρίνεται για αυτό....Επίσης σε μια δημόσια συζήτηση, ναι ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΠΑΙΤΩ να με σεβαστείς με καθε έννοια. Ιδιωτικά και εν προκειμένω μιας και είμαστε σε φορουμ, με pm, είναι στη διακριτική σου/του ευχέρεια....
Διακόπτω επειγόντως γιατι πρέπει να φύγω, αλλα θα επανέλθω.....
-
Πως νομίζεις ότι βγαίνουν τα ποστ που εκτυπωμένα γεμίζουν 2-3 Α4 ρε Σπαρτιάτη;
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Αν διαφωνω με τους παραπανω και τους αλλους νομους του ελληνικου κρατους, μπορω:
- Να τους εφαρμοσω, εστω κι αν δεν μου αρεσουν
- Να απαλλαγω **νομιμα ** (τυπικα και ουσιαστικα) απο αυτους
- Να μετακομισω σε αλλη χωρα, με καλυτερους νομους
- Να παρανομησω μη εφαρμοζοντας τους.
Απο τις παραπανω λυσεις, προβλημα εχω μονο με αυτους που επιλεγουν την 4. Ολες οι αλλες ειναι απολυτα ok.
αν ηταν ολοι νομοταγεις και παντα, δεν θα ειχε υπαρξει ποτε ο ελβις
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
@kouk, επειδή είμαι και λίγο βλάκας
3 ερωτήσεις :- ' Πρότεινες ' ή όχι να φύγει από τη χώρα όποιος δεν του αρέσει η υποχρεωτική θητεία ?
Οχι, δεν πρότεινα κάτι τέτοιο. Ούτε το υποστήριξα. Με μπερδεύεις με άλλον.
-Πως θα χαρακτήριζες αυτή σου την 'πρόταση' (αν την έχεις διατυπώσει ή έστω αν την έχει πει κάποιος άλλος) : σοβαρή, ενδιαφέρουσα, ρεαλιστική, κάτι άλλο ?
Ο εξοστρακισμός δεν με βρίσκει σύμφωνο σε καμία του μορφή.
-Ποιό το αποτέλεσμα της σύγκρισης με τη δικιά μου 'πρόταση' : οποιανού δεν του αρέσουν τα ελληνικά Πανεπιστήμια να σηκωθεί να πάει αλλού : διαφέρουν ?
Οτι και τα δύο με βρίσκουν αντίθετο!
-
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΩΡΑ ΣΕ 12 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ 18 ΜΗΝΟ ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
-
Αντε, για να μην βγει το σεντόνι μεγάλο, ας αρχίσω ν'απαντάω, μέχρι να ολοκληρώσεις...
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ηi-Fi, ειλικρινά μερικές φορές δε σε καταλαβαίνω...Το έχω παρατηρήσει και σε αλλα θέματα, συζητιέται κάτι και άρχίζεις και πλατιάζεις μιλώντας για άσχετα ζητήματα, πηγάινοντας την κουβέντα εντελώς αλλού....Δε ξέρω αν προσπαθείς να περάσεις ή να υπερασπιστείς εστω κάποια ιδεολογία (?), ή αν απλά σου αρέσει να φιλοσοφείς και να μιλάς περί ανέμων και υδάτων, επιδιώκοντας τρόπον τεινά να εκμαιεύσεις σχόλια υποστηρικτικά απο κάποια 'ομάδα' ανθρώπων με τους οποίους ταυτίζεσαι....(εμπλουτίζωντας μάλιστα κάθε παράγραφο με διάφορα εμοτικον, κάποιες φορές μάλλον περιττά). Ο λόγος γίνεται για το πρώτο ποστ σου της προηγούμενης σελίδας....Νομίζω πως πάντα γίνεται το αιώνιο μπέρδεμα μεταξύ των ανθρώπων: κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν, πως δεν μοιράζονται ΟΛΟΙ τις ίδιες απόψεις, για κάποιους κάτι είναι ιερό (πχ Alfa Romeo), ενώ για άλλους είναι παλιοσίδερα κι ανάξιο λόγου, για κάποιους κάτι είναι σημαντικό, για άλλους ασήμαντο κ.ο.κ...
Ο.Κ , σύμφωνοι, γνωστό κλπ....
Να υποθέσω πως τα παραπάνω τα λες γενικά και δεν απαντάς επί του συγκεκριμένου θέματος περί θητείας σωστά; Φοβάμαι πως κάνεις ό,τι με...κατηγορείς δηλαδή, πλατειάζεις και πηδάς σε άσχετο θέμα, δηλαδή πόσο πιο άσχετο με το θέμα μπορεί να είναι το πως εκφράζομαι εγώ και το αν τα emoticon μου είναι σχετικά ή άσχετα, πολλά ή λίγα;
Βέβαια, είναι ένας καλός τρόπος να μειώσεις την αξία των λεγομένων μου σε ένα πρόθυμο ακροατήριο:
-Πλατειάζεις
-Άσχετα και πολλά εμοτικον
-Αναζήτηση (ή μάλλον...ζητιανιά, για να γίνουμε και πιο τραγικοί.. ) αποδοχής.
Βλέπω έπιασες καλά το θέμα με την αποδόμηση, ναι;Για ν'απαντήσω στις όποιες απορίες σου όμως, να σου πω πως θεωρώ πως δεν είναι καθόλου άσχετο να χρησιμοποιήσεις μια κατάσταση που δημιουργείται εντός του φόρουμ για να καταδείξεις μια άλλη. Θεωρώ λοιπόν πως η...ιερότητα της Alfa Romeo , ταιριάζει μια χαρά με την ιερότητα της σημαίας: και οι δύο ..ιερότητες, τίθενται υπό αίρεσιν από κάποιους - χαρακτήρισέ τους όπως θέλεις.
Γι'αυτό και δεν θεωρώ πως αμπελοφιλοσοφώ όπως μου καταμαρτυράς, ούτε ψάχνω ακροατήρια πρόθυμα, γι'αυτό και είμαι υπεύθυνος για διάφορα καυγαδάκια εδώ μέσα, όχι επίτηδες, αλλά επειδή , ας πούμε , δεν φυλάγομαι...Φυσικά δέχομαι πως γράφω πολύ μεγάλα ποστ, φυσικά δέχομαι πως καμιά φορά μπορεί να υπεραναλύσω κάτι, αλλά είναι μια δική μου παραξενιά: είμαι αντίστοιχα ...χειμαρρώδης και στον προφορικό λόγο, όταν με ενδιαφέρει ένα θέμα, ενώ ΠΟΛΛΕΣ φορές έχω πει, πως επειδή γράφω πολύ γρήγορα, δεν μου παίρνει χρόνο να γράψω αυτό που θέλω.
Αυτά ναι , είναι χαρακτηριστικά μου, αλλά δεν βρίσκω γιατί θα έπρεπε να με...μειώνουν πχ! Είναι σαν να πω πως εσύ είσαι ανάξιος λόγου , επειδή είσαι από την...Σπάρτη!Επίσης, κάποιοι παίρνουν ΠΟΛΥ σοβαρά τον εαυτό τους και δεν δέχονται εύκολα την αποδόμηση, δίκαιη ή άδικη... Κοινώς, το δικό μου δράμα, μπορεί για τον άλλον να είναι μια κωμωδία. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΩ να το σεβαστεί, είναι απλώς στην διακριτική του ευχέρεια...
Το περι αποδόμησης δε το αντιλαμβάνομαι, (95άκιας βλέπεις κι εγω), το πόσο σοβαρά δε παίρνει ο καθένας τον εαυτό του είναι προσωπικό του ζήτημα και δεν θα κατηγορούσα ουτε το πολύ ουτε το λίγο. Λογαριασμός του καθενα και κρίνεται για αυτό....Επίσης σε μια δημόσια συζήτηση, ναι ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΠΑΙΤΩ να με σεβαστείς με καθε έννοια. Ιδιωτικά και εν προκειμένω μιας και είμαστε σε φορουμ, με pm, είναι στη διακριτική σου/του ευχέρεια....
Πράγματι υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις σ'αυτό που λέω, ίσως γιατί βλέπεις το όλο πράγμα εντελώς διαφορετικά από εμένα (κι εγώ από εσένα, οπότε η...ακαταλληπτότητα πάει σύννεφο! )
Λυπάμαι που θα το ξαναπώ, αλλά ο σεβασμός όπως τον ζητείς, ΔΕΝ επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται. Δεν μπορώ να σε υποχρεώσω να με σεβαστείς, όσο και να το θέλω. Μπορείς να με προσβάλλεις, και εγώ ΑΝ θέλω, μπορώ να σε αντικρούσω. Αν πάλι δεν το θέλω, μπορώ να σε αγνοήσω. Ο σεβασμός είναι παρεξηγημένη έννοια σίγουρα... Και δεν περιμένω να συμφωνήσεις με τα παραπάνω...
Και πάλι, εγώ δεν θεωρώ την αντίδραση του kovathe , αντίδραση ασέβειας... Διαφώνησε με κάτι που είπες, και ίσως και τον τρόπο που το είπες (θέλοντας να δώσεις ηρωϊκή χροιά μήπως; ), δεν είδα ασέβεια, αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη, πάλι..
Το πόσο θα σεβαστούμε ο ένας τον άλλο, είναι ζήτημα ανατροφής , τρόπων, ηθικής, κοινώς είναι κάτι προσωπικό: δεν επιβάλλεται από τον έναν στον άλλο. Υπάρχουν κάποιοι γενικοί απλοί κανόνες, εύκολα κατανοητοί (δεν βρίζεις, δεν γίνεσαι χυδαίος κλπ κλπ). Τα υπόλοιπα, είναι στον αέρα φοβάμαι..
Διακόπτω επειγόντως γιατι πρέπει να φύγω, αλλα θα επανέλθω.....
Εδώ είμεθα...
(Φτου , γαμώτ, πάλι μεγάλο βγήκε! )
-
ΓΙΑΤΙ να γίνει σεβαστό ένα άτομο που δηλώνει ευθαρσώς ότι θα αποφύγει μια νόμιμη υποχρέωση προς το σύνολο και τη χώρα στην οποία ζει με πλάγια μέσα; Και, πολύ περισσότερο, όταν περιγελά τις ζόρικες εμπειρίες άλλου που βρέθηκε στα δύσκολα, όταν ο ίδιος τα έξυνε βλέποντας τις εξελίξεις στην ΤιΒι παρέα με τον Δήμο Βερύκιο;
Λίγη ντροπή δεν βλάπτει, αλλά άμα δεν υπάρχει αγωγή...... -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ 106 έγραψε:
ΤΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ 18 ΜΗΝΟΤίποτα να μην πείτε κι εσείς, γιατί πριν από σας με τους 18 μήνες υπήρχαν και οι χήρες με τις τετρακόσιες (=24 μήνες) και πάει κλαίγοντας...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΓΙΑΤΙ να γίνει σεβαστό ένα άτομο που δηλώνει ευθαρσώς ότι θα αποφύγει μια νόμιμη υποχρέωση προς το σύνολο και τη χώρα στην οποία ζει με πλάγια μέσα; Και, πολύ περισσότερο, όταν περιγελά τις ζόρικες εμπειρίες άλλου που βρέθηκε στα δύσκολα, όταν ο ίδιος τα έξυνε βλέποντας τις εξελίξεις στην ΤιΒι παρέα με τον Δήμο Βερύκιο;
Λίγη ντροπή δεν βλάπτει, αλλά άμα δεν υπάρχει αγωγή......Ποιος είπε να γίνει σεβαστό;
Αλλά να του απαγορεύσουμε να μιλήσει κιόλας;Εμένα δηλαδή που πήγα στρατό, πρέπει να με σέβεστε (κι αν όχι , να με φοβάστε! ), τον kovathe, στον...Καιάδα (που θα 'λεγε και ο Spartan! )
Και συγνώμη κιόλας, μόνον αυτός είναι παράνομος, όλοι οι υπόλοιποι είμαστε καρα-νόμιμοι;
Να κάνω κι εγώ μια λίστα όσων δεν γουστάρω για να τους...περιφρονήσουμε κι αυτούς; -
Ναι, βεβαίως, άλλωστε το έγραψα και σε προηγούμενη σελίδα: καθένας λέει ό,τι του κατέβει για να δικαιολογήσει ακόμα και την παρανομία του.
ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; Να μείνει αναπάντητη μια τέτοια πρόκληση; Ή να κουνήσουμε το κεφάλι με κατανόηση διότι καθένας έχει το δικαίωμα της έκφρασης;
Εσένα, που λες, που υπηρέτησες, οφείλει τουλάχιστον να σε σεβαστεί κάποιος που θα προσπαθήσει να λουφάρει. Όπως εμένα που έσκασα στην εφορία ας πούμε 10.000 € ( ) οφείλει να με σέβεται αυτός που φοροδιέφυγε (μην πω να με φοβάται κιόλας μην του φάω το λαρύγγι! ).
Έτσι είναι ρε φούστη! Θα έρθουν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα και μετά θα κοροϊδεύουν κιόλας; Χωρίς βαζ...αναισθητικό!
Λυπάμαι αν σας τάραξα με την κακία μου και την έλλειψη κατανόησης στον πόνο του καθενός που διακηρύσσει το δικαίωμά του να μεταφέρει τις υποχρεώσεις του στους άλλους. -
Γρηγόρη, φρένοοοο!!!!
Άλλο 'εχω το δικαίωμα της έκφρασης', και άλλο 'έχω το δικαίωμα να κάνω ότι θέλω και δεν μπορείτε να μου πείτε τίποτα'!
Φυσικά μπορεί κάποιος να πει ότι δεν θέλει να υπηρετήσει. Αλλά μη μου ζητάς να τον σεβαστώ κιόλας!
Μια τέτοια στάση την θεωρώ εντελώς εγωιστική και αδιάφορη προς τους άλλους. Και όντας μέλος της κοινωνίας, δεν μου αρέσει να βλέπω δίπλα μου ανθρώπους που δεν θέλουν να μοιραστούν τις ευθύνες.Σεβαστό, αλλά, αν τυχόν βρεθώ σε συντροφιά με κάποιον με τέτοιες απόψεις, θα του εξηγήσω και...την άλλη άποψη!
Sorry, αλλά όλα αυτά τα περί δικαιωμάτων και ανύπαρκτου στρατού, που δεν δικαιολογούν την απώλεια 1 χρόνου από την ζωή μας, τα ακούω βερεσέ!
Μετά από 6+ χρόνια που παρακολουθώ αυτές τις συζητήσεις στο 4ΤΦ, μόλις κατάλαβα ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από το 1981 που πήγα εγώ φαντάρος.
Τελικά οι άνθρωποι παραμένουν πάντα οι ίδιοι.
Και τότε, όπως και τώρα, υπήρχαν τα παιδιά που πήγαιναν φαντάροι, όχι με το χαμόγελο (μην τρελαθούμε), αλλά με προθυμία. Χωρίς πολλά πολλά.
Υπήρχαν και εκείνοι, στην παρέα μου, που έβαζα ότι μέσον είχαν και έψαχναν πως θα πάρουν αναβολή/τρελόχαρτο κλπ κλπ. Οχι γιατί σκέφτονταν δικαιώματα κλπ, αλλά γιατί δεν γούσταραν. Όλοι τους κάθησαν 7+ χρόνια σε Πανεπιστήμια. Οι περισσότεροι υπηρέτησαν κοντά στο σπίτι τους, κάνοντας την δουλειά τους μέσα από τον Στρατό, κάνοντας δημόσιες σχέσεις, αλλά βρίζοντας παράλληλα για τον πούστη τον Στρατό που τους κόβει τις ευκαιρίες (λες και όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν ακριβώς την ιδια υποχρέωση!). Εγωιστές, για μένα, που το ίδιο ακριβώς έκαναν και στην υπόλοιπη ζωή τους. Ο πούστης ο προϊστάμενος που δεν με αφήνει να ανέβω. Ο καθίκης ο πελάτης που δεν μου έδωσε την δουλειά κλπ κλπ.Και τότε, όπως και τώρα, οι 'φωνές' των 'αντιρρησιών' υπήρχαν. Άτομα, συνήθως, που έψαχναν τρόπο να ξεχωρίσουν, και είχαν βρει αυτό. Γιατί είδα έναν από αυτούς, με δική του επιχείρηση, δεν είδα απόψεις φιλελεύθερες αλλά στυγνές. Φαίνεται η 'συνείδησή' τους αφορά μόνο σε εκέινα τα θέματα που, υποτίθεται, θίγουν τους ίδιους. Στην ουσία αυτά που δεν θέλουν να κάνουν τα βαφτίζουν κάπως, και καθαρίζουν!
Εν κατακλείδι (με παρέσυρε ο Γρηγόρης και έγραψα το σεντόνι! ) είμαστε μέλη μιας κοινωνίας.
Αν κάποιος δεν θέλει να συμμετέχει στα κοινά βάρη θα με βρει αντίθετο. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γρηγόρη, φρένοοοο!!!!Άλλο 'εχω το δικαίωμα της έκφρασης', και άλλο 'έχω το δικαίωμα να κάνω ότι θέλω και δεν μπορείτε να μου πείτε τίποτα'!
Φυσικά μπορεί κάποιος να πει ότι δεν θέλει να υπηρετήσει. Αλλά μη μου ζητάς να τον σεβαστώ κιόλας!
Μια τέτοια στάση την θεωρώ εντελώς εγωιστική και αδιάφορη προς τους άλλους. Και όντας μέλος της κοινωνίας, δεν μου αρέσει να βλέπω δίπλα μου ανθρώπους που δεν θέλουν να μοιραστούν τις ευθύνες.Σεβαστό, αλλά, αν τυχόν βρεθώ σε συντροφιά με κάποιον με τέτοιες απόψεις, θα του εξηγήσω και...την άλλη άποψη!
Sorry, αλλά όλα αυτά τα περί δικαιωμάτων και ανύπαρκτου στρατού, που δεν δικαιολογούν την απώλεια 1 χρόνου από την ζωή μας, τα ακούω βερεσέ!
Νίκο, είμαι ο πρώτος που είπε πως ο σεβασμός κερδίζεται! Αν κάποιος δεν πάει στο στρατό και λουφάρει, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ, το ΔΙΚΟ ΣΟΥ σεβασμό, τον έχει χάσει, οπότε, σαφώς και μπορείς να τον...ξεχέσεις (κοσμίως όμως... )!
Από κει και μετά όμως, ΣΕΒΟΜΑΙ το δικαίωμα της άποψης ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ! Κοινώς, του επιτρέπω να μιλήσει και δεν του φέρομαι σαν ...παρακατιανό, επειδή ξέρω, πως ούτε εγώ είμαι τέλειος.
Τώρα αν ο Μάνος είναι τέλειος, πάω πάσο!Εγώ στο μόνο που επιμένω, είναι ν'ακούγονται όλες οι απόψεις, ακόμη κι αν κάποιες είναι πιο προβοκατόρικες, πιο αγενείς αν θέλεις. Γιατί θεωρώ πως κανείς δεν θα πάθει και κάτι, ακόμη και να 'προσβληθεί' λίγο...
Επαθα εγώ κάτι από το...βρισίδι που έχω φάει από τους Skodisti; Όπως μπορείς να δεις, γίνομαι όλο και...χειρότερος! -
Σου απαντάω. Έκανα edit οσο απαντούσες φαίνεται!
Καλά ότι γίνεσαι χειρότερος, δεν το συζητώ!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σου απαντάω. Έκανα edit οσο απαντούσες φαίνεται!Καλά ότι γίνεσαι χειρότερος, δεν το συζητώ!
Το είδα το EDIT, μετά!
Εγώ νομίζω πως τελικά η διαφωνία μας είναι μικρή, ειλικρινά. Κι εγώ δεν αντέχω την κλάψα 'ο στρατός μου κόβει την πρόοδο και την επαγγελματική ανέλιξη', κυρίως γιατί αυτή η ρημάδα η πρόοδος , δεν είναι ...γραμμικό μέγεθος!
Απλά, είμαι γενικά cool τύπος στο τι περιμένω από τους άλλους και στις αντιδράσεις μου, δεν κατακεραυνώνω όσους δεν κάνουν ό,τι κι εγώ...
-Εχω φίλους που αντί για μηχανικοί, προτίμησαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι και τελικά να...σιτίζονται από τα χρήματα που ΕΣΥ κι ΕΓΩ θα βγάλουμε... Να τους βρίσω κι αυτούς;
-Εχω τους γονείς μου που είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, δημόσιοι υπάλληλοι (βλέπεις Μάνο, γι'αυτό έχω τέτοια...τραγική συμπεριφορά, μεγάλωσα σε...τραγικό οικογενειακό περιβάλλον! ), μάλιστα ο ένας είναι τρελός κηφήνας, τολμάει να είναι...συνταξιούχος!
Στον Καιάδα κι αυτοί; Που ΚΑΙ αυτοί με επιβαρύνουν...Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Πως το κοινωνικό βάρος, είναι πολύ σχετική έννοια... Πιθανόν ο Μάνος πχ (κρίνω από αυτά που γράφει κατά καιρούς...) να θεωρεί πως ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι , είναι ένα βάρος για τους υπόλοιπους... Άρα, ΟΥΤΕ Μ'ΑΥΤΟΥΣ, μοιραζόμαστε το ίδιο βάρος... Να στο πω αλλιώς: θα προτιμούσες έναν δημόσιο υπάλληλο που έχει πάει στρατό, ή έναν ιδιωτικό υπάλληλο που δεν έχει πάει; Ποιος είναι...μεγαλύτερο βάρος;
Κοινώς, η κουβέντα είναι ανεξάντλητη. Εγώ απλά λέω, πως καλό είναι ν'ακούμε και τα...μαύρα πρόβατα. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, μάλλον το αντίθετο. Εστω κι αν δεν τους σεβόμαστε βρε αδελφέ!
Περί Θητείας [#2]