-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σε στερεοφωνικό kenwood έχει είσοδο usb και γράφει: 'ipod directed by usb'. Για να δυνδέσω το ipod στο στερεοφωνικό συνδέω κατευθείαν το καλώδιο που συνοδεύει το ipod σαν να το συνέδεα στο pc ή χρειάζεται να προμηθευτώ ειδικό αντάπτορα?Ευχαριστώ
δοκιμασε κι αν δουλεψει, δουλεψε..
Αν και νομιζω συνηθως σε τετοια πραγματα, χρειαζεται ειδικο καλωδιο..
παντως εσεις θα το φατε? δεν θα το φατε (που ελεγε και ο μπακαλογατος!) -
Ευχαριστώ! Πήγα στο μαγαζί που αγοράστηκε και έμαθα πως συνδέεται κατευθείαν με το ίδιο καλώδιο που συνδέεται στο pc.
-
Κανείς ειδικός;;
Ψάχνω για 4 ηχεία για το Πεζώ μου. Το ένα πίσω κάηκε, τα μπροστά τρίζουν...άστα να πάνε!
Μπροστά έχω κάτι 16,5 εκ με αποσπώμενο τουιτεράκι και πίσω 6Χ9 τριών δρόμων.
Δε θέλω να δώσω μια περιουσία, άλλστε η εξάτμιση κόβει κάποιες νότες...εκεί γύρω στα 250...
Έχετε κάτι κατά νου;;
-
Κανείς ειδικός;;
Ψάχνω για 4 ηχεία για το Πεζώ μου. Το ένα πίσω κάηκε, τα μπροστά τρίζουν...άστα να πάνε!
Μπροστά έχω κάτι 16,5 εκ με αποσπώμενο τουιτεράκι και πίσω 6Χ9 τριών δρόμων.
Δε θέλω να δώσω μια περιουσία, άλλστε η εξάτμιση κόβει κάποιες νότες...εκεί γύρω στα 250...
Έχετε κάτι κατά νου;;
Focal Access 165 A1 για μπροστά με 150Ε περίπου και Focal Access 690 CA1 πίσω με 120Ε. Αν έχεις και καλή πηγή πανω ή κανεναν καλό ενισχυτή θα παίξουν άψογα. Αν όμως έχεις εργοστασιακή πηγή και δεν έχεις ενισχυτή δες κάτι σε Pioneer με τα μισά χρήματα από 250.
-
έχω ένα ΜΡ3 της JVC, απλό, το 401 μου φαίνεται. Ενισχυτή δεν έχω βάλει αλλά ενδεχομένως να το βάλω σε 2 3 μήνες
-
ποσα λεφτα θες να διαθεσεις?
-
Εκεί γύρω στα 250 σκεφτόμουν...Νομίζω οτι είναι καλά τα χρήματα. ΟΚ δε θα το κάνω μέγαρο μουσικής αλλά θα χω αξιοπρεπή ήχο...Εν τω μεταξύ μάλλον ακούω πολύ δυνατά μουσική γι αυτό και καίγονται όλα...
-
..ή ποιό σωστά, ακούς με παραμόρφωση λόγω ανεπάρκειας της πηγής,γιαυτό και τα καις.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
..ή ποιό σωστά, ακούς με παραμόρφωση λόγω ανεπάρκειας της πηγής,γιαυτό και τα καις.Σωστός.
Ένας μικρός σε ισχύ ενισχυτής-πηγή 'καίει' πολύ πιο εύκολα ηχεία μεγαλύτερης από τον ίδιο ισχύος, απ΄ότι ένας μεγάλος σε ισχύ ενισχυτής μικρότερα από τον ίδιο ηχεία.
Κοίτα τι ισχύ έχει η πηγή σου και διάλεξε ηχεία (με μικρή ευαισθησία) που να μπορεί να τα οδηγήσει εύκολα. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Κοίτα τι ισχύ έχει η πηγή σου και διάλεξε ηχεία (με μικρή ευαισθησία) που να μπορεί να τα οδηγήσει εύκολα.Για την ακρίβεια, κοίτα τι ισχύ έχει η πηγή σου και διάλεξε μεγάφωνα (με μεγάλη ευαισθησία) που να μπορεί να τα οδηγήσει εύκολα.
-
Καλησπέρα και απο εμένα!Μια μικρή βοήθεια θα ήθελα σας παρακαλώ!εχω ενα celica του 88 και έχει 4 υποδοχές για 4'αρια ηχεία.δηλαδή 10cm.To θέμα είναι πως ο ήχος είναι άθλιος!Μπάσο ανύπαρκτο ψηλές στον θεό και το τρίξιμο φτάνει στα ανώτατα επιπεδά του!Η ερωτηση είναι η εξής!Πως μπορώ να καταλάβω αν φταίει η πηγή ή τα ηχεία?Η πηγή είναι αυτή! http://www.audiophile.pl/en/p/173_pioneer_deh-2460r άν μπορεί αυτό να βοηθήσει.Δέν θέλω να φτιάξω ηχοσύστημα να κερδίσω μετάλιο ούτε να σπανε τζαμια και να χτυπάνε συναγερμοί απο όπου περναω.απλά θελω να έχει καθαρό ήχο.100ww ένταση πιστεύω είναι σούπερ.Και τέλος με συμφέρει να πάω σε κάποιο μαγαζί να τους πώ τι ακριβώς θέλω να μου το φτιάξουν?δεν θέλω να διαθέσω πάνω απο 100-150 ευρώ!ευχαριστω εκ των προτερων!
-
Ο χρήστης Eskim έγραψε:
Δέν θέλω να φτιάξω ηχοσύστημα να κερδίσω μετάλιο ούτε να σπανε τζαμια και να χτυπάνε συναγερμοί απο όπου περναω..Κακώς,δεν ξέρεις τι πλάκα έχει αυτό..
Με το ποσό που διαθέτεις μάλλον σε οβάλ σε εταζέρα θα περιοριστείς ή σε αντικατάσταση των 10'' με κάτι καλύτερο.
-
Mου είπε κάποιος γνωστός να αλλάξω και τα καλώδια των ηχείων γιατί μπορεί να υπάρχει και εκεί πρόβλημα.εμένα κοτσάνα μου φάνηκε πάντως
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Δέν θέλω να φτιάξω ηχοσύστημα να κερδίσω μετάλιο ούτε να σπανε τζαμια και να χτυπάνε συναγερμοί απο όπου περναω..
Κακώς,δεν ξέρεις τι πλάκα έχει αυτό..
Με το ποσό που διαθέτεις μάλλον σε οβάλ σε εταζέρα θα περιοριστείς ή σε αντικατάσταση των 10'' με κάτι καλύτερο.
Τρελή πλάκα, τι να σου πω...
-
Ο χρήστης Eskim έγραψε:
Mου είπε κάποιος γνωστός να αλλάξω και τα καλώδια των ηχείων γιατί μπορεί να υπάρχει και εκεί πρόβλημα.εμένα κοτσάνα μου φάνηκε πάντωςTo τρίξιμο μπορεί να οφείλεται είτε στο ότι οι κώνοι των μεγαφώνων έχουν ταλαιπωρηθεί με τα χρόνια(σκίσιμο κώνου, ανάρτησης κλπ),είτε στο συντονισμό κάποιας λαμαρίνας(λιγότερο πιθανό αυτό)είτε στην παραμόρφωση της πηγής.
Σε γενικές γραμμές πάντως,τέτοια διάμετρος σε μεγάφωνο είναι ανεπαρκής,εκτός αν θες να ακούς ειδήσεις.
-
Eχω ενα ford sierra του 93. Προσφατα αγορασα ηχεια sony xplod και το αυτοκινητο ειχε ενα πολυ παλιο ραδιο blaupunkt. Το πηγα σε εναν μαστορα και μου τα συνεδεσε. Αλλα θελω να αλλαξω το ραδιο και να βαλω και κεραια. Πως μπορω να τα αλλαξω? Το αυτοκινητο εχει ετοιμα φις πανω στα οποια συνδεω το ραδιο?
Και τα ηχεια πως τα συνδεω?
Κεραια που μπορω να βρω?
Ευχαριστω προκαταβολικα. -
Ο χρήστης megapixel έγραψε:
Eχω ενα ford sierra του 93. Προσφατα αγορασα ηχεια sony xplod και το αυτοκινητο ειχε ενα πολυ παλιο ραδιο blaupunkt. Το πηγα σε εναν μαστορα και μου τα συνεδεσε. Αλλα θελω να αλλαξω το ραδιο και να βαλω και κεραια. Πως μπορω να τα αλλαξω? Το αυτοκινητο εχει ετοιμα φις πανω στα οποια συνδεω το ραδιο?
Και τα ηχεια πως τα συνδεω?
Κεραια που μπορω να βρω?
Ευχαριστω προκαταβολικα.Αν είσαι τυχερός και παίζει καμιά iso φύσα απο πίσω(αρκετά δύσκολο το βλέπω λόγο παλαιότητας και όχι μόνο) τα πράγματα είναι πολύ εύκολα.Βγαίνει το παλιό και μπαίνει το καινούργιο.
Σε αντίθετη περίπτωση έχει λίγη δουλειά η υπόθεση.Η φύσα που βγάζει πίσω το sony έχει διάφορα καλώδια τα οποία αντιπροσωπεύουν διάφορα πράγματα όπως γείωση, +,ηχεία left right. Αυτά πρέπει να συνδεθούν αντιστοίχως με ρεύμα γείωση και καλώδια ηχείων. -
Eνα sony του 2008 που ειδα στο mediaMarkt ειχε 2 ματσα καλωδια που κατεληγαν σε ενα φισ οπως ειναι αυτο που συνδεει το cd player του υπολογιστη
-
Επιτέλους αναβάθμισα τα δύο εμπρός ηχεία του Tempra!
Το αυτοκίνητο φορούσε 4 ηχεία 100mm της Clarion με ισχύ 15W RMS. Λίγο παλιότερα είχα τοποθετήσει πίσω ένα σετ της αμερικάνικης Crunch με -θεωρητική- ισχύ 60W RMS (κόστισαν περί τα 50 ευρώ, αν θυμάμαι καλά), τα οποία ποτέ δε με ικανοποίησαν με την απόδοσή τους. Σήμερα αποφάσισα να αλλάξω και τα δύο εμπρός ηχεία με ένα σετ JBL 35W RMS που κόστισαν 42 ευρώ. At last, μπορώ να ακούω ραδιόφωνo σε νορμάλ ένταση, χωρίς παραμορφώσεις! Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζω την καθαρότητα και ένταση των ηχείων του Duna, όμως εκείνα είναι 130mm εμπρός (Blaupunkt) και 160mm πίσω (Pioneer) με πηγή Kenwood. Η πηγή στο Tempra είναι μία AEG. -
Ο χρήστης megapixel έγραψε:
Eνα sony του 2008 που ειδα στο mediaMarkt ειχε 2 ματσα καλωδια που κατεληγαν σε ενα φισ οπως ειναι αυτο που συνδεει το cd player του υπολογιστηΤο 1 μάτσο που λές αφορούν τα +, γειώσεις,remote για ενισχυτή και άλλα πράγματα που δεν θυμάμαι.Το άλλο μάτσο(φίσα θα την έλεγα προσωπικά) αφορά τα ηχεία +,- για το κάθε ηχείο μπροστά και πίσω αν μιλάμε για τετρακάναλο)
Car audio