-
Ο παππούς μου βγάζει άνυδρα καρπούζια, για εμάς.
Δεν τα ποτίζει αυτός δηλαδή.. Αργούν να γίνουν, βγαίνουν ελάχιστα, αλλά από γεύση... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
μαλλον η σωστη ερωτηση ειναι: Εσυ αγοραζεις καρπουζια? αν ναι, απο που?
χημικος τροφιμων... εχει δουλεια το πραγμα... εκει κατω, φανταζομαι...Αγοράζει η γυναίκα μου από τη λαϊκή, από παραγωγούς που γνωρίζει προσωπικά.
Χημικός τροφίμων, λες; Μακάρι... Εδώ είναι ό, τι κατεβάσει του καθενός η γκλάβα, δυστυχώς.Ρε συ Βασίλη, σπόρο από Βουλγαρία;;;; Χάθηκε η Ηλεία;
Ακόμα υπάρχουν παραγωγοί που βάζουν για το σπίτι τους καρπούζια από τα παλιά, εκείνα τα μικρά με την κόκκινη σάρκα και τα πολλά, μαύρα σπόρια που τόσο μας ταλαιπωρούσαν να τα ... φτύνουμε. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
μαλλον η σωστη ερωτηση ειναι: Εσυ αγοραζεις καρπουζια? αν ναι, απο που?
χημικος τροφιμων... εχει δουλεια το πραγμα... εκει κατω, φανταζομαι...Αγοράζει η γυναίκα μου από τη λαϊκή, από παραγωγούς που γνωρίζει προσωπικά.
Χημικός τροφίμων, λες; Μακάρι... Εδώ είναι ό, τι κατεβάσει του καθενός η γκλάβα, δυστυχώς.Ρε συ Βασίλη, σπόρο από Βουλγαρία;;;; Χάθηκε η Ηλεία;
Ακόμα υπάρχουν παραγωγοί που βάζουν για το σπίτι τους καρπούζια από τα παλιά, εκείνα τα μικρά με την κόκκινη σάρκα και τα πολλά, μαύρα σπόρια που τόσο μας ταλαιπωρούσαν να τα ... φτύνουμε.Τα πηρε απο μια θεια της τον χειμωνα που ειχαμε παει Βουλγαρια.Πηραμε τοματες,κολοκυθια,κολοκυθες,αγγουρακια,φασολια,πεπονια, σε σπορους ολα αυτα.Τα εχουν φυτεψει με την μανα μου και εχουν βγει ολα,μαζι με κατι μελιτζανες και πιπεριες που πηραμε σε φυτωριο απο εδω και πατατα που μας εμεινε απο περυσι.Τι θα φαμε ακομα δεν ξερω αλλα εχουν ολα αρχισει να ανθιζουν.Αν το θυμηθώ θα βγαλω φωτο απο το μποστανι.
-
Άσε τις φωτο κι αν βγουν καλά φύλαξε κανένα σπόρο να μου δώσεις για του χρόνου.
-
Άσε τις φωτο κι αν βγουν καλά φύλαξε κανένα σπόρο να μου δώσεις για του χρόνου.Μια κολοκυθα!
Ενα καρπουζακι!
Τοματουλες!
Απο μελιτζανες ,κολοκυθια ,πιπεριες και αγγουρακια δεν εχω φωτο αλλα μαζευουμε καθε μερα!!
-
Μπράβο ρε Βασίλη. Ζηλεύω. Έχω 2 χρόνια να βάλω μποστάνι!!
Λιάκου εκ Πύργου, γιατί ρε? Έχετε σπόρο από τους προ-υβριδίων? Αν έχετε...ΘΕΛΩΩΩΩ!!!
-
Καποιος μου ειχε πει ότι το καρπούζι το ξυνεις με το νυχι σου και πρέπει να είναι κοκκινο απο κάτω για να εισαι σιγουρος ότι ειναι οκ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Άσε τις φωτο κι αν βγουν καλά φύλαξε κανένα σπόρο να μου δώσεις για του χρόνου.
Μια κολοκυθα!
Ενα καρπουζακι!
Τοματουλες!
Απο μελιτζανες ,κολοκυθια ,πιπεριες και αγγουρακια δεν εχω φωτο αλλα μαζευουμε καθε μερα!!
Ωραίος,τα ίδια κάνουμε και εμείς στο χωριό.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Καποιος μου ειχε πει ότι το καρπούζι το ξυνεις με το νυχι σου και πρέπει να είναι κοκκινο απο κάτω για να εισαι σιγουρος ότι ειναι οκ.Κάτω απ' το πράσινο είναι λευκή η φλοίδα, φίλε. Για να φτάσεις ξύνοντας στο κόκκινο, πρέπει να έχεις κάνα 6μηνο να κόψεις νύχια.
Παλιά, τα καρπούζια τα πουλούσαν 'με τη βούλα' : Με μυτερό μαχαίρι έκοβαν ένα μικρό κομμάτι σε σχήμα πυραμίδας και ο πελάτης το δοκίμαζε.
Η μόνη αλάνθαστη τακτική.Κούκε, ο Βασίλης έχει τέτοια σπόρια. Θα κανονίσει, είπε, να πάμε στην Τρίπολη να μας δώσει.
Έ, φανταστικέ Βασίλη;
Κάνουν και ωραία ψητά, στην Τρίπολη. -
μήπως ξερή κανένας κάνα site που να έχει τιμές για 'αλυσιοπριονα',χορτοκοπτικά κτλ επίσης κανένα forum για αγρότες; ευχάριστο
-
Μια αναζήτηση στο google θε σου βγάλει ... παπάδες.
-
BILL33
Την αγριαδα να την ξεπατωσεις ,γιατι δημιουργει τετρανυχο κ τοτε αντιο τοματουλες . -
Πως την ξεπατώνεις, την άτιμη;
-
Αν ειναι αγρος βαθυ οργωμα το καλοκαιρι κ σε κηπους ραντισμα με πυκνο διαλυμα θεικης αμμωνιας .
Στην πρωτη περιπτωση επιτυγχανουμε την πληρη εξοντωση της ,στην δευτερη το αποτελεσμα δεν ειναι παντα εγγυημενο ,γιατι βλεπεις μας δημιουργει προβλημα το συχνο ποτισμα .
Παντως εγω τα καταφερα -
Βαθύ όργωμα, μόνο σε χωράφια. Αν υπάρχουν δέντρα κινδυνεύεις να κόψεις τις ρίζες. Οπότε, δεν μπορείς να απαλλαγείς από την αγριάδα. Και το φρεσάρισμα, δεν κάνει τίποτα.
Μόνο με το θαμνοκοπτικό κατάφερα να καθυστερήσω την ανάπτυξη της (μαζί με τα υπόλοιπα αγριόχορτα). -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βαθύ όργωμα, μόνο σε χωράφια. Αν υπάρχουν δέντρα κινδυνεύεις να κόψεις τις ρίζες. Οπότε, δεν μπορείς να απαλλαγείς από την αγριάδα. Και το φρεσάρισμα, δεν κάνει τίποτα.
Μόνο με το θαμνοκοπτικό κατάφερα να καθυστερήσω την ανάπτυξη της (μαζί με τα υπόλοιπα αγριόχορτα).Αν την ραντισεις την ανοιξη ,στο ξεκινημα της κ επαναλαβεις το ραντισμα μετα απο λιγες ημερες θα εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα .
Μεχρι στιγμης στον κηπο μου δεν εχει ξαναφυτρωσει ,την εκαψα με λιγα λογια .Οταν λεω αγρο εννοω τα χωραφια ,ολα τα αλλα τα λεμε περιβολια ,κτηματα ,ελαιωνες αναλογα με τα φυτα κ η ονομασια .
-
Στο χωράφι, η λύση είναι ... κότες.
Το πρόβλημα είναι στο περιβόλι, όπου ούτε να ραντίσω θέλω ούτε να σταματήσω να ποτίζω μπορώ.
Το δε μέγιστο πρόβλημα, είναι στο θερμοκήπιο. Η μόνη 'λύση' είναι το μαύρο πλαστικό, αλλά κι αυτό όταν το βγάζεις ξαναγεμίζει ο τόπος. Αφού έχω φτάσει να το θαυμάζω, το άτιμο το φυτό! -
http://mixanimata.gr/ kana forum xerh kanenas;
-
Στο χωράφι, η λύση είναι ... κότες.
Το πρόβλημα είναι στο περιβόλι, όπου ούτε να ραντίσω θέλω ούτε να σταματήσω να ποτίζω μπορώ.
Το δε μέγιστο πρόβλημα, είναι στο θερμοκήπιο. Η μόνη 'λύση' είναι το μαύρο πλαστικό, αλλά κι αυτό όταν το βγάζεις ξαναγεμίζει ο τόπος. Αφού έχω φτάσει να το θαυμάζω, το άτιμο το φυτό!Για αυτο το πλαστικο πηγαινα να γραψω και εγω.
Τελικα απο τοματα ,αγγουρια,πιπιεριες και μελιτζανες καλα πηγαμε αλλα τα καρπουζια και πεπονια δεν........κατι μικρα και ατροφικα βγηκαν.
Τωρα τα εχει πιασει και η ζεστη και αρχιζουν να ξεραίνονται.
Η τοματα μου εκανε κατι σαπισματα απο κατω αλλα μου ειπαν οτι ειναι απο το πολυ ποτισμα,το μειωσαμε και δεν προχωρησε.Τα χορταρια τα βγαλαμε αλλα ξαναβγηκαν .Μου ειπαν οτι τα σταφυλια εδω περα ειναι σχεδον ετοιμα να μαζευτουν!!!ΚΑθε χρονο θυμαμαι τα μαζευαμε τελος Σεπτεμβρη με μεσα Οκτωμβρη!!!
-
Βασίλη, κάθε πότε πότιζες τις ντομάτες?
FORUM Αγροτων