-
φταίει το οτι δεν έχει αποδώσει το ενημερωτικό (διαφημιστικά, TV spot κλπ) της κυβέρνησης
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Δεν λέει και τίποτα αυτό
αν το συνδυάσεις με τη νεκρή στη Ρόδο και αρκετούς τραυματίες από τον σεισμό της Ηλείας που πηδηξαν από μπαλκόνια όλο και κάτι λέει
Νεκρή στη Ρόδο; Πότε έγινε αυτό;
Πάντως το να κοιμάσαι με την πόρτα ανοιχτή για να σωθείς απ το σεισμό το βρίσκω γενικώς ένδειξη βλακείας, η οποία βρήκε απλά αφορμή να εκδηλωθεί (με τραγικό αποτέλεσμα, δυστυχώς) -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν λέει και τίποτα αυτό
αν το συνδυάσεις με τη νεκρή στη Ρόδο και αρκετούς τραυματίες από τον σεισμό της Ηλείας που πηδηξαν από μπαλκόνια όλο και κάτι λέει
Νεκρή στη Ρόδο; Πότε έγινε αυτό;
Πάντως το να κοιμάσαι με την πόρτα ανοιχτή για να σωθείς απ το σεισμό το βρίσκω γενικώς ένδειξη βλακείας, η οποία βρήκε απλά αφορμή να εκδηλωθεί (με τραγικό αποτέλεσμα, δυστυχώς)Γλυστρισε στα σκαλια ενω ετρεχε να βγει απο το σπιτι την ωρα του σεισμου
-
Πάντως το να κοιμάσαι με την πόρτα ανοιχτή για να σωθείς απ το σεισμό το βρίσκω γενικώς ένδειξη βλακείας, η οποία βρήκε απλά αφορμή να εκδηλωθεί (με τραγικό αποτέλεσμα, δυστυχώς)
Χωρίς να έχω γνώσεις ψυχολογίας (αν και είχα καθηγητή σε τρία μαθήματα τον Πιπερόπουλο ) την αντίδραση των συγκεκριμένων δε θα την χαρακτήριζα 100% προϊόν βλακείας. Θα τους έδινα το ελαφρυντικό της αντίδρασης σε μία *φοβία *τους.
Πολλοί άνθρωποι χωρίς να είναι βλάκες αντιδρούν περίεργα με τα ύψη, τη θάλασσα, τα αεροπλάνα, τις κατσαρίδες. Το θέμα είναι οτι οι φοβίες αναπτύσσονται ΚΑΙ λόγω άγνοιας των πραγματικών κινδύνων και τρόπων αντιμετώπισης. -
Πάντως το να κοιμάσαι με την πόρτα ανοιχτή για να σωθείς απ το σεισμό το βρίσκω γενικώς ένδειξη βλακείας, η οποία βρήκε απλά αφορμή να εκδηλωθεί (με τραγικό αποτέλεσμα, δυστυχώς)
Χωρίς να έχω γνώσεις ψυχολογίας (αν και είχα καθηγητή σε τρία μαθήματα τον Πιπερόπουλο ) την αντίδραση των συγκεκριμένων δε θα την χαρακτήριζα 100% προϊόν βλακείας. Θα τους έδινα το ελαφρυντικό της αντίδρασης σε μία *φοβία *τους.
Πολλοί άνθρωποι χωρίς να είναι βλάκες αντιδρούν περίεργα με τα ύψη, τη θάλασσα, τα αεροπλάνα, τις κατσαρίδες. Το θέμα είναι οτι οι φοβίες αναπτύσσονται ΚΑΙ λόγω άγνοιας των πραγματικών κινδύνων και τρόπων αντιμετώπισης.Κοιμάσαι με ανοιχτή την πόρτα και ντρέπεσαι να μας το πεις;
Δεν ξέρω τι να σου πω. Δε μου φαίνεται να σχετίζεται με την ψυχιατρική έννοια της φοβίας, αλλά μπορεί και να χεις δίκιο μέχρι ένα σημείο.
-
Μερικοί άνθρωποι αντιδρούν περίεργα κατά τη διάρκεια του σεισμού,πιθανότατα λόγω πανικού που τους καταλαμβάνει εκείνη τη στιγμή.
Στους σεισμούς του 1993 στον Πύργο,είχα δει γείτονα να βγαίνει από το σπίτι του κρατώντας ένα Hi Fi ( όχι τον Γρηγόρη ),ενώ σε άλλη γειτονιά μια γυναίκα βγήκε στο δρόμο και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο,αλλά ευτυχώς δεν σκοτώθηκε. -
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
είχα δει γείτονα να βγαίνει από το σπίτι του κρατώντας ένα Hi Fi -
Ναι, η αντιδράσεις του κόσμου στο σεισμό είναι συχνα -και αναμενόμενα- ανεξέλεγκτες και αψυχολόγητες. Θέλει ιδιαίτερη νοοτροπία (βλπ Ιάπωνες) και επαναλαμβανόμενη εξάσκηση ('ασκήσεις πανικού') για να μπορέσεις να συμπεριφερθείς και να λειτουργήσεις με βάση τη λογική και συγκεκριμένο σχέδιο σε αυτές τις περιπτώσεις.
Αλλά το ιδιαζόντος τραγικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι είχαμε θυμα (και μάλιστα μωρό) ΧΩΡΙΣ την εκδήλωση καταστροφικού φαινομένου.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
είχα δει γείτονα να βγαίνει από το σπίτι του κρατώντας ένα Hi Fi
Σκέψου να τον έβλεπες από κοντά εκείνη την ώρα.Σα χαμένος φαινόταν,του στιλ τι θέλω εγώ εδώ και τέτοια.
Μετά από χρόνια του το θύμησε κάποιος σε συζήτηση και απάντησε ότι την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του ήρθε αυθόρμητα η επιθυμία να το πάρει. -
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Σκέψου να τον έβλεπες από κοντά εκείνη την ώρα.Σα χαμένος φαινόταν,του στιλ τι θέλω εγώ εδώ και τέτοια.
Μετά από χρόνια του το θύμησε κάποιος σε συζήτηση και απάντησε ότι την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του ήρθε αυθόρμητα η επιθυμία να το πάρει.Κλασική αντίδραση σε στιγμές πανικού. Προσπαθούμε να διασώσουμε ότι πολυτιμότερο (νομίζουμε ότι) έχουμε.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Μετά από χρόνια του το θύμησε κάποιος σε συζήτηση και απάντησε ότι την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του ήρθε αυθόρμητα η επιθυμία να το πάρει.Κλασική αντίδραση σε στιγμές πανικού. Προσπαθούμε να διασώσουμε ότι πολυτιμότερο (νομίζουμε ότι) έχουμε.
Oπότε, αν θελήσεις να τον βρίσεις, του λες απλά 'να σου καεί το hi-fi'
-
Κοιμάσαι με ανοιχτή την πόρτα και ντρέπεσαι να μας το πεις;
ανοιχτή πόρτα, φωτάκι και αρκουδάκι
-
Πολλοί άνθρωποι χωρίς να είναι βλάκες αντιδρούν περίεργα με τα ύψη, τη θάλασσα, τα αεροπλάνα, τις κατσαρίδες.Με τα ύψη και τις κατσαρίδες έχω και εγώ πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πολλοί άνθρωποι χωρίς να είναι βλάκες αντιδρούν περίεργα με τα ύψη, τη θάλασσα, τα αεροπλάνα, τις κατσαρίδες.
Με τα ύψη και τις κατσαρίδες έχω και εγώ πρόβλημα.
Φαντάσου να πετύχεις καμία έτσι πως θα απογειώνεσαι απ' τον Κιθαιρώνα
-
Μπα! Όταν είσαι σε πτήση (και ακόμα περισσότερο, σε διαδικασία απογείωσης/προσγείωσης) τα μικρά έντομα δεν αποσπούν την προσοχή σου. Εκτός και αν δεις κανένα σκορπιό, ή φίδι να κατεβαίνει τις αρτάνες...
-
Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ πριν λίγο στο Αιγαίο. Κουνηθήκαμε στους Βούνους, αλλά ήταν τόσο ανεπαίσθητο που δεν ήμουν σίγουρος αν έγινε όντως σεισμός, ή ήταν η ιδέα μου. Η επιβεβαίωση εδώ.
-
Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ πριν λίγο στο Αιγαίο. Κουνηθήκαμε στους Βούνους, αλλά ήταν τόσο ανεπαίσθητο που δεν ήμουν σίγουρος αν έγινε όντως σεισμός, ή ήταν η ιδέα μου. Η επιβεβαίωση εδώ.Κουνιέστε στους Βούνους;
Πάντως το Σάββατο το βράδυ που κοιμόμουνα κάτω-κάτω στη Σιθωνία, με ξύπνησε ένας 4,9 από τη τάφρο του Β. Αιγαίου. Κούνησε αισθητά, κατεύθυνση Β-Ν.
Κουνάει (με παρόμοιο μέγεθος) εδώ και πολύ καιρό σ' αυτή τη περιοχή. Πρέπει να μη κοιμάμαι σε επικίνδυνα μέρη στη Χαλκιδική. -
Ο ίδιος ήταν!
-
Πολλοί άνθρωποι χωρίς να είναι βλάκες αντιδρούν περίεργα με τα ύψη, τη θάλασσα, τα αεροπλάνα, τις κατσαρίδες.
Κανεις δλδ κατι σαν ομοιοπαθητικη? Φοβασε τα υψη και πετας με αυτα τα πραγματα? Εγω που δεν φοβαμαι τα υψη....μονο που σας βλεπω χεζομαι πανω μου.
Καλα με τις κατσαριδες μιλαμε χανω το φως μου, δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα....βασικα δεν ειναι φοβος οτι θα με φαει...απλα σιχαινομαι τραγικα...σε φαση που αν την σκορωσω με παντοφλα πεταω την παντοφλα μετα
Αν και γενικα σπανια τις σκοτωνω εγω....αν ποτε εχουμε μια τετοια συναντηση αναλαμβανει η γυναικα δραση
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Κανεις δλδ κατι σαν ομοιοπαθητικη?
Bασικά αυτή είναι και η θεραπεία: υπερέκθεση στο αντικείμενο/κατάσταση του φόβου.
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?