-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εμένα δεν με νοιάζει τι θα κάνουν οι καπνιστές, άμα απαγορευθεί το κάπνισμα και άμα εφαρμοστεί το μέτρο. μπορούν να κάνουν και ναό for all I care. το μόνο που με νοιάζει είναι να μην καπνίζουν εκεί που απαγορεύεται και αν καπνίζουν και τους το λες να το βουλώνουν και να το σβήνουν. πριν βρεθεί κανείς με το τσιγάρο στο στόμα και το κεφάλι στο σκουπιδοτενεκέ.για την δε ασφάλιση δεν χρειάζεται νομίζω να τους υποχρεώνουμαι σε πρόσθετη. αρκεί να τους αρνούμαστε τα έξοδα νοσηλείας για όλες τις σχετιζόμενες με το κάπνισμα ασθένειες.
Συμφωνώ απόλυτα και στους χοντρούς το ίδιο και στους μηχανόβιους και σε όσους δε φοράνε ζώνη και στους αλκοολικούς και στους ναρκομανείς και τέλος πάντως σε όποιο μαλάκα περιήλθε σε δύσκολη κατάσταση υγείας λόγω προσωπικής του υπαιτιότητας...
Είναι τώρα καιρός να πληρώνουμε κερατιάτικα -
Μην ξεχνάμε και για όσους οδηγούν γρήγορα αυτοκίνητα ή παραβιάζουν έστω και λίγο το όριο ταχύτητας (οι ασφαλιστικές τους θεωρούν κατηγορία υψηλού κινδύνου...)
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Hannibal, με συγχωρείς, αλλά δεν διαβάζω Greeklish.Koutsan, λυπάμαι, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στα μπουζούκια, ή στα jazz club μπορείς να πας ακόμα και αν δεν είναι του γούστου σου η μουσική χωρίς να κάνεις ζημιά στην υγεία σου. Στο gay bar φαντάζομαι ότι μπορείς να πεις σε αυτόν που θα σε πλησιάσει 'όχι, ευχαριστώ, είμαι εδώ με φίλους'. Στο χορτοφαγικό εστιατόριο μπορώ κάλλιστα να πάρω μια σαλάτα, να μείνω νηστικός, ή να έχω φάει από το σπίτι και να έρθω μόνο για την παρέα. Στο swingers club μπορώ να μην λάβω μέρος στο fun, απλά να χαζεύω την κοπέλα μου με τους άλλους, χωρίς εγώ να πάθω κάτι, τσεκάροντας παράλληλα ότι 'απολαμβάνει' υπεύθυνα. Σε μαγαζί με dress code που δεν είναι του γούστου μου, μπορώ να έρθω χωρίς να πάθω κάτι άλλο εκτός από το να νιώθω άβολα ίσως. Ακόμα και σε μπουρδελότσαρκα μπορώ να έρθω με την παρέα χωρίς απαραίτητα να θέλω να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες του μέρους. Σε όλα αυτά τα μέρη το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανεχτείς μια κατάσταση που πιθανών να μη σου αρέσει, αλλά δεν σου προκαλεί βλάβες στην υγεία.
Σε μαγαζί με καπνό όμως δεν έχω την επιλογή να φέρω τον καθαρό αέρα από το σπίτι. Εκεί ουσιαστικά μου λες 'δέξου το ρίσκο, ή μείνε σπίτι σου'. Ποιος επιβάλει κοινωνικό αποκλεισμό στον άλλο; Εγώ, ή εσύ;
Το ρίσκο που αναλαμβάνεις ερχόμενος 2, 3, 10, 20 φορές σε μαγαζί καπνιστών είναι ανύπαρκτο : το ξέρουμε και οι 2 μας, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε...Αν θες να περνάς τη ζωή σου σε μαγαζιά καπνιστών προφανώς και σου λέω αποφάσισε τι θες : άλλο μαγαζί, σπίτι ή ρίσκο όπως στο λέω για χιλιάδες 'ρισκαδόρικες' δραστηριότητες της ζωής σου...Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις την απαίτηση να μπαίνεις ΠΑΝΤΟΥ με τους όρους που ΕΣΥ θα θέτεις...Και τι φοβάσαι στην τελική : ότι δεν θα υπάρχουν μαγαζιά για σένα, θα υπάρχουν άφθονα ή μήπως ότι θα χάσεις του φίλους σου από την ύπαρξη εστιατορίων για καπνιστές ...Την βλέπω εντελώς παράλογη την αξίωσή σου να απαγορεύονται μαγαζιά ΑΝΑΨΥΧΗΣ για καπνιστές...
Μίλησα πουθενά για κοινωνικό αποκλεισμό και δεν το πήρα χαμπάρι?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα και στους χοντρούς το ίδιο και στους μηχανόβιους και σε όσους δε φοράνε ζώνη και στους αλκοολικούς και στους ναρκομανείς και τέλος πάντως σε όποιο μαλάκα περιήλθε σε δύσκολη κατάσταση υγείας λόγω προσωπικής του υπαιτιότητας...
Είναι τώρα καιρός να πληρώνουμε κερατιάτικαστους χοντρούς, αν πάνω απο ΒΜΙ 30 θεωρήσε παχύσαρκος, προτείνω απο το ΒΜΙ 40 και μη παθολογικά αίτια και πάνω επίσης να μην καλύπτονται. αλληλέγγυος σε κάποιον που δεν προσπαθεί γιατί να είμαι?!
ναρκομανείς επίσης το π@υλο
αλκοολικοί πρέπει να σώνονται οπότε ας πάρουν μια ευκαιρία
όσοι δεν φοράνε ζώνη συνήθως τη τρώνε στο κεφάλι οπότε πολύ μικρό ποσοστό επιβίωσης για να πειράξει το σύστημα
οι μηχανόβιοι μάλλον πρέπει να είναι στην ίδια κατηγορία με τον 'απλό κοσμάκη'. μάλλον θα πάρω και εγώ σύντομα οπότε λέω να αυτοκαλυφθώ. τσάμπα είναι άλλωστε. όπως τσάμπα είναι να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα στην αυταπάτη οτι θα τι γλιτώσεις. Ναι στο δικαίωμα στη χημειοθεραπεία. Ακτίνες για όλους.
-
Kαι γιατί να μην το κάνουμε ακόμη καλύτερο:
-Οσοι τρώνε γλυκά, τον πούλο, γιατί θα εμφανίσουν ζάχαρο.
-Οσοι τρώνε πολλά λιπαρά, τον πούλο, γιατί θα εμφανίσουν χοληστερίνη
-Κρεατοφάγοι, να τρώνε πέναλτι, οι χορτοφάγοι έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.
-Δεν τρως φρούτα; Πούλο επίσης.
-Δεν είσαι παντρεμένος, άρα πας με πολλές επομένως κινδυνεύεις παραπάνω; Πούλο, ασυζητητί...
-Δεν γυμνάζεσαι; Πούλο.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Πούλο, πούλο, πουλόπουλο, πούλο, πούλο, πούλο, παυλόπουλο, πούλο, πούλο...........Και ούκ ων έστι αριθμός...
Φυσικά, το επόμενο βήμα είναι να κοιτάμε και τα γονίδια... Οπότε να παίρνουν οι βλαμμένοι πούλο εξ αρχής, να κάνουμε ακόμη καλύτερη οικονομία!
-
όπως τσάμπα είναι να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα στην αυταπάτη οτι θα τι γλιτώσεις. Ναι στο δικαίωμα στη χημειοθεραπεία. Ακτίνες για όλους.
Ναι ενώ η φράση 'αρκεί να τους αρνούμαστε τα έξοδα νοσηλείας για όλες τις σχετιζόμενες με το κάπνισμα ασθένειες.' πρέπει να σου κόστισε πολύ ακριβά να την πληκτρολόγήσεις
Α και πίστεψέ με αν κάτι από τις ριζοσπαστικές 'προτάσεις' σου γίνει πραγματικότητα μάλλον δεν ανήκω σε αυτούς που θα πονέσουν και πολύ, μάλλον καθόλου, δεν ξέρω για σένα
-
Το ρίσκο που αναλαμβάνεις ερχόμενος 2, 3, 10, 20 φορές σε μαγαζί καπνιστών είναι ανύπαρκτο : το ξέρουμε και οι 2 μας, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε...Διαφωνώ με την εκτίμηση σου, την οποία μάλιστα παρουσιάζεις αξιωματικά, αλλά συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται να μείνουμε σε αυτό.
Αν θες να περνάς τη ζωή σου σε μαγαζιά καπνιστών προφανώς και σου λέω αποφάσισε τι θες : άλλο μαγαζί, σπίτι ή ρίσκο όπως στο λέω για χιλιάδες 'ρισκαδόρικες' δραστηριότητες της ζωής σου...Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις την απαίτηση να μπαίνεις ΠΑΝΤΟΥ με τους όρους που ΕΣΥ θα θέτεις...Και τι φοβάσαι στην τελική : ότι δεν θα υπάρχουν μαγαζιά για σένα, θα υπάρχουν άφθονα ή μήπως ότι θα χάσεις του φίλους σου από την ύπαρξη εστιατορίων για καπνιστές ...Την βλέπω εντελώς παράλογη την αξίωσή σου να απαγορεύονται μαγαζιά ΑΝΑΨΥΧΗΣ για καπνιστές...
Και τι θα σταματήσει λοιπόν τους Έλληνες καταστηματάρχες από το να 'δηλώσουν' τα clubs/cafes/whatever τους ως μέρη καπνιζόντων δεδομένου του ότι σε Ελλάδα και Κύπρο η πλειοψηφία του πληθυσμού καπνίζει; Πολύ θα τους βολέψει μια κατάσταση στην οποία δηλώνουν το μαγαζί ως καπνιζόντων και αν θέλει να έρθει και κόσμος που δεν καπνίζει ας ανεχτεί τον καπνό. Τι θα έχει αλλάξει σε σχέση με την σημερινή κατάσταση που τόσο τους εξυπηρετεί;
-
όπως τσάμπα είναι να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα στην αυταπάτη οτι θα τι γλιτώσεις. Ναι στο δικαίωμα στη χημειοθεραπεία. Ακτίνες για όλους.
Ναι ενώ η φράση 'αρκεί να τους αρνούμαστε τα έξοδα νοσηλείας για όλες τις σχετιζόμενες με το κάπνισμα ασθένειες.' πρέπει να σου κόστισε πολύ ακριβά να την πληκτρολόγήσεις
όχι τσάμπα ήταν και αυτή αλλά φέρνει το κρίσιμο σημείο της απόφασης πιο μπροστά αντί πιο πίσω. βλέπεις η ελευθερία που βασίζεται στην ψευδαίσθηση είναι ψευδαίσθηση ελευθερίας. αν αποφασίζεις με την ψευδαίσθηση οτι μπορεί να τη γλιτώσεις, μόλις η ψευδαίσθηση διαλυθεί, πολύ αργά για αλλαγή πλέον, διαπιστώνεις οτι τελικά δεν ήσουν και τόσο ελεύθερος να επιλέξεις.
βέβαια αν υποθέσουμε οτι είχα αρχικά λάθος και δεν ήταν τσάμπα για εσένα ούτε για εμένα, τότε το δικο σου κόστος είναι σε ζωές ενώ το δικό μου σε χρήματα σαφαλιστικών ταμείων . Δεν νομίζω οτι είσαι απο εκείνους που έχουν αποτίμηση μεταξύ των δύο.Α και πίστεψέ με αν κάτι από τις ριζοσπαστικές 'προτάσεις' σου γίνει πραγματικότητα μάλλον δεν ανήκω σε αυτούς που θα πονέσουν και πολύ, μάλλον καθόλου,
μακάρι, αυτό σημαίνει
α)τελικά πιστεύεις τα επιχειρήματα κατά του καπνίσματος, υπέρ της ζώνης κλπ κλπ
β)προτείνεις στους άλλους να δοκιμάσουν τα αντεπιχειρήματα εκ του ασφαλούςδεν ξέρω για σένα
lame attempt for a cheap shot by koutsan standards
-
@Χρήστο
Οπαδός της ελεύθερης αγοράς δεν είσαι ? Αν υπάρχει αγορά, κοινό, πελατεία άρα κέρδος να είσαι βέβαιος ότι θα εμφανιστούν σα μανιτάρια μαγαζιά που θα απαγορεύουν το κάπνισμα...Και υπάρχει αυτή η πελατεία (εσύ και οι μισοί σχεδόν Έλληνες + ξένοι τουρίστες κατά εκατομμύρια ) αρκεί κι εσύ να δείξεις τις προτιμήσεις σου όπως τις δείχνω κι εγώ στα μπουζούκια, στα σπορ, στις συναυλίες όπου δεν πάω ακόμα και αν με πληρώνουν στην είσοδο...Δεν καταλαβαίνω γιατί αμφιβάλλεις ότι οι μη καπνιστές (οι οποίοι είστε ΠΑΡΑ πολλοί) θα έχετε το δικό σας μερίδο (του λέοντος μάλιστα) στην αγορά αναψυχής αν τηρείτε αυτά που λέτε : είστε εκατομμύρια πλέον και θα αυξάνεστε συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς... Αν μποϋκοτάρετε τα μαγαζιά με καπνιστές θα ανοίξουν χιλιάδες άλλα μη καπνιστών μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα βλέφαρά σου. -
Ερωτηση:
Πιστευετε πως ολοι οι ανθρωποι - οργανισμοι, βλαπτονται στον ιδιο βαθμο απο το τσιγαρο?
-
Εγώ δεν είμαι κατά της απαγόρευσης του καπνίσματος, αφού αποδεδειγμένα θα φέρει μείωση του ποσοστού των καπνιστών, κάτι που είναι καλό.
Απλά γιατί μόνον αυτή η απαγόρευση μας φαίνεται λογική, ενώ συνεχίζουμε να τρώμε πχ παϊδάκια ή καλαμαράκια (πραγματικές βόμβες χοληστερίνης, ειδικά τηγανητά...).
Πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να απαγορεύσουμε να καταναλώνονται, αφού αποδεδειγμένα μόνο κακό κάνουν στην υγεία...
Θα μου πείτε πως κάνουν λιγότερο, γιατί δεν τρως καθε μέρα και θα έχετε δίκιο... Αλλά υπάρχουν και καπνιστές που καπνίζουν λίγο πχ ο Κ. Σημίτης έκανε 2-3 την ημέρα αν θυμάμαι... -
όχι τσάμπα ήταν και αυτή αλλά φέρνει το κρίσιμο σημείο της απόφασης πιο μπροστά αντί πιο πίσω. βλέπεις η ελευθερία που βασίζεται στην ψευδαίσθηση είναι ψευδαίσθηση ελευθερίας. αν αποφασίζεις με την ψευδαίσθηση οτι μπορεί να τη γλιτώσεις, μόλις η ψευδαίσθηση διαλυθεί, πολύ αργά για αλλαγή πλέον, διαπιστώνεις οτι τελικά δεν ήσουν και τόσο ελεύθερος να επιλέξεις.
βέβαια αν υποθέσουμε οτι είχα αρχικά λάθος και δεν ήταν τσάμπα για εσένα ούτε για εμένα, τότε το δικο σου κόστος είναι σε ζωές ενώ το δικό μου σε χρήματα σαφαλιστικών ταμείων . Δεν νομίζω οτι είσαι απο εκείνους που έχουν αποτίμηση μεταξύ των δύο.Α και πίστεψέ με αν κάτι από τις ριζοσπαστικές 'προτάσεις' σου γίνει πραγματικότητα μάλλον δεν ανήκω σε αυτούς που θα πονέσουν και πολύ, μάλλον καθόλου,
μακάρι, αυτό σημαίνει
α)τελικά πιστεύεις τα επιχειρήματα κατά του καπνίσματος, υπέρ της ζώνης κλπ κλπ
β)προτείνεις στους άλλους να δοκιμάσουν τα αντεπιχειρήματα εκ του ασφαλούςδεν ξέρω για σένα
lame attempt for a cheap shot by koutsan standards
Δεν κατάλαβα και πολλά από τα ελληνικά...Από αυτά που κατάλαβα :
Το κάπνισμα και η μη χρήση ζώνης αυξάνουν τρομακτικά τις πιθανότητες θανάτου ενός ατόμου...Αυτό δεν το έχω αρνηθεί ποτέ αλλά φυσικά αντιτίθεμαι σε κάθε προσπάθεια επιβολής με κανονιστικές διατάξεις...Προφανώς και είμαι οπαδός του 'δικαιώματος' στο θάνατο...(η κουβέντα εδώ είναι κάπως πιο περίπλοκη αλλά σίγουρα για τη ζώνη και το κάπνισμα είμαι αντίθετος στην δια νόμου επιβολή)...
Δεν προτείνω τίποτα σε κανένα...
Για τα αγγλικά που τα κατάλαβα : καλώς ή κακώς δεν χρειάστηκε να προσπαθήσω για τίποτα από πολύ μικρή ηλικία, λες να ξεκίνησα τώρα? ...Θα ξαναπώ ότι ελπίζω να έχεις μετρήσει καλά (ή μήπως είναι τζάμπα ? ) το τι μπορεί να σημαίνουν οι 'απόψεις' σου ...Αν νομίζεις ότι σε συμφέρει κάτι τέτοιο τότε έχεις τουλάχιστον το ελαφρυντικό ότι εκφράζεις άποψη με ένα minimum λογικής, έστω και εγωκεντρικής...Αν δεν τα έχεις μετρήσει καλά τότε πάμε σε άλλη κατηγορία
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εγώ δεν είμαι κατά της απαγόρευσης του καπνίσματος, αφού αποδεδειγμένα θα φέρει μείωση του ποσοστού των καπνιστών, κάτι που είναι καλό.
Απλά γιατί μόνον αυτή η απαγόρευση μας φαίνεται λογική, ενώ συνεχίζουμε να τρώμε πχ παϊδάκια ή καλαμαράκια (πραγματικές βόμβες χοληστερίνης, ειδικά τηγανητά...).
Πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να απαγορεύσουμε να καταναλώνονται, αφού αποδεδειγμένα μόνο κακό κάνουν στην υγεία...
Θα μου πείτε πως κάνουν λιγότερο, γιατί δεν τρως καθε μέρα και θα έχετε δίκιο... Αλλά υπάρχουν και καπνιστές που καπνίζουν λίγο πχ ο Κ. Σημίτης έκανε 2-3 την ημέρα αν θυμάμαι...Προφανώς και δεν είμαι κατά της απαγόρευσης του καπνίσματος, από τη στιγμή που επηρεάζει την υγεία των μη καπνιστών...Απλά θέλω να υπάρχουν και χώροι (ΑΝΑΨΥΧΗΣ και μόνο) για καπνιστές...
Και πράγματι θα μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών και αυτός είναι ο στόχος της διάταξης και όχι μήπως δεν βρίσκουν μαγαζιά οι μη καπνιστές ...Απλά επί της αρχής διαφωνώ, αφήστε τον κόσμο να πεθαίνει όπως του γουστάρει όσο δεν πειράζει κανένα : δεν έχει τελειωμό αυτή η διαδικασία 'προστασίας' -
Koutsan, πόσα clubs φαντάζεσαι να υπάρχουν των οποίων οι ιδιοκτήτες θα αποφασίσουν ότι it makes business sense να τα μετατρέψουν σε μη καπνιζόντων; Μήπως πρέπει να καλογερέψω κλεισμένος στο σπίτι μέχρι αυτοί οι άνθρωποι να 'δουν το φως;'
Αρκετά αστείο πάντως να υποστηρίζω εγώ τον κρατικό παρεμβατισμό, ενώ εσύ να ευαγγελίζεσαι την αυτορύθμιση της αγοράς.
Αλλά το θέμα δεν είναι καν αυτό. Από την στιγμή που στην παρέα υπάρχουν άτομα που καπνίζουν μανιωδώς (και επειδή ζούμε στην Ελλάδα είναι σχεδόν εξασφαλισμένο ότι θα υπάρχουν και σε ουσιαστικά ίσα ποσοστά με τους άκαπνους), πάντα θα απαιτούν να πηγαίνουμε σε μέρη όπου το κάπνισμα θα επιτρέπεται. Το ερώτημα δεν είναι λοιπόν αν θα υπάρχουν μαγαζιά στα οποία θα απαγορεύεται το κάπνισμα, αλλά κατά πόσο οι μη καπνιστές θα αναγκάζονται για το χατήρι της παρέας να πηγαίνουν σε μέρη όπου επιτρέπεται. Οπότε ξαναγυρίζουμε στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Αν θέλω να απολαύσω την παρέα των φίλων από το 4TF ( ), ΠΡΕΠΕΙ να ανεχτώ για κάποιες ώρες τον καπνό τους... διαφορετικά το κουβαδάκι μου και σε άλλη παραλία. Είναι κάτι που κάνω και τώρα, και όσα παιδιά με έχουν γνωρίσει από κοντά το ξέρουν πολύ καλά. Αλλά δεν είναι το σωστό. Και για να σε προλάβω, το σωστό δεν είναι ούτε να κάνουμε εναλλάξ συναντήσεις σε μέρη με καπνό και χωρίς ώστε να ικανοποιούνται όλοι. Γιατί κάθε φορά που θα έρθω στις μπαρουτοκαπνισμένες συναντήσεις, θα κάνω ζημιά στην υγεία μου. Και παρόλο που το έχουμε συνηθίσει -Έλληνες είμαστε, δεν μπορεί να επιχειρηματολογούμε υποστηρίζοντας ότι είναι φυσιολογικό, ή αποδεκτό. Είναι παράλογο και έχει τρομερό τίμημα σε ανθρώπινες ζωές. Και το χειρότερο, σε ζωές άλλων από αυτούς που επέλεξαν να πάρουν το ρίσκο και να καπνίσουν.
-
Πάντως δε γίνεται αλλιώς Χρήστο : πρέπει να αποφασίσεις αν και πόσο ρίσκο θέλεις να πάρεις για να κάνεις παρέα με καπνιστές...Αν είναι τόσο σημαντικό για σένα πρέπει να σταματήσεις να τους κάνεις παρέα, δεν γίνεται να τους υποχρεώσεις να σταματήσουν ΠΑΝΤΟΥ όπου είσαι εσύ να καπνίζουν. Καλό είναι να έχουν μέρη όπου μπορούν να απολαύσουν το τσιγάρο τους και αν θες κι εσύ ακολουθείς αλλιώς φεύγεις.
Αν οι συναντήσεις των 4TF αρχίσουν να γίνονται σπίτι μου τι θα κάνουμε που εγώ επιτρέπω το κάπνισμα? Σε σπίτια, σε πάρτυ, συγκεντρώσεις με καπνιστές δεν πας?
-
Δεν κατάλαβα και πολλά από τα ελληνικά...Από αυτά που κατάλαβα :
Το κάπνισμα και η μη χρήση ζώνης αυξάνουν τρομακτικά τις πιθανότητες θανάτου ενός ατόμου...Αυτό δεν το έχω αρνηθεί ποτέ αλλά φυσικά αντιτίθεμαι σε κάθε προσπάθεια επιβολής με κανονιστικές διατάξεις...Προφανώς και είμαι οπαδός του 'δικαιώματος' στο θάνατο...(η κουβέντα εδώ είναι κάπως πιο περίπλοκη αλλά σίγουρα για τη ζώνη και το κάπνισμα είμαι αντίθετος στην δια νόμου επιβολή)...
Δεν προτείνω τίποτα σε κανένα...
Για τα αγγλικά που τα κατάλαβα : καλώς ή κακώς δεν χρειάστηκε να προσπαθήσω για τίποτα από πολύ μικρή ηλικία, λες να ξεκίνησα τώρα? ...Θα ξαναπώ ότι ελπίζω να έχεις μετρήσει καλά (ή μήπως είναι τζάμπα ? ) το τι μπορεί να σημαίνουν οι 'απόψεις' σου ...Αν νομίζεις ότι σε συμφέρει κάτι τέτοιο τότε έχεις τουλάχιστον το ελαφρυντικό ότι εκφράζεις άποψη με ένα minimum λογικής, έστω και εγωκεντρικής...Αν δεν τα έχεις μετρήσει καλά τότε πάμε σε άλλη κατηγορία
ούτε εγώ ξέρω τι ακριβώς σημαίνει κανονιστική διάταξη. το δικαίωμα στο θάνατο, ειναι κάτι τελείως διαφορετικό απο το δικαίωμα στη ψευδαίσθηση οτι μπορείς να τον αποφύγεις. Το πρώτο είναι συνειδητή πράξη, το δεύτερο είναι χαμένο στοίχημα.
Μετά τι εννοείς αν έχω μετρήσει αν με συμφέρουν οι 'απόψεις'. Οι απόψεις μου είναι σε συγκεκριμενο θέμα, με τα στατιστικά στοιχεια γνωστά και αδιαμφισβήτητα. Με συμφέρει να μην πληρώνω κάποιον που θα πεθάνει απο αιτία διαγνωσμένης θνησiμότητας ανάλογης του τσιγάρου όσο συμφέρει κάποιον να τον πληρώνουν για να πεθάνει απο αυτή. Είναι καθαρό trade off. Μάλιστα επειδή η παχυσαρκία πάει να εκτοπίσει το καπνισμα απο τη 1η θέση την περιέλαβα ξεκαθαρα και ποσοτικά στη θέση μου. -
Είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν είναι αν θα απαγορευθεί ή όχι. Αλλά η αντιμετώπιση των μεν έναντι των δε. 'Όχι θέλω να καπνίζω όπου γουστάρω' οι μεν. 'Επηρεάζεις το υπέρτατο αγαθό της υγείας μου' οι δε.
Η λύση είναι πάντα στην μέση. Αρκεί να υπάρχει κατανόηση.
Γιατί, όντως, αν έρθει κάποιος και μου μιλήσει όπως περιγράφει ο wannabe, μπορεί και να του σβήσω το τσιγάρο στο μάτι.
Ο Χρήστος έχει έρθει επανειλλημένα σε συναντήσεις. Και όχι μόνο όταν καθόμαστε εξω. Εκείνος κάνει υπομονή. Άλλοι από εμάς περιορίζουμε το κάπνισμα ή φροντίζουμε να μην φυσάμε τον καπνό προς το μέρος του. Άλλοι δεν δίνουν και πολλή σημασία. Ίσως το καλύτερο θα ήταν να βγαίναμε έξω για να καπνίσουμε. Όπως κάνουμε στο γραφείο. Αλλά τότε δεν μιλάμε για συνάντηση.
-
Έτσι ακριβώς. Το έγραψα και πριν 1-2 σελίδες -και πάρα πολλές φορές συνολικά σε αυτό το νήμα- ότι αναφέρομαι πάντα σε κλειστούς δημόσιους χώρους, όχι σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, σπίτια κλπ (μήπως να το βάλω και υπογραφή; ).
Και μην φανταστείς ότι στις συναντήσεις τρώμε τα μουστάκια μας για το θέμα, Koutsan. Αυτό το αφήνουμε για τις διαλεκτικές μάχες του forum. Εκεί προτιμάμε τα μπριζολάκια.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γιατί, όντως, αν έρθει κάποιος και μου μιλήσει όπως περιγράφει ο wannabe, μπορεί και να του σβήσω το τσιγάρο στο μάτι.
θα φοράω γυαλιά και κράνος ρε
πάντως kouk η αντίδραση σου είναι τυπική χρόνιου καπνιστή over 40 sic που του τα έχουν πρήξει, κυρίως απο οικογένεια, να το κόψει αλλά επιμένει έχοντας ενδόμυχες σκέψεις. λάθος?άμα είσαι στο σημείο καμπής να το κόψεις, σου λέω κόψτο, άμα δεν είσαι πάλι κόψτο σου λέω
-
Πολύ πιθανόν να έχεις ξεχάσει (ακουσίως ή εκουσίως) να μετρήσεις 'επικίνδυνες' δραστηριότητες, παραλείψεις, ενέργειες, διατροφικά λάθη ή παραβιάσεις κανόνων υγείας και υγιεινής τα οποία σε αφορούν και ακολουθώντας τη λογική σου θα έπρεπε να σου στερήσουν την δωρεάν υγειονονομική περίθαλψη...
Η λογική σου οφείλει να είναι ομοιογενής και σε κάθε περίπτωση μπορεί να γίνει επίκλησή της από άλλους που δεν εμπίπτουν σε 'επικίνδυνες' κατηγορίες που ενδεχομένως να εμπίπτεις εσύ και να αρνηθούν επί τη βάση αυτής της λογικής την κάλυψη των εξόδων ασθενείας σου...Πχ δεν εξήγησες ανωτέρω γιατί εξαίρεσες τους μηχανόβιους όταν όλοι ξέρουμε το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θανάτων και κυρίως τραυματισμών που έχουν...'Μην πάρετε κύριε μηχανή, αν πάλι θέλετε σώνει και καλά θα σας εξαιρέσουμε από το δωρεάσ σύστημα περίθαλψης σε περίπτωση ατυχήματος'...Επίσης τους αλκοολικούς τους έβγαλες έξω : με ποιό σκεπτικό, ποία η διαφορά τους από τους καπνιστές ?...Δεν είσαι συνεπής στο συλλογισμό σου και αν γινόσουνα μάλλον θα έβλεπεπες γύρω σου να σε ζώνουν φίδια ...Ήδη αναφέρθηκαν οι ασφαλιστικές και οι εξετάσεις DNA...
Δεν έχει τελειωμό αυτό το πράγμα και γι αυτό πιθανολογώ ότι δεν τα έχεις 'μετρήσει ' καλά για το τι μπορεί να σου σκάσει στο κεφάλι αν αφήσουμε αυτή τη λογική να αναπτύσσεται...Αυτό σήμαινε και η ερώτησή μου αν είσαι βέβαιος ότι δεν θα 'πονέσεις'...
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ