-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Εγώ φέτος λέω για Χανιά! Όλοι μου λένε πως είναι καταπληκτικά! σε 10 μερούλες φεύγω!
Και εγω εκλεισα για Χανια αρχες Αυγουστου!
Πηγα τον περασμενο χειμωνα και τρελαθηκα και ειπα οτι δεν γινεται να μην παω και το καλοκαιρι!
Περιμενω report μολις γυρισειςκαι για τους δυο σας:
- Που θα μείνετε?
Ρίξτε κανένα PM με τηλέφωνο να βρεθούμε.
-
από Δευτέρα........ΑΔΕΙΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!! (2 βδομάδες......)
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Σε 2 ώρες φεύγω για ΣίφνοC u on Monday
το αλλο Σαββατο θα παω...αν γυρισεις κανα μπαρακι, πες πιο ειναι καλο (στο λιμανι νομιζω θα μεινουμε) μην παμε ψαχνωντας.
-
Λέω να την κάνω για Καστελόριζο κάποιο Σ/Κ. Εντυπώσεις αν έχει πάει κάποιος;
-
Kυριακή φευγω τελικά για Ιο...
Εχει κανείς να μου πεί κάτι για τον προορισμό μου?
Το επέλεξα στο τελείως άσχετο...οχι πως έχω παει στα υπόλοιπα νησιά, αλλα είπα να παω κάπου που να μην πηγαινει ο Star ....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εγώ φέτος λέω για Χανιά! Όλοι μου λένε πως είναι καταπληκτικά! σε 10 μερούλες φεύγω!
Και εγω εκλεισα για Χανια αρχες Αυγουστου!
Πηγα τον περασμενο χειμωνα και τρελαθηκα και ειπα οτι δεν γινεται να μην παω και το καλοκαιρι!
Περιμενω report μολις γυρισειςκαι για τους δυο σας:
- Που θα μείνετε?
Ρίξτε κανένα PM με τηλέφωνο να βρεθούμε.
[i][/i
Οτι θελετε απο πληροφοριες για τα Χανια μπορω να σας δωσω μπολικες γιατι εχω παει αρκετες φορες .Μαλιστα οι περισσοτερες προερχονται απο φιλους χανιωτες.
- Που θα μείνετε?
-
Tα Χανιά (οχι οτι είμαι εγώ!!! ) είναι φανταστικα...
Οτι απορίες, προτάσεις θέλετε, εδώ...
Ανοικτή να σας απαντήσω...
-
A πολυ γνωστος κοσμος πλακωσε!!! Μηπως να το ξανασκεφτω;
Αντε παρτε πρωτοβουλια και προτεινετε:
top 3 απο παραλιες
top 3 απο μπαρακια
top 10 για φαγητο
....
....Θα μεινουμε εξω απο τα Χανια στο Golden Bay.
-
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
Kυριακή φευγω τελικά για Ιο...Εχει κανείς να μου πεί κάτι για τον προορισμό μου?
Το επέλεξα στο τελείως άσχετο...οχι πως έχω παει στα υπόλοιπα νησιά, αλλα είπα να παω κάπου που να μην πηγαινει ο Star ....
Τι μου θύμισες τώρα....Ακριβώς 10 χρόνια πριν...1η Αυγούστου 1998...2 25χρονοι κι ένας 23χρονος φίλοι μείνανε για 4 μέρες (και νύχτες ) στην Ίο...
Λοιπόν, για μπάνιο πηγαίναμε στο Μυλοπότα που είναι γύρω στα 5-6 λεπτά με αστικό από τη Χώρα...Συμπαθητική παραλία με beach bar και camping και αρκετά φαγάδικα...Προσφέρεται για πολύ μαύρισμα...Η χώρα συμπαθητική και σχετικά γραφική με αρκετά σοκάκια για βόλτα-καμάκι.
Βασικά το μέρος τότε ήταν ο παράδεισος του 20χρονου . Για ηλικίες άνω των 24-25 δεν πολυέλεγε για πάνω από 3-4 μέρες. Επίσης πάαααρα πολλοί αλλοδαποί πιτσιρικάδες, κυρίως Ιταλοί/ες και Ισραηλινοί/ες. Οι Έλληνες τα βράδια ήμασταν γύρω στο 10-15% του κόσμου. Επίσης όλο το νταβαντούρι γινόταν στα σοκάκια κι όχι μέσα στα μπαρ-κλαμπ, που άλλωστε πουλάγανε φουλ μπόμπες ποτά. Περιττό να σου πω ότι το μεθύσι ήταν ο κανόνας σαυτούς/ες που κυκλοφορούσαν έξω. Παρόλα αυτά ποτέ δεν είδα κάποιο χοντρό σκηνικό με τσακωμούς κλπ.
Εν κατακλείδι, ένα συμπαθητικό μέρος για αρκετά μικρές ηλικίες, που προσφέρεται για σχετικά χύμα στο κύμα διακοπές λίγων ημερών (μέχρι 4-5). Για ζευγάρι με τα τότε δεδομένα σίγουρα δε θα το πρότεινα, αν και ομολογώ ότι δεν πήγα στο Μαγγανάρι που είναι στην άκρη του νησιού και λογικά είναι πιο ήσυχα-ρομαντικά. Όπως και να έχει, εύχομαι καλή διαμονή...και, καλά είναι να πας και μια βόλτα προς Σαντορίνη πλευρά (γύρω στη 1,5 ώρα με τοπικό καραβάκι) -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Τι μου θύμισες τώρα....Ακριβώς 10 χρόνια πριν...1η Αυγούστου 1998...2 25χρονοι κι ένας 23χρονος φίλοι μείνανε για 4 μέρες (και νύχτες ) στην Ίο...
Λοιπόν, για μπάνιο πηγαίναμε στο Μυλοπότα που είναι γύρω στα 5-6 λεπτά με αστικό από τη Χώρα...Συμπαθητική παραλία με beach bar και camping και αρκετά φαγάδικα...Προσφέρεται για πολύ μαύρισμα...Η χώρα συμπαθητική και σχετικά γραφική με αρκετά σοκάκια για βόλτα-καμάκι.
Βασικά το μέρος τότε ήταν ο παράδεισος του 20χρονου . Για ηλικίες άνω των 24-25 δεν πολυέλεγε για πάνω από 3-4 μέρες. Επίσης πάαααρα πολλοί αλλοδαποί πιτσιρικάδες, κυρίως Ιταλοί/ες και Ισραηλινοί/ες. Οι Έλληνες τα βράδια ήμασταν γύρω στο 10-15% του κόσμου. Επίσης όλο το νταβαντούρι γινόταν στα σοκάκια κι όχι μέσα στα μπαρ-κλαμπ, που άλλωστε πουλάγανε φουλ μπόμπες ποτά. Περιττό να σου πω ότι το μεθύσι ήταν ο κανόνας σαυτούς/ες που κυκλοφορούσαν έξω. Παρόλα αυτά ποτέ δεν είδα κάποιο χοντρό σκηνικό με τσακωμούς κλπ.
Εν κατακλείδι, ένα συμπαθητικό μέρος για αρκετά μικρές ηλικίες, που προσφέρεται για σχετικά χύμα στο κύμα διακοπές λίγων ημερών (μέχρι 4-5). Για ζευγάρι με τα τότε δεδομένα σίγουρα δε θα το πρότεινα, αν και ομολογώ ότι δεν πήγα στο Μαγγανάρι που είναι στην άκρη του νησιού και λογικά είναι πιο ήσυχα-ρομαντικά. Όπως και να έχει, εύχομαι καλή διαμονή...και, καλά είναι να πας και μια βόλτα προς Σαντορίνη πλευρά (γύρω στη 1,5 ώρα με τοπικό καραβάκι)Η αλήθεια είναι οτι το 'χύμα στο κύμα' θέλω τώρα, και αυτό επαιξε μεγάλο ρόλο... Στην Σαντορίνη πήγα πέρσι, και η υπόλοιπη παρέα εχει πάει σε όλα τα νησια απο 2-3 φορές...ετσι, Ιος και πάλι Ιος.
Αυτό με τις ηλικίες 20-25 δεν μου αρέσει και πολύ, καθότι πλέον 32, αλλά δεν πάω και για 'καμακι' διακοπές... Πάω για το ακριβώς αντίθετο!!!
4 κοπελιές θα ήμαστε, το ξέρω οτι δεν ειναι 'ζευγαρο-νησί'...
Θα νοικιάσουμε και 2 μηχανάκια, και θα αλωνίζουμε όλη μερα...
Κανένα καλό μαγαζί, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτώ, κανεις;;;
Thx lazarefa!!!
-
[quote='og2002gr']A πολυ γνωστος κοσμος πλακωσε!!! Μηπως να το ξανασκεφτω;
Αντε παρτε πρωτοβουλια και προτεινετε:
top 3 απο παραλιες
top 3 απο μπαρακια
top 10 για φαγητο
....
....Θα μεινουμε εξω απο τα Χανια στο Golden Bay.[/q
Παραλια κοντα στα Χανια με πολλα beach bar ειναι στην Αγια Μαρινα.Στην ιδια παραλια αν θελεις να συνδυασεις και καλο φαγητο καθεσαι στο ουζερι 'καρετα-καρετα' 50μ μετα το βενζιναδικο 'silk oil' με δωρεαν ξαπλωστρες για τους Ελληνες.Φαλασαιρνα -Ελαφονησι οπωσδηποτε οχι μπροστα στις ομπρελες αλλα στο περιπου νησακι απεναντι.
Παλιοχωρα,δεξια οπως φτανεις στην παραλιακη μετα απο 4-5 χλμ εχει μικρους κολπισκους με βοτσαλο.
Φαγητο:'στης Μαριας' στην Αγια Μαρινα ακριβως στην ταμπελα για Σταλο για φαγητο πραγματικα σπιτικο.Για ψαρι στο'θαλασσινο αγερι' στην Χαλεπα στα παλια βυρσοδεψεια,μαγαζι που το ξερουν κατα κυριο λογο οι ντοπιοι.
Επισης για καλη κρητικη κουζινα στου 'Λεβεντη' στον Σταλο με πολυ δροσια το βραδυ.
Στην Θερισσο στου Γιαννη(τελευταιο μαγαζι δεξια) στο τελος της διαδρομης.Την συγκεκριμενη διαδρομη πρεπει να την κανεις μερα γιατι ειναι συγκλονιστικη.Προσοχη στην επιστροφη μετα τις προβλεπομενες τσικουδιες.
Για κρεας της ωρας στις Μουρνιες. Τα παντα χρεωνονται με το κιλο οχι με την μεριδα.Ο ιδιοκτητης φολα Ολυμπιακος.Αυτα τα λιγα για αρχη.Αυριο κι αλλες θα σου εχω και πληροφοριες. -
Ευχαριστω πολυ Ακη! Τα σημειωσα και θα τα κοιταξω!
Άννα:
Ίο πήγα πρόπερσι και η κατάσταση έχει ως εξής: 7 αντρες : 2 γυναικες εκ των οποιων η μια ειναι Αγγλιδα (σσ μπαζο)
Για αρσενικους δεν θα το προτεινα γιατι παιζονται κονταρομαχιες...για γυναικες που θελουν ξεφαντωμα καλα. Θα μπαινεις μεσα στο club θα σε κυκλωνουν αμεσως τα λιγουρια και εσυ θα γελας.
Εμενα μου αρεσε ο Μυλοποτας και η κεντρικη πλατεια.
Τα ποτα ειναι μπομπες-θανατος, εμεις πιναμε μπουκαλια απο SM πριν βγουμε και μετα παιίρναμε ΜΟΝΟ ΜΠΥΡΑ σε κλειστο μπουκαλι.Τελος παντων, ειναι ενα νησι χωρις ελεγχο και χωρις ορια. Ειναι μια εμπειρια του 'οτι να'ναι'
-
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
Εν κατακλείδι, ένα συμπαθητικό μέρος για αρκετά μικρές ηλικίες, που προσφέρεται για σχετικά χύμα στο κύμα διακοπές λίγων ημερών (μέχρι 4-5). Για ζευγάρι με τα τότε δεδομένα σίγουρα δε θα το πρότεινα, αν και ομολογώ ότι δεν πήγα στο Μαγγανάρι που είναι στην άκρη του νησιού και λογικά είναι πιο ήσυχα-ρομαντικά. Όπως και να έχει, εύχομαι καλή διαμονή...και, καλά είναι να πας και μια βόλτα προς Σαντορίνη πλευρά (γύρω στη 1,5 ώρα με τοπικό καραβάκι)Η αλήθεια είναι οτι το 'χύμα στο κύμα' θέλω τώρα, και αυτό επαιξε μεγάλο ρόλο... Στην Σαντορίνη πήγα πέρσι, και η υπόλοιπη παρέα εχει πάει σε όλα τα νησια απο 2-3 φορές...ετσι, Ιος και πάλι Ιος.
Αυτό με τις ηλικίες 20-25 δεν μου αρέσει και πολύ, καθότι πλέον 32, αλλά δεν πάω και για 'καμακι' διακοπές... Πάω για το ακριβώς αντίθετο!!!
Thx lazarefa!!!
4 κοπέλες 30something στην Ίο ;;;OMG
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Thx lazarefa!!!
4 κοπέλες 30something στην Ίο ;;;OMG
Δεν το καταλαβα το 30something!!!!
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
A πολυ γνωστος κοσμος πλακωσε!!! Μηπως να το ξανασκεφτω;Αντε παρτε πρωτοβουλια και προτεινετε:
top 3 απο παραλιες
top 3 απο μπαρακια
top 10 για φαγητο
....
....Θα μεινουμε εξω απο τα Χανια στο Golden Bay.
To Golden Bay δεν ειναι πολύ έξω απο τα Χανιά, μια χαρά το επιλέξατε. Είναι πάνω στις μεγάλες παραλίες των Αγ. Αποστόλων και Καλαμάκι. Ολες εκεί τριγύρω είναι πολύ καλές, όχι βέβαια του 'μπαρ-χαβαλε' αφού ο Δήμος ξήλωσε όλες τις καντίνες και τα 'παράνομα' στέκια. Το καλό με εκείνη την περιοχή είναι οτι αν φυσάει απο την μια μερά έχεις την άλλη παραλία δίπλα να πας που είναι 'λάδι'.
(Ασχετο, αλλά δίπλα στο Golden Bay έχει ο κολλητός μου μαγαζί καφε-σνακ μπαρ, δίπλα στην θάλασσα. Summer Club λέγεται, μην φανταστείς τίποτα μαγαζάρα, απλά ειναι το 'στέκι' μας)
Για φαγητό θα σου πω μερικά μέρη που πρέπει όπως και δήποτε να πας... Οσα δεν σου αναφέρω, απλά καλό θα ήταν να τα αποφύγεις
Παλιό Λιμάνι και απο την μεριά του Φάρου, για θαλασσινά αλλά και κρεατο-φανατικς Ταβέρνα ο Μιχάλης. (Δίπλα είναι και το Παλλάτζο, και Μοναστήρι, εξίσου καλά μαγαζιά)
Για Αστακομακαρονάδες κτλ θα πας στο Λιμάνι ξανά, στου Ξυλούρη.
Για κρύα πιάτα, κυριλέ, ωραίος κόσμος, ωραία μουσική το ένα και μοναδικά καινούργιο και γνωστό Παλλάς. Ειναι το χοτ-σποτ της πόλης φέτος.
Επίσης για φαγητό, προς τα έξω, και συγκεκριμένα στον Πλατανιά ο Μύλος του Κερατά. Φανταστικό φαγητό, λίγο πιο ανεβασμένες τιμές, αλλά τα κεράσματα στο τέλος θα κάνουν την απόσβεση!
Κοντά στο Ξενοδοχείο σας, στο Καλαμάκι ειναι το ΕΔΕΜ. Επίσης πολύ ωραίο φαγητό!
Και δίπλα στο Ξενοδοχείο σας, αν καποιο βράδι βαριέστε να απομακρυνθείτε, ο Ξένιος Δίας... Μια χαρά είναι...
Στην Αγιά Μαρίνα θα ευχαριστηθείτε θάλασσα και φαγητό στην Γοργόνα. Απο το πρωί ανοικτά και διαμορφώνεται ανάλογα...την διάθεση!
Τωρα για ξεσάλωμα, τρελό beach-bar και must είναι το Μάμπο, το Αμμος και Ήλιος, το Costa-Costa, το Ιsland... Ολα απο Σταλό εως Αγιά Μαρίνα, είναι στην σειρά!...
Για night life θα ακουλουθήσετε την εξής πορεία...
Θα κατεβείτε αρχικά στο κέντρο της πόλης, και στην άλλη μεριά του λιμανιού που λέγετε Κουμ-Καπί. Εκεί θα βρείτε στην σειρά τις καφετέριες που μέχρι τις 1.30 το βράδυ γίνεται πασαρέλα.
Ξεχωρίζω το Greco για πιο 'ορθάδικη' κατάσταση, αλλά και το Ελληνικό, ή το Θέμα με την τεράστια πλατεία του που μαζεύει όλο το κόσμο.Στις 1.30 θα φύγετε και θα κατευθυνθείτε προς τα έξω... Στάση στο Σταλό, και στο Μάμπο. Χύμα μαγαζάκι, πάνω στην θάλασσα, με όοοολο τον κόσμο εκεί, μέχρι τις 3 η ώρα.
Μετά ο κόσμος κατευθύνεται προς το Ντεστίλ... Μαγαζί μεγάλης έκτασης, και μαγαζί που έχετε συνηθίσει εσείς οι Αθηναίοι...
Και μετά τις 4, ο μαύρος χαμός στον Μύλο, στον Πλατανιά...οπου παραμένει ανοικτό μέχρι το πρωί.
Υπάρχει και το Βαρελάδικο (στην Αγ.Μαρίνα) που παίζει και την ανάλογη μπουζουκο-μουσική... Γούστα είναι αυτά, αν θέλετε πηγαίνετε!
Οσο για τους ημερήσιους προορισμούς εκτός Χανίων, η Παλαιόχωρα (πιο λαϊφ-σταϊλ μερος) με πολλές παραλίες, μαγαζιά, και κλαμπάκια...
Φαλάσσαρνα επιβάλλεται να πας για μια μέρα για μπάνιο!
Η Σούγια και το Ελαφονήσι είναι επίσης πολύ καλά μερη αλλά λίγο μακριά...να είσαστε προετοιμασμένοι για λίγο στροφολίκι-δρόμο!
Εγώ θα σου έλεγα να μην μείνετε όλες τις μέρες στο Γκολντεν Μπέϊ. Μπορείτε να μείνετε ενα βραδυ Παλαιόχωρα, και ένα βράδυ στην Σούγια... Πολύ φτηνά δωμάτια θα βρείτε, μην το πέρνετε απο φόβο!!!
Τώρα δεν μου έρχεται κάτι άλλο... Ότι θες με ρωτάς....
-
Επίσης μιας και έχετε μέρες μπροστά σας, μια ημερήσια εκδρομή στο Μπάλο (Γραμπούσα) νομίζω επιβάλλεται. Θα πρότεινα ακόμα επιστρέφοντας από Σούγια μετά το φαράγγι της ΑΓίας ΕΙρήνης, στη διασταύρωση με τις ανεμογεννήτριες να στρίψετε προς Ομαλό και να κατέβετε από εκεί Χανιά. Ο Σεληνιώτικος δρόμος του Ομαλού είναι καινούριος και περνάει από πανέμορφα μέρη, πάνω στο τελείωμα των Λευκών Ορέων πρακτικά.
Φυσικά, το Ρέθυμνο είναι επίσης κοντά, και μια ημέρα μπορείτε να την αφιερώσετε σε μια εκδρομούλα προς τα Ρεθεμνιώτικα.
-
H Άννα είναι μόνη της Lonely Planet Τα είπε όλα! Όποιος θέλει καφεδάκι στα Χανιά να επικοινωνήσει για να του πούμε τα μυστικά από κοντά
-
Τελικά έκλεισα για το Χόρτο Πηλίου. Είναι κοντά στην Μηλίνα και στην Αργαλαστή. Έχει κανείς άποψη για την περιοχή; Τι να περιμένω; Τι αξίζει να επισκεφτώ;
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
H Άννα είναι μόνη της Lonely Planet Τα είπε όλα! Όποιος θέλει καφεδάκι στα Χανιά να επικοινωνήσει για να του πούμε τα μυστικά από κοντάΘα ερθω και εγω... Ενημερώστε!
-
Σούγια;
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009